‘Barcelona deed vergeefs poging Tadić te huren van Ajax’

FC Barcelona heeft een poging gewaagd om Dusan Tadić voor een halfjaar te huren van Ajax, zo meldt de Telegraaf die zegt dat meerdere bronnen binnen Ajax dit bevestigen. Directeur Voetbalzaken; Marc Overmars, zou echter keihard ‘nee’ hebben verkocht aan de Catalaanse topclub. Ook de verkoop van Tadić is voor Ajax onbespreekbaar, aldus De Telegraaf. ‘En dat terwijl een transfer Ajax tientallen miljoenen euro’s zou kunnen opleveren, omdat Tadić in juli zijn contract verlengde tot de zomer van 2026. Ajax heeft zijn zinnen gezet op titelprolongatie en dus mag er niemand weg. Of Tadic en zijn agent Milos Malenovic zich zonder slag of stoot neerleggen bij de weigering van Ajax om mee te werken aan een transfer is niet bekend”, aldus De Telegraaf.

Freek Jansen, Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad, deed navraag bij Ajax en bevestigt de interesse. Nadat de onderhandelingen met Valencia stroef verliepen, schakelde FC Barcelona door. Volgens Jansen, blijft Ajax echter bij het statement dat er in de winter geen basisspelers zullen vertrekken uit Amsterdam.

Nu Luis Suarez waarschijnlijk tot het einde van het seizoen is uitgeschakeld met een blessure is men bij FC Barcelona naarstig op zoek naar een (tijdelijke) vervanger.  Eerste keus zou Valencia-aanvaller Rodrigo zijn. Naast Tadic wordt ook Arsenal-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang genoemd.

UPDATE 29-1-2020 12:05
FC Barcelona ontkent de interesse in Tadic, zo laten vertegenwoordigers van de club weten tegenover onder andere de Spaanse krant Mundo Deportivo. Volgens de gerenommeerde journalist Gianluca di Marzio had Barça al contact opgenomen met de zaakwaarnemers van Tadic voor het geval de onderhandelingen met Valencia mislukten . Maar volgens Barcelona is de realiteit heel anders en waren het juist de vertegenwoordigers van Tadic die hem aan hadden geboden bij Barcelona.

Related posts