There are no ads, please add some


‘Ajax in de markt voor Promes’

Het Spaanse Estadio Deportivo meldt deze dinsdagmiddag dat Ajax geinteresseerd is in Quincy Promes De Oranje-international maakte in het verleden deel uit van de jeugdopleiding van Ajax, maar van een debuut in de hoofdmacht van Ajax kwam het nooit. Daar zou dus nu verandering in kunnen komen. De Spanjaarden weten dat Promes zich met zijn optredens in onder meer de Nations League, waarin hij afgelopen week nog trefzeker was tegen Engeland, in de kijker heeft gespeeld bij andere clubs. Volgens bovengenoemde lokale sportkrant zou Ajax op dit moment het meest nadrukkelijk belangstelling hebben getoond voor Promes.

Promes is sinds vorig jaar zomer actief in Andalusië, maar kende een wisselvallig debuutseizoen. De 37-voudig international van het Nederlands elftal slaagde er niet in om een basisplaats te veroveren, maar kwam als een offensief ingestelde back nog wel tot de nodige minuten bij los Rojiblancos.

Promes zou, in de woorden van Estadio Deportivo, in beeld zijn om een nieuwe ‘vaandeldrager’, een speler die het verschil moet maken, te worden in de Johan Cruijff ArenA. De aanvaller is bovendien een oude bekende van trainer Erik ten Hag, die hem nog kent van hun gezamenlijke tijd bij Go Ahead Eagles. De transfersom kan echter wel voor moeilijkheden zorgen: Sevilla betaalde Spartak Moskou een jaar geleden 21 miljoen euro voor Promes en hoeft niet per se afscheid van hem te nemen als er geen bevredigend bod op tafel komt.

Gerelateerde posts

52 reacties

 1. Prinsengracht

  Die zaakwaarnemers en roddeljournalisten zijn er maar druk mee. Ajax is kennelijk een goede naam om de belangstelling voor je spelers aan te wakkeren.

 2. Frip

  Zou mooi zijn als dit waar is hij is bekend met de club dus dat is positief en heeft zich goed ontwikkeld in het buitenland dus zou zeggen laat maar komen

  1. FrankiC

   Al snel te duur. Ben niet overtuigd.
   Maar alle voorhoedespelers van het Nederlands elftal zijn nu 2x genoemd. ‘t Zal allemaal wel.

  2. Zlatan4ever

   Frip,gast

   Promes heeft het alleen in Rusland goed gedaan (naar het schijnt) voor de rest geen succes. Niveau Bergwijn dus niet aan beginnen !

 3. Litmanen

  Pffffffff, tuurlijk, KOPEN!!!!!!!
  Geld moet rollen. En we hebben toch teveel.

  1. Prinsengracht

   Jij volgt dit al jaren. Jij zou toch ook moeten weten dat alleen telt wat door Ajax zelf naar buiten wordt gebracht. Iedereen hier naait zichzelf en anderen op. Over dingen die niet gaan gebeuren.

   1. Litmanen

    Dat mag ik in dit geval hopen. Als we nu al achter B artiesten als Babel en Promes aanlopen…

  1. JohnDoe77

   Hoezo 21 mln? Er staat toch niet dat dat de vraagprijs is? Er staat alleen dat hij hen zoveel gekost heeft. Laat dit lekker aan Overmars en zijn TH over! Ik heb daar alle vertrouwen in. En willen zij Promes, zullen ze dat vast goed kunnen onderbouwen!

 4. ZeroTwaalf

  De Jeugd Wordt Hier Weer Teniet gedaan… Zo Jammer Dit!!! Peter Bosz heeft De Jeugd Weer Aanzien Gegeven.

  1. Sam34

   Gappie verlopig hebben we nog amper iets gekocht. Onder bozs was er ook een juiste mix. Net als dit jaar. tadic, schöne, blind, ziyech en huntelaar zijn ook niet echt de jeugd…

  2. FrankiC

   @012 ze moeten er wel zijn, die inpasbare flankspelers! Kun jij er een paar noemen uit JA of O19?

  1. JohnDoe77

   Er is niet bekend wat Promes kost en er lopen overal spelers die goedkoper zijn.

   1. JohnDoe77

    Dat is behoorlijk off-topic. We kunnen er iemand BIJ gebruiken, niet in plaats van.

 5. Ajax belg

  0ok Promes kan Ajax niveau niet aan. Bij Oranje bijna altijd bij de minste.

 6. AJAXForever61

  Ik denk niet dat hij kan aansluiten bij ons niveau, Bergwijn is zelfde verhaal, niet doen Marc, kijk maar verder en haal iets goeds of geef Brob een kans!

   1. JohnDoe77

    😂

    Ik weet niet waar jij naar gekeken hebt, maar Bergwijn is wel een versterking. Of denk jij meer voetbal inzicht te hebben als onze scouting/TH?

  1. AJAXForever61

   Ik heb nooit gezegd dat ik voetbalinzicht heb, ik geef een persoonlijke mening, netals jij!

   1. JohnDoe77

    Nee, ik heb echt voetbalinzicht 😆

    Maar als je je mening geeft, doe je dat toch vanuit jouw inschatting hoe hij zou passen of wie beter past naar jouw inzicht… euhm bedoel inschatting?

 7. Bigboss

  Ik hoop het niet. Elke keer als hij opgeropen wordt. Egrijp ik er niks. Sn en erger me eigen kapot. Nog een Hiddink na latems hap met ze rare keuzes die de andere tot nu toe opgevolgd hebben. Echt on begrijpelijk

 8. apeldoorn

  ze moeten Lammers bij Heerenveen weg halen!! jong, twee benig, makkelijk scorend! wij sterker, Pisvee zwakker!

  1. FrankiC

   En toch ga ik er niet voor op het puntje van mijn stoel zitten zoals bij Isak of Haller. Ook niet beter dan wat we hebben.

 9. ajaxhoger

  Promes dat gaat nooit gebeuren , die heeft een afkoop som van 150 miljoen in zijn contract staan volgens de media .
  En het is een matige voetballer ,die voldeed in rusland omdat de competitie daar niet zo hoogstaand is .

 10. What’s in a (nick)name

  Promes komt het beste tot zijn recht bij een ploeg die graag op de counter speelt. Niet naar ajax dus.

Reageren is niet mogelijk.