Meespelen Van de Beek tegen APOEL nog geen garantie dat hij blijft

Donny van de Beek is door coach Erik ten Hag gewoon opgenomen in de selectie voor het uitduel tegen APOEL. Er was wat onduidelijkheid of door het uitkomen in de play-offs Van de Beek automatisch niet meer mag spelen voor bijvoorbeeld Real Madrid, waar hij in de belangstelling staat, maar volgens de reglementen van de UEFA is dat geen belemmering. De reglementen van de UEFA melden namelijk bij artikel 41.06: “Een speler mag niet uitkomen in de UEFA Champions League en/of UEFA Europa League, voor meer dan één club in hetzelfde seizoen. Uitzondering, echter, is een speler die op het veld stond bij de eerste, tweede, derde voorronde of de play-offs van de UEFA Champions League en/of UEFA Europa League, is wel speelgerechtigd voor een andere club vanaf de groepsfase van de toernooien.”

Related posts

15 Comments

 1. Vak 120

  Donny moet zelf onderhand duidelijkheid geven!! Zeker geen nette manier om nu nog weg te gaan!

  1. dioajax

   Als hij naar real gaat is zijn cariere klaar!!!hij moet nog 1-2 jaartjes blijven en dan een stap hoger op maken!!maar ja money is sweet!als hij echt naar real gaat wordt het een tweede klaasen!

 2. Koning Haarms Wolfs

  Hij gaat niet weg, godverdomme! Welke kerel accepteert nu een rol als derde viool?

 3. Bakkie

  Hopelijk geen Sneijder scenariootje… Ik zie het eerlijk gezegd niet gebeuren. Real zit ook achter Eriksen aan bijv en Haggie zegt dat Donny dit seizoen voor Ajax speelt

 4. Secondant

  Donny moet eens van zaakwaarnemer gaan wijzigen. Dit is prutswerk. Je laat je niet ringeloren als je Ajacied bent en net een prachtseizoen achter de rug hebt.

 5. VanDattem

  Ik snap wel dat t zo lang duurt én dat hij de optie open blijft houden. Mooie kans man, al hoop ik van harte dat hij blijft. Als hij maar beseft dat wij ze ook dit jaar gewoon weer zullen kantelen als we ze in de CL tegenkomen…

 6. Amoebe

  Er zijn gewoon montageproblemen van de video waar de contractverlenging wordt gepresenteert.

  Rustig mensjes

 7. ajaxhoger

  Ik snap niet dat ze met dat manneke zo aan blijven zeiken ,graag of niet bij ajax voetballen,het getuigt niet echt van respect voor ajax door ze zo lang aan het lijntje te houden .

  1. JohnDoe77

   Makkelijk gezegd ajaxhoger, maar dergelijke transfers zijn complex en er zal achter de schermen het nodige gebeuren. Zo gaat het ook met belangstellen voor een speler door Ajax; duurt vaak ook eeuwig!

Comments are closed.