Ajax zegt ook ‘nee’ tegen Roma-bod van 40 miljoen op Neres

Ajax heeft ook het vernieuwde bod van 40 miljoen van AS Roma voor David Neres afgewezen, zo meldt het Braziliaanse UOL Esporte. Ajax wil de Braziliaan nu niet laten gaan en een transfer is daarom nu geen optie. Ajax zou echter wel hebben laten weten dat indien de club niet voorbij Standard Luik weet te komen in de voorrondes van de Champions League er wel gesproken kan worden over een vertrek van Neres.

São Paulo, de vorige club van Neres, zou bij verkoop een doorverkooppercentage hebben bedongen van 20%. Daarnaast ontvangt de club ook nog 3,5% voor de opleidingskosten.

Roma zou naar de nieuwe ‘nee’ van Ajax zich maar weer richten op andere alternatieven. Vokgens UELO Esporte richt het de peilen nu maar op een andere Braziliaan; Marlos van Shakhtar Donetsk

Zie ook eerdere berichten:
03-08-2018: ‘Inderdaad bod van 40 miljoen op Neres maar management Roma in Boston ipv Amsterdam’
03-08-2018: ‘AS Roma naar Amsterdam met bod van 40 miljoen op David Neres’
27-07-2018: ‘Neres teleurgesteld in vraagprijs Ajax; Roma schakelt over naar Bailey’
26-07-2018: ‘Neres in beeld bij AS Roma na afketsen transfer Malcom’

Related posts

72 Comments

 1. Ajax 1

  Nee is nee. Mooi zo. Alleen wat standard luik ermee te maken heeft is me niet duidelijk: doel voor dit jaar is kampioenschap EN beker (want ik irriteer me suf dat we al jaren een b elftal de beker laten spelen).

  1. Jimmy1971

   Precies, gewoon niet verkopen ongeacht de wedstrijd tegen Standard!!
   De Championsleage is goede ervaring maar die gaan we nog niet winnen, maar we willen wel weer gaan voor de dubbel! En die zit er met deze selectie absoluut in!!
   Ga maar elders shoppen, Roma!

   1. Bakkie

    Het zou goed kunnen dat Neres (en zaakwaarnemer) met Overmars hebben gepraat. Er is al eerder hier op de site een artikel geweest over dat Neres niet blij is met de positie die Ajax inneemt (of beter gezegd, het bedrag dat Ajax voor hem vraagt).
    Het lijkt mij op basis van dit artikel voor de hand liggend dat er een soort afspraak is gemaakt: Als Ajax zich niet plaatst voor de CL dan moeten ze hun vraagprijs aanpassen omdat Neres CL wil spelen

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Ik zou zeer teleurgsteld zijn in Ajax als ze zo een afspraak hebben gemaakt! Overigens snap ik even niet waarom Ajax in prijs zou moeten zakken als CL niet wordt gehaald. Niemand gaat weg buiten Kluivert en Ziyech heeft Sar expliciet gezegd einde vorig seizoen. En geen uitweg genoemd, bijv geen CL of geen Europees voetbal.
     Als Neres gegarandeerd CL voetbal had willen spelen had ie een contract bij top Engeland, Duitsland, Spanje etc moeten tekenen.

     We gaan het zien. Ik hoop echt dat je ongelijk hebt

     1. Bakkie

      Dat zijn mooie uitspraken om te doen, niemand gaat weg behalve…
      Maar we weten inmiddels dat de realiteit toch iets anders in elkaar zit. Ik hoop van harte met je mee dat ze hun poot stijf houden, maar spelers hebben ook ambities en de club moet daar ook rekening mee houden

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Bakkie weet je meer dan ik. Realiteit is gewoon zoals Sar heeft gezegd. Ergo Ziyech is er nog. Dat betekent het is beter dan Sar gezegd hebt tot nu. Dat is realiteit voor mij

      Media neem ik vaak met korrel zout. Paginas moeten vol. Ik ga me pas ongerust maken als de Telegraaf nieuws heeft. Sinds 2010 zijn zij het beste op de hoogte en hebben vaak snelst nieuws wat er echt toedoet.

     3. Bakkie

      Als dit realiteit voor jou is, dan vrees ik wel voor je dat je misschien een beetje naïef bent. Eind augustus van elk jaar is het namelijk de realiteit dat er ondanks dit soort uitspraken toch steeds weer spelers vertrekken. Nogmaals, ik hoop met je mee, maar ik spreek je nog wel als binnen een maand zowel Ziyech als Neres vertrokken is.

     4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Bakkie doen we, met dien verstande dat Ziyech weg mag. Dat is toen meteen gecommuniceerd einde seizoen. Dus asl hij blijft is het zelfs een bonus

  2. HURBIE

   Marc houd echt zijn poot stijf
   Maar er is nog wel te praten als de CL niet wordt gehaald
   Transfer periode gelijk sluiten met Engeland

   1. Bakkie

    Ik vind het lastig, die stomme dennenappel. Tuurlijk is het een prijs en alle prijzen moet je willen winnen, maar ik vind het een toernooi van niks

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Bakkie, natuurlijk is de Europa Cup en landskampioenschap veruit belangrijker. Maar de beker, idd dat lelijke ding?, ophalen in De Kuip heeft ook wel wat hoor?. Alleen daarom al serieus nemen dat toernooi.
     Maar toegegeven een seizoen met evt alleen een beker als prijs is een mislukt seizoen

    2. Ajax 1

     Jawel bakkie, eens, maar ik vind dat we die de afgelopen vijf jaar te makkelijk ‘weggegeven’ hebben. Gewoon vol voor alle prijzen gaan en niet met een b team spelen. Zeker dit jaar niet met 16 goede spelers….

     1. Bakkie

      Ik vind het niet erg dat ze die beker niet al te serieus nemen, maar dan moeten er wel andere prijzen gewonnen worden en dan in ieder geval de schaal. Dus gezien de droogte van de afgelopen jaren begrijp ik jullie wel

 2. Iedereen heeft een mening

  Verwacht dat hij eind augustus weg gaat. Hebben nog Labyad en evt ziyech voor de vleugels. 40-50 miljoen is gewoon heel veel geld.

 3. Zlatan4ever

  Beste iedereen heeft een mening (lange nickname by the way) Labyad kan op geen enkele manier de vervanger van Neres zijn/worden en Ziyech gaat weg.
  Dus Neres moet hoe dan ook behouden blijven voor dit seizoen en het liefst meer.

   1. vak411

    idd vakkie 120. wat kan mij die 60 miljoen schelen. als je kampioen wordt dan gaan de bedragen omhoog. van mij hoeft er niemand weg. ziyech ook wat kan mij die 40 miljoen schelen.. liever samen met Tadic op het veld. daar zie ik iedere week iets moois van . geld.genoeg nu.

    1. Vak 120

     Precies…eindelijk een leuke ploeg op het veld! Geld kan mij ook niks schelen,een mooi jaar is ook heel veel geld waard

 4. Dagrump

  Dus als we van standard luik verliezen mag ie wel verkocht worden wat een onzin !! En wordt er ook nog gevraagd aan spelers wat ze zelf willen ? Miss wil ie wel heel graag bij ons blijven geef Neres een salaris verhoging is ie nog meer gemotiveerd toch !!

  1. Bakkie

   Ik denk dat vooral Neres CL wil spelen, Dagrump. En dat ie dus (goedkoper) weg mag als dat bij Ajax niet lukt

  2. AFCA my World

   Volgens mij volg jij niet alle berichten ! Neres heeft al aangegeven weg te willen om hoger te spelen ! ⚽️

 5. Kapstein

  We hebben op dit moment een hele goede en brede selectie. Als we van Standard verliezen lopen we zeker 20 miljoen mis en spelen we ook veel minder wedstrijden. Dan is het niet onlogisch als er gesteld wordt dat er een paar jongens die zelf ook weg willen mogen vertrekken. Daarbij lijkt het er op dat Ziyech wel eens zou kunnen blijven.
  Heet belangrijkste scenario lijkt me toch dat we gewoon de CL halen en dan is Neres een belangrijke speler die we niet kwijt willen!

 6. Mr Ajax

  Gewoon boeltje bij mekaar houden nu. We zijn net zo lekker ingespeeld, en neres is erg belangrijk voor dit team!

 7. Charka53

  goed dat je niets meer wil verkopen maar als we tegen Standard Luik er uit liggen kan er over gesproken worden mooi is dat met de wetenschap dat Neres wel weg wil om meer te kunnen verdienen zou hij zijn best wel eens kunnen doen om niet te winnen.

  1. Mr Ajax

   Ja charka, vind het idd ook erg raar dat deel over standard luik, we verkopen niet of echt voor de hoofdprijs, lijkt mij duidelijk toch!

    1. Mr Ajax

     Het klinnkt meer als
     Zichzelf indekken, bij elk scenario, lang verhaal kort we winnen gewoon van die belgen en gaan door met Neres

 8. beni

  Iedereen in halleluja stemming want Ajax houd zijn poot stijf. Dan word dit een heel vervelend naar mannetje die tegen alles ingaat en alles zal saboteren om weg te komen. Zijn brood voetballers moeten 100 familieleden onderhouden en wat er nog meer om heen loopt. Dus juig niet te vroeg.

  1. Dagrump

   Ken je Neres persoonlijk dan !! Volgens mij heeft Neres geen kwaad in zich en meteen zeggen dat ie een naar en vervelend mannetje gaat worden. Wat jij denkt prima maar hoeft niet te gebeuren. Het zou kunnen maar kan ik me niet voorstellen. Wat ik al eerder aangaf geef die goeie knul wat extra ?? !!

   1. Litmanen

    Vorig jaar mocht een zekere centrale verdediger ook niet weg, maar die speelt nu al een jaar voor de Spurs……

    Omdat hij de boel een paar weken in de zeik gingen nemen toen Ajax nee zei.
    Daar had ook niemand rekening mee gehouden.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Klopt Litmanen dat is een risico. Ik heb alleen vermoeden dat Ajax daar dit seizoen harder in gaat staan als zo een situatie zich weer gaat voor doen. Ik denk met name omdat het vorig jaar rond die tijd al moeilijk genoeg was voor de Ajax familie en dat gezeik er niet bij wilde hebben, zijn ze denk ik akkoord gegaan.

     Dit jaar gewoon voet bij stuk houden muiterij of niet

  2. Jimmy1971

   Voor dat geld wat Neres verdient kan hij best wat brood kopen hoor, Benny!
   Maar ben het wel met je eens!

 9. Iamsterdam2015

  Tja ze kunnen wel zoveel willen maar als er geen CL wordt gehaald zal Neres niet de enige zijn die vertrekt. Gewoon de CL halen dan hebbem we dat probleem ook niet.

  1. Indojood

   Helemaal niet klasse. Ze zetten de deur al weer op een kier als de CL niet gehaald wordt.

   1. Finidi

    Wat zou dat zijn dan Indo, transfergeld ter compensatie van missen CL? Je gaat er als 2e van nederland met zoveel voorrondes toch niet begroten op het halen vd CL lijkt me zo?

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Klopt Finidi, Ajax begroot groepsfase EL. Er is dus totaal geen reden om uit financieel oogpunt spelers te verkopen.
     Alleen Ziyech nog en rest blijft. En als doorgaat is Ziyech er ook nog!

   2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Bron Esparte of wat dan ook. Ja hoor en jij gelooft meteen dat Overmars die afspraak heeft gemaakt?

    Ooit van begrip FAKE NEWS gehoord?
    Nou dit is er weer 1
    NOT FOR SALE

 10. Lingeling

  Nogmaals, een speler die ‘niet gemotiveerd’ is moet je niet zomaar zijn zin geven na 2 jaar contract. Hij begrijpt echt wel dat als hi weg wil hij moet spelen, en goed ook. Dus ga je maar lekker even reserve staan als het moet. Als er bepaalde afspraken bestaan is het een ander verhaal. En at the end of the day: als je 40 MM kunt gebruiken en je hebt een vervanger gewoon verkopen. Maar 40 MM vangen en je kampioenschapskansen vergooien is dom.

  1. Litmanen

   Sanchez kreeg het ook voor elkaar.
   Zonder Neres moet deze selectie ook met twee vingers in de neus kampioen worden.

   Maar goed, als we met november niet los staan, dan hebben we de eerste trainerswissel al achter de rug.

 11. hubert

  wat een gezever hier allemaal. hebben jullie het zelf gehoord van Marc overmars dat hij goedkoper weg mag? hou er eens mee op brengt alleen maar onrust hier

 12. -buitenkantje rechts-

  Ajax wil gaan oogsten.. Er zijn dure aankopen gedaan.. Kampioenschap en Europees voetbal zijn prioriteit. Dan moet je ook alles op alles zetten om je sterkhouders te behouden. Dus geen verkopen meer..ook niet als er geen CL gehaald wordt en alles op alles zetten om Ziyech te behouden.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens daar is Ajax precies mee bezig. Alleen willen ze medewerking verlenen aan Hakim. Was al bekend. Maar zoals het er nu voorstaat blijft hij dus echt een topzomer en niet alleen qua weer.
   Nog even en die Engelse methode gaat me bevallen haha. Laatste is even grapje

  1. AB

   Dan vertrekt Frenkie ook alsnog. Die wil vast ook liever CL spelen. Als dat de maatstaf wordt, is de selectie straks heel erg klein.

  2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Nee AB het zou Ajax heel slecht uitkomen en Sar en Overmars ongeloofwaardig maken.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Mij als sipporter van Ajax zou het natuurlijk ook slecht uitkomen. Ik vind Neres mss wel de beste Ajacied momenteel. Ik wil blijven genieten van die man

     1. AB

      Oh ja, jij vraagt antwoorden aan anderen terwijl je zelf antwoorden schuldig blijft. Welke verdienste heeft Overmars verleden jaar gehad waar jij hem zo hard voor aan het prijzen bent? De niet echte transfer mogelijkheid van Dolberg? Welke serieuze transfer heeft hij tegengehouden?

 13. Bert62

  Gewoon als ajax geen krimp geven. Laat ze elders maargaan shoppen die italiaanse maffia

 14. John wijnen

  als spelers wilt behouden voor je club dan moet gelijk forse bedragen vragen aan de top clubs uit Spanje Engeland Duitsland Italië en Frankrijk dan laten ze je als club gelijk met rust

Comments are closed.