Babel: ‘Het is bizar om terug te zijn, maar ik ben er blij mee’

Ryan Babel is in de tweede seizoenshelft weer te bewonderen in de Johan Cruijff Arena en daar is de speler erg trots op. Nadat de geruchten al snel op waarheid berusten ging het snel met de onderhandelingen tussen Galatasaray en Ajax en is Babel razend enthousiast over zijn terugkeer in Amsterdam, zo laat hij weten in gesprek met De Telegraaf. De derde periode van Ryan Babel bij Ajax zal er zeer waarschijnlijk een van korte duur zijn. Ajax heeft namelijk geen optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst met Babels officiële werkgever Galatasaray. ‘Er is geen optie tot koop in het huurcontract opgenomen’, vertelt hij tegenover de ochtendkrant. ‘Na het seizoen keer ik in principe weer terug naar Galatasaray. Ik heb daar een contract tot de zomer van 2022.’

‘Het is geen geheim dat ik Ajacied ben en altijd ben gebleven. Nadat de eerste onderhandelingen werden gestart moest ik in spanning afwachten of het zou lukken maar uiteindelijk was het de beste oplossing voor beide partijen. Galatasaray heeft wat probleempjes op financieel vlak en ik kan Ajax gelijk helpen dus was er snel witte rook. Het is mooi om te zien hoe Ajax zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot waar we nu staan, en dat ik daar tot het einde van het seizoen aan kan bijdragen maakt mij alleen maar trots’. Over de rol die Babel gaat vervullen is nog niet gesproken maar dat zit volgens de speler wel goed. ‘Ik ga eerst lekker meetrainen en dan zie ik wel hoe de trainer mij wil gebruiken. Ik ben altijd een teamspeler geweest en wil met Ajax kampioen worden en ver reiken in Europa. Ik kijk er echt naar uit om te beginnen, en ja het is best bizar om weer terug te zijn’.

Zie ook eerdere berichten:
09-01-2020: BABEL DEFINITIEF OP HUURBASIS NAAR AJAX
08-01-2020: ‘Komst Ryan Babel in stroomversnelling; witte rook op komst’
08-01-2020: ‘Babel bereid om in te leveren deal op enkele juridische zaken na beklonken’
07-01-2020: Zaakwaarnemer bevestigt: ‘Ajax werkt aan huurdeal Babel voor half seizoen’
07-01-2020: ‘Ajax ziet in Babel winterse versterking’

Related posts