PEC vangt bot: Arbitragecommissie acht zichzelf niet bevoegd om te oordelen

PEC Zwolle heeft dinsdagavond bot gevangen bij de arbitragecommissie van de KNVB in Zeist. In de zaak die draait om de verplaatsing van het competitieduel met Ajax heeft de commissie geoordeeld dat men zichzelf niet bevoegd acht om een uitspraak te doen. Daarmee krijgt de KNVB voorlopig zijn zin; voor PEC zit er alleen nog een gang naar een ‘reguliere’ burgerrechter op. De club maakt woensdagochtend in een statement bekend wat men gaat doen. Het steekt PEC dat de club in acht dagen drie belangrijke wedstrijden voor de kiezen krijgt. “Er is alleen gekeken hoe het Ajax naar de zin te maken”, citeerde Voetbal International.

Tijdens de zitting betoogde de KNVB direct al dat de arbitragecommissie niet bevoegd was: advocaat Harro Knijff stelde dat het ging om een zaak tussen een club (PEC) en een orgaan (de KNVB). De advocate van PEC vond dat het ook gezien kon worden als een geschil tussen Ajax en PEC, omdat Ajax het verzoek tot verplaatsing heeft ingediend bij de KNVB. Of PEC nu nog verdere stappen onderneemt valt te betwijlfen: ‘Dan wordt het wel heel kort dag. De tijd zit ons echt in de weg. We wilden een punt maken. Dat hebben we gedaan’.

Zie ook eerdere berichten:
25-02-2019: PEC moet aanvullende informatie leveren voor arbitragezaak
24-02-2019: PEC Zwolle start spoedeisende arbitragezaak op

Related posts

11 Comments

 1. FrankiC

  PEC kiest niet alleen de verkeerde arbiter/rechter, maar vooral de verkeerde advocaat. Wat een trieste smoes is het te zeggen dat het het een geschil tussen PEC en Ajax vinden ipv tussen PEC en de KNVB.

 2. Bert Betondorp

  Idd je hebt gelijk, waar maken ze zich druk over?

  voor de PEC jongens lekker lang weekend, jammer het weer blijft niet zo mooi

 3. De Nees

  Een keer 3 wedstrijden in een week is best normaal. Bij midweekse bekerwedstrijden heb je dat ook, dan komen zulke belangen vast ook kijken. Een prof club die moeite heeft met 3 wedstrijden in de week, come on.

Comments are closed.