‘Het houdt een keer op met Ihattaren’

René van der Gijp en Johan Derksen hebben bij Veronica duidelijk hun mening gegeven over de situatie van Mohamed Ihattaren. Volgens beide heren moet er snel een knop om bij Ihattaren. Ondanks dat de speler zelf via social media van alles ontkent zijn Gijp en Snor wel klaar met hem. ‘Je moet er ook zin in hebben als club, in al dat gedoe. Het is elke keer iets. Dan weer een fotootje op internet, dan weer iets op TikTok. Ga nou eens lekker voetballen, man. Maak je niet druk’, aldus van der Gijp.

Derksen vult aan: ‘Die jongen verdient het dat hij wat meer aandacht krijgt, want het is een groot talent, maar zo langzamerhand is het krediet wel op. Het is steeds weer iets nieuws waardoor hij niet kan trainen en spelen. Niemand weet precies wat er aan de hand is, maar het is wéér hem. Als club moet je in verhouding tot de andere spelers heel veel energie in Ihattaren steken. Dat houdt een keer op’, aldus Derksen

Ihattaren ontbrak bij de selectie van Ajax die op trainingskamp vertrok naar Oostenrijk. Volgens Ajax omdat hij niet fit was maar wij ontvingen direct andere berichten. De Telegraaf dook er in en ontdekte dat de werkelijke reden heftige bedreigingen, vermoedelijk vanuit het criminele circuit, zou zijn. “Onzin’, zo reageerde Ihattaren zelf op de socials. Zonder dal wel zelf met een duidelijke verklaring te komen. Ook Ajax geeft geen duidelijkheid. Trainer Alfred Schreuder kwam met een nietszeggende verklaring en enkele dagen geleden laat Ajax alleen weten volgende week met de speler in gesprek te gaan en tot die tijd ‘een traject op maat aan te bieden om op termijn terug te keren op het veld’, aldus de club in een verder niets zeggende verklaring.

Ajax huurt Ihattaren tot het eind van dit jaar van Juventus en heeft een koopoptie van 2 miljoen euro om de Marokkaan definitief over te kunnen nemen. Zoals het er nu uitziet lijkt dat echter nog ver weg.

Related posts