‘Ajax in gesprek met Sao Paulo over vleugelaanvaller Antony(19)’

Volgens het Braziliaanse Goal aast Ajax op Antony Matheus dos Santos, kortweg Antony; een negentienjarige buitenspeler van São Paulo. Ajax en de Braziliaanse club zouden onlangs de gesprekken inzake het talent hebben hervat om te kijken of een transfer mogelijk is, aldus Goal. De interesse in Antony is niet nieuw. Afgelopen februari wisten wij al te melden dat scouts van Ajax de buitenspeler nauwlettend volgden.

De Braziliaanse journalist Paulo Freitas meldde onlangs opnieuw dat Ajax geïnteresseerd is in de aanvaller. Ajax zou ook al een gesprek hebben gehad met Antony zelf om een transfer te bespreken. Tijdens dat gesprek werd duidelijk dat Antony zelf wel oren heeft naar een overstap naar de kampioen van Nederland. De vraagprijs lijkt vooralsnog het grootste struikelblok. Antony wordt gekoesterd door São Paulo. De buitenspeler, die nog tot de zomer van 2024 vastligt, wordt getaxeerd op ongeveer dertig miljoen euro.

Ook o.a. Arsenal is gecharmeerd van Antony maar Engelse media vroegen afgelopen mei al af of het geen verspilling van geld zou zijn. Antony mag dan als groot talent te boek staan maar kwam nog nooit uit voor een vertegenwoordigend elftal van Brazilië. Dit zou ook het verkrijgen van een werkvergunning wel eens in de weg kunnen staan, aldus de Engelsen.

Ajax lijkt momenteel voldoende aanvallers op de flanken te hebben. Zo werd deze zomer Quincy Promes aangetrokken, terwijl David Neres zijn contract verlengde. ‘Freitas sluit echter ook niet uit dat Ajax Antony nu al wil contracteren, om hem zo een aanpassingsperiode te geven’, zo klinkt het. Bij de contractverlenging van Neres is namelijk afgesproken dat Ajax in de toekomst mee gaat werken aan een transfer, waardoor de verwachting is dat de aanvaller bezig is aan zijn laatste seizoen in de Johan Cruijff ArenA. Bij een transfer van Neres zou Antony na een periode van wennen de plek van zijn landgenoot kunnen innemen.

AjaxFanzone stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

17 Comments

 1. ajaxhoger

  Voldoende aanvallers op de flanken , promes kan je afstrepen ,waarom ze die hebben gehaald is me een raadsel ,in het nederlands elftal wad het al kommer en kwel .
  Het word wel druk in de selectie ,als hij voldoet is hij altijd welkom ,maar de prijzen die gevraagd worden lopen de spuigaten uit.

   1. ajaxhoger

    Ik hoop dat je gelijk krijgt,ik ben bang van niet ,ook Bande is een goeie ,bijna twee jaar in de lappemand dadelijk ,je hebt er geen reet aan .

   2. Zlatan4ever

    Jimmy , Promes is de uitgegeven 12 miljoen bij lange na niet waard……
    Sinds hij bij AJAX speelt heeft hij nog niks laten zien.
    En het kan aan mij liggen maar hij moe(s)t het van zijn snelheid hebben maar hij is de minst snelste van het team
    “Waste of money”
    Mark my words ???

 2. Stimi

  Kijk eerst ff in je eigen jeugd en investeer daar in. Geen zin meer eeuwige talenten! Anders haal je stengs van AZ op voor een fractie van het genoemde bedrag in het artikel

 3. FrankiC

  @Indojood – Stond vorig jaar al op mijn schaduwlijstje. Prima speler, type Neres. Liever Dudu (Palmeiras) gezien, maar á la.

 4. Old Ajax

  Zoals al vaker gezegd: Ajax is een ordinair handelshuis geworden en glijdt steeds verder af van haar identiteit.

   1. Old Ajax

    Tsja, waarheid kan slaapverwekkend zijn. Vreemde is dat ik steeds vaker hier gelijke geluiden lees hierover en dan mis ik jouw gapen. Vreemd toch. Iets persoonlijks

   2. De Nees

    Argumenten AB, argumenten. Hoe en wat, jouw old school Ajax gepaard met de successen waarvoor ook jij afgelopen seizoen op de banken stond. Hint: Ajax is geen NL club maar een europese.

    1. Old Ajax

     Argumenten? Lees de historie van Ajax en lees boek van Johan. Daarin barst het van de argumenten en je steekt er nog eens wat van op. Heb je dat allemaal al gelezen dan hebben jij en ik een ander beeld van Ajax. Maar voor mij en volgens mij vele anderen, duidelijke zaken ga ik niet overloos lopen herhalen. Johan kon dat trouwens een stuk beter uitleggen dan ik om dat op te schrijven en te vertellen. Vooral in zijn biografie heeft hij het heel duidelijk beschreven. Kortom, de argumenten zijn al meer dan voldoende bekend.

 5. ems

  Old Ajax: spelstijl , talenten en jeugd is de basis aangevuld met ervaring (liefst ex Ajax). Als je hogerop wil moet er concurrentie zijn, voor eigen jeugd, van een hoog niveau.

 6. Charka53

  Stopt het dan helemaal niet meer straks gaan ze met twee bussen naar een uitwedstrijd.

Comments are closed.