Ajax zonder Ihattaren naar Oostenrijk; ‘Zonder toestemming naar Marokko afgereisd’

Ajax heeft de selectie bekendgemaakt voor het trainingskamp in Oostenrijk. Mohamed Ihattaren zit daar niet bij. Ajax communiceert nu op de officiële clubkanalen dat de twintigjarige middenvelder niet fit is. Er bereiken ons echter geruchten dat de werkelijke reden is dat Ihattaren zonder toestemming naar Marokko is afgereisd en zich al vier dagen niet bij Ajax heeft laten zien. Ihattaren maakte tijdens de eerste twee wedstrijden van de voorbereiding tegen SV Meppen (3-0 winst) en SC Paderborn 07 (2-5 verlies, Ihattaren maakte beide Amsterdamse goals) een prima indruk, maar behoorde de afgelopen twee duels niet tot de selectie van Schreuder.  

Ook Maarten Stekelenburg en Amourricho van Axel Dongen behoren niet tot de 29-koppige groep die naar Oostenrijk afgereisd is. Stekelenburg moest begin deze maand het trainingskamp in De Lutte al vroegtijdig staken, terwijl Van Dongen afgelopen vrijdag uitviel in het oefenduel tegen KAS Eupen (1-1).Nieuwe aanwinsten Owen Wijndal en Steven Bergwijn reizen wel af naar Bramberg am Wildkogel. Ook Antony behoort na lang blessureleed weer tot de selectie.

Antony raakte eind maart al uit de roulatie vanwege een enkelblessure en werkte sindsdien aan zijn terugkeer. Die lijkt nu met rasse schreden te naderen. Bij de afwezigheid van Antony stond Steven Berghuis tegen Eupen noodgedwongen op rechtsbuiten, die echter niet wist te imponeren. Nu de rentree van Antony aanstaande is, worden de opties voor Schreuder weer wat ruimer. Bovendien lijkt de komst van Francisco Conceição aanstaande, die op termijn als opvolger van Antony wordt gezien.

Ajax speelt dinsdag de eerste oefenwedstrijd van het trainingskamp tegen Red Bull Salzburg, de regerend landskampioen van Oostenrijk. Zaterdag sluiten de Amsterdammers de oefentrip af met een duel tegen Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt. Eenmaal terug in Amsterdam speelt Ajax nog een benefietwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk op 26 juli, voordat de selectie van Schreuder het op 30 juli opneemt tegen PSV voor de Johan Cruijff Schaal.

De volledige selectie van Ajax voor het trainingskamp in Oostenrijk:
Pasveer, Gorter, Kremers, De Graaff, Tagliafico, Magallán, Schuurs, Blind, Timber, Rensch, Klaiber, Pierie, Wijndal, Regeer, Álvarez, Klaassen, Taylor, Kudus, Tadic, Berghuis, Antony, Daramy, Bergwijn, Ünüvar, Hansen, Hylnsson, Baas, Fitz-Jim, Rasmussen

Related posts

1 Comment

  1. huub

    Als het waar is wat er gezegd wordt, is maar een optie, “kappen en niet pamperen” dus retour Juventus!! Ajax heeft er zoveel energie ingestoken en Ithattaren steekt de draak ermee!!

Comments are closed.