Ajax treft Standard Luik in derde voorronde CL bij winst op Sturm Graz

Indien het Ajax lukt om Sturm Graz te verslaan over twee wedstrijden zal het in de derde voorronde van de Champions League uitkomen tegen het Belgische Standard Luik. Dat heeft maandagmiddag de loting van de UEFA bepaald. De heenwedstrijd wordt in Luik gespeeld op dinsdag 7 augustus of woensdag 8 augustus, terwijl de return een week later zal zijn. De exacte speeldata worden later pas bekend gemaakt.

Twee seizoenen geleden kwamen Ajax en Standard Luik elkaar ook al tegen in Europees verband. In de groepsfase van de Europa League speelden beide ploegen tegen elkaar. In Amsterdam wist Ajax met 1-0 te winnen door een doelpunt van Kasper Dolberg, terwijl het in België uiteindelijk 1-1 werd. Anwar El Ghazi maakte toen het enige doelpunt van Ajax.

Gisteren verloor Standard Luik in de Belgische supercup-finale met 2-1 van Club Brugge. Edmilsson Junior scoorde voor Standard vlak na rust de 2-1.

Related posts

37 Comments

  1. marcussboss

    het lijkt te doen, maar hopelijk gaan ze het niet onderschatten! eerst maar sturm graz weten te verslaan in het tweeluik?

    1. Iamsterdam2015

      Tja dat denkt Sturm grass en Standaard Luik nu ook nu ajax uit de koker is gekomen……

  2. pacotaco

    eerst maar eens sturm pakken!! moeilijk zat ajax mag niemand onderschatten.

      1. Litmanen

        Eens, Ajax heeft niet zo geweldig veel geluk met Oostenrijkse clubs.
        Standard is weer wat verder in het nieuwe seizoen.

        Maar ik blijf er bij. Als Ten Hag niet snel een winnend elftal neerzet, dan moeten we Bosz of De Boer bellen.

  3. JohnDoe77

    Stap voor stap…. na Sturm volgt eventueel Standard en daarna nog een tegenstander ? Komend seizoen maar kampioen worden, dat scheelt weet twee potjes!

  4. Iedereen heeft een mening

    Niet op de zaken vooruit lopen. Denk dat Sturm Graz al zwaar genoeg is.

  5. dickst14

    is de beste vd 3. maar alles is moeilijk momenteel en zeker met deze trainer.

  6. Ajax 1

    Deze wedstrijden zijn inderdaad gewoon moeilijk zat, maar als dit niet lukt……overigens herinner me wedstrijdje luik uit, vriendschappelijk in de zomer, jaar of vijftien geleden. Wat een puinhoop was het daar….aardige knokpartijen.

  7. Jimmy1971

    Loting is niet slecht, maar alles hangt van de vorm en de wil van Ajax zelf af!

  8. -buitenkantje rechts-

    Ik denk dat Ajax het moeilijk krijgt tegen Sturm.. Ze spelen met 5 middenvelders en storen vroeg.. Precies waar Ajax moeite mee heeft.
    Verwacht dat ten Hag 4-3-3 speelt, waardoor het middenveld overlopen wordt.. Er zal verwacht ik vaak de lange bal worden gehanteerd..
    Ik hoop dat het meevalt, maar verwacht een moeilijke wedstrijd..

    1. M800M

      Ik vrees dat je helemaal gelijk hebt met deze voorspelling BR. Ik hoop ook dat het goed komt maar hopen is iets heel anders dan er vertrouwen in hebben. Op dit forum wil men die twee nog wel eens verwarren.

  9. AFCA my World

    Ik geloof niet in een goede afloop in deze voorronde, ten hag is dwaas en weet zelf niet waar hij mee bezig is ! ⚽️

    1. JohnDoe77

      Populaire teksten. Geef de man wat langer dan een paar maandjes. Blijkbaar is heel Ajax erg blij met hem, anders hadden ze hem niet genomen of eruit gegooid.

      1. Finidi

        Jongens ik wil niet populair doen maar eerst maar es die oostenrijkers zou ik zeggen en dat is geen kattepis voor dit Ajax en onderdschatting is al helemaal niet aan de orde! Waarop gebaseerd?

  10. Dagrump

    Voor degene die geen ziggo hebben de zender wordt open gezet voor iedereen. Zodat iedereen de wedstrijd tegen Strum Graz kan kijken !!

  11. a.p.

    eerst Sturm Graz maar verslaan !!!!!! en dan komt PAS …………..Standard Luik

    1. Ajax 1

      Ja, want anders wordt het dundalk of larnaka. Nou, daar heb ik geen passepartout voor gekocht (maar ga wel natuurlijk als dat het lot is….)

  12. Koning Haarms Wolfs

    Off: lees net dat Roma concurrent voor de Sterrenkusser heeft gehaald…… ik hoop zo, dat die Sterrenkusser wegteert op de bank en ook voor de toekomst compleet mislukt.

  13. Hoezo

    Stel we winnen van sturm graz en luik, dan krijgen we daarna toch benfica of spartak moskou ofzo? Leuk dat champions league gedoe maar dan zijn we wel kansloos

    1. Ajax 1

      Dan zouden we in ieder sturm en luik verslagen hebben, en gaan we vervolgens EL spelen. Punten voor de ranking v nl, want zo snel mogelijk de kampioen weer rechtstreeks cl. Dat kam want bij de landen boven ons valt na dit jaar een sterk jaar weg, dus we kunnen er een aantal inhalen dit jaar bij goede prestaties nl clubs.

  14. Ajaxbest

    Eerst winnen dan pas weer verder kijken en ik hoop dat woesdag mooie westrijd te zien krijgen dat ajax wint met goed voetbal

  15. Ajax Fortuna

    Graz zal met 10 man voor de pot liggen en een beetje counteren. Dus baltempo zal hoog moeten zijn. En de verdediging beter dan in de oefenpotjes. Maar zou natuurlijk een aardige domper zijn al zo vroeg in de voorrondes te verliezen.

Comments are closed.