Amateuristisch aankoopbeleid Ajax gedreven door paniek

0510ajaxa1-psva1_overmars_swart

Ajax gaat vol voor Ziyech‘, zo kwam gisteren plots naar buiten. Een eerste bod is al neergelegd en afgewezen door de Tukkers. De weken daarvoor lieten zowel Overmars als Bosz als ook het Technische hart van de club weten dat Ajax al genoeg middenvelders heeft en dat er van interesse geen sprake is. Als excuus om Ziyech nu toch te halen wordt nu gebruikt dat er interesse zou zijn in Bazoer, Schone en Sinkgraven. Maar was het niet altijd beleid van Ajax dat er eerst daadwerkelijk dan ook verkocht moest worden? In het verleden werd je daar soms razend gek van want op de slotdag van de transfermarkt vertrokken spelers en halen was dan geen optie meer, zo gingen in het verleden transfers van o.a. Dost en Elia toch net niet door omdat Ajax te lang wachtte waardoor de klok uitgetikt was (Zlatan en Sneijder) of andere kapers gewoon wel sneller handelden. En nu zou dan plots alleen omdat er vage interesse zou zijn in Schone, Sinkgraven en Bazoer direct een zak geld op tafel komen?

De interesse in het drietal lijkt een rookgordijn. Nergens wordt over aanstaande transfers van het drietal ook maar iets gezegd. Zelfs Serero is nog gewoon Ajacied. Ook een speler waar Ajax mensonwaardig mee om springt. Ajax handelt gewoon in paniek. Dat het niet loopt mag duidelijk zijn, dat ziet een blinde, en daarom is kennelijk de druk binnen de club en de achterban om toch maar Ziyech te halen Overmars toch te groot geworden. De scouts binnen de club riepen het al weken tegen Overmars die nu plots wakker schrikt. Hij dacht na de komst van Traore terug te kunnen vallen in zijn relaxmodus. Het eerste bod van 8 miljoen is natuurlijk een lachertje. Twente ontving al hogere aanbiedingen. Bovendien zijn de Tukkers niet gek en zien zij ook de hoge nood bij Ajax.

Je vraagt je dan ook af waarom Ajax zich zo amateuristisch gedraagt. Al na het debackle in Doetinchem wist de club dat het gedoemd was tot spelen van Champions League voorrondes. Twee maanden lang gebeurde er weinig tot niets en nu het miljoenenbal verspeeld is en de achterstand in de competitie na drie speelronden al 5 punten is ga je plots toch proberen Ziyech te halen. Iets met mosterd en maaltijd??

‘Ik kan er met mijn hoofd niet bij hoe Ajax zich heeft gedragen’, zo snapt ook Aad de Mos er niets van. De trainer in ruste stelt in gesprek met de NOS vast dat psv waarschijnlijk minder gevoelig is voor het verhaal van zaakwaarnemers dan Ajax. De Mos wijst naar de transfers van Heiko Westermann en Bertrand Traoré: “Westermann is veel te oud en heeft moeite met onze manier van verdedigen. En Traoré is geen nummer negen, dat is een flankspeler. Ik kan er niet met mijn hoofd bij hoe Ajax zich in de transferperiode heeft gedragen. Ze krijgen Ziyech er misschien bij, maar dat proces is ook pas op gang gekomen door tegenvallende resultaten.”

De Mos vindt dat psv beter bezig is en doorgaans ‘weloverwogen’ besluiten neemt: “Je kunt misschien zeggen dat ze minder gevoelig zijn voor makelaars die hun spelers aanbieden. Psv zie je bewust doorselecteren en ze doen dat op een structurele manier.”

Related posts

99 Comments

    1. BobbyHaarms

      De bezem moet er zeer zeker door, maar dat weten wij al een paar jaar. Dit verhaal is gewoon de spijker op zijn kop.

      1. Litmanen

        Je hebt gelijk maar De Mos neem ik niet serieus. Die kiest altijd de sterkste partij van het moment. Lekker makkelijk.
        Overmars is nu in paniek omdat Bosz niet kan leveren met zijn negen middenvelders, de ene nog meer getalenteerd dan de ander.

      2. frenkynairo

        alles klopt. behalve het stukje over traore. volgens mij heeft hij bij Vitesse en chelsea bewezen dat hij wel degelijk in de spits kan spelen.

    2. De seijs

      Ja de bezem er Door heen en dan iemand binnen halen die aanzien heeft en voor niemand bang is. Louis van Gaal dat is de juiste man voor ajax . Geweest is geweest we moeten vooruit kijken. Nogmaals er moet een sterk figuur komen. Louis van Gaal.

      1. BobbyHaarms

        Ja we gaan v.Gaal binnenhalen! Dan weet je helemaal zeker dat het nooit meer goedkomt met Ajax.

        1. imoJC

          Volgens mij zijn alleen de vrouwelijke supporters gecharmeerd van van Gaal. Een kerel heb ik er hier nog niet om horen vragen 🙂

        2. De seijs

          Dat zeg jij bh maar hij is de enige die ajax terug kan brengen naar de top. We moeten verder jij blijft hangen in het verleden op jou manier komt ajax niet verder. Of wil jij niet verder? En met wie dan ? Het moet een krachtig figuur zijn die verstand van zaken heeft die niet over zich heen laat lopen iemand die durft te praten en mensen terecht op hun plaats durft te wijzen. Dat hele plaatje kan V Gaal. Maar misschien weet jij een Veel betere een Nog meer leider wie o wie is dat bh?

          1. -buitenkantje rechts-

            Hoe kom je bij Louis v Gaal? Is niet altijd goed gegaan.. Ik vind het principe prima dat oud spelers bijgestaan door professionals de club leiden.. Vaak weet je pas achteraf of ze het ook kunnen.. Zou ook goed zijn om evaluatie eens goed op te zetten.. Mannen mogen wel eens wat vaker gedwongen in de spiegel kijken..

          2. BobbyHaarms

            Hoe kom jij erbij dat v. Gaal de enige is die Ajax terug kan brengen naar de top Seijs? Heb je de afgelopen jaren gezien hoe hij ondanks investeringen van tientallen miljoenen heel Manchester United naar de verdommenis heeft geholpen? Tuurlijk wil ik verder, maar never nooit met van Gaal! Wat er bij Ajax moet gebeuren is “simpel gezegd” eerst terug naar de basis, en dat betekent dat je van de beurs af moet, de bezem moet door het bestuur, de RVC, de selectie, door het hele (wan)beleid van hoog tot laag. Ajax hoort geleid te worden door voetbalmensen die zich houden aan de lijn Cruijff, niet door mensen die ja zeggen maar nee doen! Waarom is het rapport Ling nooit serieus genomen denk je? Nou het raakte het hele beleid recht in de ziel van die prutsers, het is gewoon achteloos weggewuifd door Ajax….schandalig! Waarom denk je dat Johan zijn handen er vanaf heeft getrokken? Er is vanaf het begin een heel smerig spelletje gespeeld met Johan daar lusten de honden geen brood van en daarvoor moet Ajax zich voor altijd kapot schamen.

            Ajax is niet zomaar te redden Seijs. Zolang deze hele clan er blijft zitten is het vechten tegen de bierkaai en heeft het geen zin om mensen als Ling en Jonk weer bij Ajax te betrekken. Overigens mensen die een uitstekende kijk op voetbal hebben waarvan ik Wim Jonk een zeer geschikte kandidaat vind om dit op te pakken en dit te leiden. Van Gaal heeft midden “90 uitstekende dingen gedaan voor Ajax maar daarentegen heeft hij Ajax (lees Johan) óók een mes in de rug gestoken. Wat krom is kan je never nooit recht lullen, een v. Gaal is een garantie voor onrust (denk aan de affaire Koeman toen die nog trainer was bij Ajax, te belachelijk voor woorden).

            Geef Ajax zijn gezicht terug! zal je dus eerst van hoog tot laag moeten doorvoeren voordat je verder kan. Daarom hoop ik ergens dat Ajax eerst die gifbeker maar eens leeg moet drinken. Successen verbloemen alleen maar de problemen die we al jaren hebben.

          3. De seijs

            Hij is iemand met een visie die niemand anders kan over brengen. En Engeland is een apart voetbal land met veel geld alle clubs gooien daar met heel veel geld. Dat heeft niks met vGaal te maken dat doen alle clubs en trainers daar dat moet jij toch weten. Dat heeft helemaal niks met vGaal te maken slaat helemaal nergens op. Jij verdraait hier de boel. Kijk maar naar de vorige trainer van M United. En die beurs doet er ook niet toe. Het gaat om de mensen binnen ajax. En ja het moet geleid worden Door mensen met ervaring. En Johan is geen God. En ook vGaal met al zijn beste bedoeling is Door het slijk gehaald. En die clan bij ajax moer gestuurd worden Door iemand met ervaring iemand die er nog is VAN GAAL met al zijn ervaring. En Ling schijnt ook niet zo zuiver te zijn.En Jonk kan het bestuurlijk niet overbrengen is geen krachtige prater is ook bekend. Zo zie je maar iedereen heeft wel wat niemand is zuiver of goed. En Johan heeft de supporters die er toch niks aan konden doen dat hij een conflict had met het toenmalige bestuur een levens groot zwaard in onze rug gestoken. En dat kan je neer nooit vergeten en vergeven. En koeman weet dat hij zelf niet helemaal goed gehandeld heeft met van Gaal hij wil las ik nog van de week het weer goed maken met van Gaal . Klasse hè durven toegeven. Dat zijn de echte leiders . Misschien moet jij daar maar eens over nadenken. Vergeven en vergeten als iedereen dat die ajax goed gezind is nou zal doen dan is de gifbeker leeg en kunnen we eindelijk weer eens bouwen aan ons ajax dan krijgt ajax eindelijk zijn gezicht weer eens terug. En dat is toch het enigste wat wij toch willen. Kom op alles en iedereen water bij de wijn en weer gaan score .

          4. BobbyHaarms

            De Seijs ik kan hier wel weer een heel verhaal gaan neerzetten over onze grote Judas en oppergod van Gaal maar dat heeft geen zin. Hoe durf je Johan te betichten van verraad omdat hij naar 010 vertrok? Heb jij je überhaupt ooit verdiept in het werkelijke WAAROM en het verhaal er omheen? Kort gezegd: je lult poep. Misschien moet jij daar maar eens over gaan nadenken om het in jouw woorden uit te drukken.

          5. De seijs

            Ja nog effe bh dan is het de schuld van de supporters dan Johan naar die kakkerlaken ging wat durf jij nou hier te zegen .Jij slaat echt Door . En nog maal er is er maar een die het plan van Johan kan uitvoeren en dat is hij zelf. MAAR HIJ IS ER NIET MEER . Dus plan B moet uit de kast om ajax er weer boven op te krijgen. En dat is met de enige beste die over is en dat is v Gaal. Maar ik begrijp nu wel dat jij liever ziet dat we zo Door gaan op deze manier. Dan kan je lekker achter je toetsenbord blijven zeiken en zieken Hoe het volgens jou beter kan .Op jou manier zitten we over 20 jaar nog te klooien bij ajax. We moeten Door geweest is geweest. Maar volgens mij als ik jou hier zo lees heb jij ook nog steeds een hekel aan de Duitsers. pfffffffffffffffffffff Met jou komen we nooit verder.

          6. BobbyHaarms

            De enige (n) die het plan Cruijff kunnen uitvoeren zijn mensen die dit plan ONDERSTEUNEN, Johan heeft het nota bene aangereikt om uit te voeren! Nee, maar wat wil jij? Een lamlul als een van Gaal terughalen! En dan durf jíj te beweren dat Ajax niet verder kan gaan op deze manier? Dan moet je juist een van Gaal niet binnenhalen flapdrol, of snap je dit echt niet?! Nee dus.

          7. De seijs

            Ik heb nu in de gaten dat jij ajax niet vooruit wilt zien. Op jou manier blijft ajax zoals ze nu zijn jammer voor jou . Maar ik wil en kijk verder . Ben ook heel blij Dat jij helemaal niks erover kan en mag zeggen . Welterusten en word over 5 jaar maar weer wakker.

          8. BobbyHaarms

            Anderen beweerden het al, ik gaf je nog het voordeel van de twijfel. Maar nu weet ik het ook zeker…..je hebt echt het iq van een dom koolmeesje. Dag Seijs.

          9. De seijs

            Van Gaal is redder van heel het Nederlands voetbal. Ja daar heb je gelijk in . Zelfs jou bh ongelovelijk maar waar .hahaha 🙂 🙂

          10. imoJC

            Hoi Bobby, was het lekker op het terras? 🙂 ik zit nu nog uit de wind wel met jasje aan mijzelf te vermaken om jullie discussie. Ben wel blij dat je vrouwe sauceijsje nu ook op haar juiste waarde schat haha. Ze is echt compleet van het padje maar wel een leuk onderdeel van het forum. Zou haar missen als ze er niet weer zou zijn.

          11. BobbyHaarms

            Hee imoJC, het was heerlijk dank je wel! Totdat er een soort donderwolkje in de vorm van een van Gaal sauseijsje overdreef en m’n biertje heel even doodsloeg. Ook ik vermaak me altijd kostelijk om jullie discussies. Ik wil me er niet mee te bemoeien maar ik zou bijna mee willen doen met jullie nog steeds geplande heerlijke avondje uit. Even lekker een biertje drinken en een balletje gehakt eten met zijn drieën, of misschien zijn er meer liefhebbers. Zou zo’n bal er bij hem in 1 keer inpassen denk je? ?

          12. Indojood

            Hela Bobby, ook een gesprekje mer de dorpsgek van Ajax Fanzone? Hallo, hallo, hee, pee attensjun toe de menedjur.???

          13. BobbyHaarms

            Hee Indo, ja ik kan natuurlijk niet achterblijven bij jullie hè! Iemand die onze Johan Cruijff zo door het slijk probeert te halen moet wel een van Gaal fan zijn ? Heb gisteren erg moeten lachen om je scherpe reacties, en vooral hoe je hem stil kreeg. Hoe zouden ze dat thuis in Assendelft doen? Gewoon een speen in zijn waffel in de vorm van een van Gaal poppetje? Maar wel leuk zo’n dorpsgek, het maakt het hier een stuk leuker ?

          14. imoJC

            Allemaal verliefd naar haar doen. Wordt ze helemaal gek van. Ze is nu al panisch in haar reacties 🙂 Heerlijk zo’n uitlaatklep.

          15. BobbyHaarms

            Thanks EvdB. Maar met jou en mij zijn er gelukkig vele anderen die weten dat hij de problemen niet oplost maar juist verergert, zie o.a hierboven Indo en i.m.o. Nogmaals, hij heeft echt uitstekend werk verricht in de jaren 90 maar er enkele jaren geleden ook mede voor gezorgd dat er een enorme tweedeling kwam bij Ajax die nooit is opgelost en als een wond verder is gaan etteren. De manier waarop dit is gegaan is met geen mogelijkheid meer te lijmen of op te lossen, hooguit door hem ver weg te houden van Ajax en hem verplicht met pensioen te laten gaan. Ik heb veel liever andere mensen terug bij Ajax die wel de lijn willen volgen zoals we die afgesproken hadden en zich hier ook aan houden.

    3. Toppertje

      Werkelijke vraag is of Ajax zoals in het artikel wordt gesuggereerd zich laat leiden door zaakwaarnemers of dat Ajax v.wb. uitgaven in zo een strak regime zit dat er feitelijk geen technisch beleid gevoerd kan worden. Ik denk het laatste omdat iedereen in de voetbalwereld en ook hier op het forum al veel langer aangeeft dat het elftal onvoldoende kwaliteit heeft maar actie uit bleef. Doorselecteren kan niet omdat er geen geld uitgegeven kan worden. En de jeugd voldoet (nog) niet. Dan krijg je dus oppertunistisch gedrag in het halen van spelers. Waarom ze nu dus wel Ziyech willen halen is dat we inmiddels zo door het ijs gezakt zijn dat het gewoon beschamend wordt. Nu zien de bestuurders dat het huidige beleid gewoon niet te handhaven is en er actie nodig is.

        1. imoJC

          Zo Bobby, jij weet ook weer waar je staat 🙂 Jij verdraait de boel jongen en dat mag je niet doen en je moet eens gaan nadenken. Misschien tijdens biertje op het terras. Ik ga in ieder geval een lekker plekkie opzoeken nu.

  1. KBouter

    Ik denk dat de druk op Overnars en Co te hoog word en daarom alsnog Ziyech proberen te halen. Dat er ineens interesse is in Sinkgraven en Schone lijkt me een broodje aap verhaal.

      1. Toppertje

        In het artikel staat ook wat we hier al heel lang roepen. Vind eerder het artikel een enorme open deur.

  2. Indojood

    Leuk al die bespiegelingen. Rapport Ling heeft al aangetoond dat het aankoopbeleid van geen kant deugt. Wel allemaal je kop goed wassen zodat het zand er goed afgaat, heren.

      1. imoJC

        Ai terugkomen op het rapport Ling …… listig hoor. Is maar een half rapportje zonder voldoende hoor en wederhoor. Dat het gewoon simpele directe waarheden zijn ……. Ach ja. Voorlopig hebben zeer velen binnen Ajax gewoon de laatste jaren hun koopkracht voldoende zien stijgen in tegnatelling tot vele supporters. Het is amateurisch aankoopbeleid en zeer professioneel graai beleid.

    1. Toppertje

      Pas op hoor Indojood. Dat rapport en vooral de naam Ling werkt bij een aantal hier nog steeds als een rode lap bij een stier. Jammer want als je het gelezen hebt zie je wat er nu allemaal gebeurd er letterlijk in staat.

      1. Indojood

        Daarom blijf ik het ook zeggen, Toppertje. Hij is nog steeds relevant. Wat ook een goede zet zou zijn is Wim Jonk terughalen.

        1. bloedgroep AFCA

          daar kan ik mij helemaal in vinden….zou een eerste stap in de goede richting zijn

        2. De seijs

          Jonk kan niet praten is genoeg over gepraat. Is ook geen leider die we nodig hebben en van al zijn jeugdige spelers de laatste 5 jaar is er geen een echt Door gebroken. Gewoon net als de rest net niet. Hij kan het niet overbrengen is te soft. Is nu ook weer bewezen. Kijk maar naar zijn spelers in het eerste.

          1. Remco425

            Ze kunnen moeilijk doorbreken als ze 12 of 14 zijn. De A1 van nu en een aantal van Jong Ajax zijn de echte exponenten van de lijn Cruijff en dus ook van Jonk. En daar zitten een aantal grote talenten bij. Alle talenten voor hun hebben te kort met de lijn Cruijff te maken gehad en daar kan je Cruijff of Jonk niet op af rekenen.

          2. imoJC

            Of daar genoeg over gepraat is, is gelukkig niet aan jou meid. Vwb jeugd onder Jonk ……. misschien kijk jij naar de verkeerde club. Maar goed ….. we praten vanavond wel verder.

  3. koote207

    Op het ogenblik zijn ze de supporters voor de gek aan het houden en zelf pakken ze weer een bonus omdat het zo’n geweldige transfer periode was?

  4. DanielenRico

    Ajax moet zijn aankoopbeleid aanpassen of gewoon een bezem door Overmars & co of gewoon overmars ontslaan

    1. DanielenRico

      En zeker het aankoopbeleid aanpassen want ajax duurt te lang over of het word weer net niet

  5. Nultwintig

    Ik zou het voor Schone wel goed vinden als er concrete interesse is. Ik gun hem meer dat wat hij nu krijgt, idem voor Serero. Deze 2 horrn gewoon elke wedstrijd te spelen, dit zijn echte Ajacieden. Toptalenten halen heeft ook geen zin, ga eerst eens kijken wie in het team en de speelwijze past. Ik ben echt ziek van de hele gang van zaken.

  6. dickst14

    Bij psv is het een uitzondering als een aankoop NIET goed is (Maher) bij ons precies andersom al jaren.

    1. bloedgroep AFCA

      het is klote om te zeggen maar het is wel waar…op 1 of andere manier hebben ze het daar wel altijd voor elkaar…resultaten spreken voor zich

      1. Remco425

        Resultaten spreken voor zich? Afgelopen kampioenschap was een cadeautje van ons en voor die titel daarvoor zat 6 jaar zonder titel en waren ze bijna failliet. Nee, die hebben het echt veel beter voor elkaar….

    2. Teuntje

      De organisatie, scouting en het aankoopbeleid bij PSV ligt momenteel lichtjaren voor op Ajax.
      Doet pijn om te constateren, maar ze hebben hun zaakjes echt goed voor elkaar

  7. Remco425

    Erg suggestieve kop en dan ook nog eens de mening van hekke Aadje erbij die ons vorige week nog een oor probeerde aan te naaien. Niemand weet of Ziyech een paniek aankoop is of dat ze met de uitspraak Ziyech niet nodig te hebben gewoon niet het achterste van hun tong hebben laten zien wat heel normaal is in de aan- en verkoopwereld… Daarnaast wordt er al maanden door nagenoeg iedereen hier geroepen dat Ziyech gehaald moet worden en als ze daar dan mee bezig zijn is het weer niet goed. Altijd maar dat zeiken om het zeiken hier en meestal zonder goede argumenten. Ik vond het eigenlijk wel lekker rustig zonder deze app in de zomer…

      1. imoJC

        Het gaat dus allemaal wel goed volgens jou Remco425. Jij geniet wekelijks van het spelletje van je cluppie. Jij kan de hele handelswijze van bestuur en TH etc. Goed volgen en goedkeuren. Knap, ik kan dat niet.

        1. Remco425

          Nee, maar dit artikel heeft niets met nieuws te maken. Is puur de mening van de schrijver en is net zoveel waard als jou en mijn mening. Zit vol met aannames, want de schrijver is geen ingewijde. Deze schrijver wilde gewoon een podium om zijn mening te verkondigen. Hoort dus niet thuis op een nieuws site.

    1. -buitenkantje rechts-

      Klopt Remco.. Is ook het eerste wat ik dacht.. Tendentieus artikel vol met aannames en eigen meningen.. En dan ook nog Aad de Mos citeren om je gelijk te krijgen..

      1. Remco425

        Helemaal mee eens br, gewoon een schrijver die deze site misbruikt als podium om zijn eigen mening te verkondigen. Heeft niets met nieuws te maken. Of je het nou met hem eens bent of niet.

  8. paullus

    de gene waaronder ik roepen al een paar jaar dat het van geen kant klopt
    maar wij werden afgeserveerd
    als azijn zeikers

    1. Ajax nr 1

      De meeste die ons azijnzeikers noemde zeiken nu zelf nog harder paullus. Maar wij zijn meesters in het azijnzeiken en ik ben er trots op. Wij zien het nu eenmaal eerder als hun.

  9. Michel6172

    Tis gewoonweg te gek voor woorden jongens. Ik heb het helemaal gehad met die Mark O en Co.
    We worden idd voor de gek gehouden, dat doen ze al jaren.
    Ik zeg de bezem er door, en dan ook goed aanvegen met die bende ongeregeld.

  10. imoJC

    Er moeten twee mensen op korte termijn naar Ajax komen: Uiteraard Wim Jonk en daarnaast Jordi Cruijff als technisch directeur. Overmars mag vandaag achterblijven in Deventer. Is zijn cirkel ook weer rond.

  11. Jimmy1971

    PSV heeft het met het duo Brands / Gerbrands gewoon beter voor elkaar !!
    Ze liggen op 1 lijn en kunnen en durven sneller te schakelen !!
    Wij hebben alermaal mooie voetbal namen maar door de constructie met de RVC kan er niet adequaat worden gehandeld !!
    Ook van andere clubs moeten we willen leren , ja zelfs van die lampies ..

  12. -buitenkantje rechts-

    Wat een enorm tendentieus stukje.. Vol met aannames en eigen meningen.. En dan Aad de Mos citeren om je gelijk te halen…

  13. bloedgroep AFCA

    en tja Aad de Mos…heb zijn commentaar liever in de nabeschouwing….doet er niet toe en zap ik toch weg

  14. Starke

    Ajax wil over in uitblinken en apart zijn. Ajax draait daarin door en dat eist al jaren zn tol. De beste spelers opstellen is een probleem, vastigheid creeren is een probleem, iedereen op zn eigen plek laten spelen is een probleem, doorselecteren is een probleem. Gwn belachelijk allemaal. Men kijkt alleen naar wat er binnen komt aan centen en gaat erop zitten. Men neemt nooit risicos en doet alles op save. Al gaan daar 50 nutteloze aankopen of beslissingen aan vooraf.

  15. Indojood

    Onzinartikel want er wordt aan Aad de Mos gerefereerd, en een hoop onzin meningen.

    Pi$vee was bijna failliet door hun beleid en is in leven gehouden door de gemeente Eindhoven. Met hun huidige geweldige beleid zijn ze per toeval kampioen geworden. Pi$vee had met een tweede plaats een pas op de plaats moeten maken want hun bedrijfsmodel is gebaseerd op geleend geld. Gewoon naar onszelf kijken. Wij hebben het zelf laten liggen door af te stappen van het plan Cruijff, zelfs een analyse van de problemen met een vernietigende conclusie hebben de heren er niet toe bewogen om problemen aan te pakken. Wij hebben de kans gehad om de hegenomie in NL definitief te grijpen zoals Basel in Zwitserland maar we zijn in slaap gesukkeld door de kampioenschappen van FdB. Niets dan hulde voor FdB maar met de titel in 2014 werden de eerste scheuren al zichtbaar. 2015 had het jaar moeten zijn om ons zelf weer te herpakken maar dat hebben we nagelaten door Jonk te ontslaan en een breuk met Cruijff te veroorzaken.

    Ajax heeft mensen nodig die onvoorwaardelijk het plan Cruijff ondersteunen en uitvoeren zoals Keje Molenaar, en Wim Jonk. Vraag aan Jordi of hij naar ons wil komen en je hebt een prima team die deze club kan leiden.

    1. Remco425

      Mee eens Indojood. Leuk om te zien dat jij en br precies hetzelfde als ik dachten over dit artikel. En ik word ook moe van al die reacties over hoe geweldig pisvee het voor elkaar heeft. Afgelopen seizoen hebben ze het kampioenschap cadeau gekregen van ons en iedereen is het alweer vergeten van hun 6 jaar zonder kampioenschap door compleet mismanagement. En mochten ze volgend jaar geen CL halen komen ze weer indezelfde financiele shit terecht, want ze leven boven hun stand en uit transfers halen ze doorgaans ook niet heel veel binnen.

  16. Geenemotie

    Ik zeg, kappen met Overmars. Evalueer de afgelopen jaren maar eens. We zijn een lachertje in Europa en zijn alleen rijker geworden. Ga bij een bank werken!

  17. fredie

    Ben al 40 jaar Ajacied maar dit heb ik nog niet meegemaakt!
    Mark Overmars moet dit verhaal ook maar eens lezen.Aankoop beleid is echt een drama!!

  18. Johan

    De seijs moet niet meer zeggen dat Johan de supporters een mes in de rug heeft gestoken. Je maakt je belachelijk met zo’n opmerking.
    We missen een natuurlijke leider die de boel in gang kan zetten, wat mij betreft is dat de aankoop uit Twente. Verder moeten we niet in paniek raken maar achter ons aller ajax gaan staan!

  19. tscheu

    Onzinnig verhaal. Wie houdt er nou rekening mee dat de (overwegend zelf opgeleide) spelers als Cillissen, Tete, Veltman, Riedewald, Bazoer en El Ghazi allemaal tegelijk hopeloos uit vorm zijn. Wel mag Bosz zich afvragen hoe dit is veroorzaakt.

  20. Mauheb

    De bezem moet er door, maar helaas gebeurt dat niet, zoals wel vaker hopen we iets, en er niks van terecht komt!

  21. Rinus

    Volgens Overmars (bron V.Z.) gaan er nog gekke dingen gebeuren komende week met verkoop van middenvelders, mooi rookgordijn, geloof er niks van

  22. ajacied1982

    las net op ad dat ziyech niet naar ajax moest gaan en allerlei onzin van mensen.zekers die kakkerlakken die voor het eerst in 20 jaar s bovenaan staan.zou zeggen maak dr foto van.ik erger me rot aan die kinderachtige ajax haters.een kinderhand is gauw gevuld.

  23. koote207

    Ajax haters zijn er altijd al geweest, zal altijd zo blijven bestaat namelijk uit jaloezie, zo lang ze ons haten zijn we altijd beter dan rest….?

    1. Rinus

      Pardon? De man heeft fouten gemaakt, zeker! De man heeft begin jaren 90 toen Ajax no geen postzegel kon betalen eigenhandig Ajax groot gemaakt met een EC3 en de Champions League! Alleen al daarom verdient hij respect!

      1. imoJC

        Dat heeft hij niet eigenhandig gedaan. Hij heeft profijt gehad van de lichting destijds en er voor gezorgd dat er geen erfenis was na zijn vertrek.

        1. imoJC

          Daarnaast het ongelooflijk gluiperige optreden destijds met Cruijff. Gewoon een heel enge man. Maar…..dat is mijn mening.

          1. Indojood

            De jeugdopleiding was ook in deplorabele toestand achtergelaten door LvG en Adriaanse en hun TIPS-onzin. Sindsdien zijn alleen Van der Vaart en vooral Sneijder afgeleverd op het gewenste niveau.

Comments are closed.