Ajax lijkt kansloos in pogingen Haller nog speelgerechtigd te krijgen voor Europe League

Ajax lijkt kansloos om Sébastien Haller nog speelgerechtigd te krijgen bij de UEFA. De Franse spits van Ajax die voor een recordbedrag van 22 miljoen overkwam uit Engeland staat niet ingeschreven voor de knock-outfase van de Europa League, door een administratieve fout van Ajax. Ajax hoopt nu dat de UEFA vergevingsgezind is, maar volgens Rypke Bakker zal dit niet gebeuren. ‘Ajax moet zich erbij neerleggen’, aldus de journalist van NU.nl. Volgens hem gaat de bond nooit terugkomen op dit besluit. ‘Dat lijkt vrij kansloos. Ook omdat het in het verleden vaker is gebeurd bij clubs. Zij zullen ook de juridische mogelijkheden hebben gecheckt. Eigenlijk is de UEFA nooit coulant geweest. Deadline is deadline.’

‘Het is bizar dat het gebeurt bij Ajax, waar het om miljoenen gaat’, aldus Bakker. Erik ten Hag vond het heel onrechtvaardig dat dit nu gebeurd maar de club lijkt er mee te moeten gaan dealen. ‘Je zou kunnen zeggen: kom op, zie het door de vingers. Maar de volgende club waar het misgaat gaat dan ook aan de bel trekken. Je moet ergens een grens trekken.’ De UEFA zal volgens de verslaggever ook niet zwichten voor andere machten. ‘Als het Ronaldo of Messi was geweest, waren er krachtenvelden losgekomen. Maar Haller is daar qua naam niet groot genoeg voor.’

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Lekker geregeld hoor dit moet toch niet kunnen in een bedrijf dat miljoenen over de balk smijt en vinkje verkeerd zet maar gelukkig hebben we nog jeugd die dan misschien een kans krijgt , ieder nadeel heeft zijn voordeel 🙂

Comments are closed.