There are no ads, please add some


Sevilla kan hoofdprijs vragen voor Promes

Ajax is op zoek naar offensieve versterkingen volgens berichten uit Spanje uitgekomen bij Quincy Promes. Na Estadio Deportivo maakt Sport ook melding van de belangstelling van Ajax in de aanvaller van Sevilla. Laatstgenoemde sportkrant schrijft echter dat de eventuele komst van de Oranje-international nog weleens een moeilijke operatie zou kunnen gaan worden. Sevilla betaalde Spartak Moskou vorig jaar 21 miljoen euro om de 27-jarige aanvaller los te weken bij Spartak Moskou en de Spanjaarden zijn niet van plan om met een lager bedrag genoegen te nemen.

Promes heeft een transferclausule van 150 miljoen euro om zijn nek hangen, waardoor Sevilla directeur voetbalzaken Marc Overmars in principe kan vragen wat het wil. Estadio Deportivo meldde dinsdagmiddag al dat de club van mening is dat Promes, ondanks dat hij geen onbetwiste basisspeler is, aankomende zomer niet per se hoeft te vertrekken. Promes zelf zou overigens wel zijn onvrede hebben uitgesproken over zijn huidige rol in het elftal van Sevilla. Hij kwam het afgelopen seizoen vaak in actie als een soort aanvallende vleugelverdediger en hij zou zijn club hebben meegedeeld niet langer in die rol te willen spelen. Met Julen Lopetegui komt er bovendien een nieuwe trainer binnen, die wellicht andere gedachten heeft over de rol van Promes.

Gerelateerde posts

62 reacties

 1. Finidi

  Fijn daar in Sevilla laten zitten zou ik zeggen,ik ken hem eigenlijk alleen vh nederlands elftal dus dat zegt voor mij genoeg en zeker als ie een grote bak geld zou moeten kosten.

   1. Litmanen

    Kom op nou toch. Bij jong loopt een speler die minstens net zo goed is en niks kost. Belachelijk dit gedoe.
    En dan ook nog een speler met een rugzakje. Niet zo’n vrouwvriendelijk typje.
    Odegaard is een aanwinst, die mag serieus geld kosten omdat je zo’n speler zelf niet hebt rondlopen als na Frenkie ook Ziyech weg is.
    Als je Promes kunt halen, dan kun je ook Neres een paar miljoen meer geven om te blijven.

    1. Zlatan4ever

     Litmanen, voorop gesteld dat ik Promes in zijn geheel niet geschikt vind voor AJAX vind ik het niet getuigen van respect om zijn priveleven hier bij te halen. Neymar en Ronaldo komen ook niet echt goed in het nieuws wat betreft hun prive-leven…maar zijn toch topspelers die wereldwijd aanzien hebben.
     ONGEPAST.

     Ieder huisje heeft zijn kruisje…

     1. Litmanen

      Zlatan, er wordt van Ajaxspelers meer verwacht dan dat ze goed kunnen voetballen. Daar horen het slaan van vrouwen en het lachend een auto van €200.000,00 in de prak rijden niet bij.
      Wat hij prive doet moet hij vooral zelf weten, maar bij Ajax wordt ook enig niveau verwacht.
      En verder, opde bank bij Oranje, waar mensen als Babel een basisplaats hebben. Dus niet nodig.

    2. JohnDoe77

     Er staat toch alleen dat vragen vrij staat? Wel even on topic blijven Litmanen! Het topic is dat ze de hoofdprijs kunnen vragen. Ik zeg nergens dat ze hem moeten halen. Vind het geen droomspeler voor Ajax, maar zie hem alleen in het NL elftal.

     1. -buitenkantje rechts-

      Zoals gewoonlijk lult Litmanen verzinsels en feiten door elkaar..
      Die verzinsels zo draaiend dat de verborgen feiten zijn verhaal ondersteunen.

 2. What’s in a (nick)name

  Wat heeft Promes voor op aankomende spelers uit eigen opleiding? Ervaring? Oké. Maakt hem dat per definitie stukken beter? Nee. In het spel van Spartak kon hij goed uit de voeten maar dat is niet het spel van Ajax.

  1. nick-afca95

   Er word nogal vaak geroepen dat er jeugdspelers de kans moeten krijgen. Nou ben ik het daar wel mee eens, alleen moet er wel een jeugdspeler zijn die voor een bepaalde positie het gevraagde niveau heeft. In de topics over Bergwijn en Promes lees ik veel over het inzetten van jeugdspelers. Mijn vraag is dan; welke speer heb je in gedachten? Ik kan namelijk enkel wat verdedigers, middenvelders en een spits noemen die potentie genoeg hebben voot Ajax 1. Voor de vleugels zie ik voorlopig nog heel weinig. Laat staan goed genoeg om er nu al te staan.

   1. What’s in a (nick)name

    Het probleem is vnl dat Ajax sinds enige tijd de opleiding aan het verkwanselen is. Er kunnen nu misschien nog enkele spelers doorbreken maar het is al aardig aan het opdrogen. Door dit onderdeel te weinig aandacht te geven moeten er steeds meer spelers van buiten gehaald worden. Hierdoor krijgt de jeugd ook niet het idee van kansen krijgen en vertrekt vroegtijdig. Ajax zakt af naar een ordinaire koopclub en koopt veelal spelers hopende dat het wat is. In het aankoopbeleid ligt ook veel te veel risico. Supporters onthouden de aankopen die gelukt zijn en vergeten het veelvoud van mis aankopen. De jeugd moet dus meer de kans krijgen maar dan moet er geen trainer ala Heitinga of andere resultaat trainer voor de groep staan.

    1. Ajax 1

     Niet eens. Er zijn de afgelopen jaren genoeg jongens doorgebroken, echter helaas gaan ze ook (te) vroeg weer weg, bijvoorbeeld kluivert.

     Bij Ajax kun je doorbreken als je top bent (de ligt, de jong, vd beek) en anders moet je kansen pakken als je die krijgt en dat gebeurt ook (ekkelenkamp, mazraoui, eiting, etc).

     En dan komen er nog een paar aan die de potentie hebben en (binnenkort hopelijk) aansluiten vanuit de jeugdteams (traore, dest, brobbey, unuvar, taylor, ….).

     Zie het probleem niet.

     Veel geld aan spelers aan promes uitgeven zie ik ook niet zitten. Jammer dat isak verkocht is, en dat er aan odegaars getrokken wordt. Die zouden echt mooi geweest zijn erbij te hebben.

     1. Ajax 1

      En ja, veel miskopen. Maar kom op zeg. We staan 400 miljoen eur in de plus, zijn de rijkste club van europa ongeveer. Goed om te proberen op deze manier bij de subtop van europa te blijven…..dat redt je alleen op de huidige manier volgens mij. Blijven investeren in de jeugd (en dat gebeurt….kan beter en ook niet eens met alle trainers etc) en spelers aantrekken (voor een paar miljoen kun je gokje wagen met zo veel geld, boven de 10-20 miljoen moeten het toppers zijn).

     2. Ajax 1

      Hier hetzelfde, echt trots op onze club. En in mijn beleving zou johan ook trots zijn op dit moment!

     3. Bakkie

      Perfecte uitleg, Ajax 1.. Jammer alleen dat het tegen dovenmansoren (AB) is gericht. Die is 💩eigenwijs

     4. What’s in a (nick)name

      De Jong als eigen jeugd betitelen is eigenlijk gewoon lachwekkend.

     5. Ajax 1

      Ab, ik zeg niet dat de jong uit eigen jeugd komt. Lees eens goed: er staat dat je door kunt breken. Dus ik denk dat jonge spelers ajax een heerlijke club vinden omdat je de kans krijgt….maar……dan moet je wel goed genoeg zijn! De lat is omhoog.

    2. Litmanen

     Daar komt nog bij dat ook De Boer laatst opmerkte dat er onder Jong een heel stel bovenmatig getalenteerde jongens aankomt. En aangezien bij Ajax spelers op hun zeventiende of achttiende kunnen debuteren lijkt het me handiger om nu geen vijftig miljoen aan een niet meer dan redelijke speler uit te geven.
     Een speler die in een zeer matige voorhoede van Oranje geen basisplaats kan veroveren……

     1. JohnDoe77

      Hoe kom jij dan weer aan 50mln?! Even realistisch blijven, dit zijn puur geruchten. Zo wordt het wel een heeeeeel lange zomer!

    3. JohnDoe77

     Te veel risico in het aankoopbeleid van Ajax, echt? Jij vindt het een risico dat Overmars zich nu ook zorgen moet maken over die berg geld waar hij geen rente over krijgt?

   2. Janneman16

    Ajax geeft nu al de jeugdspelers geen kans meer.
    hebben ze vorig jaar niet en speler van fortuna gehaald?
    geef hem 10 wedstrijden het vertrouwen en ik weet zeker dat hij er een heel stuk beter van wordt.
    zodat hij de ligt kan vervangen

    1. FrankiC

     Ook na 10 wedstrijden heeft Schuurs het niveau niet wat er wordt nagestreefd, laat staan het niveau van De Ligt.
     Een paar jaar geleden liet je de jeugd instromen die zich staande moesten houden tegen Heracles en WII en nu moeten ze mee kunnen tegen Bayern en RM. Daarbij zit er niet zoveel aan te komen (mss Traoré, hopelijk Dest, Ekkelenkamp gaat er aankomen).
     De intentie om ze een kans te geven is er maar ze moeten er in JA wel uitspringen.
     Ook kopen ze jeugd op tijd in/weg. Prima. Je kunt nu eenmaal niet alleen maar bouwen op Amsterdamse jongens die vanaf hun 5e bij Ajax spelen.
     Groot probleem van afgelopen jaar: niveau van de trainers. Het goede hoop op Van der Gaag…

     1. What’s in a (nick)name

      Juist geen vertrouwen in v.d. gaag. Pure resultaat trainer.

    2. Prinsengracht

     Hoezo niet Janneman (kutnaam)? Wie is dan goed genoeg voor de basis van Ajax 1 en heeft desondanks geen kans gekregen? Zo’n speler is er niet. En Schuurs is dat zeker ook niet.

    1. Litmanen

     Helemaal eens, Schuurs is een hele talentvolle speler die zich al lang heeft bewezen. Maar ja, Ten Hag moet vertrouwen in je hebben. Nu gaat zijn talent verloren omdat Ten Hag liever nogeen kratje Zuid-Amerikanen haalt.
     Inderdaad geef hem, net als De Ligt destijds, de kans om fouten te mogen maken in bet eerste. Mathijs heeft ons ook heel wat puntjes gekost in het begin, net als zijn fatale fouten in Oranje.
     Maar ja, dan moet je wel eerst opgesteld worden.

     Gek dat hierboven een aantal mensen trots zijn dat Overmars vele miljoenen mag uitgeven aan voornamelijk verdedigende miskopen.
     Vooralsnog is alleen Nico een aanwinst. Dus laat dat trots maar zitten,

     1. FrankiC

      Ik had goede hoop op Schuurs maar ik heb hem afgelopen jaar heel wat zien schutteren, en nauwelijks schitteren, in JA.
      Conclusie: (nog) niet geschikt.

     2. Litmanen

      Wat ik zeg, geef hem de kans naast Blind. Die kans kreeg De Ligt ook toen hij er eigenlijk nog niet klaar voor was. Bij Fortuna was hij met 16 jaar wekelijks de beste van zijn elftal en aanvoerder. Heb het idee dat hij bij Ajax niet geaccepteerd wordt als leider van het elftal. Hij heeft dus al lang bewezen de Eerste Divisie ontgroeid te zijn.

     3. What’s in a (nick)name

      Jij ziet toch een hoop dingen die niemand anders ziet. Ook best humoristisch dat je als argument gebruikt dat hij in het elftal van Fortuna de beste was en dat dus van waarde vindt voor Ajax. Geinig.

 3. Charka53

  Jammer dan als je zoveel geld voor Promes gaat betalen is het net als een dure auto kopen die zijn bij het uitrijden van de garage ook een derde minder waard.

    1. Litmanen

     Zijn vrouwen schijnen ook regelmatig “schade” op te lopen. Aan nog een Davids hebben we geen behoefte.

 4. Frip

  Alles kan maar dan zou ik hem daar lekker laten blijven al kan hij wel lekker ballen en heeft hij de ervaring

  1. What’s in a (nick)name

   Shit, weer een buitenlandse voetballer gemist. Foutje Overmars. Hoewel, hij gaat naar Real Sociedad, een Spaanse club die niet Europees speelt dus de scouts van de “echte” clubs zijn ook niet zo enthousiast over hem. Gewoon een middenmoter speler.

  2. J18

   Maar Isaak is een spits, tuurlijk heeft hij veel potentie, maar hebben wij er daar niet genoeg van? Huntelaar, Dolberg, Traoré, Brobbey, Danilo en als hij niet naar Groningen gaat Sierhuis. Dat zijn behoorlijk wat spelers voor 1 positie. Ik zou me liever focussen op de flanken.

   1. FrankiC

    Nogmaals: het gaat niet om de kwantiteit. Of zie je Danilo in de CL de achterhoede van Juve kapot spelen?

    1. What’s in a (nick)name

     Inderdaad kwaliteit is belangrijk ….. dus geen Isak. Leuk voor een Spaanse middenmoter dus.

 5. Codilo

  Lekker laten hangen dat kaartje. Wel dom dat je z‘n contract tekent als middelmaat

 6. What’s in a (nick)name

  Waar bemoeien we ons eigenlijk mee. Is onze zaak helemaal niet. Toch PG?

  1. Prinsengracht

   Maak jij je maar lekker druk om niks. Ik zie eind augustus wel wie er nog is en wie er bijgekomen is.

   1. Litmanen

    Blijkbaar maak jij je ook nog behoorlijk druk gezien je dagelijkse bijdragen.

 7. ajacied078

  traore heeft die snelheid toch ook. en is minstens zo bal vast. geef die maar een kans op een vleugel positie.

Reageren is niet mogelijk.