Huntelaar kampt met achillespeesblessure en is wellicht vijf weken out

Klaas-Jan Huntelaar kampt al even met een blessure aan zijn achillespees, zo meldt  Erik ten Hag donderdag op het trainingskamp in Qatar. De aanvaller is wel mee naar het Midden-Oosten maar moet het noodgedwongen rustig aan doen. “Hij heeft achillespeesklachten. Tegen ADO Den Haag heeft hij niet gespeeld, en die klachten zijn gedurende winter niet opgelost. We willen geen risico lopen. Dat kan drie weken duren, maar ook vier of vijf. Die klachten zijn er nog en we moeten dat gaan oplossen. Klaas is een super belangrijke speler voor ons en wij kunnen dat niet blijven forceren”, aldus Ten Hag. De blessure speelde mede een rol bij het terug halen van Ryan Babel.

Geen vervanger Blind
Afgelopen week waren er ook geruchten dat Ajax bezig was om ook Matthijs de Ligt te huren van Juventus om de absentie van Daley Blind op te vangen. Ten Hag verwacht echter niet dat er een vervanger voor Blind wordt gehaald. De verdediger staat voorlopig nog aan de kant met een ontsteking aan zijn hartspier. “Als er een kans zou zijn, dan zouden we het doen. Maar ik hou niet van wintertransfers, want je krijgt bijna nooit de speler die je wil. En de aanpassingstijd is maar heel kort. Tegen de tijd dat ze aangepast zijn, is het seizoen voorbij. Dat duurt nog maar vier maanden”, aldus Ten Hag.

Related posts