Overmars onder druk na negeren advies scouts, Ziyech afgewezen

0403ajax-pec_vdsar_overmars

Het uitblijven van een nieuwe spits lijkt zo langzamerhand een race tegen de klok te worden voor Marc Overmars die tot nu toe met Cassierra, Sanchez en Westermann drie aankopen heeft verricht waarvan niet iedereen is gecharmeerd waardoor er steeds meer kritiek komt op het handelen van Overmars, zeker nu bekend is geworden dat hij op advies van diverse scouts Hakim Ziyech links heeft laten liggen.

De afgelopen weken hebben scouts diverse namen aangedragen en spelers ook nadrukkelijk bekeken en zijn dan ook verbaasd dat Overmars op advies van Rafael van der Vaart de Duitser Heiko Westermann een tweejarig contract heeft aangeboden zonder hem ook maar een aantal minuten te hebben zien spelen. Het is waarschijnlijk te vroeg om Westermann nu al af te schrijven maar zijn start binnen Ajax was niet echt rooskleurig te noemen, zo schrijft journalist Freek Jansen in een analyse.

Zo langzamerhand begint het te rommelen binnen de muren van de Amsterdam Arena waar het technisch hart schittert in besluiteloosheid. Hakim Ziyech is diverse malen getipt door scouts waarbij de speler van FC Twente als een ideale versterking werd gezien, een speler die een wedstrijd kan openbreken maar de clubleiding weigerde door te pakken. Volgens Jansen neemt de druk op Overmars toe en krijgt hij steeds meer kritiek te verwerken bij het in de wind slaan van advies van gerenommeerde scouts binnen Ajax.

Bron: VI

Related posts

81 Comments

  1. Teuntje

    Mag ik zeggen dat ik me al jaren erger aan het handelen van Marco Overmars?……ja dat mag ik zeggen.

    1. Ronald96

      Mee eens, advies aannemen over een speler die hij nooit heeft zien spelen maar ondertussen je eigen scouts negeren. Tijd dat Overmars z’n ogen open doet en gaat zien dat er versterking nodig is die direct er kan staan.

      1. Teuntje

        Ik durf zelfs te beweren dat onder het ‘bewind’ Overmars, De kwaliteit van Ajax hollend achteruit is gegaan

    2. De Ajacied

      Nooit begrepen dat Ajax Ziyech niet wil kopen,
      Vind 15 miljoen ook te veel hoor maar voor zo’n
      8 á 10 miljoen moet je zo’n speler altijd bij je groep willen hebben
      ❌❌❌

    3. dickst14

      Ja als je tegen het advies en ik denk tegen de wil in van alle supporters Ziyech blijft negeren wat doe je dan nog bij Ajax????

    4. jojocoolio

      Zijn ze er nu pas achter binnen de muren van de arena…. Nou erbuiten zijn ze er al jaren achter…

    5. Ajax nr 1

      Helemaal mee eens Teuntje. Er wordt ook in de wandelgangen al gesproken over een vertrek van Bazoer naar leicester City. Echt ik ben er onderhand wel helemaal klaar mee. Het wordt echt tijd voor en fris windje door het TH

      1. HURBIE

        Hadden ze nog beter
        VD VAART kunnen nemen die heeft echt ervaring
        En conditie heeft hij zo op peil

        1. Litmanen

          Hurbie, eens, kostte ook nog eens heel weinig. Nu hebben ze voor hetzelfde geld Westermann, 4 ton per jaar. Dat gaat Raffie nu in Denemarken verdienen.
          Dat gezeik dat hij vorig jaar niet wilde klopt ook niet. Hij moest van De Boer in de spits spelen e n terecht verdomde hij dat. Vandaar dat hij niet voor Ajax koos.

      2. Niels1983

        Ook el ghazi wordt over gesproken 1 september hebben we 200 miljoen op de bank en geen nieuwe spelers

    6. ajaxhoger

      DAn ben jij niet de enige Teuntje , maar ik denk dat het veel en veel dieper ligt het probleem , namelijk de RVC .
      DIe maken alles uit , en ze weten net zoveel van voetbal als een koe

      1. Teuntje

        Dat speelt ook door mijn hoofd, ajaxhoger. Het zijn mensen uit de zakenwereld met een puike staat van dienst om een bedrijf te runnen. Hebben ook een Ajaxhart.
        Maar….als MO keer op keer wordt teruggefloten, en karakter heeft, dan laat hij zich toch niet langer voor de wagen spannen? Druk dan eens door, zou ik zeggen!

    7. De seijs

      Denk dat Marc 2 september niet haalt. Hij verschuilt zich telkens achter het bestuur. Maar een beetje kerel slaat met zijn vuist op tafel en drukt Door . Slappe hap die Overmars.

  2. vanzanten

    Ik ben geen scout, maar durf toch te stellen dat Ziyech een betere aankoop was geweest dan Westerman.

  3. Jimmy1971

    Als je de klasse van Ziyek niet herkent heb je echt poep in je ogen , ze zullen hem wel te lastig vinden ( ze hebben liever koorknaapjes ) ..

    1. HURBIE

      Dat hele zooitje wat daar zit heb geen club liefde
      Vinden het daar wel gezellig en het brengt nog geld op ook

  4. Johan065

    We zullen wel weer helemaal niemand erbij krijgen. Wist niet dat van de Vaart ook een scout was?

  5. WezepAFCA

    Zo raar dat hij alles alleen wil doen. En niet wil luisteren naar de jongens in de buitendienst!! Ook mark is vervangbaar en dat komt steeds dichter bij

  6. paullus

    dit is toch al 3 jaar bekent verkopen doet hij als de best
    maar inkopen ho maar
    we gaan langzaam naar de kloten met dit beleid

  7. Nikki309

    Een begenadigd voetballer maakt geen goede bestuurder! Hier moet gewoon iemand zitten met bestuurtalent en beslissings vermogen. 2 zaken die Overmars ontbeert.

  8. Indojood

    Let op, de massa komt nu naar buiten met een stortvloed aan stront, dezelfde massa die in december 2015 de zijde van het TH/directie/RvC/bestuursraad koos, tegen Jonk, Cruijff en diens plan. Drie, twee, één….

    1. Ajax nr 1

      Dat gaat denk ik niet gebeuren Indojood ze zijn allemaal bang voor hun eigen hachje. Grote bekken als het niet goed gaat maar kom je aan hun baantje geven ze niet thuis. Dat heb je inderdaad in november gezien op de ledenvergadering. Huichelaars zijn het meer niet.

      1. Indojood

        Geloof ik ook niet maar vorig jaar zijn er ernstige problemen geconstateerd bij Ajax. Deze zijn niet opgelost maar etteren vrolijk door.

        1. Toppertje

          Het eerste dat in mij op kwam was het rapport van Ling. Daarin werd al een boekje over scouting en besluitvorming open gedaan. Maar ja Ling moest weg en het rapport verdween in de la. Het TH onderschreef het rapport niet want ze waren nauwelijks gevraagd en velen hier op dit forum vonden het rapport, zonder het waarschijnlijk gelezen te hebben, ook maar niks. Ziehier met Ziyech het vervolg.

          1. Indojood

            Precies, Toppertje. Rapport Ling. Lees hier een hoop gebler en geschreeuw maar bijna niemand die de link legt.

  9. Sonsee

    Als fan zijnde zit je al jaren met de billen bij elkaar wat betreft het aankoopbeleid van Overmars. Over die Colombianen ken ik mn oordeel niet vellen en over Westermann ook niet al ben ik zelf niet gecharmeerd van hem. Ik
    Moet wel zeggen het is niet te laat om Ziyech te halen toch? Stuur desnoods Becker die kant op en leg wat miljoenen erbij. Maar denk dat we weer teleurgesteld zullen worden

    1. EugAjax

      Onvoorstelbaar hoe voorspelbaar hier de meesten zijn. Overmars staat onder druk bij…… O ja bij wie? Iemand van VI die zijn mening geeft, dezelfde man die altijd evenwichtige meningen had over Vitesse en nu gepromoveerd is naar Ajax watcher en wsl moet scoren in begin van seizoen. Als ik het hele artikel lees draai ik het juist helemaal om. Moet de scouting niet onder druk staan? Zij komen na veel wikken en wegen met de eye opener dat Ziyech de juiste man voor Ajax is………gelukkig was dat nog niemand opgevallen………maar helaas sinds FC Twente toch nog bestaat en zelfs in Eredivisie mag spelen gaan ze niet failliet en vragen ze sindsdien 15(!!!!!!!!) mln euro voor hrm. Dat gaat tegen het beleid in, ja zelfs tegen beleid van de hier zo bewierookte Jonk en helaas te vroeg overleden idool Cruijff. Mocht namelijk nooit meer voor heel veel geld a la Sulejmani een speler aangetrokken die dan de jeugd zou tegenhouden. Tenkoste van wie zal de komst van Ziyech gaan? Dat kunnen de meesten hopelijk wel verzinnen. Er gaan zeker dingen nog steeds niet goed binnen Ajax en TH. Maar je laten leiden door Ling, die alleen met Jonk discipelen heeft gepraat blijft onzinnig. Hoor en wederhoor zou wel heel netjes zijn. De meesten vinden, net als ik, er veel politiek binnen Ajax is, maar het spelletje van Ling was op en top politiek steekspel!!!!! Een ‘onafhandelijk’ onderzoek instellen waarbij de uitkomst van te voren vaststond………politiek Den Haag ten top. Mooie verwijten dus voor Ajax, maar het ligt allemaal wat genuanceerder. Anyway scouting heeft een nieuwe baas sinds kort en vanaf dit seizoen zou de scouting afdeling ge-reorganiseerd worden. Beetje laat inderdaad. Echter door aankomende vernieuwingen worden mensen meestal zenuwachtig en beginnen dan te lekken met een sujectieve bril. En ja hoor iedereen hoort dan weer dat Overmars faalt, en niet naar scouting luostert en hebben de mollen weer goed de foras van te voren gelezen en spelen ze erop in. O ja wie drijft er nu politiek………….scouting ga je schamen en sta open voor verandering en kom met veel meer toegevoegde waarde dan alleen open deuren intrappen. Succes Ajax met aanpakken van deze afdeling

      1. imoJC

        Heb jij onweerlegbare bewijzen voor je stelling dat de uitkomst vooraf vast stond vwb het onderzoek van Ling? Graag dan niet verwijzen naar wat anderen gezegd hebben. Ik heb het rapport en ik weet in iedercgeval dat jou stelling van alleen horen van Jonk discipelen echt volkomen verkeerd is.

        1. EugAjax

          Ik vind knap dat jij het rapport hebt want volgens mij heeft notabene Ling zelf gezegd dat het rapport nog lang niet af was alleen deel 1 en hij weigerde het rapport af te maken. En ook ik heb het eerste gedeelte van het rapport. En ja er staan rake dingen in en er zijn zeker items die Ajax, TH, en directie beter kunnen en moeten doen. Vooraanstaande Ajacieden Bergkamp, De Boer en Overmars hebben aangegeven dat Ling niet geinteresseerd was in hun mening op velerlei gebied. Met De Boer niet gepraat, met Bergkamp 5 minuten en heer Ling bergde zijn koffer op met zijn papieren nadat hij zijn eerste gerichte vragen had gesteld, noet toevallig de ‘gestuurde’ vragen. Zeg maar de items die Jonk al had aangedragen. Verder toen Bergkamp meldde dat er nog genoeg gepraat moest worden zei heer Ling: ” rustig aan Dennis, de rest komt allemaal in een later stadium”. Sindsdien heeft Bergkamp hem niet meer gezien (terwijl tussen 5 minuten gesprek en teruggegeven opdracht) behoorlijk wat tijd nog zat. Met Overmars iets langer gepraat, maar niet heel lang, wel langer dan met Bergkamp. Anyway ik ga geen poging ondernemen om je van iets te overtuigen. Blijf vooral geloven wat je nu doet. Dat het rapport Ling een eerlijk, objectief en betrouwbaar rapport is. Loyaliteit is belangrijk dus dat waardeer ik in je. Echter dat betekent niet dat je altijd alles blind moet aannemen uit die hoek misschien. Maar nogmaals er staan zeker punten in waar ik het grondig eens mee ben. Gaat me meer om de ‘onafhankelijkheid’ van deze persoon niet om zijn kwaliteiten want die zijn van hoog nivo, bewezen met Trencin.

          1. Indojood

            Rapport was nog niet af, nee. Het werd de heren te heet onder de voetjes want er werd man en paard genoemd. Je kunt over de inhoud eens of oneens zijn. Feit is dat Ajax verzuimd heeft de problemen aan te pakken waar het de kans had.

  10. Martin_FSide

    Vuile geldwolf is het en hij snapt het spelletje niet, als je Ziyech nu koopt voor 10 mil, dan verkoop je hem over een paar jaar weer voor 30 mil! Zo werkt het markie!!! en als je dan ook nog even een goede spits haalt is iedereen tevreden!! Maar ik ben bang dat dit allebei niet gaat gebeuren ?

    1. 11Younes11

      Die spits hoeft van mij nog niet eens, in principe heb je met Dolberg en Casierra twee spitsen die wel jong zijn, maar veel potentie hebben en veel minuten moeten maken dus die kunnen elkaar mooi afwisselen. Op de flanken hebben we wel echt iemand nodig, dat zie je nu Younes even geblesseerd is en El Ghazi uit vorm is. Cerny en Muric zijn er nog niet klaar voor. Ziyech moet gewoon komen, dan is iedereen blij.

      1. Toppertje

        Juist. Spits niet nodig. In nood kan Ziyech of Klaassen de huidige kanditaten Dolberg en Cassiera vervangen. Een buitenspeler is meer nodig maar Ziyech zou nummer 1 moeten zijn. Onbegrijpelijk.

  11. Sonsee

    Qua geld hebben we niets te klagen met Overmars maar op deze manier groeit Ajax wel uit tot een lachertje in Europa, dat ze zich niet eens meer kunnen meten met topclubs en verliezen van redelijk onbekende clubs

  12. Joep

    Ben wel benieuwd wat de reden van marc is om Ziyech niet te halen. Het kan niet alleen aan het geld liggen.

    1. Velibor

      Zal wel niet in de pocket van Riola zitten oid,netwerkjes tegenwoordig en ouwejongens krentenbrood.

      1. Joep

        Zou inderdaad kunnen. Misschien houdt hij de doorstroming tegen van de jeugd. Of misschien wel zijn houding en gedrag.

  13. viator

    Marc doet het geweldig! Sportief vrij succesvol. Internationaal niet veel geluk gehad. Achteraf altijd makkelijk praten, maar milik was toch geweldig? Niet elke aankoop kan goed zijn. Wat is het alternatief? Bijna elke directeur gaat voor korte termijn succes en laten een club met schuld achter?! Wat marc doet is wellicht niet iets wat hem populair maakt, maar is niet schadelijk voor de club! Klasse marc!!

    1. Sonsee

      Met bezuinigen wordt je geen kampioen hoor, en nederland zakt op deze manier ook op de lijst dan kunnen we straks als kampioen voorronde CL spelen

    2. f-side64

      nou Marc doet het niet geweldig hoor moisander 4gever vd hoorn sinkgraven gudelj en nu westermann zijn of waren echt geen ajax waardige spelers terwijl ziyech dat wel (kan) zijn al houd hij dat de ontwikkeling tegen van bv. d. vd beek terwijl d.klaassen dan een geduchte concurrent erbij krijg

  14. Gero77

    Ik zie gelijkenissen met de bv nederland…… Bezuinigen en sparen maar innoveren ho maar….. Intern je hele systeem om zeep helpen en dan beginnen te mekkeren als het niet gaat tov de concurentie…… Blijven roepen over hoe gezond en rendabel we zijn maar presteren doe je helaas niet alleen op papier……

  15. Iceman

    Kijk volkomen mee eens wat er hier wordt gezegd. En dat bedoelde ik ook de vorige keer en toen werd er vergeleken met het Ajax van Van Gaal dat ze zo goed waren toen en dat het niet om maar een speler gaat/ging. Maar goed we zijn weer bij het begin zoals altijd in de transfer periodo. Want er zal heus geen grote naam worden binnen gehaald want men is bang om wat extra’s te betalen voor een echte goei speler die er gelijk staat als het nodig is. Wij hebben goeie talenten die moeten door groeien zich zelf laten zien in Europa maar dat gebeurdt niet op het hoogste podium want wij komen als Ajax zijnde steeds te kort om dat podium te halen. Want jongens als klaassen Bazoer El Ghazi hadden zich al lang in kijker moeten spelen voor een top/ semi topclub in Europa maar ja dat gebeurd niet want wij halen het gewoon simpel weg niet.

  16. Iamsterdam2015

    Haha goedemorgen lekker liggen slapen mensen bij ajax!?!? En zo gaat het al jaren en jaren. Ziyech afwijzen, nog meer spelers afwijzen omdat ze te ” duur” zijn etc, etc, etc. En straks als klap op de vuurpijl het saldo nog ff meer opkrikken om het vervolgens niet uit te geven gaat hij Bazoer van de hand doen en wie weet klaassen….. En waar zitten wij dan mee tot sowieso de winterstop????? Juist een matig elftal. De winterstop komt en dan realiseerd hij zich ineens dat we een spits en middenvelder nodig hebben en BOEM, twee youtube spelers erbij van het niveau Sanago/Duarte ( sorry duarte met alle resprect) en wederom een ku* seizoen gedraaid. Maar goed, wie ben ik…….

  17. Wembley71

    Zou dit echt waar zijn of heeft die knakker van VI geen flikker te doen. Als het waar is dan is vriendje Mark wel een enorme onnozele idioot!

  18. AFCARay

    Ben een beetje klaar met marc overmars, lekker optyfen die gast….
    Zo gaat het al jaren, alleen maar b-spelers halen….

  19. Emilio4Ajax

    Vindt de kommentaren af en toe wel een beetje ver gaan… Ja Ziyech is een goede speler en kan een goede versterking voor Ajax zijn, maar wij zien alleen maar Ziyech. Weet iemand wat er achter zit aan te komen? Zijn er talenten die door Ziyech mischien niet door kunnen breken de komende jaren? Wat wil PB in zn groep hebben? Wat hebben de hoge heren besloten maw hoe vrij zijn de teugels die Mark heeft gekregen van bovenaf eigenlijk?… Ik weet het allemaal niet, maar zelfs als ik het oneens met het beleid ben hoef ik nog niet zo daar op te reageren zoals een deel van de fans hier doet…?

  20. JohnDoe77

    Bizar als je Ziyech afwijst! Dat kun je alleen doen als de vraagprijs buiten proportie is…

  21. Wembley71

    Valentino: ga jij eerst het orginele bericht (goed) lezen. Daarin staat namelijk dat de scouts Ziyech als een versterking zagen en adviseerde hem te halen. Hier staat dat heel anders omschreven. Hier staat: “op advies van diverse scouts Ziyech links heeft laten liggen” Foutje van fanzone lijkt me

  22. Teuntje

    100% mee eens jojocoolio! Kijk even hoe makkelijk de concurentie echt goede spelers binnen hengelt!
    Ik vind het oprecht een schande hoe passief Ajax is

  23. Iceman

    Ja mooi en waar Emilio4Ajax. Talenten die eraan komen en de talenten die er zijn die moeten zich wel kunnen laten zien op het hoogste podium en dat gebeurdt niet of het duurt weer te lang en met deze selectie kom je echt niet ver hoor in Europa. Misschien ben je wel goed voor de Eredivisie maar verder echt niet he.

  24. Emilio4Ajax

    Jij zegt het… Ik weet het niet en zit er te ver van af, maar weet wel dat men aan de andre kant gezeten moet hebben om een goed oordeel te geven… Ziyech kopen voor 10 mlj, met talenten daarachter, voor twee jaar is 5mlj per jaar. Plus salaris 1 mlj( is met de sociale lasten mm bijna het dubbele). Kosten zijn dan 7 mlj per jaar. Met een doorverkooppremie van 10% wordt de verkoop prijs dan al gauw 20-30 mlj… Gaat iemand dat over twee jaar voor Ziyech geven??… Ondanks dat de spoeling dun wordt als naast Bazoer ook Klaassen en Riedewald vertrekken mischien een moeilijk verhaal… ?

  25. lieuwe_ajax_fan

    Koop hem gewoon tering dwerg. Je hebt 32 miljoen van Milik gekregen en je doet er helemaal niks!

  26. -buitenkantje rechts-

    Als het werkelijk zo gaat als deze journalist beschrijft zou dat een brefet van onvermogen voor Overmars zijn ja..
    Er zitten natuurlijk andere kanten aan.. Ziyech halen is prima! Maar Sinkgraven is gehaald voor veel geld.. Nouri komt eraaan.. We hebben Bazoer.. Klaassen.. vdBerg..Schöne.. enz.. Middenveld wil ik aangeven is al zeer ruim voorzien! Ook voorin zijn we in principe klaar.. Behalve een ervaren spits.. Komt die.. Dan is er niks aan de hand..

  27. Niels1983

    Zonder te scouten is toch al duidelijk dat je als topclubs in nl om ziyech had moeten vechten maar alle drie de clubs hebben dit niet gedaan

  28. Vakje129

    Einde jaar kunnen de RVC en aandeelhouders weer cashen hoe meer op de bank hoe meer ik vang ??????????zakkenvullers

  29. Bert62

    Zal ik eens wat zeggen? Er komt gewoon niets meer bij, of het moet een of andere loser zijn net als Overmars. Soort zoekt soort he

  30. pietprecies

    Tja, Ziyech is maar een voorbeeld (waarvan we trouwens niet eens weten of hij zelf wel wil en die je door de africacup ook nog lang kwijt gaat zijn). Neemt niet weg dat overmars alleen goed is in spelers verkopen en jonkies aantrekken. Die lamzak gaat ons aan het eind van deze maand of voor de zoveelste keer vertellen dat het weer niet is gelukt of hij komt weer met een Zimlingetje of Westermannetje..

  31. AFCA my World

    Eindelijk krijgt hij op zijn kloten ,had al veel eerder moeten gebeuren,we kunnen alsnog Ziyech halen !

Comments are closed.