‘Komst Ryan Babel in stroomversnelling; witte rook op komst’

Ajax hoopt de komst van Ryan Babel snel wereldkundig te kunnen maken. Volgens het Algemeen Dagblad is witte rook in zicht. Ajax en Galatasaray zijn, volgens het dagblad, in hoofdlijnen akkoord over een verhuur van de aanvaller tot aan het einde van het lopende seizoen. Wanneer ook de details zijn afgerond in de onderhandelingen tussen de betrokken partijen, zal de Oranje-international zo spoedig mogelijk aansluiten bij de selectie van trainer Erik ten Hag. Woensdagavond meldde De Telegraaf dat de deal nog af zou kunnen ketsen vanwege een fiscale kwestie. “Deal is kennelijk vanwege Turkse en Nederlandse wetgeving gecompliceerd. Waarbij aangetekend dat Babel zelf bereid is (flink) in te leveren”, aldus Ajaxwatcher Mike Verweij. 

Het is onbekend hoe lang Ajax al bezig is met de terugkeer van Babel. Door blessuregevallen kwam Erik ten Hag in de eerste seizoenshelft in de problemen. David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad ontbraken in belangrijke duels, waardoor de trainer weinig aanvallende opties had.

Zie ook eerdere berichten:
08-01-2020: ‘Babel bereid om in te leveren deal op enkele juridische zaken na beklonken’
07-01-2020: Zaakwaarnemer bevestigt: ‘Ajax werkt aan huurdeal Babel voor half seizoen’
07-01-2020: ‘Ajax ziet in Babel winterse versterking’

Related posts