Overmars:’Ziyech niet naar Ajax, Eigen jeugd eerst’

0912twente-ajax_ziyech_gudelj

Waar Hakim Ziyech na de zomer zal gaan spelen is niet duidelijk maar in ieder geval niet bij Ajax volgens Marc Overmars. Ajax gaat voor de eigen jeugd:’Misschien calculeer je in dat er nog een middenvelder vertrekt op het laatst. Dan heb je al een bepaalde basis in huis, maar als het niet gebeurt, krijg je ook weer te maken met jongens die buiten de boot vallen. Dan komt er onvrede. Het middenveld is daarom misschien wel een tikje te vol”, verklaart Marc Overmars tegenover Ajax TV.

Marc legt ook uit waarom Hakim Ziyech niet in het plaatje van Ajax past:’Sinkgraven, De Jong en Nouri hebben creativiteit. Als je een jongen als Ziyech haalt, leg je hem voor vier jaar vast. Dan weet je zeker dat je een of twee jonge jongens kunt afschrijven, dus kiezen we voor beleid. Dat is ook het moeilijk in het vak en voor een trainer, want we moeten nu presteren. Ziyech is een fantastische speler, maar wij zullen hem niet halen’

Related posts

98 Comments

    1. boysammy1

      Welke discussie.. Ziyech is op dit moment verreweg de beste / creatiefste speler van de Eredivisie, we willen dit jaar weer kampioen worden, zonder Ziyech word t hem niet..

      1. Vakje129

        We willen kampioen worden , maar we verkopen wel onze keeper en rechter vleugel speler en dan ook nog onze rechter verdediger blijft er weinig over zo en dan is het nog steeds geen 1-9 dus kunnen er nog veel weg gekaapt worden .

        1. Remco425

          Is Tete al verkocht dan? Volgens mij is er alleen interesse van een andere club. Dat zegt niks. Ajax is ook altijd in een stuk of 20 spelers geinteresseerd, maar zoals je weet komen die echt niet allemaal.

      2. vak411

        Alsof alleen Ziyech je kampioen maakt.. Nou dat hebben we bij twente gezien.. Zie veel liever dien jongen van Genk komen. Dat is een echte buitenspeler…

        1. jojo123

          Die buitenspeler heeft nog niets bewezen en zal hopelijk geen sulejmani worden. Te hoge prijs voor een speler die nog veel moet ontwikkelen

      3. Remco425

        Ziyech, de kampioenen maker… Waarom zit hij dan nog steeds bij Twente? Zouden alle clubs het verkeerd zien dan?

      1. De seijs

        Van wie gaat Marc spijt krijgen? Van die Marokkaanse voetballer Ziyech? Echt niet dat doet marc juist heel goed EIGEN jeugd eerst. En we hebben zat middenvelders. En die geeft hij de kans. Ik zeg top Marc klasse gedaan.

    2. Geroldkohlen

      het is gewoon onzin wat Marc zegt !ziyech is een kwaliteits impuls van jewelste! zijn vrije trappen, steek passes, assists, voorzetten en uitstraling op het veld hebben we er geen een van die al deze kwaliteiten bezit! en wij kunnen hem gewoon halen, sinkie sorry gewogen en gewoon te licht voor ons ajax, nouri top talent maar nog geen minuut gespeeld, donny speelt nauwelijks! en dan lult Marc over eigen jeugd eerst?? waarom is traore dan gehaald??? laat dan dolberg staan!!! waarom buitenspeler halen eigen jeugd eerst toch Marc!! laat cerny gewoon spelen! nouri zou toch ook kunnen rijpen onder de vleugels van ziyech of zie ik dit nu verkeerd?? met ziyech erbij ben ik er van overtuigd dat we weer 3-4-3 kunnen spelen! en met ziyech zal ons Ajax echt weer swingen!!!

      1. dickst14

        Tja het is vreemd als je zegt dat de beste speler uit de eredivisie je eigen jeugd in de weg staat. Nogmaals de beste speler uit de eredivisie, daarmee wordt je kampioen. Nouri komt er aan maar heeft nog steeds niet gedebuteerd. Wel fijn dat Dolberg en Cassiera wel kunnen rijpen door de aanwezigheid van Traore. Het beleid van Ajax gaat steeds alle kanten op.

      1. Litmanen

        Goed verhaal van Overmars. Hopelijk gaan mensen als Nouri en Sinkgraven dan wel een kans krijgen op het middenveld. En niet als buitenspeler.

  1. Charka53

    Waarom vliegen er zoveel uit , als we eigen jeugd voorrang geven ik dnaparc niet helemaal.

    1. jojo123

      Eigen jeugd is nog te licht ten opzichte van de jeugd in Europa, zoals op het EK te zien was. Laat staan in Ajax1.

  2. DanielenRico

    Is als jaren zo “eerst jeugd” ajax wil altijd dat de jeugd kans krijgt en zeker met Marc Overmars, houd maar die geld maar op de bank

  3. Indojood

    Prima maar geef Vd Beek, De Jong en vooral Nouri meer speelminuten voordat ze gedesillusioneerd raken omdat Klaassen en Gudelj maar blijven rondhuppelen. Nouri moet nog steeds zijn officiële debuut maken, volslagen belachelijk!

    1. Indojood

      Muric ben je al bijna kwijt door dat getreuzel. Mocht 15 minuten meedoen vorig seizoen en daarna geen kans meer gehad.

        1. jojo123

          Financiele creativiteit in ieder geval. In Ajax1 en op het veld sowieso niet. Het zijn allemaal van hetzelfde. Zoals Klaassen speelt spelen de rest ook. Allemaal in dienst van iemand… die er niets is.

      1. Toppertje

        Maw men neemt bewust het risico dat de kans groter is dat we geen kampioen worden. Voor het 3e achtereenvolgende jaar! Want laten we eerlijk zijn, met Ziyech doe je serieus mee om de titel maar met die talenten is die kans gewoon minder. Maar wel de supporters blijven uitmelken. Gvrrr

        1. Indojood

          Het raakt kant noch wal wat hij zegt.

          Je wilt de extra toegevoegde waarde niet binnenhalen omdat eigen jeugd voorrang heeft en vervolgens zie je diezelfde jeugd op vrijdagavond ballen tegen Den Bosch. Stel ze dan op of geef ze speeltijd als je zegt dat ze de aankoop van Ziyech overbodig maken. Met Cruijff als trainer had Nouri al lang in de basis gestaan.

          Wat ie over Sinkgraven zegt is helemaal onzin. Anderhalf jaar geleden voor € 7 miljoen gehaald, heeft nog geen enkele indruk gemaakt maar wordt nu genoemd als voorbeeld om het beleid te verdedigen.

    2. Remco425

      Vind ik ook. Ziyech mag van mij komen, maar niet ten koste van alles, maar als hij niet komt, geef dan ook die jeugd meer kans.

  4. Pocootje

    Ik vind dat hij er n goed verhaal bij heeft ondanks dat ik de kwaliteiten v Ziyech heus wel erken. En verder ben ik het met je eens dat het gezeur om Ziyech nu maar eens afgelopen moet zijn (zolang hij nog bij die tukkers voetbalt)

  5. Rinus

    Nou Marc, je kunt hem na één jaar of misschien twee voor het dubbele doorverkopen, je doet je eigen bonus tekort Marc!

  6. Hallo1000

    Bla bla bla wanbeleid blablabla sinkgraven wel maar een marrokaan niet zodra t te lastig wordt niet doen toch overmars? Haal Bailey dan maar doe je nog iets goed

  7. Bert62

    Gemiste kans Overmars, verloren seizoen, PSV kampioen met Siem de Jong, ook al een gemiste kans en de zoveelste flater

  8. Ajax nr 1

    Marc pak ajb je biezen. Jeugd eerst gekke mafkees!! Met de jeugd pak je geen prijzen en haal je je doelstellingen weeeeeer niet Of zijn de doelstellingen al gehaald qua geldprijzen dan.

      1. Ajax nr 1

        Dit vind ik nu een dom antwoord Imojc. Cruijff vergeten Pfff. Onze God Marc wil de jeugd gaan gebruiken zeg die gek. We hebben al het jongste team maar we gaan eerst met de jeugd verder. Echt straks beginnen we nog met de B-junioren. Dat je de jeugd een kans wilt geven oké uitzonderlijke jeugd zeker. Maar uitzonderlijke talenten zijn er bijna niet en als ze er wel zijn gooi ze dan niet in het diepen. Wees zuinig op je talenten en breng ze rustig met een goede begeleiding.

  9. Ajax nr 1

    Laten wij als supporters nu eens actie ondernemen in plaats van alles maar te pikken van dat stelletje schooiers. Wat heeft Ajax in godsnaam nog met een voetbalclub te maken.

  10. Valentino

    Onbegrijpelijk, de jeugd kan het nog niet aan. We hebben iemand nodig die er gelijk staat als het moet. Had dan Siem de Jong teruggehaald met zijn ervaring.
    Met het oog op Europees heb je gewoon een type Ziyech nodig.

    Maar nee wat doet Ajax 11 miljoen (excl bonussen) bieden voor een jongen van 19 waarvan het nog maar de vraag is of hij goed genoeg is voor een positie waar ook gewoon spelers voor in de jeugd lopen. Sterker nog, voor een positie waar je zelfs een talent laat gaan.
    Ongeloofelijk.

  11. tscheu

    Pfff. Ik denk steeds vaker dat ik de verkeerde app heb geïnstalleerd. Ajax Afzeikzone ipv Ajax Fanzone. Met zulke vrienden heb je echt geen vijanden meer nodig. Belachelijk!

  12. Jimmy1971

    Eigen spelers moeten zichzelf wel kunnen optrekken aan vedettes , dan zal je toch eerst eens vedettes moeten kopen , Marc !

  13. Niels1983

    Ja marc stel je voor dat je een teleurgesteld speler op de bank hebt psv heeft er 5 en daarom is de selectie zo sterk het is niet erg om een goede speler op de bank te hebben

  14. jojo123

    Dit betekent maar weer dat het beleid toch vraagtekens oplevert. De jeugd heeft wel de toekomst en die koop je voor 11 miljoen om zich te ontwikkelen waarbij de vraag is of die het een heel seizoen volhoudt. Misschien wel op de Toekomst. Ach ja, wellicht gaat men ervanuit dat dit seizoen alleen een eredivisie wordt gespeeld en dan zijn goede spelers aantrekken niet nodig.

  15. Iceman

    Sorry voor wat ik hier ga schrijven Fuck you Siem de Jong voor het gaan naar Die Pisvlekken en Fuck You Marc Overmars voor het niet kopen van Zyech we gaan het goed doen in Europa en in de Eredivisie Fuck you heel Ajax. Iceman. Wel een ajacied voor altijd mijn club wordt leeg gekocht en we doen geen ene moer eraan we kopen niks we wachten op onze jeugd goed bezig.

    1. Indojood

      Gerold, wij hadden laatst een discussie over Overmars waarbij jij aangaf dat je er geen vertrouwen in had en ik hem nog het voordeel van de twijfel gaf. Moet je gelijk geven, pik. ?

      1. imoJC

        Volgens mij een wijs besluit. Ziyech kan je inderdaad goed gebruiken maar dan ben je aankomende jeugd kwijt. Volgens mij doen ze nu eindelijk iets in de geest van Johan. Kijk, Ziyech moet komen maar dan moet minimaal Gudelj weg en eventueel Sinkgraven of Klaassen. Zolang al deze middenvelders nog rondlopen moet je hem niet halen, simpel. Westermann is weer een blundr van de eerste orde, Sanchez waarschijnlijk goed en Cassierra hopen we goed. Huren Traore prima. Ik heb slechtee jaren van Overmars meegemaakt.

        1. imoJC

          Nog niet zo lang geledn schreeuwde men hier om het talent Bailey, nu het eventueel gaat gebeuren wordt Overmars afgebrand. Typisch volk toch die supporters.

        2. BobbyHaarms

          Het probleem is idd dat we TEVEEL middenvelders hebben rondlopen. Ziyech is echt een fantastische speler die ik heel graag bij Ajax had gezien, maar hem halen betekent dus simpelweg 1 of meerdere middenvelders van de hand doen. En de jeugd een kans geven?? Dan wordt het toch potverdikkie eens een keer tijd dat Nouri nou eens speeltijd krijgt!

      2. Geroldkohlen

        ik had liever geen gelijk gehad indo echt! dit slaat nergens op, dan hadden ze ook niet traore moeten halen!

  16. Michel6172

    Ze willen gewoon geen geld uitgeven. Haal dan ook de keeper uit jeugd haha tis allemaal wat.

  17. -buitenkantje rechts-

    De grootste blunder van dit seizoen is nu al gemaakt..
    Nouri heeft nog geen speeltijd gekregen.. vd Beek sporadisch.. Frenkie al helemaal niet..
    Als dit van die creatieve spelers zijn die de komst van Ziyech overbodig maken.. Waarom worden ze dan niet opgesteld?? Onvoorstelbare blunder dit… Nog groter dan het aantrekken van Westermann..

    Terwijl het zo simpel is.. Ga eerst s 3-4-3 spelen.. Met nr 10 en nr 6
    Ziyech/ Nouri op 10.. Riedewald/Gudelj op 6 .. Linker mid Bazoer/Sinkgraven.. Rechter mid Klaassen/Donny
    Overige middenvelders zijn overbodig of moeten op hun kans wachten..En idd misschien nog jaartje jong Ajax.. Met het tempo dat Ajax spelers verkoopt komt je kans snel genoeg!

    1. imoJC

      Dus jij wil een keus uit 8 middnveldrs en dan noem je Schone nog niet eens. Volgens mij een overkill.

      1. -buitenkantje rechts-

        Klopt.. Ga uit van dubbelw bezetting op de posities.. In een lang seizoen met hopelijk Europees voetbal niet overbodig..
        Enige nadeel van het halen van Ziyech en daar raak je wel een gevoelig punt us dat Schöne min of meer overbodig wordt..
        Maar was jij dat onder FdB ook al niet? Ook onder Bosz wederom geen speeltijd.. Het is spijtig, maar Schöne kan voor zichzelf beter omkijken naar een andere club.

    2. Ajax nr 1

      prima optie BR lekker alles dubbel bezet. Je moet voor iedere positie een dubbele bezetting hebben dus.

  18. PvL020

    Heeft hij wel een punt, maar dan moet Peter ook wel de Jong en Nouri de kans geven en bij de selectie halen

  19. hubert

    geweldig jongens. zaag iedereen maar lekker af. Hoop dat ze allemaal weggaan dan heeft niemand meer wat te zeiken. succes ermee

  20. Ajaxfan2004

    He marc je zegt eigen jeugd voor maar waarom krijgt nouri dan nog geen speeltijd in het eerste daar leert eigen jeugd wat van

  21. EugAjax

    Andermaal een goede uitleg en ik ben het grondig eens met Overmars. Maar dat was denk ik al duidelijk nadat Bosz van de week zelfde had laten blijken. Leuke en ironische is wel dat nu houd Overmars zich aan plan Cruijff op dit punt en dan willen vnl de Cruijff mensen op dit forum hem perse halen dat is wel grappig?.

    1. Indojood

      Nee, EugAjax. Plan Cruijff is niet alleen maar lullen maar doen. Eigen jeugd eerst? Dan dienen ze ook te spelen. Zijn ze er nog niet aan toe? Dan haal je die extra kwaliteit die er meteen moet staan binnen.

    2. Indojood

      Haha, zal toch even op de juiste plek antwoorden, EugAjax. Het ging hier specifiek om het besluit om Ziyech niet te kopen en voor eigen jeugd te gaan. Donny zit er nu bij omdat Gudelj geblesseerd is. Cerny speelt vnl. in Jong Ajax en Nouri en De Jong moeten nog debuteren. Wat hebben al die anderen hiermee te maken?

      1. EugAjax

        Indojood, ik wil aangeven dat Ajax weldegelijk jeugdspelers de kans geeft. En ik ben van mening dat je middenveld Bazoer, Gudelj, Klaassen er niet zomaar uitspeelt. Toch ben ik van mening dat van Nouri of Beek een van beide in loop van seizoen vaste plek op middenveld heeft. En De Jong wat speel minuten op laten doen en dan volgend jaar hopelijk meer een vaste waarde, maar ook dan hangt het van veel dingen af, doorselecteren ed

        1. Indojood

          Daarover bestaat geen misverstand. Maar domweg jeugd opstellen is nog geen plan Cruijff. We hebben sinds het vertrek van Eriksen gezien dat Ajax creativiteit mist. Als je als Overmars vindt dat dit aanwezig is en daarom Ziyech niet nodig acht, dan pas je het toe. Nu dreigt er weer zo’n jaar als de laatste twee jaar met harde werker Klaassen als “creatieve” nr. 10 zonder een 6.

          1. imoJC

            Als we Frank nu even bellen en vragen of hij Klaassen toch maar even komt ophalen. Ter bevordering van de creatieve doorstroming 🙂

  22. EugAjax

    Even kijken Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Klaassen, cerny , beek, el ghazi, spelers uit eigen jeugd die vaak speelminuten hebben dus ze lullen niet alleen maar wat. Eigen jeugd krijgt nog steeds voldoende kansen en dit jaar komen Nouri en De Jong er steeds meer bij let maar op.

  23. EugAjax

    IMOJC vorig jaar en begin dit jaar hebben of heeft een van de twee of beide op zeker speelminuten gemaakt. Hoeveel kan ik evt voor je nakijken maar beetje zonde van mijn tijd hahaha. Dit jaar moet de defintieve doorbraak komen voor beide vind ik zelf. Cerny moet dan El Ghazi voorbij, is zeker te doen en Beek zal plek op middenveld moeten veroveren. Echter daar spelen al wel vrij goede voetballers dus uitdaging voor Beek lijkt me groter dan voor Cerny op dit moment.

Comments are closed.