There are no ads, please add some


Magallán: ‘Ik ben een speler die nooit opgeeft, altijd zal blijven vechten en het collectief boven het individu stelt’

Ajax maakte woensdag officieel  melding van de komst van Lisandro Magallán. De 25-jarige Argentijnse verdediger wordt voor circa acht miljoen euro overgenomen van Boca Juniors en sluit nog deze week aan bij de selectie van trainer Erik ten Hag. Samen met landgenoot Nicolas Tagliafico reist hij van Buenos Aires naar Florida, waar de Amsterdammers zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft. “Ik ben een speler die nooit opgeeft, altijd zal blijven vechten en het collectief boven het individu stelt”, aldus de kersverse Ajacied in gesprek met De Telegraaf.

Magallán haalde als aanvoerder van Boca Juniors het Argentijnse kampioenschap binnen en ging in december over twee duels onderuit in de finale van de Copa Libertadores. Intussen volgde hij de verrichtingen van Ajax op de voet. “Het lijkt me een geweldig team, dat vooral in de groepsfase van de Champions League heel erg goed speelde. Ajax heeft gretige kwaliteitsspelers, van wie de fans hoge verwachtingen hebben.”

Ajax houdt met de komst van Magallán rekening met een zomers vertrek van Matthijs de Ligt. “Dat Ajax opnieuw een poging waagde om mij aan te trekken, was een teken van vertrouwen, waarvoor ik Marc Overmars heel dankbaar ben. Ik ga trainen, hard werken om dat vertrouwen terug te betalen”, vervolgt de verdediger, die hoopt dat hij net zo’n goede indruk kan maken als zijn landgenoot bij Ajax. “Nico’s komst naar Ajax heeft zeer positief uitgepakt. Met zijn specifieke kwaliteiten heeft hij een mooi aandeel in de goede resultaten. Ik zal proberen eenzelfde bijdrage aan het team te leveren.”

Magallán sprak nog niet met trainer Erik ten Hag. “Die mogelijkheid heb ik nog niet gehad. Maar ik twijfel er niet aan dat hij in de eerste dagen zijn ideeën en doelstellingen zal overbrengen”, vertelt de aankoop, die zijn handtekening heeft gezet onder een contract tot medio 2023. “Mijn familie is heel gelukkig, echt heel blij voor me. Iedereen weet dat Ajax een mooie club is met een grote historie. Ze hebben net als ik hoge verwachtingen.”


Gerelateerde posts

29 reacties

 1. Ajax 1

  Klinkt goed. Schijnt niet de beste voetballer te zijn, maar fel, sterk en onverzettelijk. Prima, dan de bal inleveren bij voetballers en hebben we er een goede bij. Beetje gif moet je hebben in de verdediging.

 2. -buitenkantje rechts-

  Tja..Dit soort teksten horen bij Feyenoord.. Lees bij Ajax liever over spelers met opbouwende kwaliteiten..techniek..spelinzicht..passing.. pressing etc.. Een collectief waarbij die individuen excelleren. Heb al eerder aangegeven wat ik van deze speler vond. Middelmaat.. Bal afpakken en inleveren.
  Van wat ik gezen en gelezen heb over deze speler een voor mij onbegrijpelijke aankoop.

 3. Ajax 1

  Ik denk dat je een combi nodig hebt. Met alleen maar frenkies win je de wedstrijd niet. Type jan wouters, stam etc hebben bij ajax ook niet misstaan.

 4. -buitenkantje rechts-

  Natuurlijk heb je voor de verschillende posities in het veld andere kwaliteiten nodig.. Uitgangspunt moet vind ik altijd zijn dat er een surplus aan techniek is.. spelinzicht..snelheid van handelen.. passing..enz Dat moet de basis zijn of je nu verdediger, middenvelder of aanvaller bent. Daarnaast heb je afhankelijk van je positie specifieke kwaliteiten nodig. Ik zie de basisvaardigheden niet terug bij Magallan.
  Overigens heb ik Jaap Stam altijd een gedrocht in Ajax gevonden. Wouters kon naast zijn specifieke kwaliteiten ook goed voetballen.

 5. De Nees

  Fico heeft een goed voorbeeld neergezet daar kan en wil hij zich aan meten. Hij heeft er duidelijk zin an, dat is al een goed begin.

 6. Zlatan4ever

  Als hij de aanvoerder bij Boca was zal Magallan toch wel iets kunnen….Ik heb nooit gehoord dat er waar dan ook ter wereld “ de slechtste “ speler van het team aanvoerder werd gemaakt.

 7. Zlatan4ever

  Buitenkantje rechts, gewoon even afwachten. Overmars zal toch niet zo veel moeite doen om hem binnen te halen als hij er geen pepernoot van kan?🤨?

 8. Zlatan4ever

  AB , ben jij “de insider” of lul je gewoon de “roddelpers van het voetbal” na ? Laten wij Magallan prettig verwelkomen, mag jij hem later als nog “afbranden” als hij faalt in de eredivisie en op internationaal niveau. Wel zo eerlijk. By the way , voor alsnog is hij geen familie van Gabrich

 9. JohnDoe77

  Mooi dat het nu wel gelukt is en ik lees idd goede dingen over hem. Kunnen in de zomer meer verdedigers verwachten, maar deze is gelukt. Klasse werk van Marc en het technische team!

 10. AB

  He Zlatan, ik ben lang niet de enige met deze gedachte. Spreek de rest ook ff aan en wees eens niet zo selectief. Begint op te vallen.

 11. Hanski

  Appie valt t je ook op dat het steeds meer forumleden opvalt dat jij een fantast bent? Zelfbenoemde Ajax kenner gebaseerd op wederom zelfbedachte Cruijffiaanse inzichten……

 12. Prinsengracht

  Je kunt van AB zeggen dat hij een fantast is. Niets tegen in te brengen. Maar niet over Ajax. En niet over JC. AB weet feilloos hoe het was en hoe het weer zou moeten zijn. Het echte probleem is dat nog maar weinig supporters actief JC als speler en trainer hebben meegemaakt. Het klinkt vervelend, maar dan wordt het gewoon best lastig om mee te praten. Helaas heb je er ook die wellicht oud genoeg zijn om erbij te zijn geweest, maar die het gewoon niet kunnen bevatten. Ik ga jou niet in een categorie indelen. Dat mag je zelf doen.

 13. Hanski

  Als speler was JC de allerbeste zonder twijfel…als trainer viel het allemaal wel mee bij Ajax…feiten liegen nl nooit🤔

 14. Hanski

  Nu ga ik lezen dat ik t niet snap…maar graag onderbouwing van de unieke prestaties die jullie JC toedichten…

 15. Hanski

  En ja ik was er bij in de Meer, Olympisch stadion en heb nagenoeg alle stadions in NL bezocht….combi of rechtstreeks…dus daar ligt het niet aan 😉

 16. AB

  Je hebt het antwoord zelf gegeven. Dank voor de duidelijkheid. Scheelt een hoop discussie.

 17. De Nees

  Moet iemand jouw de unieke prestaties van Cruijff gaan uitleggen? Flikker toch op van dit forum man. Idioot.

 18. AB

  Hanski ging altijd naar het Ajax stadion bij uitwedstrijden. Had hij alle ruimte om zijn onzin te verkondigen 😂

 19. AB

  Normaal gesproken bedank ik altijd maar één keer maar in dit geval dan een uitzondering. Hanski, bedankt voor de duidelijkheid. Nu stop ik ermee hoor 👍

 20. Zlatan4ever

  Boilesen , dat was een practical joke van Frank de Boer die niemand heeft begrepen…🤨👍🏻

 21. Zlatan4ever

  AB , je trekt nu echt te veel eer naar je toe, sorry maar geen speciale aandacht van mij voor jou ! Ondanks dat je soms een goede bijdrage levert aan dit forum blijf ik van mening dat je af en toe en toontje lager mag zingen met je negatieve houding en scheldpartijen naar derden.
  That’s all ! 😁👍🏻😘😂👊🏻

Reageren is niet mogelijk.