‘Wanneer krijgt Ten Hag een middenveld zonder Schöne en De Jong onder controle?’

Ajax won gisteravond welliswaar van PAOK (3-2) maar dat het beter moet is iedereen het wel over eens. Werk aan de winkel dus voor Erik ten Hag die vooral lijkt te worstelen met de posities centraal achterin en de bezetting op het middenveld. Waar vorig seizoen Frenkie de Jong en Lasse Schöne voor de controle zorgden, weten Daley Blind, Razvan Marin en Noussair Mazraoui daar tot nu toe niet in te slagen, zo schrijft columnist Henk Spaan in Het Parool.

‘Er waren er maar twee echt goed: Van de Beek en Veltman. Dat de laatste een nieuwe aanbieding zal krijgen, mag geen vraag meer zijn. In de eerste zeven minuten had hij al vier keer ingegrepen. Zo stabiel als Veltman en Van de Beek voetbalden, zo labiel waren, bijvoorbeeld, Blind en na rust Mazraoui’, aldus Spaan die daarna kritisch is over de middenvelders van Ajax. ‘Blind kan absoluut niet ­samenspelen met Marin, die weer geen flauw ­benul had wat zijn positie precies inhield. Na rust tastte Nous in hetzelfde duister. Wanneer krijgt Ten Hag een middenveld zonder Schöne en De Jong onder controle?’

Related posts

31 Comments

 1. JohnDoe77

  Nadeel van dit soort wedstrijden al zo vroeg in het seizoen met de transferwindow nog open. Ik heb er wel vertrouwen in, goede voetballers lossen dit op maar het kost wat tijd. Ondertussen niets morsen…

  1. Yindi02

   Ik zie dit niet als een nadeel maar eerder als een voordeel. Het heeft geen zin om in deze fase potjes te (moeten spelen tegen amateurclubjes. Die pot tegen Paok thuis is van groot belang geweest, denk ik.

  2. De Nees

   Helemaal geweldig die voorrondes, zwaktes worden bloot gelegd en juist bij Ajax is dit een noodzakelijke evaluatie. Geen garantie voor succes wel een eerste voorwaarde hoe je voorbereid de CL in gaat. Vorig seizoen kon Ajax zich weer meten met de top, de voetbalwereld droeg ons weer op handen.

 2. Jimmy1971

  Toch is het wel apart, door het aankoopbeleid ( veel verdedigers spelen Blind en Mas opeens weer op het middenveld. Er zijn veel meer automatismen wanneer ze beiden weer op hun eigen plek (vorig seizoen) zouden spelen..

   1. Zlatan4ever

    Het gemis van Schreuder is net zo groot als het gemis van jou als je eindelijk nu eens op sodemietert sukkeltje…
    ZERO

  1. FrankiC

   @Jimmy1971 waarom geen middenvelder gekocht die er meteen staat. Zoals Pröpper dus. Waarom Schöne laten gaan? Iedereen mag Overmars ophemelen maar buiten de contractverlengingen ??en Martinez ?? is het om te janken.
   Je mag niet verwachten dat Marin meteen CL niveau aantikt en speelt alsof hij er al jaren rondloopt. Ik denk dat Pröpper er wel meteen had gestaan, maar dat geld is besteed aan Promes….
   Masza is gewoon te licht en Beek speelt te diep; vaak moest Blind /Marin het dan maar zien op te lossen tegen een viermans middenveld.
   Je zal de groepsfase maar mislopen, pfff

 3. J18

  Onana; Mazraoui, Alvarez/Schuurs, Blind, Tagliafico; Martinez, Marin of een van de eigen jeugd; Ziyech, VdBeek, Neres; Tadic

  1. J18

   Zolang Marin nog wat onwennig is, zou ik iig iemand anders op die plaats zetten. Heb alleen ook mijn twijfels of bijvoorbeeld Eiting en Ekkelenkamp het niveau aan kunnen. Zeker na de invalbeurt van Dest, hij speelde namelijk niet best, maar vond hem al een stuk verder dan onze middenvelders.

   1. Finidi

    Klopt Blind is achterin beter op zen plek volgens mij, gewoon niet snel genoeg voor op het middenveld om een evt foutje snel te corrigeren, niet erg als je het maar weet dus gewoon standaard achterin blijven en Ekkelenkamp gewoon op middenveld neerzetten

    1. FrankiC

     @Finidi dus Blind is te langzaam voor het middenveld, maar snel genoeg om als CV te spelen. Ik neig ernaar dit om te draaien. Ze kwamen met onze 2 middenvelder té vaak tegen 4 man omdat wij met 4 voorin speelden en PAOK met 2.

   2. De Nees

    Moeilijkheidsgraad van een MV is stuk hoger dan van een back, lastig lijkt me om Dest’ vooruitgang te vergelijken met een MV. Van Eiting heb ik m’n twijfels, Ekkelenkamp lijkt me meer potentie hebben, maar swz beiden moeten eerst rijpen in de ED, CL niveau is nog te hoog gegrepen. Blind op MV daar hebben ze zich op verkeken, hij is zo te zien dus echt een CV. Marin heeft nog geen CL niveau. Ja… hoe nu met ons MV? Probleempje.

    1. KBouter

     Blind verzuipt op het middenveld en achterin gaat het goed met Martinez. Dan Blind maar banken!

     1. FrankiC

      Iedereen verzuipt op een middenveld waar Beek té diep staat en Mazra loopt te zweven en te hobbelen. Te veel mensen voor de bal (in l 1 of 2 backs) is killing bij balverlies. Daar kan Blind he-le-maal niets aan doen.

     2. KBouter

      Dan had Blind met zijn eevaring het middenveld asn moeten sturen!!

      Maar nee.. deze subtopper komt tekort om een elftal te sturen

     3. De Nees

      Blind naast Alvares achterin. Martinez als LMV in een soort Kanté rol, op de huid zitten en gaten dichten, voetballen kan ie ook nog voor een steekpas op z’n tijd.

 4. Secondant

  Marin blijkt potentiele miskoop – niet zo goed want niet alles verandert in goud als Marc en Erik het aanraken. Waren gezegend met briljante generatie voetballers. Datzelfde aankopen valt niet mee en de nieuwe jeugd blijkt gewoon middelmaat helaas.

  1. Janneman16

   de jeugd krijgt geen kans meer omdat ze zoveel aankopen. dan kunnen ze ook niet groeien. laat de jeugd waarvan ik overtuigd ben dat ze het kunnen gewoon spelen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Aub.. Henk Spaan..kan die niet wat gaan doen met Harry?
   Is dat nu ook een autoriteit? Obligaat stukje..geschreven zonder inspiratie of scherpte.
   Hoog open deuren gehalte

 5. Finidi

  Nou, ik vind Blind nou niet bepaald een vervanger van Frenkie oid FrankiC of Schöne,waar hij vorig seizoen stond was toch prima?

 6. AjaxBelg

  wat ik mij afvraag is wat er in Zuid Afrika momenteel gebeurt. Wij hebben toch Cape town, of is dat afgevoerd. als ik zie dat Club Brugge een parel van een spits heeft gehaald,zitten wij dan weer te slapen,begrijpelijk het is daar heerlijk weer. en die Belgen geven geen 15 milj. uit hoor

Comments are closed.