PEC Zwolle niet naar rechter, wedstrijd tegen Ajax op 13 maart

Nadat de arbitragecommissie zich dinsdagavond niet bevoegd achtte een uitspraak te doen inzake de datumwijziging Ajax – PEC Zwolle heeft de club uit Zwolle besloten niet naar de civiele rechter te stappen. Vanwege de organisatorische aspecten en sportieve voorbereiding is het in het korte tijdsbestek dat nog rest richting zaterdag niet de verwachting dat de datumwijziging nog kan worden teruggedraaid. PEC Zwolle accepteert dan ook, onder protest, het nieuwe aanvangstijdstip van de wedstrijd op woensdag 13 maart om 18.30 uur.

Het duel tussen Ajax en PEC Zwolle zou komende zaterdag gespeeld worden, maar Ajax heeft van de KNVB extra rust gekregen vanwege de uitwedstrijd tegen Real Madrid in de Champions League. PEC Zwolle wilde de zaak dinsdagavond laten voorkomen bij de tuchtcommissie van de KNVB, maar die verwees naar de rechtbank. Die stap neemt de club uit Zwolle dus niet maar denkt wel na over andere maatregelen. Het steekt de club dat het beroep bij de arbitragecommissie niet op inhoudelijke, maar formele gronden is afgedaan, terwijl er goede redenen waren voor de arbitrage commissie om het wèl inhoudelijk te behandelen. Dit punt gaat PEC Zwolle dan ook aan de orde stellen in het vennoten overleg van de Eredivisie CV (ECV). Het is namelijk een feit dat de afgesproken procedure voor het verplaatsen van wedstrijddata zoals opgenomen in de unaniem vastgestelde veranderagenda van november 2018 is geschonden. PEC Zwolle beraadt zich dan ook over de positie in dit overleg.

Bron: PEC Zwolle

Zie ook eerdere berichten:

26-02-2019: PEC vangt bot: Arbitragecommissie acht zichzelf niet bevoegd om te oordelen
25-02-2019: PEC moet aanvullende informatie leveren voor arbitragezaak
24-02-2019: PEC Zwolle start spoedeisende arbitragezaak op

Related posts

9 Comments

 1. AjaxKat

  Bij VI stelden ze het ook al: gaat om het belang van heel NL als voetballand of een (met alle respect) handjevol boze Zwollenaren. Geen schijn van kans voor PEC en in de grote Europese competities is dit meer dan normaal.

 2. Bert Betondorp

  De idiote reactie van PEC goed afgesloten, nu weer voetballen en gewoon een pak slaag geven

 3. Bert Betondorp

  Ja Prinsengracht daar kan jij niet tegenop. Als ik vind dat iets idioot is….
  Dan is het ook zo

Comments are closed.