‘Ajax staat open voor uitgaande transfers van zeven spelers’

Ajax staat open voor transfers van een zevental spelers, zo weet De Telegraaf te melden in een vooruitblik naar komend seizoen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf aan dat er spelers verkocht moeten worden om nieuwe spelers te kunnen kopen. Het gaat volgens de krant om Andre Onana, Noussair Mazraoui, David Neres, Nicolas Tagliafico, Lassina Traoré, Kjell Scherpen en Zakaria Labyad.

Volgens De Telegraaf wil Ajax gezien zijn contactsituatie in ieder geval af van André Onana. De doelman heeft nog een contract van één seizoen en zou alleen willen bijtekenen tot medio 2023. Gezien zijn lopende schorsing tot februari 2022 zou Ajax met die verlenging niets opschieten. Ajax wil dan ook dat de Kameroener bijtekent tot 2024. Op dit moment zouden de onderhandelingen stopgezet zijn. Als Ajax hem nu niet verkoopt dan loopt de doelman volgend seizoen voor niets de ArenA uit.

Ajax zou daarnaast ook openstaan voor transfers van Noussair Mazraoui, David Neres, Nicolás Tagliafico, Lassina Traoré, Kjell Scherpen en Zakaria Labyad. Voor Mazraoui, Traoré en Labyad geldt dat zij eveneens nog slechts een contract tot medio 2022 hebben en Ajax deze zomer nog wat aan deze spelers verdienen.

De naam van Mazraoui is het opvallendst. De verdediger brak in het seizoen 2018/2019 door als rechtsback en is een van de sterkhouders. Devyne Rensch verving Mazraoui tijdens zijn blessure en is een waardige vervanger gebleken. Ten Hag heeft daarnaast ook nog de beschikken over Sean Klaiber als rechtsback.

Neres speelt nu ruim vier jaar bij Ajax en heeft op de rechtsbuiten te maken met forse concurrentie van zijn vriend en landgenoot Antony. Ajax zou met Sulemana al een vervanger op het ook hebben. Tagliafico zou vorige zomer al vertrekken maar corona gooide toen roet in het eten en dus tekende hij voor 1 seizoen bij in Amsterdam. De Argentijn is bijna 29, mag voor een gelimiteerde transfersom weg en lijkt nu dus nog een klapper te willen maken. Inter en Leeds United werden eerder al genoemd als mogelijk nieuwe werkgevers. Scherpen lijkt al op weg naar Brighton & Hove Albion. De Engelse club lijkt de doelman voor vijf miljoen euro te gaan overnemen. Voor Labyad schijnt interesse te zijn uit binnen en buitenland.

Related posts

1 Comment

Comments are closed.