Bosz maakt einde aan geruchten: ‘Nu geen plek voor Ziyech bij Ajax’

0912twente-ajax_ziyech_gudelj

Peter Bosz heeft bij Ziggo Sport laten weten op dit moment geen ruimte te zien in zijn selectie voor Hakim Ziyech. ‘Hij is een middenvelder en op dit moment heb ik acht middenvelders. Dat zijn er al te veel.’ De coach ziet in Ziyech een nummer 10 waarvoor hij Davy Klaassen, Lasse Schöne en Donny van de Beek in zijn selectie ziet. 

Voor de vleugel ziet hij Ziyech niet als optie. ‘Ziyech kan niet aan de buitenkant spelen. Hij hoort op 10. Hij is een creatieve jongen die niet op de vleugel hoort. Ik heb Davy Klaassen al op die positie, die het uitstekend doet. Daar achter heb ik ook nog Lasse Schöne en Donny van de Beek. Ziyech is een heel goede speler, maar er zouden eerst jongens moeten vertrekken’, sloot Bosz af.

Zie ook eerdere berichten

Related posts

85 Comments

      1. De Ajacied

        Heel erg jammer hoor, was een hele goede investering geweest zowel sportief als financieel,
        ❌❌❌

        1. Velibor

          Oh ja,waar blijft ie dan? Hoor al tijden Nouri komt ,volgens mij is hij al 19 of 20 en maakt me ook niet uit hoe oud hij is er nog niet klaar voor waarschijnlijk en ben bang dat dat ook niet gaat gebeuren ook maar goed ik vind dit onbegrijpelijk zeker als je die wedstrijd van gister bekijkt,heb vanuit het middenveld weinig tot geen steekpass gezien die ergens op leek en laten we maar helemaal niet over de voorzetten beginnen,volgens mij is die Ziyech gewoon wat slimmer in alles.

    1. bloedgroep AFCA

      heeft er ook mee te maken dat wij op het moment ook geen plaats hebben in de prijzenkast denk ik

    2. Toppertje

      8 middenvelders maar allemaal minder dan Ziyech. Als je een topsport mentaliteit hebt selecteer je door en valt de zwakste af. Ongelofelijk dit. En het TH vindt dat hij Nouri in de weg zit een speler die nog nooit in een officiele wedstrijd heeft gespeeld. Het geeft de denkwijze bij Ajax aan. Men is alleen met opleiden bezig en vergeten dat er ook nu gepresteerd moet worden. Voor de supporters en voor de inkomsten. Jammer.

        1. Ajax nr 1

          Je kan beter het niet aannemen dat het TH er verstand van hebben Hurbie. Kijk maar eens wat er allemaal gebeurt op voetbalgebied. Waar ze verstand van hebben is sparen en Ajax niet beter maken. Tip:Neem dat maar van mij aan 😉

  1. Valentino

    Doe ff normaal zeg. Hoezo geen plek? Gudelj en El Ghazi zijn rijp voor de bank. Prima posities voor Ziyech. Wil Bosz soms geen kampioen worden en niet verder in de CL. Ajax speelt nu goed maar scoort gewoonte weinig. Dan is er altijd plek voor Ziyech.
    Wat een onzin na zo’n leuke pot voetbal.

    1. Niels1983

      Valentino nogmaals ik begrijp niet wat jij tegen gudelj hebt hij zet als enige de beuk erin hij verovert veel

      1. Valentino

        Een val veroveren is 1, er dan wat meedoen is wat anders. Elke bal die hij verovert levert hij net zo hard weer in. Hij maakt op dit moment gewoon teveel fouten en dat kan op dit niveau gewoon niet. Neem nou gister. Zijn vrije trappen vliegen de tweede ring in, corners komen amper voor de goal, in de opbouw ziet hij vooral op links de vrije man totaal niet staat en geeft hij een onmogelijke pass door het midden die niet aankomt.

        1. Indojood

          Ben het met je eens maar gisteren speelde hij voor zijn doen goed. Neemt niet weg dat hij niets toevoegt aan het spel.

        2. Niels1983

          Ben het niet met je eens maar dat kan ieder zijn eigen mening hij ontvangt en bal en vaak misschien makkelijk opzij maar verlegt het spel wel vlot groot deel van de corners kwam wel aan maar werden weggekopt

          1. SPHAFCA

            Corners kwamen aan maar werden weggekopt, ze kwamen dus niet aan. Dat vlot de het spel verleggen ben ik het ook niet helemaal mee eens.. moet de bal 5 keer aanraken (of er 10 meter naar achter mee lopen) om de bal daadwerkelijk over te spelen.

        1. Litmanen

          Volhouden Valentino, heeft geen zin, maar volhouden. Ik denk dat Sinkgraven niet slechter is dan Ziyech. Maar je zal dan een plek moeten creeeren, dus of Bazoer of Klaassen aan de kant. En die twee hebben waarschijnlijk in hun contract staan dat ze niet op de bank hoeven te zitten. Klaassen was maanden uit vorm, maar bleef spelen. Nu is Bazoer niet in staat de bal bij een medespeler te krijgen of tussen de drie palen te schieten, maar hij blijft spelen……
          Zouden die trainers wel eens een wedstrijd terugzien?

    2. ajax26

      Bosz heeft toch nooit iets gewonnen.
      Heb zo ie zo geen vertrouwen in hem maar ik laat me maar verassen.
      Hoop het dat wij niet veel gelijkspel zien dit seizoen

      1. Velibor

        Ik denk eerder dat Bosz even boven bij ome Marc moest komen om even wereldkundig te maken dat Ziyech geen optie is en zo de directie uit de wind houdt om fijn met de kerst weer een bonusje binnen te pikken! Wat een gelul zeg,geen plek….nee die mof met zen dikke reet is een optie nou nou wereldaankoop Marc !

  2. EvdB

    Dom dom
    Klaassen gaat nog 1 jaar door en Schone blijft zich niet schikken als reserve
    Anticiperen heet dat

  3. rvdlinden72

    mijn god waar hebben we bij ajax mee te maken op dit moment slecht beleid en dan nog eens het beginbvan het einde denk ik !!bosz inbegrepen wat is dit dom en hersenloos en eencellig persoon!!!!

      1. rvdlinden72

        dan maakt jouw reactie op mij reactie niet minder 1-cellig dan zeg maar gerust -10 cellig

  4. -buitenkantje rechts-

    Niet met Bosz eens..
    Je moet kijken of betreffende speler Ajax beter maakt. Van de 3 die hij noemt vind ik alleen Schöne een nr 10.. Alleen zie ik in Ziyech een nog betere nr 10.. Iets wat hij reeds aangetoond heeft bij Twente. Halen en opstellen dus!!

      1. Indojood

        Klaassen heeft niet het vernuft om spelers voor de keeper te zetten of om zelf de individuele actie te maken. Het één keer raken gaat zo vaak fout bij hem. En de nr. 10 positie in 4-3-3 blijft een gevaarlijke keuze. Klaassen staat veel te ver naar voren, zo komen Bazoer en Gudelj te veel onder druk. Bosz maakt hier dezelfde fout als FdB. Een nr. 10 werkt alleen goed met 3-4-3, een druk middenveld. Bosz zou de columns van Johan nog eens terug moeten lezen.

        1. Ajaxslied

          Dan moet je toch eens alle wedstrijden van Klaassen nakijken hoe vaak hij mooie passes geeft. Daarnaast heeft hij evenveel scorend vermogen als ziyech had er vorig seizoen 13 in liggen dat moet ik ziyech nog meer eens zien doen bij een grote club. Ziyech zal ook zeker geen 90 min gas geven en dus ongeschikt voor het systeem van Bosz

          1. Indojood

            De nr. 10 moet een creatieve speler zijn. Klaassen kan beter op 8 of zo spelen. Wellicht 6.

        2. KBouter

          Om de middenvelders te ontlasten wil je dus met een ruit, met de punt naar achteren spelen. Dan moet je juist Ziyech Never nooit in je elftal hebben!!

  5. Ajax nr 1

    Dit siert Peter wel om het naar buiten te brengen en om het boetekleed aan te trekken. Hij zal dit naar buiten brengen om de hoge heren te beschermen en omdat hij opdracht kreeg. Anders zou ook ik het niet begrijpen dat je Ziyech niet haal.

  6. Rinus

    Klopt Bosz, voor zo’n speler maak je plaats! Omdat hij je sterker maakt, dat is het idee achter transfer, of wacht, dat snappen ze natuurlijk niet! Begrijp in één keer het krenterige beleid! Wie gaar het uitleggen?????

  7. PvL020

    Maar Klaassen is niet creatief genoeg….. Op dit moment, net als Bazoer. Kan Ziyech niet samen met Klaassen spelen en Bazoer of Gudelj offeren… Maar goed ik ga er maar vanuit dat hij echt verstand heeft van voetbal. Hij is tenslotte de coach en ik niet…. Ik vind het in ieder geval een gemiste kans en hoop niet dat deze gemiste kans eindigt in een gemist (europees) seizoen………..

  8. Arnold711

    Bosz zegt, ik heb teveel middenvelders. Als het er dus minder zouden zijn kan Ziyech komen. Dus wie gaat er nog weg? Klaasen? Badoer? Gudelj?

  9. vak411

    Dit is om de prijs weer wat naar beneden te halen.. Over 2 weken speelt ie Bij ons.. Onderdeel van het spel..

  10. JohnDoe77

    Die wordt einde van de transferperiode binnen gehaald dus. Waarom zou Twente niet wachten? Het geld dat Ajax zou willen betalen is altijd op te halen, maar wie weet veel meer als er nog wat actie komt op dde transfer markt. Tot die tijd drukt Bosz zo alle discussie de kop in…

  11. Iceman

    Ik hoop dat je gelijk heb vak411. Anders niet dan kunnen wij het wel shake om verder te komen in Europa en misschien halen wij niet eens de Titel. Begrijp mij niet verkeerd natuurlijk weet ik dat het niet alleen gaat om Zyech maar hij wel een speler met iets extra’s net een beetje meer power dus als Bosz dit werkelijk meent dat er geen plek is voor Zyech bij Ajax dan heeft hij een verkeerde bril op en hier krijgt hij straks spijt van als Ajax het niet red in europa en als wij geen kampioen worden ziet hij niet dat El Ghazi niet echt in vorm is ofzo????? En als Younes gebleseerd raakt dan wat doen je dan????

  12. ajaxpers

    Bosz gaat steeds meer door de mand vallen en eindelijk zal Ajax snappen wat de waarde was van FDB. Bosz is nog niet rijp voor een zo’n grote club, zowel mentaal en emotioneel maar ook qua ervaring.

    1. Indojood

      Natuurlijk heb jij een voorkeur voor FdB maar zoals jij het zegt klinkt het alsof FdB door Ajax is ontslagen en vervangen door Bosz. Als het aan Ajax had gelegen had FdB gebleven. Hij is zelf opgestapt. Bosz en Ajax bekritiseren terwijl FdB deze aanstelling heeft veroorzaakt, is makkelijk scoren.

      1. imoJC

        Oh oh Frankie, zing een liedje voor mij alleen! oh Frankie waarom ging Inter met jou toch heen. Kom nu terug en wel vlug want Ajaxpers is al zo er heen.

  13. EugAjax

    Laat ik even beginnen met te zeggen dat Ajax het eerste uur vrij goed speelde. Bezijdens inschattingsfout Cilissen heb ik weinig foute dingen gezien. Laatste half uur had beetje copy van tegen Roda. Ik ben beetje uitgelachen laatst door mijn slechte analyse werd verteld maar ook gister leek het erop dat Ajax na een uur zijn kruit verschoten had. Dit moet naar 90 minuten toe de conditie dus op het nivo van spelsysteem dat Ajax en Bosz nastreven. Verder wel positief dat ondanks minder laatste half uur het niet echt dreigend werd. Er zijn nog genoeg verbeter punten maat ik ben blij met stijgende lijn. Mbt Ziyech ben ik het eens met Bosz. We hebben drie man voor de nummer 10 positie, iets wat Bosz dus doortrekt van De Boer. Interessant om te volgen. Het is kwetsbaar maar door hoog druk zetten dat nog beter op elkaar afgestemd moet worden en bij balbezit meer doorschuiven van CV, Riedewald?, kan je dan 3-4-3 creeeren zoals in tijd Van Gaal. Ik heb meer dan voldoende vertrouwen in de bestaande nummers 10.

    1. Indojood

      Tegen Roda leek het erg op vorig jaar onder FdB. Jij noemde dit kamikaze voetbal van Bosz, dat was lachwekkend. Gisteren was het veel meer de hand van Bosz en dus aantrekkelijker. Verder vind ik dat er meer creativiteit op het middenveld moet. Alle drie de middenvelders werken hard maar gaan niet economisch met hun krachten om waardoor ze door de intensiteit wellicht lucht tekort komen. Creatieve spelers met gevoel voor positie gaan eerder lopen waardoor ze sneller lijken.

    2. imoJC

      90 min afjagen zal nooit gaan en is ook niet de bedoeling. Salzburg heeft dat gedaan tegen Ajax en iedereen zei dat dat alleen mogelijk was na gebruik van doping 🙂 60-70 afjagen en hoog druk zetten moet wel mogelijk zijn alleen moet je in die periode wel je rendement gaan halen waardoor je daarna de wedstrijd wat relaxter uit kan spelen.
      Zoals hier al vaak aangegeven, we hebben inderdaad veel middenvelders maar daar blijft het bij. Ze spelen op het middenveld en voegen weinig tot niets extra’s toe. Veel lopen met de bal i.p.v. kort snel spel met verrassende passes. Doordat ze gaan lopen komt de vleugel ook stil te staan. Ik heb met name Younes gisteren heel vaak de loopactie de diepte in zien maken maar de bal kwam niet. El Ghazi rekent er al niet eens meer op. Cillessen blijft ook volharden in de bal vasthouden tot de hele verdediging van de tegenpartij weer op orde is.

      Overigens was het verbazend dat bij de vrije trap van Rostov alle Ajacieden terug waren bij het eigen strafschop gebied. Hierdoor kon ook iedereen van Rostov vrolijk doorschuiven. Laat twee man bij de middencirkel achter en er blijven minimaal 3 verdedigers bij staan.

      Soms denk je wel eens dat je als trainer niet meer logisch mag nadenken. Alles moet in een voorbeschreven concept etc. Logisch gebruik maken van situaties en kwaliteiten van spelers is niet meer van deze tijd lijkt het wel. Ik zie liever 10 keer een pass in de diepte waarvan er maar 2 of 3 aankomen dan 1 keer eentje die ook nog eens mislukt.

      Zaterdag Willem II thuis (altijd lastig 🙂 ). Tijd om eens te oogsten en het publiek te verwennen met een paar balletjes in het juiste netje.

  14. Ajax nr 1

    Ik heb een leuke spannende wedstrijd gezien. Maar laten we eerlijk zijn Traore had er zeker een paar moeten maken als spits. En teveel spelers kunnen het niveau gewoon niet aan op dit moment. Klaassen, Gudelj,Cillessen bijvoorbeeld hier ga je geen wedstrijden mee winnen. Je zal echt versterkingen moeten halen begin met Ziyech en een degelijke keeper zodat Jasper ook weer iets scherper wordt want die leunt nu achterover omdat hij weet dat hij toch de 1ste keeper is.

  15. jojo123

    Wasrschijnlijk denkt Bosz dat Ziyech niet nodig is voor de Europa League wedstrijden. Gister zag je dat alles vanaf de zijkant kwam en toevallig dat het vanaf de zijkanten goed ging. Vaak loopt het niet bij Younez en El Ghazi en dan dient de creativiteit vanuit het midden te komen en dat zie je niet gaan gebeuren. Alle middenvelders die Bosz juist noemt hebben niet de kwaliteiten om dat uit te voeren ( op Schone na), het zijn allemaal dezelde soort middenvelders die vrijwel nooit een beslissende pass geven. Alle middenvelders en verdedigers zoeken naar de zijkanten en hebben geen oog om kansen te creeren via de as of midden. Ben benieuwd hoe dit team het gaat oplossen als de zijkanten echt vast wordt gezet en de buitenspelers geen kant op kunnen ( gebeurt vaak laatste jaren en in de toekomst). Dat het gister bij vlagen goed ging (weinig 100% kansen gecreeerd) wil niet zeggen dat het vanaf nu beter gaat. Nu is in de competitie al een achterstand opgelopen, CL is 50%, hoop dat Bosz later niet zegt dat als het minder goed gaat dat er te weinig kansen worden gecreerd, er wordt creativiteit gemist of er worden teveel kansen gemist. Met Ziyech erbij komt er potentioneel meer kansen en daarmee ook meer punten.. Dat is toch wat je wilt en geen Graafschap scenario…

  16. quadsboy

    Nou denk dat jij ook niet veel te zeggen heb gelijk heb je anders duurt jouw avontuurtje bij ajax heel kort

  17. AFCA my World

    Jammer hij is beter dan Gudelj,die deed het gisteren wel goed maar komt regelmatig te kort !

  18. Renti

    Ziyech komt niet ! Zivkovic zit er aan te komen en gaat ze er in knallen voor Utrecht. Muric verkast naar Italië maar we zijn wel op zoek naar een buitenspeler. Cerny zoekt het maar uit in jong Ajax. Dit beleid is echt niet meer te volgen.!!

  19. dickst14

    Als je de beste speler uit de competitie niet wilt hebben, dan houdt het op. Heel erg jammer.

  20. Jimmy1971

    Als een speler echt meerwaarde voor Ajax heeft moet het niet uit maken hoeveel middenvelders je hebt

  21. fjonkman

    Ach laat ook maar.. Alsof ze bij het TH hier al onze posts gaan lezen en onze weldoordachte adviezen ter harte nemen..

  22. imoJC

    Nog even en Bosz zegt dar hij het jammer vindt dat Zimling, Boilesen, van Rhijn en Sanogo zijn vertrokken 🙂 Beste Peter, voor nu is Ziyech heel maar dan ook heel erg bruikbaar.

Comments are closed.