Bekerwinst Feyenoord heeft gevolgen voor Europese ticketverdeling

De bekerzege van Feyenoord heeft gevolgen voor de verdeling van de Europese tickets aan het eind van dit seizoen. Voor de winnaar van de KNVB Beker is namelijk een plekje in het hoofdtoernooi van de Europa League gereserveerd. Aangezien Feyenoord als nummer twee van de Eredivisie al afstevent op Champions League-deelname, brengt de Rotterdamse bekerwinst de ticketverdeling in beweging.

Voor FC Twente, de waarschijnlijke nummer drie van de Eredivisie, verandert er niets: de Enschedeërs gaan naar de derde voorronde van de Champions League, mits alles zo blijft. AZ bemachtigt een direct startbewijs voor de Europa League en stroomt niet meer in in de tweede voorronde van de Europa League. Dát ticket schuift dan door naar Ajax, dat op dit moment vijfde staat in de Eredivisie. Ajax ontloopt in dat scenario de play-offs. Die gaan namelijk nu tussen de nummer zes tot en met negen. NEC, FC Utrecht en Go Ahead Eagles staan vier wedstrijden voor het einde op respectievelijk één punt, drie punten en zes punten van Ajax.

Related posts