Zaakwaarnemer bevestigt: ‘Ajax werkt aan huurdeal Babel voor half seizoen’

Dinsdagochtend doken de eerste geruchten op over de interesse van Ajax in Ryan Babel. Het Franse Eurosport wist toen te melden dat Ajax contact zou hebben gezocht met Galatasaray over een terugkeer van de Oranje-international. Een paar uur later bevestigt nu ook de zaakwaarnemer van Babel; Winny Haatrecht, tegenover De Telegraaf de interesse. Volgens de krant ziet Babel een terugkeer bij Ajax wel zitten. De aanvaller blijft bij een terugkeer in de Eredivisie in beeld bij bondscoach Ronald Koeman in aanloop naar het EK van komende zomer. De Telegraaf benadrukt echter dat een definitieve overeenkomst met Galatasaray nog niet in kannen en kruiken is, zeker gezien de problemen op financieel gebied bij de Turkse topclub. 

Ajax, dat inzet op een huurperiode van zes maanden, komt bij Babel uit vanwege de verschillende blessuregevallen in de aanvalslinie. David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad zijn door uiteenlopende kwetsuren nog niet wedstrijdfit, waardoor trainer Erik ten Hag met de hervatting in de Eredivisie in aantocht weinig opties heeft in de voorhoede. Neres en Promes zijn overigens wel op trainingskamp in Qatar. Labyad werkt in Amsterdam aan zijn herstel.

Volgens Eurosport staat Babel ook op het lijstje van Newcastle United. babel speelde eerder in Engeland voor Liverpool en Fulham. Zijn loopbaan startte bij Ajax, waar Babel in het seizoen 2012/13 voor even terugkeerde. Daarnaast speelde hij voor Besiktas, Kasimpasa, Al Ain, Deportivo La Coruña en TSG Hoffenheim. Het contract van Babel bij Galatasaray loopt nog ruim drie jaar door. In de eerste seizoenshelft kwam hij tot vijf doelpunten en een assist in twintig officiële wedstrijden namens Cim Bom waar hij tot voor kort verzekert leek van een basisplaats. De laatste wedstrijden kreeg hij minder speelminuten.

Related posts