Braziliaan Antony moet bij Ajax ‘nieuwe Neres’ worden

Antony Matheus dos Santos, kortweg Antony, staat nog altijd in de belangstelling van Ajax. De aanvaller van São Paulo, een ‘type David Neres’, werd afgelopen zomer al aan de Amsterdammers gelinkt. Scouts van Ajax volgen de verrichtingen van Antony op de voet, zo meldt althans het Braziliaanse Globo Esporte.

Antony wordt al snel vergeleken met Neres, die ook de overstap maakte naar Ajax voordat hij goed en wel was doorgebroken bij dezelfde club; São Paulo. Beide aanvallers zijn bovendien linksbenig, maar komen het best tot hun recht vanaf de rechterkant. Ook hun manier van spelen vertoont overeenkomsten, aldus Globo Esporte. Antony heeft nog een contract tot medio 2020 bij São Paulo.

Related posts

56 Comments

 1. Indojood

  Ga nou eens in de buurt scouten, godverdomme. Hoe kan het dat een Stengs bij AZ in de opleiding komt en niet bij ons.

  1. ajaxhoger

   Omdat ze bij ons niet op kunnen lijden schijnbaar , al jaren lang geen spits , en met de buitenspelers is het ook belaberd gesteld , we hebben bande ook nog hahahahahahah

   1. reinaldo9

    Dat ook weer niet eens de halve eredivisie komt uit onze jeugdopleiding, moeten helaas de goede keuze maken

    1. De Ajacied

     Ga gewoon Stengs halen
     Is mooi Nederlands talent en qua communicatie ook véél makkelijker
     ❌❌❌

     1. KBouter

      Gewoon Stengs halen.. Stengs had verdomme al bij ons in de jeugdopleiding moeten zitten!

  2. FrankiC

   In de buurt van Sao Paulo scouten! Bij Palmeires (ook club Sao Paulo) loopt een talent dat Dudu heet. Ik denk met meer potentie dan Stengs. Check it out.

   1. Indojood

    Natuurlijk joh, als het aan jou ligt bestaat Ajax straks uit alleen maar Brazilianen. Lekker de visie van Cruijff nog meer te grabbel gooien. Iedereen die deze ontwikkelingen toejuicht moet zich de tyfus schamen. Actief meewerken aan het verkloten van het NL voetbal.

    1. JohnDoe77

     Lekker belangrijk; als ze goed zijn en iets toevoegen maakt het mij niet veel uit of ze uit Rio of Groningen komen. De wereld is een stuk meer “globaal” geworden, voetbal ook. Niet de ogen sluiten dus!

    2. Litmanen

     Indojood, ik wist dat we het eens zouden gaan worden.
     Stoppen met dat idiote gekoop in Zuid-Amerika. We zijn alleen nog een handelshuis met straks elk jaar een andere selectie en twee miljard op de bank.

   2. Arie

    Ik heb Dudu al eerder aangeraden naar te kijken maar ze wachten liever tot ze de hoofdprijs moeten betalen.

  3. Charka53

   Dat zou eigenlijk wel moeten Indojood we weten dat ze niet voor het oprapen liggen maar misschien met een beetje inspanning wordt er een ster gevonden en weer veel geld uitgeven aan een Braziliaan waar je van hoopt dat hij een super speler is of wordt en dat dachten ze bij Neres ook zou ik nog maar even nadenken .

  4. Iedereen heeft een mening

   Omdat Ajax niet meer de enige club is die een goede jeugdopleiding heeft.

 2. RJS

  Gewoon Stengs halen. Heerlijke voetballer; goede uitstraling en – hoewel niet doorslaggevend – Nedelander en toekomstig international. Prima Ajax speler !

  1. FrankiC

   Als Anthony beter is haal je Anthony. De beste moet komen en klaarstomen voor CL niveau, daar ligt de lat. We hebben nauwelijks buitenspelers….

   1. -buitenkantje rechts-

    Beter of slechter is ten eerste subjectief.. Ten tweede weet je niet hoe de speler zich gaat ontwikkelen..Ten derde weet je niet hoe een tropische vogel zich aanpast aan taal..cultuur..klimaat..voedsel etc..
    Normaals..scout in de buurt! EN koop alleen als je zelf de kwaliteit niet hebt.. Dan nog moet je je eerder afvragen waarom je zelf niet een rechtsbuiten kan opleiden of een linksback..of een spits.. of een keeper..
    Antwoord is vrij simpel: Sinds de dood van Cruijff hebben we lak aan wat hij wil en waar hij voor stond.. Cruijff courts..Cruijff academie.. staat allemaal voor opleiden!

    Ik hoor jou zeggen..wat maakt het nou uit als we 20 miskopen hebben..als we er maar 3 goeie tussen hebben die goede handelswaar zijn.. Cruijff zou zich omdraaien in zijn graf!

    1. FrankiC

     Willen we nou wel of niet in de CL overwinteren? Daarvoor wordt de aansluiting van de eigen jeugd node gemist. 1 per 2 jaar. Dan moet je meer kopen. De doorstroom is sneller (de beste vertrekken eerder) en kwalititief hoger (lat op CL niveau) en dat kan nu eenmaal niet met eigen jeugd opgevangen worden. Beleid bijstellen aan de nieuwe omstandigheden….. wake up.

     1. Melvis

      Eens, ik word zo moe van dat achterhaalde Cruyff/Jonk geleuter. Om mee te kunnen moeten we opleiden én scouten, met alleen opleiden komen we er niet meer.

     2. dickst14

      Als je nou op die manier wil overwinteren in de CL dan moet je supporter worden van een andere club. PSG of MCI zijn ideale clubs voor jou. Ze kopen alles en overwinteren in de CL. Ajax moet Ajax weer worden, maar helaas de mensen die dit zouden kunnen realiseren zitten niet meer bij deze onderneming.

     3. Melvis

      Je leest niet goed, om weer europees mee te doen moet je allebei doen…..opleiden EN scouten.
      Mensen vergeten altijd dat het met Cruyff en Jonk enz altijd alleen maar hommeles en gedoe was….geniale voetballers maar geen mensen die zorgen voor groei en verbinding. Ik verlang echt niet terug naar die tijd van de zogenaamde revolutie. Sterker nog ik schaam me rot voor die periode, was genant.

     4. Bakkie

      Eens met Melvis!
      En daar wil ik nog aan toevoegen dat Cruijff hele goeie ideeën had over voetbal, soms zelfs briljant, maar vergeet niet dat zijn referentiekader gebaseerd is op de jaren 60/70/80. Oftewel, zijn ideeën waren geniaal, maar zijn nu achterhaald

     5. dickst14

      Als je nou lekker wilt overwinteren in de CL wordt dan supporter van een koopclub zoals PSG of MCI. Die kopen alles en hebben geen eigen identiteit. Ideaal voor jou. Ajax moet juist weer Ajax worden en alleen kopen wat het zelf niet heeft of op kan leiden.

    2. Arie

     We moeten wel spelers ver halen als wij grote talenten hebben worden ze met 16 jaar opgehaald en zoniet als ze 20 zijn komen middenmoters uit engeland Italie ze ophalen voor te weinig wij kunnen onze spelers niet lang genoeg binden.

  2. Litmanen

   Helemaal eens. Eerst Nederlands talent binnenhalen. Straks spelen al dat soort gastjes in 040.
   En datgene wat wij daar vandaan halen (Bazoer) blijken miskoopjes. Ik kan me nog zoiets herinneren. Een linksbuiten die ineens geen pepernoot meer raakte.

 3. Melvis

  Ja en waarom niet gewoon Stengs ophalen! Die gozer is hartstikke goed en lijkt me ook qua mentaliteit iemand die je er goed bij kunt hebben in de selectie.

  1. Iedereen heeft een mening

   Stengs ophalen zal waarschijnlijk tussen de €15 en €20 miljoen kosten. Dus “ophalen” gaat ook veel geld kosten.

   1. Bakkie

    AZ heeft geld nodig, dus ik denk dat 10-15 miljoen genoeg moet zijn. En dat is een prima prijs voor zo’n groot talent

    1. KBouter

     10-15 mio is gvd schandalig veel geld voor notabene een Amsterdammer die door onze club vroeger gescout had moeten worden!!

     Iedereen lult lekker makkelijk met… geld zat dus kopen maar. Als de scouting een beetje op had gelet jaren geleden dan had je Stengs gewoon in onze jeugdopleiding gehad.

     1. Bakkie

      Ja en als onze scouts in Argentinië nou wat beter hadden opgelet, dan had Messi ook bij Ajax gespeeld

 4. apeldoorn

  Stengs is goed, niet hartstikke goed! hij kan wel hartstikke goed worden, maar hebben we die garantie?

  oke Stengs halen, Schouten halen, beide voor de toekomst. verder zou ik Bergwijn halen, die kan het niveau aan.

  en daarna buitenlanders als Tadic, Nico die echt een versterking zijn. geld zat.

  1. Litmanen

   Goed idee, Bergwijn. Die komt uit de Ajaxschool. Vormde een duo met Appie. Die komt echt nooit meer terug. Die vertrekt in mei naar een grote buitenlandse club.

 5. Mr Ajax

  Ik zou als scout ook liever in zuid amerika op de tribune zitten, dan in alknaar in de zeikende regen

 6. Indojood

  Wat een kutsupporters hebben we toch. Totaal geen oog voor het welzijn van Ajax en het NL voetbal. Scouten doe je eerst in Amsterdam, vervolgens in Nederland, daarna pas in het buitenland. In Amsterdam en Nederland loopt er genoeg talent. Cruijff gruwelde ervan dat de opleiding en selectie vol met buitenlanders zat. Hij wilde het totale NL voetbal helpen, vandaar ook zijn talloze adviezen naar de KNVB. Nee, we gaan liever nu jarenlang Braziliaantjes en Mexicaantjes pamperen in de hoop dat ze misschien naar ons komen. Ajax heeft zich al twee keer aan dezelfde steen gestoten met Richarlison en Lainez. Neres zit nu ruim twee jaar bij ons maar is nog steeds niet onomstreden en alleen Chinese clubs willen hem hebben. Het is echt geen slechte speler maar ook geen potentiële topper waar de Europese elite achteraan zit. Hij zal best met winst worden verkocht maar qua prestaties zijn we er niets mee opgeschoten.

  1. Ralph

   Indojood, je hebt helemaal gelijk, maar jammer dat je de Ajaxsupporters Kut noemt. Ik volg hier alle discussies en het blijft moeilijk welk beleid Ajax moet voeren. Door spelers te kopen uit het buitenland en ze met enorme winst te verkopen helpt de ontwikkeling van nieuw Nederlands talent. Maar ook weer niet. Het is eigenlijk nooit goed of het deugt niet. We hebben genoten van de resultaten van Ajax voor de winterstop en nu is niets meer goed. Laten we de spelers die er nu staan aanmoedigen en volgend jaar zien we wel weer.

   1. Indojood

    Ik haat het als supporters zich laten inpakken door allerlei korte termijnsuccessen. Dan gebruik ik wel eens deze bewoordingen, ja. Een paar leden, waaronder ikzelf, zijn altijd kritisch geweest richting Ajax, vooral sinds Cruijff en Jonk zijn weggejaagd. Dat was ook zo voor de winterstop. Ik geloof 100% in de visie van Johan en ik heb nog geen beter model dan de zijne gezien.

    1. Litmanen

     Jonk is niet weggejaagd naar verder ben ik het honderd procent met je eens. De doorstroming vanuit Jong gaat binnenkort helemaal stoppen. Zoals nu weer die Johnson. Laat bij Heerenveen direct zijn klasse weer zien. Nee we kopen liever zes Zuid-Amerikanen en hopen dat er eentje goed is.
     Heeft niks met geld te maken maar met beleid.
     Ik heb zelf het idee dat Sar maar eens moet verdwijnen. Dan hadden we nu nog steeds Bosz gehad.
     Je kan Overmars niet eens wat verwijten. Die doet zijn werk gewoon goed.
     Beleid wordt niet door hem bepaald.
     Kijk nou eens waar we naar kijken. Vier Nederlandse jongens, een Marokkanen, eentje uit Kameroen, een Argentijn, drie Denen, een Servier en als invaller een Braziliaan.
     Zoals ik al eerder zei, we worden het Chelsea van Nederland. Niks meer opleiden of heel jong uit Scandinavie halen, gewoon kopen, geld zat.

 7. Bert Betondorp

  Wie o wie van bovenstaande forum schrijvers heeft ANTONY zien spelen in een wedstrijd? Nee, niemand, dat is makkelijk oordelen over de kwaliteiten van deze man. Ik neem aan dat ervaren scouts wel een juist oordeel kunnen geven.
  Eerst zien en dan geloven,

  1. FrankiC

   @Bert
   Snap jouw post met vooroordeel niet. Er is namlijk helemaal niemand die in de bovenstaande reacties een oordeel velt over de kwaliteiten van Antony. Omdat ze/we die niet kennen. (Op YouTube ziet het er deze keer erg goed uit.)

 8. Prinsengracht

  Er vertrekken misschien wel 6 of 7 spelers deze zomer. Dat kan onmogelijk worden opgevangen met jeugdspelers. Ook lopen er in NL geen 7 haalbare spelers die Ajax sterker maken. Dus goed blijven opleiden. Beter gaan scouten in NL. Maar toch ook over de grenzen blijven kijken naar pareltjes.

  1. dickst14

   Ja maar dan wel exceptionele talenten. Kijk nu eens wat er allemaal rondloopt in de jeugd. We halen Finnen, Hongaren, Tsjechen en weet ik niet wat. En Stengs schijnt uit Nieuw-Vennep te komen wat iets dichter bij Amsterdam dan Alkmaar ligt. Lijkt wel of ze denken, we halen er 10 en misschien zit er wel eentje tussen.

   1. Bakkie

    Het is moeilijk te bepalen of een talent van 16 een “exceptioneel talent” is, daarom moeten we wel op meerdere paarden wedden. Ik zie het probleem niet zo, we hebben toch ook allemaal Nederlandse talentjes waarvan 80% het niet haalt?

 9. apeldoorn

  ik blijf er bij…. Stengs en Schouten halen voor de toekomst, Bergwijn bij de lampen weg halen, meteen inzetbaar. en verder alles wat weg gaat vervangen door gelijkwaardig niveau uit het buitenland. zoals Tadic.

  1. Litmanen

   nogmaals, elke Ajacied weet dat Bergwijn bij Ajax uit de opleiding komt. Hij vormde een levensgevaarlijk duo met Appie. Komt nooit meer terug bij Ajax. Is komend seizoen te bewonderen elders in Europa.
   Deze dan niet maar talentvolle jongens gaan straks niet meer kiezen voor onze opleiding. Je komt toch niet meer in het eerste. Alleen de allergrootste talenten maken nog een kans.
   Verdedigers leiden we sowieso niet meer op. Die kopen we gewoon in Zuid-Amerika.
   Net als talentvolle spitsen. Die gaan we gewoon ophalen en de Cesny’s en de Johnson’s van deze wereld kunnen het verder schudden.

Comments are closed.