Ajax bevestigt huur Lorenzo Lucca met optie tot koop

Ajax heeft zich versterkt met Lorenzo Lucca. De club bevestigt op de officiële website dat de 21-jarige aanvaller voor een jaar wordt gehuurd van Pisa. Ajax heeft een optie tot koop bedongen op de spits en betaald Pisa een bedrag van 1 miljoen euro aan huursom voor het komende seizoem. Daarna kan het de spits voor 10 miljoen euro overnemen. Met deze constructie troeft Ajax Bologna af. Die club dacht Lucca al binnen te hebben, maar de spits van Italië onder 21 raakte onder de indruk van de plannen van Ajax.

Ajax was achter Brian Brobbey op zoek naar een ander type spits om moeizaam lopende wedstrijden open te breken. Met zijn lengte van 2,01 meter kan Lucca voor Schreuder in plan B de gewenste ’target man’ zijn. Lucca gaat bij Ajax spelen met rugnummer 18.

Ajax had volgens De Telegraaf een lijst met wel tien mogelijke centrumspitsen. Maar veel opties vielen af vanwege de transfersom of de hoge salariseisen. Lucca staat nog tot de zomer van 2026 onder contract bij Pisa, dat uitkomt in de Serie B. De aanvaller maakte afgelopen seizoen zes doelpunten op het tweede niveau in Italië.

Related posts