Ajax verslaat PEC dankzij treffers van Haller

Ajax heeft PEC Zwolle met 0-2 weten te verslaan en beide doelpunten staan op naam van Sébastien Haller en beide keren werd Haller bediend door Steven Berghuis. Door het ontbreken van Maarten Stekelenburg, Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez en Davy Klaassen moest Erik ten Hag puzzelen en dat is goed gelukt.

De wedstrijd begon voor Ajax prima en er ontstond al direct een kans. Haller gaf een pass op Berghuis die vervolgens uithaalde maar helaas stond er een verdediger van PEC in de weg. De combinaties in de vijandelijk zestien meter liepen aardig maar beleven strandden. Haller wist met een prachtige omhaal het doel van PEC ruim te missen, maar mooi zag het er wel uit. Ook Antony kreeg een goede kans maar doelman Kostas Lamprou wist te redden. De thuisploeg werd ook nog even gevaarlijk. Uit een hoekschop kopte Slobodan Tedić op het doel van Ajax maar Pasveer tikte de bal net over de lat. In de 29ste minuut werd er dan toch gescoord. Berghuis gaf van de linkerkant een voorzet op Haller en die schoot direct de bal tussen de benen van de Zwolse doelman door (0-1).

De tweede helft begon met het wisselen van Antony door David Neres. In de 67ste minuut was het weer een bal van Berghuis op Haller die tot een doelpunt leidde. Lamprou kwam uit zijn doel op de voorzet uit de lucht te pakken maar Haller was sneller bij de bal en kopte de 0-2 binnen. Mohamed Daramy maakte in de 81ste minuut zijn debuut, hij kwam in de plaats van Berguis. Verder werd er in de wedstrijd niet meer gescoord en kan Ten Hag gaan werken aan het beter in de ploeg houden van de bal want dat ging nog weleens fout.

Nu kan Ajax zich opmaken voor de Champions League wedstrijd tegen Sporting Portugal. Woensdag om 21:00 uur wordt deze wedstrijd afgewerkt en op zaterdag om 20:uur ontvangen we Cambuur.

Scoreverloop:

(29′)  Sébastien Haller 0-1
(67′)  Sébastien Haller 0-2

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou; Van Polen, Kersten, Voet, Paal; De Wit, Van den Belt, Strieder, Reijnders; Tedic (69′ Kastaneer), Redan (69′ Landu)

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Blind, Rensch; Álvarez, Berghuis (81′ Daramy), Gravenberch; Antony (46′ Neres), Haller, Tadic

Related posts