Ajax weer aan kop na winst op RKC Waalwijk

Ajax weet weer wat winnen is in de Eredivisie omdat het vandaag met 0-5 gewonnen heeft in Waalwijk. Steven Berghuis was genoeg hersteld om weer mee te doen dus moest Davey Klaassen op de bank beginnen. De wedstrijd leek de eerste tien minuten weer zwaar te worden maar na een mooie pass van Ryan Gravenberch op Sebastien Haller moest doelman Erienne Vaessen van RKC redding brengen.

Dit moment was een omwenteling in de wedstrijd want in de 17e minuut was er een gevecht om de bal door Daley Blind. Hij hield de bal op de achterlijn keurig binnen en gaf de bal aan Dusan Tadic. Dusan gaf een voorzet voor de goal en dat was precies uitgemeten op het hoofd van Halleren die knikte de bal tegen de touwen (0-1). Het tweede doelpunt leek niet veel later van Dusan Tadic te komen maar onze aanvoerder kwam in botsing met doelverdediger Vaessen. Even bleef hij op de grond liggen met zoals het leek veel pijn. Gelukkig herpakte Dusan zichzelf weer. Aan de andere kant van het veld werd het ook even spannend want spits Kramer wist een voorzet vlak voor Pasveer op het doel te koppen maar met een reflex waar Onana trots op zou zijn, hield onze sluitpost het doel schoon. Daley Blind stond ook aan de basis van het tweede doelpunt. Daley passeerde gemakkelijk een aantal verdedigers en schoof de bal breed op de vrijstaande Berghuis die eenvoudig de 0-2 binnen schoof.

In de tweede helft was het RKC die wilde laten zien dat Ajax er nog niet was. RKC kreeg best wel wat kansen maar wist die niet te verzilveren terwijl aan de andere kant Antony de 0-3 scoorde. Althans dat dacht hij maar de VAR vond dat hij strafbaar buitenspel stond en ging dit feest niet door. Hierna werd RKC veel minder sterk en mocht Steven Berghuis zijn tweede doelpunt maken (0-3). Een kwartier voor tijd kwam Ajax nog op 0-4. Invaller Neres bracht de bal in richting Daramy, de andere invaller. Hij kopte de bal gericht op Timber, die voor het doel stond te wachten. Hij had de bal voor het inschieten en deed dat dan ook laag en relaxed. Ook bij de vijfde Ajax-goal was Neres betrokken. De rechtsbuiten brak door over rechts en kon de bal door hard te werken afgeven aan Haller. De spits twijfelde geen seconde en schoot hard en hoog raak (0-5). Haller kreeg hierna een niet te missen kans maar dat lukte hem toch want hij trof de doelman. Zakaria Labyad had aan het eind van de wedstrijd nog een prachtige goal bedacht. Hij raakte na een omhaal de lat en bleef de stand op 0-5 staan.

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Meulensteen, Touba, Adewoye; Gaari, Anita, Augustijns, Wouters; Odgaard, Kramer, Bakari

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber (Schuurs 79′), Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch (Klaassen 60′), Berghuis (Labyad 79′); Antony (Neres 70′), Haller, Tadić (Daramy 70′)

Scoreverloop:

(17′) Sébastien Haller 0-1
(42′) Steven Berghuis 0-2
(52′) Steven Berghuis 0-3
(74′) Jurriën Timber 0-4
(83′) Sébastien Haller 0-5

Related posts