Live Ajax – Excelsior: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons X account en win!

Deze woensdagavond treft Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA Excelsior. Om Europees voetbal veilig te stellen moet Ajax deze woensdagavond eerst zien af te rekenen met Excelsior. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitter (X) account en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom bijgaande tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via X weet te voorspellen en ons beiden volgt op dit social media kanaal.

De kans is groot dat Ajax terugkeren naar het 4-3-3-systeem. Trainer John van ’t Schip verklaarde te willen voortborduren op de traditionele Ajax-formatie, nadat een achterstand tegen FC Twente in dat systeem werd omgebogen in een 2-1 zege. Daarnaast lijkt het erop dat Jordan Henderson terugkeert in de wedstrijdselectie. Op het middenveld maakt Henderson mogelijk zijn eerste minuten sinds 17 maart. De Engelsman liep toen, tegen Sparta Rotterdam (2-2), een blessure op en kwam sindsdien niet meer in actie. De terugkeer naar 4-3-3 kost Anton Gaaei vermoedelijk zijn basisplaats. De Deen heeft zich herpakt na een mindere periode, maar op de rechtsbackpositie lijkt Devyne Rensch de voorkeur te genieten. Centraal achterin ziet het ernaar uit dat Josip Sutalo en Ahmetcan Kaplan gaan starten, waardoor Jorrel Hato naar de linksbackpositie schuift. Het alternatief is dat Borna Sosa op links aan de aftrap verschijnt. In dat geval blijft Hato in het centrum staan en is Josip Sutalo bankzitter.

Voorin vinden er geen wijzigingen plaats. Mika Godts kwam tegen FC Twente in de basiself na het uitvallen van Hlynsson en de Belg is haast zeker van een basisplaats bij afwezigheid van zijn IJslandse concurrent. Aan de linkerflank is aanvoerder Steven Bergwijn zeker van zijn plek. In de spits moet de eveneens onbetwiste Brian Brobbey voor de treffers zien te zorgen.

Aan de kant van Excelsior moet trainer Marinus Dijkhuizen het stellen zonder de geblesseerde Couhaib Driouech en de geschorste Troy Parrott. Laatstgenoemde pakte na het thuisduel met FC Volendam (4-0) rood en moet de krachtmeting in Amsterdam daardoor missen. Serano Seymor en ex-Ajacied Kik Pierie en zijn evenmin fit genoeg om mee te doen.
Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Tahirovic, Taylor, Van den Boomen; Godts, Brobbey, Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling Excelsior: Van Gassel; Benita, Horemans, El Yaakoubi, Zagré; Goudmijn, Duijvestijn, Baas; Sanches Fernandes, Omorowa, Lamprou.

Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 21:00 uur en is te zien op ESPN 1.

Volg ons ook op ons Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts