‘Babel bereid om in te leveren; Deal op enkele juridische zaken na beklonken’

Gisteren werd bekend dat Ajax met Ryan Babel en Galatasaray in overleg is om de routinier voor een half jaar te huren van de Turkse club. „Ryan Babel is bereid om een deel van zijn salaris bij Galatasaray in te leveren”, zo laat zijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht weten tegenover De Telegraaf. „Als hij Galatasaray én Ajax daarmee kan helpen.” Vandaag of uiterlijk morgen moet er uitsluitsel komen over de huurdeal van een half jaar die – ondanks de bereidwilligheid van Babel – nog gecompliceerd is. „Het is een fiscale kwestie”, zegt Haatrecht, die niet op details wil ingaan. ‘De huurovergang is op enkele juridische zaken na beklonken’, zo weet VI te meldenn. Volgens het blad is de presentatie van de aanvaller slechts een kwestie van tijd.

Mocht de deal inderdaad snel beklonken worden dan reist Babel vandaag of morgen voor de keuring naar Amsterdam. Babel kan direct aansluiten bij Ajax. De aanvaller is topfit en sinds 4 januari – twee keer per dag – in training bij Galatasaray waarvoor hij voor de winterstop 20 duels speelde.

Zie ook eerdere berichten:
07-01-2020: Zaakwaarnemer bevestigt: ‘Ajax werkt aan huurdeal Babel voor half seizoen’
07-01-2020: ‘Ajax ziet in Babel winterse versterking’

Related posts