‘Braziliaan Antony opnieuw nadrukkelijk in beeld bij Ajax’

Ajax heeft opnieuw nadrukkelijke interesse in de Braziliaanse aanvaller Antony, zo melden onder meer Voetbal International en het Algemeen Dagblad. De interesse is niet nieuw; in februari 2019 werd er al melding gemaakt van de interesse van Ajax in de linksbenige rechtsbuiten. Afgelopen zomer werd zelfs gemeld dat Ajax in gesprek was met Sao Paulo, de huidige club van Antony, die naar verluidt 30 miljoen euro moet kosten. In Brazilië wordt nu geschreven dat Ajax een bod heeft uitgebracht maar dat zou stukken lager zijn dan de vraagprijs.

Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, wordt Antony inderdaad gevolgd door Ajax en staan er vele plusjes achter zijn naam. Echter, de vraagprijs van dertig miljoen euro – voor nog niet eens alle rechten – zou Ajax nu (nog) te gortig zijn. Daarnaast is er concurrentie van andere grote clubs. Een bod van 25 miljoen én 25% doorverkoop van niet nader genoemde club zou al zijn afgewezen. Leipzig, Dortmund en Nice hebben volgens Braziliaanse media interesse ook kenbaar gemaakt. Maar mogelijk dat vraagprijs uiteindelijk lager wordt. São Paulo heeft het geld nodigHet contract van de aanvaller bij São Paulo loopt nog tot medio 2024, aldus Verweij op Twitter.

Volgens de media hoopt Ajax snel tot een akkoord te komen, waarna Antony vanaf de zomer officieel Ajacied moet zijn. Diverse scouts, waaronder hoofd scouting Henk Veldmate en diens collega Hans van der Zee,  reisden de afgelopen periode af naar Brazilië om de 19-jarige Antony in actie te zien tijdens het São Paulo-jeugdtoernooi.

Related posts