Ook Álvarez probeert transfer te forceren: middenvelder ontbreekt op training

Edson Álvarez is donderdag niet op de training verschenen bij Ajax, meldt De Telegraaf deze donderdagochtend. De middenvelder staat in de belangstelling van Chelsea en hoopt op deze manier een transfer te forceren. Eerder gingen Mohammed Kudus en Antony hem voor. Laatstgenoemde met succes, daar zijn transfer naar Manchester United beklonken werd. Álvarez put hoop uit het feit dat het bod van Chelsea van vijftig miljoen euro niet is afgewezen door Ajax. Als alternatief voor Álvarez heeft Chelsea ook een bod neergelegd op PSV-speler Ibrahim Sangare. Dit bod van 40-45 miljoen euro is inmiddels door PSV wel verworpen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Of Chelsea alsnog komt met een hoger bod is de vraag en hangt wellicht af of Ajax toch toehapt.

Het begint een trend te worden bij Ajax. Spelers die het niet eens zijn met het beleid van de club en middels werkweigering een weg naar de uitgang proberen te forceren. Na Antony en Kudus schittert nu ook Álvarez door afwezigheid. De middenvelder wordt begeerd door Chelsea en zou de stap naar de Premier League graag willen maken, maar wordt vooralsnog binnenboord gehouden. Donderdag heeft de Mexicaan nogmaals aangegeven niet tevreden te zijn met de huidige situatie.

Volgens De Telegraaf heeft Ajax het standpunt ingenomen dat niemand zo kort voor het sluiten van de transferperiode nog mag vertrekken. Álvarez wil echter per se de overstap naar Chelsea maken, aangezien hij bij de Londenaren het viervoudige aan salaris kan verdienen. Hij zou eisen dat Ajax in gesprek gaat met Chelsea. Álvarez stond eerder al in de belangstelling van Stade Rennes en Newcastle United, waarbij laatstgenoemde club een bod van dertig miljoen euro zag worden afgewezen.

Álvarez kwam in de zomer van 2019 voor vijftien miljoen euro over van CF América en speelde sindsdien 107 wedstrijden voor Ajax, waarin hij negen keer scoorde. Tot nu toe won hij één keer de TOTO KNVB Beker en twee landstitels met de club. De Mexicaans international ligt tot medio 2025 vast bij Ajax. Ajax haalde met Florian Grillitsch al een eventuele vervanger in huis voor de controleur.

Related posts