‘Ziyech en Schöne fit voor wedstrijd tegen Sturm Graz’

Hakim Ziyech en Lasse Schöne zijn weer fit en woensdag tegen SK Sturm Graz inzetbaar, zo meldt de Telegraaf deze ochtend. Beide middenvelders misten het oefenduel tegen Wolverhampton Wanderers van vorige week, maar een dag later konden ze de groepstraining alweer hervatten.

Voor Dusan Tadic komt het duel, zoals het er nu naar uitziet, iets te vroeg. Tadic trainde gisteren in afwachting van zijn werkvergunning voor zichzelf. Nu het papierwerk in orde is, staat hij vandaag voor het eerst met zijn nieuwe ploeggenoten op het veld.

Ook achter de naam van Daley Blind staat nog een groot vraagteken. „Hij is een maand later begonnen met trainen dan de spelers van Ajax”, zei Ten Hag tijdens het trainingskamp in Engeland. Blind bracht als invaller tegen de Wolves rust in het spel van Ajax, maar oogde logischerwijs nog niet topfit. Speelt Blind niet vanaf de eerste minuut dan is Frenkie de Jong (links) centraal achterin zijn logische vervanger.

De Jong, die eind februari een vervelende enkelblessure opliep, maar weer helemaal fit is, had in het oefenduel met Anderlecht zichtbaar last van het gebrek aan wedstrijdritme. Tegen Wolverhampton speelde hij in de 45 minuten die hem werden gegund opbouwend uitstekend.

Related posts

42 Comments

 1. Wenen 1995

  Blind een maand later begonnen? Neem aan dat hij in die tijd gewoon als een sportman geleefd heeft en snel weer op niveau is.

   1. rickert

    bij Man United zitten vrij veel WK-gangers, plus dat zonder voorrondes de start van het seizoen wat later op gang komt

   2. rickert

    Onana
    Maz, de Ligt, Wober, Tag
    De Jong
    Ziyech van de Beek
    Neres Hunter Labyad

    Tadic gewoon lekker op de bank zetten, als het nodig is, kan hij ook zonder voorbereiding wel 20-30 minuten spelen

    1. Litmanen

     Onana
     Maz., de Ligt, Blind, Tag
     Schone
     Vd Beek/Frenkie Ziyech/Frenkie

     Neres Dolberg Tadic

     Als mensen met de ploeg meetrainen, dan zijn ze fit genoeg voor zestig minuten. Dan moet je het verschil gemaakt hebben.

     In dat geval kun je Tadic wisselen en Blind kan dan de 90 wel volmaken.

     Ik vraag me af of Ten Hag Ziyech gaat gebruiken zolang hij weg wil. Hij zal dan straks opnieuw zijn middenveld moeten gaan uitvinden.
     Ben je weer drie wedstrijden verder.

     1. SarAjax

      Onana
      Kristensen De ligt. Wöber. Tag
      Van de beek
      De jong Ziyech
      Neres. Dolberg. Lang

      Tadic nog niet fit. Labyad geschorst. Maz is een middenvelder geen back en op europees niveau niet handig om iets te proberen.

     2. Litmanen

      Tadic traint met de groep, dus fit. Blind ook.
      Kristensen vind ik minder in een aanvallend team.
      En er móet gewonnen worden.
      Dus gokken met een aanvallend elftal met Schone.
      Elke vrije trap is een doelkans, zonder Schone gaat eventueel Ziyech achter de bal.
      Dan Johnsen maar op links.
      Dolberg moet voorzetten krijgen.

      Maar wat doe ik mijn best, Ten Hag zal met een fantasie elftal komen, hopelijk zijn graf gravende.

 2. Dagrump

  Zie Frenkie toch echt liever op het middenveld !! Ik zou zeggen zet Wober naast De Ligt !! Toch ?? of zie ik dat verkeerd ?

   1. Bakkie

    En Frenkie verdedigend niet.
    Ik zou het vrij naief vinden als De Jong centraal achterin gaat spelen. Dat kan misschien tegen De Graafschap, maar niet tegen Sturm Graz

  1. -buitenkantje rechts-

   Dat zie je goed Dagrump..
   Frenkie hoort op het middenveld.. zoals ook Blind in dit Ajax.. ten Hag zal keuzes moeten maken.. en niet spelers op verkeerde plekken zetten om ze toch maar op te stellen..
   Coach zijn is voor 70% de poppetjes op de juiste plek zetten..
   Denk zelf soms dat Ajax beter zou voetballen als ten Hag zich hiertoe zou beperken.

    1. Mr Ajax

     Klopt bakkie dan maar wober centraal en frenkie en schone ervoor, het wordt ern knokwedstrijd tegen die oostenrijkers

 3. ajacied078

  het club lied zegt toch dappere strijders… begin daar maar mee. strijd…90 minuten lang. afjagen die lui. en zorgen dat we winnen. maakt me verder niet uit met wie of wat.

 4. JohnDoe77

  Frenkie op het middenveld, niet in de verdediging in dit soort wedstrijden! Ben benieuwd hoe het middenveld zich gaat laten zien, wel super fijn dat Ziyech nog mee doet!

 5. Moosie

  Bij de eerste belangrijke wedstrijd spelen de aankopen niet want die zijn dus weer niet direct inzetbaar KLASSE BESTUUR Fuck that

  1. JohnDoe77

   Tadic geeft aan nu op 50% te zitten. Op zich logisch met de Engelse competitie (zonder winterstop) en een WK in de benen. Natuurlijk wil je dat ze direct in de basis kunnen staan als je er zoveel geld aan uitgeeft, maar laat je een aankoop als Tadic zitten omdat hij nog een wat langere vakantie nodig heeft? We kunnen hopelijk jaren van hem genieten!

 6. Iedereen heeft een mening

  Zal denk ik toch een zware dobber worden, ook gezien de temperatuur. Tegen counterploegen doen we het meestal niet erg goed. Hoop wel dat we de nul kunnen houden.

 7. M800M

  &@#% als ik het niet dacht verdomme! De hele wereld vergelijkt frenkie met die geweldige MIDDENVELDER van barca, maar die dwaas van ons wil hem weer als verdediger gebruiken.. is niet zijn plek, dat geeft hij zelf ook steeds aan. zo jaag je hem uiteindelijk weg. en WEL op het middenveld: de drie die afgelopen half jaar al niet goed draaiden samen, hetzefde middenveld dat in de oefenpotjes compleet overlopen werd, en waarvan eentje heel duidelijk heeft gezegd klaar te zijn met ons en weg te willen.. dan ook nog twee enorm (voor ons) dure versterkingen gekocht, en ze zijn er beiden niet optijd bij… ? prutsers!

  1. JohnDoe77

   Blijven ademen… Niet “de hele wereld” vergelijkt Frenkie met één van de beste voetballers ter wereld, Frenkie heeft 30 wedstrijden in het eerste erop zitten en speelde daarin over het algemeen goed, maar niet zo goed dat je hem met de top moet vergelijken. Hij heeft potentie, maar moet het eerst nog laten zien. En een plek in de verdediging waar hij blijkbaar als “meer geschikt” gezien wordt als de andere verdedigers, dat zegt meer iets over die linie dan of de trainer al dan niet dwaas is.

   1. Moosie

    dus nu bepalen de verdedigers de opstelling jij hebt af en toe wel een vreemde kijk op zaken Jane

    1. JohnDoe77

     Haha, zo jammer dat je flauw moet doen. Maar dat lees ik vaker van je, ieder zijn stijl!

     Er staat nergens dat de verdedigers de opstelling bepalen toch? Ik zeg alleen dat Frenkie vaker in/net voor de verdediging gespeeld heeft. Zouden wij bulken van de top-verdedigers, zou hij voor een plek op het middenveld in aanmerking komen. Maar blijkbaar hebben wij die top verdedigers niet in de selectie zitten, of noem jij ze even…

     1. Moosie

      blijkbaar niet blind of Wober of Zeefuik of de ligt of Nico zelfs vergeven mocht gratis naar de grootste concurrent en jullie blaten bijna allemaal dat het zo goed gaat dat overmars een standbeeld verdiend zag ik voorbij komen
      Dus jij zegt dat de verdediging liever Frenkie in hun lijn zien vandaar mijn vraag maar met een knipoog
      Maar de irritatie zit hem vooral in de al weken voortdurende lofzang van grotendeels jongere supporters die echt niet begrijpen wat Ajax echt voor stond en alleen maar kampioen willen worden ongeacht hoeveel bullshit spelers kopen dat ook kost wat iemand anders zijn geld uitgeven is altijd makkelijk zoiets Jane? en geintje mot kunnen of is dit nu echt de staphorster Ajaxapp?

     2. JohnDoe77

      Hej Flamoosie, nee hoor, geintje mag! En ik heb geen idee wanneer je tot de jonge of oude garde hoort. Ik heb Ajax in ieder geval in de jaren 70/80 niet heel bewust zien spelen, maar vanaf 90 tot nu wel zeg maar. Maakt ook niet uit, iedereen geniet (hopelijk) zoveel mogelijk van Ajax op zijn/haar eigen manier.

   2. M800M

    John, dat is toch de omgekeerde wereld? Als je verdediging niet op orde is haal je een verdediger.. Ik erger me dood aan die rare trend van de laatste jaren bij onze club om als trainer spelers ‘opnieuw’ uit te vinden op een andere positie en dat dan blijven volhouden. Voor één keer bij noodzaak door schorsing of blessure ofzo prima, maar waarom dat dan doorzetten?? Daarnaast draait ons middenveld niet lekker en zou frenkie daar mijns inziens een enorme verbetering kunnen brengen. En ik bedoelde met dat vergelijken dat de grote clubs als barca dit dus wel snappen en frenkie als wel een middenvelder zien en niet als verdediger.

    1. Finidi

     Vind ik ook Moos, ik ben ook niet voor dat grafvoetbal met eindstand 1-0 maar ben bang dat het wel die kant op gaat, kijk naar afgelopen WK! Reuzen als verdedigers en middenvelders en een cycloop in zen eentje in de spits verdomme, techniek of hoogstandjes als lekker een mannetje uitspelen oid worden nog net niet afgestraft met een wissel , bah ik wil graag kampioen worden maar niet met dat laffe psvvoetbal! Ze kijken tegenwoordig alleen maar naar wat er onder de streep staat en eerlijkheid gebied te zeggen dat men daar ook op afgerekend word hoor.

    2. JohnDoe77

     Dat ben ik met je eens M800M! Het is vanuit Frenkie EN de verdedigers in de selectie wel een zwakte bod dat ze hem een linie achreruit zetten. Maar dan had het TH niet moeten gaan voor nog meer middenvelders (hoe blij of niet blij je er ook mee bent), maar voor een echt goede aanvulling in de verdediging. Ik zie Blind dat ook niet echt doen, maar wie weet!

 8. AFCA my World

  Iedereen mag het laten zien,maar ik geloof er niet in,de spelers willen ook niet werken voor zo’n trainer ! ⚽️

  1. JohnDoe77

   Spelers zouden wel gek zijn als ze zich niet inzetten, toch ook wel aardig voor hun seizoen?

 9. a.p.

  maar het is toch wel heel jammer dat de nieuw aankopen nog niet ingezet kunnen worden.

  1. dickst14

   ja de speler die verkozen is tot beste speler van de eredivisie moeten we niet opstellen. triest.

 10. Hermanouk

  Ik ben absoluut geen fan van wober , dan toch liever frenkie voor de opbouw

Comments are closed.