Kroes: ‘Het moeilijke is dat niemand wel of niet weet of ik met voorkennis heb gehandeld’

Alex Kroes reageerde donderdagnacht voor de camera van AT5 op zijn terugkeer bij Ajax. Volgens Kroes denkt hij ‘niet zo in streepjes en titeltjes’. “Ik heb al vrij snel aangegeven bij de Raad van Commissarissen dat ik op deze manier wil en kan terugkeren bij Ajax en ik ben blij dat dat uiteindelijk ook zo uitgekomen is. Ik had al vrij snel aangegeven dat een functie als titulair technisch directeur een oplossing zou kunnen zijn voor dit probleem”, herhaalt Kroes zich. “Ik denk namelijk niet zo in streepjes en titels”, besluit de voormalig bestuurder van AZ.

“Het moeilijke is dat niemand wel of niet weet of ik met voorkennis heb gehandeld, en daarom moet de AFM daar een oordeel over vellen. Er zijn drie verschillende juristen die weten van de situatie, en alle drie hebben ze een andere mening over of het voorwetenschap is”, vertelt Kroes. “Als ik een straf krijg dan neem ik de consequenties. Want dan heb ik iets gedaan, niet met de verkeerde intenties, en dan moet ik stoppen bij Ajax.”

Kroes vertelt het vooral jammer te vinden dat er binnen de club en de vereniging dingen werden gezegd die ook bij hem pijnlijk overkwamen. “Ik neem niemand iets kwalijk, als ik een ernstige fout maak, dan neem ik daar mijn consequenties voor”, vertelt hij.

De nieuwe technisch directeur noemt het harde Ajax-is-geen-speeltuin-oordeel van RvC-voorzitter Michael van Praag over hem pijnlijk. “Maar het was niet kwaadwillend. Hij had zo zijn informatie, maar inmiddels met voortschrijdend inzicht is het misschien iets minder zwart-wit dan dat het leek.”

Related posts