UEFA SCHORST ONANA VOOR 1 JAAR VANWEGE VASTGESTELD DOPING GEBRUIK

Het tuchtorgaan van de UEFA heeft Andre Onana voor 12 maanden geschorst vanwege de vaststelling van een dopingovertreding, zo meldt Ajax via de officiële website. Bij de doelman werd na een ‘out of competition’ controle op 30 oktober vorig jaar het middel Furosemide in zijn urine aangetroffen. De schorsing geldt met ingang van heden en geldt voor alle voetbalactiviteiten, zowel nationaal als internationaal.

Ajax verklaard op de site het volgende: ‘Op de ochtend van 30 oktober voelde Onana zich niet lekker. Daarvoor wilde hij een tabletje nemen. Onbewust slikte hij echter Lasimac, een middel dat zijn vrouw eerder voorgeschreven kreeg. Onana vergiste zich in het product, nam abusievelijk het medicijn van zijn vrouw, met uiteindelijk deze door de UEFA tegen de keeper getroffen maatregel tot gevolg’.

Het tuchtorgaan van de UEFA  heeft uitgesproken dat men zich realiseert dat Onana niet de intentie heeft gehad om vals te spelen. De Europese voetbalbond vindt echter op grond van de geldende anti-dopingregels dat een atleet te allen tijde zelf de plicht heeft om ervoor te zorgen dat er geen verboden middelen in het lichaam terechtkomen.

Onana en Ajax gaan tegen de uitspraak in hoger beroep bij het Court of Arbitration for Sport (CAS).

Algemeen directeur Edwin van der Sar geeft een toelichting: “Wij doen uitdrukkelijk afstand van prestatie bevorderende middelen, wij staan uiteraard voor een schone sport. Dit is een verschrikkelijke tegenvaller, voor Andre zelf maar zeker ook voor ons als club. Andre is een topkeeper, die al jarenlang zijn waarde bewijst voor Ajax en erg populair is bij de fans. Wij hadden gehoopt op een voorwaardelijke schorsing of op een veel kortere schorsing dan deze twaalf maanden, omdat het aantoonbaar niet bedoeld is geweest om zijn lichaam te versterken en zodoende zijn prestaties te kunnen verbeteren.”

Het is de tweede grote tegenvaller voor Ajax binnen enkele dagen. Gisteren werd bekend dat de club vergeten was Sebastian Haller in te schrijven bij de UEFA voor de Europa League waardoor de recordaankoop van 22 miljoen dit seizoen Europees niet in actie kan komen.

Related posts

3 Comments

 1. Charka53

  Wat er ook is gebeurt of het per ongelijk is gegaan of het is een lompe actie van Andre .

 2. De Nees

  Wat verwacht je anders van de corrupte smeerbende UEFA. Nooit hebben ze junkieclubs als Juventus bestraft, zwaar gedrogeerd finale van ‘96 spelen tegen Ajax, omkoopschandalen sinds hun oprichting en wat niet meer, maar UEFA was altijd gekke henkie en wist van niks. In onschuldige zaakjes als dit willen ze zich ’s goed laten gelden als moraalridders. Hypocriet tot op het bot.

 3. EugAjax

  Dit is toch echt een onvoorstelbaar dramatische week aan het worden zeg. Wat een amateur organisatie. Het zou toch duidelijk moeten zijn dat alles wat je inneemt langs de medische staf gehouden moet worden.

  We laten de spelers gewoon de eigen gang gaan ? Nu hebben Onana en Ajax geluk dat de UEFA mee gaat in het verhaal dat dit een fout is en niet bewust. Daarom kost het ‘slechts’ een jaar ipv 4. Dan was zijn carrière helemaal naar de knoppen gegaan.

  Wat te denken van de schade die Ajax hier door heeft. OK Stekelenburg is ook een goede keeper, maar dit kan zomaar eens veel geld kosten. Mss dan niet door elftal prestaties dan wel door in 1 klap wegvallen van Onana zijn markt waarde.

  Hopelijk hebben we het nu wel gehad met de slecht nieuwsshow.

  1 echte medicijn en dat is nu dan maar FC Utrecht en PSV oprollen..

Comments are closed.