Kans Fenerbahçe op Ziyech minimaal; Onderhandelingen met Ajax in volle gang

0501ajax-twente-ziyech

De kans dat Hakim Ziyech nog naar het Turkse Fenerbahçe vertrekt, is minimaal, zo meldt De Telegraaf vanochtend. Trainer Dick Advocaat van de Turkse club wil de linkspoot dolgraag aan zijn selectie toevoegen, maar een deal tussen de club uit Istanbul en FC Twente lijkt onmogelijk.omdat het bedrag dat Fenerbahçe kan bieden – en de constructie die daarbij komt kijken – voor de tukkers niet interessant is, aldus de krant.

Twente is inmiddels met Ajax in onderhandeling over een binnenlandse toptransfer. Ajax wil Ziyech na een dramatische seizoensstart dolgraag overnemen en meldden zich in Enschede met een eerste bod van 8 miljoen euro bruto, dat door FC Twente direct van tafel werd geveegd. De club verlangt een bedrag van meer dan 12 miljoen euro, inclusief bonussen en een doorverkoop-percentage, en is in afwachting van een volgende zet uit Amsterdam.

Ted van Leeuwen, technisch verantwoordelijk bij FC Twente, kwam gisteravond bij Fox Sports kort aan het woord over de status van de onderhandelingen van Hakim Ziyech. ‘De onderhandelingen met Ajax zijn gaande,’ aldus Van Leeuwen. Hij reageerde daarbij op de berichten dat FC Twente het openingsbod van Ajax niet serieus zou nemen. ‘Wij zien nog wel heil in de onderhandelingen.’ Ajax is volgens Van Leeuwen echter niet de enige club waarmee onderhandeld wordt. ‘Er zijn meerdere clubs met concrete biedingen. Of Ajax het hoogste bod heeft uitgebracht? Nee dat niet.’ Van Leeuwen denkt dat het goed is als het tot een transfer komt. ‘Je moet een speler niet te lang onder zijn niveau laten spelen. Hij is klaar voor een transfer.’

Ziyech wil graag naar Ajax – een persoonlijk akkoord zal een formaliteit zijn – maar de speler zelf peinsde er niet over om gisteravond niet te spelen. Ziyech is de voorbije maanden nooit in paniek geraakt en altijd rustig gebleven, ondanks alle transferverhalen rond zijn persoon. Met zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli sprak hij van begin af aan duidelijk af dat hij alleen iets wilde horen over geïnteresseerde clubs als er daadwerkelijk sprake zou zijn van concrete belangstelling.

Related posts

59 Comments

  1. KBouter

    Heb nu wel het gevoel dat dit goed gaat komen, je kunt voor of tegenstander zijn, maar Ziyech maakt je ploeg direct wel beter, voor de rest moeten we gewoon afwachten, en hopen dat er een paar middenvelders verkocht gaan worden. Zou toch zonde zijn dat sommigen structureel op de tribunes komt.

      1. Charka53

        Dat vertrouwen moet op het veld verdiend worden en ik hoop dat Ziyech er een steentje aan bij kan dragen.

    1. De seijs

      Enne kant wel andere kant niet Kbouter. Er zit een goeie lichting middenvelders aan te komen en we hebben zat middenvelders in de selectie dus ja vindt het wel een moeilijke keus. Want is hij wel zo goed. En kan hij het ajax spel wel spelen en heeft hij mentaliteit om de ploeg op sleeptouw te nemen. Want hij is heel duur voor Nederlandse begrippen. Met andere woorden hij moet echt een zekerheidje zijn. Als hij faalt faalt heel ajax en wij supporters . We krijgen heel voetbal Nederland over ons heen. En dat hebben we al eens gehad. Moeilijk verhaal dus.

      1. KBouter

        Zo denk ik ook, Ziyech kost rond de 10 mio, dus die leg je vast voor 4-5 jaar. Daarbij denk ik wanneer de rust bij Ajax terugkeert en Ajax weer wint, Bosz tijd heeft om bv Nouri te laten ruiken aan het 1ste. Ziyech gaat gehaald worden als middenvelder op de positie die Nouri ook graag speelt. Daarbij komt vdBeek en Zometeen Frenkie de Jong ook om het hoekje kijken. Aan de andere kant weet ik ook wel dat Ajax zoekende is naar een creatieve speler en tijd om te wachten op Nouri gunnen ze Ajax niet. Ajax moet elk jaar presteren.

        1. De seijs

          Ja is helemaal waar wat jij zegt . Ik denk dat ajax ook in een heel moeilijk pakket zit nu. Nou sterkte iedereen en we gaan het meemaken.

        2. dickst14

          Ik denk dat Nouri en Ziyech best samen kunnen spelen met een breker als Riedewald erbij op het middenveld.

    2. BobbyHaarms

      Mee eens KBouter, je moet er toch niet aan denken dat Schöne op de tribune belandt of dat Nouri verkocht wordt vanwege geen uitzicht op speeltijd? En een El Ghazi en Gudelj mogen maar blijven aanmodderen..

    3. Niels1983

      Nou kbouter ik moet het nog maar zijn en daarnaast als hij komt lost dat niet het defensief probleem op alleen we zullen wat makkelijker scoren

    4. theomar

      Als het systeem niet verandert, zal ajax nog veel punten verspelen. Door Ziyyech te kopen en super aanvallend te spelen blijft het achterin billen knijpen bij elke tegenaanval. Ziyech moeten ze wel kopen, maar er moet meer veranderen.

      1. KBouter

        Dat probeer ik al tijden te zeggen met Ziyech heb je een creatieve voetballer bij, maar verdedigend weer 1 die te kort komt.

  2. paullus

    als ze hem zo graag binnen willen hengelen haddden ze wel met een a der bod gekomen
    volgens mijn is dit gewoon om de supporters rustig te houden

  3. Remco425

    Die komen er wel uit op rond de 10M al wil Twente ons laten denken dat andere clubs meer bieden. Waarom willen ze dan toch met Ajax blijven onderhandelen? En 10M scheelt toch weer 4M in vergelijking met een maand geleden.

      1. Remco425

        Maar ook omdat andere clubs helemaal niet meer bieden. AS Roma is ook afgehaakt op de vraagprijs.

  4. a.p.

    ik vind dat onze jonge ploeg een ander type trainer nodig heeft bv Van Gaal dit om na het opbouwen weer bovenaan te staan eb dat we voor ploegen als willem I I en road en g.e. bang hoeven te zijn.

  5. Gepe

    Bazour verkopen. Alleen jammer dat Gudelj dan meer tussen verdediging en middenveld gaat spelen,met Klaassen en Zyech aanvallend ervoor. Gudelj heeft het nog niet laten zien,maar als aanvallende middenvelder heb ik hem erg hoog zitten.

  6. Jimmy1971

    Ziyech zal er meteen staan , als Nouri zijn tijd komt , kan je ziyech met winst verkopen of hem op rechtsbuiten gebruiken samen met Nouri !!
    Maar er moet nu direct creativiteit en goals gekocht worden ! Go Marc !!

  7. -buitenkantje rechts-

    Kijk.. Als je wat koopt is dit nu een speler die direct wat toevoegt.. Dat vind ik bv ook van een Traoré.. Ieder seizoen 1 echt goede aankoop waar nodig en de rest uit eigen jeugd..

        1. f-side64

          als traore zo goed is waarom zit hij dan niet bij het 1ste van chelsea en word hij verhuurd en verhuurd maar dost heb meer ervaring zowel in de eredivisie en bundesliga

          1. imoJC

            Het hele 2e elftal van Chelsea is twee klassen beter dan het huidige Ajax dus is Traore een waardevolle speler voor Ajax. Traore schurkt tegen de selectoe van het 1e van Chelsea aan en is dus goed.

          2. f-side64

            nou jij was vandaag weer 1 van de zwakste zelfs de grootste nerd had die penalty mee gekregen en nogmaals had bosz geen trainer geweest van Ajax dan was traore geen ajax speler

          3. imoJC

            Weet het niet, moet de commentaren en beelden nog zien. Wat ik las op korte berichten was hij dreigend met kansen. Lees het later wel maar op rechts lijkt hij mij van meer waarde dan in het centrum.

          4. imoJC

            Hij stond toch niet in de spits? Dan had Dolberg ook geen rendement. Pingel versieren is trouwens ook rendement 🙂

          5. KBouter

            Traore is in alle opzichten een versterking voor Ajax, zowel in de spits als rechtsbuiten. Traore neemt een bal aan en doet ermee, daar dan Cristiano Ghazi een puntje aan zuigen

          6. Remco425

            Als Traore zo slecht is waarom zijn veel Chelsea fans dan zo kwaad op het bestuur dat ze hem hebben laten vertrekken?

  8. Geenemotie

    Denk dat het prima is dat Ziyech komt. Wel bizar hoe dit gaat. Eerst roept Overmars niet nodig omdat hij de jeugd blokkeert en nu mag het wel. Dit geeft aan hoe slecht ajax inkoopt. Overmars heeft de afgelopen jaren alleen de kas gevuld en ajax is niet beter geworden. Geen visie en ajax denkt dat een jonkie van 19 de kar kan trekken. We hebben veel te weinig routine en kartrekkers. Dan Psv, met minder geld veel beter kopen en beter worden. Die Gerbrands en Brands, die kwaliteit mist ajax en daar baal ik van. Hoop dat ajax dit eens onder ogen ziet. Hoop dat we winnen vanmiddag.

    1. Remco425

      Of riep Overmars dat misschien om de prijs te drukken? Als je vantevoren al roept dat je iets hraag wilt hebben betaal je de hoofdprijs. Net zoals Jantje zei dat ze hem niet hoeven te verkopen, maar iedereen weet wel beter.

  9. ritchy

    Hoe duur was die kleine gozer van Heerenveen die van Ajax naar een Portugese club ging was die geen 16 miljoen

          1. Indojood

            Idd, maar ik verwacht op zijn vroegst een bericht na de wedstrijd tegen Go Ahead. Als het daar mis gaat, dan wordt de boel een beetje gesust.?

  10. Ajacied1999

    Opstelling als hij komt:
    Krul
    Veltman tete sanchez dijks
    Klaassen ziyech serero
    Traore dolberg younes
    Velen hebben serero afgeschreven lijkt mij de ideale speler die achter de creatieve man staat.

  11. ajacied1982

    die kan ajax er zo goed bij gebruiken.voetbalgogme heeft hij.vandaag weer gezien tegen go ahead eagles.als je iemand hebt die die ballen s goed geeft dan win je met 8-0 an die gasten.ziyech kan dit.HALEN DIE MAN.

Comments are closed.