Ajax wint van FC Twente, Lang scoort hattrick

Ajax heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Twente met 2-5 gewonnen maar het had ook heel anders kunnen aflopen voor de Ajacieden die in de eerste helft al snel tegen een 2-0 achterstand aankeken. Noa Lang groeide uiteindelijk uit tot uitblinker met een hattrick.

Ajax begon prima aan de wedstrijd en met veel balbezit leek men te denken het karwei in Enschede wel even te klaren. Echter bij balverlies van Hakim Ziyech kwam de bal uiteindelijk bij Keito Nakamura terecht en die wist Andre Onana op zeer fraaie wijze te passeren. Ajax wist dus wat het te doen stond maar een paar minuten later zat de ploeg van trainer Ten Hag nog dieper in de problemen. Aitor kreeg veel ruimte en mocht de 2-0 scoren. De problemen leken zich op te stapelen voor Erik ten Hag want na 25 minuten moest Promes het veld verlaten met een blessure en kwam Klaas-Jan Huntelaar hem vervangen. Niet veel later scoorde Ajax de 2-1 nadat Ziyech de achterlijn haalde en de bal hard voor het doel bracht waar Noa Lang koelbloedig de aansluitingstreffer scoorde.

In de tweede helft was de voorsprong van FC Twente van korte duur want via een counter was het opnieuw Noa Lang die scoorde en met zijn tweede treffer van de middag was de 2-2 een feit. Ajax kwam veel beter in het spel en FC Twente was niet bij machte om de Ajacieden een voet dwars te zetten. Nadat Tadic de kans op 2-3 liet liggen was het Klaas-Jan Huntelaar die de bal snoeihard achter Drommel schoot. Het verzet van de Enschedese ploeg werd compleet gekraakt toen doelman Drommel een terugspeelbal op de rug van Schenk kopte waardoor Noa Lang simpel de 2-4 kon maken. Niet veel later moest Lang het veld verlaten met kramp en mocht Marin ook nog wat minuten maken. Geklungel op het Twentse middenveld zorgde er ook nog voor dat Huntelaar in de extra tijd alleen mocht afgaan op Drommel en daar wist The Hunter wel raad mee waardoor Ajax uiteindelijk met een 2-5 overwinning in de bus stapt richting Amsterdam.

FC Twente – Ajax 2-5 (2-1)
’15 Nakamura 1-0
’19 Aitor 2-0
’32 Lang 2-1
’51 Lang 2-2
’61 Huntelaar 2-3
’70 Lang 2-4
’90+6 Huntelaar 2-5

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 30.000
Gele kaarten: Schenk, Roemeratoe, Selahi (FC Twente), Tagliafico, Mazraoui, Marin (Ajax)

Opstelling FC Twente: Drommel; Verhaegh, Busquets, Schenk, Verdonk; Selahi, Roemeratoe, (/83 Menig), Brama; Cantalapiedra, (/76 Berggreen), Vuckic, Nakamura (/71 Zekhnini)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, Joël Veltman, Daley Blind, Nico Tagliafico, (/67 Sergino Dest), Lisandro Martinez, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Quincy Promes,  (/26 Klaas-Jan Huntelaar), Dusan Tadic, Noa Lang (/82 Razvan Marin),

Related posts