Noors jeugdinternational Sondre Auklend (15) op proef bij Ajax

Ajax heeft de komende week de 15-jarige Noor Sondre Auklend op proef, zo meldt het Scandinavische Aftenbladet. Auklend traint in Amsterdam mee met Ajax Onder 16. In zijn vaderland speelt hij bij Viking Stavanger. De middenvelder speelt daar, ondanks dat hij slechts vijftien is, geregeld mee met Viking Stavanger Onder 19. Auklend is ook jeugdinternational voor zijn land. Zo heeft hij al drie duels mee mogen doen met Noorwegen Onder 15. Ajax is overigens niet de eerste club die wat ziet in de Noor. Ook Wolverhampton Wanderers heeft Auklend namelijk op proef gehad, tot tweemaal toe. Tot op heden heeft de club echter geen definitief lijntje uitgegooid richting de jongeling.

Related posts

33 Comments

 1. Zlatan4ever

  Met alle respect voor deze jeugdinternational…
  Als Wolverhampton na 2 x testen niks in hem ziet vraag ik mij af wat Ajax hier dan mee moet. Daarnaast gaat het wederom een klap in het gezicht-effect bij onze eigen jeugd…vaag…

  1. De Ajacied

   Niet helemaal met je eens Zlatan,
   Misschien is het wel een Ajax speler en geen Wolv zou zo maar kunnen,
   Dus ik ben daar wel tevreden over dat zo’n jonge een kans krijgt bij Ajax om zich te bewijzen
   ❌❌❌

   1. HURBIE

    Is allemaal voor het het spekken van Marc zijn rekening
    Maar als je alle verhalen moet geloven van spelers dan hebben we haast geen speler meer over van dit team volgend seizoen
    Nadeel van ver komen in CL
    Werk aan de winkel Marc

   2. Zlatan4ever

    Je zou gelijk kunnen hebben DA
    Maar het blijft toch opmerkelijk dat onze eigen jeugd niet voor gaat…

 2. Mr Ajax

  Wel
  Mooie leeftijd om
  Hem binnen te hengelen, al worden wij meestal niet vrolijk als ze het bij ons flikken

 3. dickst14

  Buitenlandse spelertjes moet je alleen halen als het echt overduidelijk buitencategorie is. Anders niet. Kijk naar al zijn voorgangers. Zonde van de tijd en het geld.

  1. FrankiC

   Soms lopen er pareltjes á la Eriksen rond die niet in Amsterdam geboren zijn. Blijft moeilijk in te schatten. Ik vind het opkrikken van het JO17, JO19 en JA ook belangrijk. Alle talenten gaan daar beter van spelen.

   1. Ajax 1

    Inderdaad. Ook in jeugd kun je prima de eigen toppers aanvullen met buitenlandse spelers van buitencategorie. Anders niet doen, maar als ze 18 zijn ben ie helaas tegenwoordig al te laat. Triest, maar is niet anders als je aansluiting wil houden bij europese subtop.

    1. FrankiC

     Ook weer bizar dat de huidige regel is dat spelertjes vanaf 15,5 jaar bij een zaakwaarnemer mogen tekenen. Op zich begrijpelijk, want met 16 mogen ze hun eerste contract bij een club tekenen. (In België zelfs vanaf 15 jaar!!!)
     Op die leeftijd kun je spreken van een heuse jacht en zie je langs de lijn alleen maar ouders en zaakwaarnemers staan.

 4. 1434

  Ik ga me steeds meerschamen voor mijn club. Pure kinderhandel. Laat die jongen gewoon lekker voetballen in zijn eigen omgeving en zich ontwikkelen. Daar wordt hij op alle vlakken beter van. Het leven is niet alleen voetbal. Als het een talent is dan is verkassen met 18 jaar vroeg genoeg. Waar hij dan naar toe gaat is aan die jongen en zijn omgeving. Dat talentjes pikken moet echt aangepakt worden.

 5. 1434

  Ik ga me steeds meerschamen voor mijn club. Pure kinderhandel. Laat die jongen gewoon lekker voetballen in zijn eigen omgeving en zich ontwikkelen. Daar wordt hij op alle vlakken beter van. Het leven is niet alleen voetbal. Als het een talent is dan is verkassen met 18 jaar vroeg genoeg. Waar hij dan naar toe gaat is aan die jongen en zijn omgeving. Dat talentjes uit het buitenland pikken moet echt aangepakt worden.

 6. a.p.

  helemaal mee eens FrankiC… vandaar mijn vraagtekens. Ik vind dat daar internationaleregels voor moeten gelden. waar ieder land en club zich aan moeten houden

 7. Bert Betondorp

  Altijd goed om een “mogelijk” talent binnen te halen, hij nog tijd genoeg om Ajacied te worden, afwachten

  1. Prinsengracht

   Zoveelste nietszeggende reactie Bert! En zo dom. Juist wat je van ver haalt, haal je niet om iets te proberen. Dat moet gewoon duidelijk beter dan de rest zijn. Anders hoef je het niet te laten komen. We hebben net Schön en Ylatupa laten vertrekken. Zomaar twee voorbeelden van twee spelers die nooit hadden moeten komen. Dus Bert, als je niet goed nadenkt, of je hebt ergens echt geen kijk op, hou je mening dan voor je. Je zet jezelf steeds voor lul.

   1. Bert Betondorp

    Prinsengracht om met mijn eigen woorden te spreken een idiote e
    Reactie van. Je zoveelste bijdrage met 0,00 waarde

  1. Prinsengracht

   Bert. Probeer niet bijdehand te doen. Je weet niets. En je kunt niets. Je weet kennelijk niet wat die getallen betekenen. En je weet ook niet welke ex jeugdspelers ik bedoelde. En toch wil je over alles meepraten. En toch wil je de strijd aan met AB. Iedereen die de strijd is aangegaan met AB, is inmiddels weg hier. En jij bent nog geen schim van sommige van hen.

    1. 1434

     Dappere (en ook domme) dodo’s blijf je altijd houden. Jij bent niet echt serieus te nemen Zlatan, dus je bent meer een speeltje op het forum voor mij. Af en toe op één lijn en momenteel verzet je je een beetje. Wel humoristisch. Leuk tijdverdrijf, meer niet.

     1. Zlatan4ever

      AB , iemand die zijn nick-name om de haverklap veranderd word door niemand serieus genomen op dit forum. Dat moet zelfs voor jou ondanks je IQ van een schoenmaat toch duidelijk zijn?
      Daarnaast “post” je alleen maar onzin en zit je iedereen inclusief Ajax continue “af te zeiken”. Wat doe je eigenlijk op deze site? Je hebt meer weg van een Scheveningse Kakkerlak dan een Ajax-supporter “sukkeltje”

     2. 1434

      Nu is de nick opeens weer van belang. Je hebt echt geen argumenten he. Wel triest. Trouwens ….. Scheveningen? Oh……. dat heb je voor waar aangenomen. Nogmaals …. geen enkel prive stukje van mij hier te vinden.

     3. Zlatan4ever

      AB, als nu zelf zegt dat Scheveningen een verzinsel is ?
      Ben je dan voor de rest nog geloofwaardig? Ik denk en velen met mij van niet. Ongelofelijke lul ben je toch eigenlijk, en dan lekker stoer doen tegen een man van over de 80…

  1. 1434

   Het is: wat niet is kan nog komen. Het woordje nog hoort er bij. Bij jou zal echter niets meer komen, jij zit al jarenlang aan je top. Je stupide opmerking over mijn nick geeft je ontbrekende slimheid aan.

 8. 1434

  Goh, ga je nu je leeftijd zeggenhier. Prive zaken boeien mij niet en volgens mij ben je hooguit 12. Al zou je 80+ zijn, geeft jou dat een speciale status hier? Misschien ben ik wel 90+.

Comments are closed.