Conceição niet meer terug naar Ajax; Porto licht definitief optie tot koop van 10 miljoen

Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax, zo maakt FC Porto bekend via X. De Portugese club had een optie tot koop op de huurling en gaat die lichten. Ajax houdt zo’n tien miljoen euro over aan Conceição.  Hoewel Conceição bij Ajax af en toe zijn klasse toonde, wist hij nooit niet uit te groeien tot onbetwiste basisspeler. Om die reden werkte Ajax mee aan een huurtransfer, met optie tot koop, naar zijn jeugdliefde Porto. Ajax nam de kleine buitenspeler in de zomer van 2022 voor vijf miljoen euro over van datzelfde Porto.

Volgens Johan Inan van het Algemeen Dagblad maakt Ajax nauwelijks winst op Conceição. “Nog winst gemaakt ook, zou je denken. Ware het niet dat Ajax bij de transfer ook akkoord ging met zo’n 4 miljoen euro tekengeld. Een dag nadat Chico afgelopen zomer de tweede helft daarvan incasseerde, maakte zijn zaakwaarnemer de vertrekwens van de speler bij Ajax kenbaar”, schrijft Inan op X. Vanwege het tekengeld van vier miljoen euro dat Inan aanhaalt valt een groot gedeelte van de winst weg. Ajax betaalde medio 2022 vijf miljoen euro aan Porto voor Conceição, die nu dus voor tien miljoen euro definitief terugkeert bij Porto.

In zijn geboorteland speelde Conceição dit seizoen, onder de vleugels van zijn vader, Sérgio Conceição 38 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en zeven assists. Opvallend genoeg pakte de vleugelspeler daarnaast liefst tien gele kaarten (één indirecte rode kaart).

In dienst van Ajax kwam Conceição tot 28 officiële wedstrijden in alle competities. Daarin wist hij eenmaal te scoren en was hij drie keer aangever. Zijn enige treffer maakte de Portugees in de Champions League tegen Rangers FC. Voor het beloftenteam van Ajax kwam Conceição zeven keer in actie (vijf goals). De linkspoot had nog een contract tot medio 2027 bij Ajax.

Related posts