Slordig Ajax wint en neemt drie punten mee uit Rotterdam

Het weer was grijs en het Kasteel was leeg. Dit was ook aan het spel te zien want Ajax was slordig en Sparta had niet echt zin om te voetballen. Toch was het Ajax die de drie punten mee terug naar Amsterdam kon nemen en wel door een treffer van Dusan Tadic.

In de eerste helft was het Ajax dat het meeste balbezit had maar deed daar eigenlijk niet veel mee. Sparta had weliswaar een flinke defensie neergezet (5-4-1) maar Ajax zou daar toch makkelijk doorheen moeten kunnen breken. Na zo’n 10 minuten spelen probeerde Danilo de doelman van Sparta, Maduka Okoye, een keer uit maar die wist de bal makkelijk te pakken. Weer tien minuten later bosten Danilo en Maduka tegen elkaar en moest de doelman het veld verlaten. Benjamin van Leer nam zijn plaats in het doel in. In de 36ste minuut was het eindelijk raak voor Ajax. Danilo gaf een pass op Dusan Tadic die vervolgens de bal in het doel tikte (0-1). Het enige gevaar van de zijde van Sparta was een schot van Vito van Crooij maar die bal ging voorlangs het doel. Verder bleef Sparta achteruit voetballen.

Na de rust hadden beide teams dezelfde instelling, Ajax bepaalde de wedstrijd en Sparta volgde. Sommige mensen vonden dat de wedstrijd wat meer pit mocht krijgen en gooide vuurwerk binnen en buiten het stadion. Jochem Kamphuis nam het zekere voor het onzekere en legde de wedstrijd twee minuten stil. In de 73ste minuut wisselde trainer Hank Fraser twee spelers en daardoor drong Sparta wel wat meer aan. Voor Danilo was 90 minuten voetballen toch wat te veel en kreeg last van kramp. Davy Klaassen kwam voor hem in de plaats en Nico Tagliafico voor Daley Blind maar dat maakte voor de stand niets meer uit want die bleef op 0-1 staan.

Opstelling Sparta: Okoye (24′ Van Leer); Abels, Heylen, Vriends, Beugelsdijk, Pinto; Masouras, Smeets, Auassar (73′ Engels), Van Crooij; Emegha (73′ Thy)

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind (87′ Tagliafico); Álvarez, Berghuis, Gravenberch; Neres, Danilo (80′ Klaassen), Tadić

Scoreverloop:

(36′) Dusan Tadić 0-1

Related posts