Ajax verslaat Standard Luik: 1-0

0929ajax-luik_goal

Ajax heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Standard Luik in de groepsfase van de Europa League en staat na twee wedstrijden keurig op zes punten in de groep. Kasper Dolberg wist als enige in de eerste helft het net te vinden maar dat bleek uiteindelijk genoeg voor de drie punten.

Bekijk via deze link het fotoverslag van dit duel

Na het eerste fluitsignaal van de Italiaanse scheidsrechter Mazzoleni begon het duel in de Amsterdam Arena onder een flink rookgordijn doordat ‘supporters’ van Standard Luik vuurwerk afstaken en hierbij kwamen meerdere fakkels in het vak onder dat van de Luik-fans terecht. Toch wisten de Ajacieden elkaar te vinden in de mist en het was Davy Klaassen die de eerste grote kans kreeg op de openingstreffer. Amin Younes wist keer op keer zijn tegenstander in de luren te leggen waardoor hij uiteindelijk Lasse Schone bereikte maar ook de inzet van de Deen verdween naast het doel van Standard. Ajax liet af en toe fraaie aanvallen zien, maar leed ook vaak onnodig en slordig balverlies en het was Standard wat daar geen antwoord op had. Net binnen het half uur was het raak. Kasper Dolberg rondde een pass van Bertrand Traoré ijskoud via de binnenkant van de paal af.

De toeschouwers gingen er in de tweede helft eens goed voor zitten maar het spel van Ajax werd steeds slordiger en het was Standard dat de bovenliggende partij was. Het was een waarschuwing voor Ajax, dat het initiatief echter niet terug wist te krijgen. Nick Viergever liet Onana schrikken met een onnozel tikje terug en Gudelj maakte zich met een afzwaaier weer niet populair bij het Amsterdamse publiek. Het was zelfs Standard dat dichtbij de gelijkmaker was want een knap schot van Isaac Mbenza krulde buiten bereik van Onana op de paal en daarmee kwam Ajax goed weg. Op de tribune stak de geschorste Hakim Ziyech zijn bewondering niet onder stoelen of banken. In de slotfase wist Onana opnieuw redding te brengen en zorgde er persoonlijk voor dat Ajax de nul hield. Met de overwinning staat Ajax eerste in groep G met zes punten. Het andere duel tussen Celta de Vigo en Panathinaikos eindigde in 2-0. Hiermee staan de Spanjaarden met vier punten op de tweede plek, staat Standard derde met een punt en heeft Panathinaikos nul punten uit twee wedstrijden.

Ajax – Standard Luik 1-0 (1-0)

’28 Dolberg 1-0

Scheidsrechter: Mazzoleni (Ita)
Toeschouwers: 31,352
Gele kaarten: Sinkgraven (Ajax), Belfodil, Fai, Dompe (Standard)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven, Davy Klaassen, Lasse Schöne, (/62 Jairo Riedewald), Nemanja Gudelj, Bertrand Traoré, Kasper Dolberg, (/69 Mateo Cassierra), Amin Younes (/86 Anwar El Ghazi)

Opstelling Standard Luik: Gillet, Dossevi, (/80 Legear), Raman, (/69 Dompe),Scholz, Enoh, Edmilson Junior, (/69 Mbenza), Trebel, Andrade, Fai, Laifas, Belfodil

Related posts

97 Comments

   1. creutz1977

    idd die Gudelj… Word daar echt doodmoe van… Die jongen loopt alleen maar in de weg… En wat hebben we de 2e helft… zaaddodende middenveld van “tikje terug… tikje breed” echt kleine jongetjes voetbal… had Gudelj eruit moeten halen en Bazoer erin… slechte keuzes van Bosz

    1. De seijs

     Zet de echte doel pogingen achter elkaar en je zal zien (als je er kijk op heb) dat ik gelijk heb.

    2. Charka53

     Nou Litmanen De seijs heeft geen rood Witte stok nodig maar een aantal Ajacieden in het veld want er waren genoeg kansen om de bal in het doel te krijgen maar ze konden het doel niet vinden.

    1. Widi

     Dat kan niet. Want Standard schoot 1 keer op de paal. En Onana heeft vlak voor tijd ook nog een bal goed gepakt. Nogmaals, ik heb niet geteld, maar als jij die 5 goed hebt, was het minstens 5-2.

     1. Amsterdamse Hagenees

      In de eerste 5 minuten had Ajax na een scherpe voorzet van Standard al op 0-1 kunnen staan. Daarnaast een grote kopkans in de 2e helft voor Standard die gelukkig naast ging. Paar keer mazzel met doorkomen op linkervleugel van Stabdard doorcslecht verdedigen van Younes. Tegen een ploeg in vorm is dat minimaal een goals tegen. Kansen van Ajax gingen merendeels ook naast. Kortom, gelukkige 1-0.

    2. dickst14

     kijk is in een spiegel dan zie je dat je snel naar je huisarts moet zodat die je door kan verwijzen. Hopelijk ben je allen op een positieve manier gek en geen gevaar voor je omgeving

     1. De seijs

      allen??? Brilletje!!!! hahahaha Goed kijken en je tv een schoonmaken. Dan geef je mij wel gelijk Dickie hahaha

     2. Widi

      Ben je het echt niet met mij eens dat Onana er 1 uit sloeg vlak voor tijd en dat ze ook nog op de paal hebben geschoten? Heb je dat echt niet gezien?

  1. Litmanen

   Ja, Klaassen, Younes, Gudelj, geen bal naar de goede kleur of niet verdedigen. Traore, geweldig hoor, maar negen van de tien ballen ingeleverd.
   Verschrikkelijk, gauw vergeten, drie punten gestolen…..

   1. creutz1977

    Younes eerste helft was echt een genot om naar te kijken… tweede helft een stuk minder… Maar dat is niet zijn schuld…Dat komt door het middenveld… creativiteit met schone haal je weg… En dan heb je daar 3 eenheidsworsten staan… tja dan kan je als aanvaller ook geen drol meer

     1. Charka53

      Ik vond de linkerkant ook niet best hoor , Sinkgraven bezorgd me nog een hart verzakking en Younes is inderdaad na zo’n 20 min de draad weer kwijt.

     2. dickst14

      Youness was inderdaad heel goed de eerste 20 minuten, maar zonder rendement. Daarna hadden we mazzel det Standard het niet uitspeelde want hij liet zijn man constant lopen. Sinkgraven stond constant tegen 2 of 3 man. Wie was de linkshalf. Klaassen zou iets minder moeten lopen als hij daardoor zijn accuratese kwijtraakt want elke bal was slecht of een verkeerde keuze.

     3. Litmanen

      Sinkgraven stond tegen twee man, Younes stond op afstand te kijken hoe hij verzoop. Als ik Bosz was geweest had ik hem met de rust al gewisseld.
      En verder werd Sinkgraven ook niet door de middenvelders gegolpen, het was echt los zand.
      Niet om aan te zien en echt lucky Ajax vandaag.

    1. HURBIE

     Was idd waar ,we hebben dan wel gewonnen ,maar vraag niet hoe ,slecht positie spel en billenknijpend voetbal

     1. De seijs

      Over de hele wedstrijd viel dat wel mee. We hebben verdiend gewonnen. En staan weer vier boven aan!

     2. PvL020

      Dat vind ik ook. Lees alleen maar negativiteit hier, maar het is europees voetbal en daar doen we het de laatste jaren gewoon slecht dus is dit gewoon GOED!!! 6 uit 2 (3-1). Ajax moet vechten voor een goed resultaat en is zeker niet meer een grote club in europa, dus Top!!!

     3. Widi

      Mee eens eigenlijk. Heb nu op de achtergrond 010 aan. En die zouden tekenen voor een overwinning met slecht spel.

     4. De seijs

      Juist PvL020 dat zijn ook geen supporters het zijn azijnzeikers ?? lekker belangrijk willen zijn zo van kijk mij eens nou ze mogen dat soort van mij apart hangen. Er zit er een bij die weet wel hoe dat moet. Werkt in een azc daar zitten zat gasten waar hij het aan kan vragen. ???

  2. koote207

   Dat Gudelj slecht speelt kan gebeuren, maar dat hij zelf echt denkt dat hij goed speelt is niet te geloven, vrije trappen corners hij laat niets aan een ander, rijd dat de trainer ff verteld hoe het zit?

 1. Indojood

  Bosz moet eens leren een spelwijze niet op te offeren. Hoop niet dat we dit gaan krijgen wanneer Ziyech en Traoré er straks niet zijn en die Gudelj en Klaassen het middenveld gaan bevolken. Dan verlies je de competitie.

 2. Charka53

  Pfffffff 1-0 en dat ligt niet aan Ziyech ze hebben met een paar goede momenten een slechte wedstrijd gespeeld.

 3. KBouter

  Wederom bewezen dat onze aanvoerder zonder een voetballende middenvelder niets te zoeken heeft op dit middenveld. Triest eigenlijk dat alleen Ziyech het verschil moet maken tussen goed en een slechte uitvoering. Bovenaan de poule, 6 punten …een Nederlandse ploeg heeft het slechter gedaan. Niet te snel vergeten deze wedstrijd hoop ik Bosz…het is de zoveelste keer al zonder Ziyech dat het niet zo heel goed ging. Drie punten..mooi meegenomen.

  1. EugAjax

   Heer Kbouter, even feitjes op een rij.
   a) onze aanvoerder heeft gouden schoen gewonnen zonder voetballende middenvelder
   b) onze aanvoerder stond voor voetballende middenvelder aan kop topscorer klassement Eredivisie.
   c) onze aanvoerder had meeste assists zonder voetballende middenvelder.
   d) onze aanvoerder speelde vandaag slecht MET voetballende middenvelder, Schone.
   e) Ajax heeft drie slechte en twee goede uitvoeringen gehad met Ziyech

   Ik ben het met iedereen eens dat Ziyech onze beste speler kan worden en ook op lange termijn meest bepalend gaat en kan worden. En ik vind zelfs dat we hem vandaag gemist hebben. Maar Ajax is veel meer dan alleen Ziyech. Ergo Ajax is stuk stabieler zonder Ziyech op dit moment. Alleen 1 probleem. Wij Ajacieden houden niet van stabiel wij willen alle wedstrijden spektakel. Helaas zot dat er niet altijd in. Anyway ik blijf van mening dat Ajax steeds beter en sterker word en dat we veel gelijkwaardige spelers hebben. Ajax was tweede helft slecht, maar overal kansenverhouding over 93 min dan heeft Ajax verdiend gewonnen, hoewel een gelijspel ook had gekund op het laatst.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Twee goede uitvoeringen met Ziyech op het middenveld. Wel alle dtails vermelden ajb. Gouden schoen onterecht in mijn ogen en geeft kwaliteit ere divisie aan. Topscorer maakt je niet direct een goede voetballer. Gerd Muller kon niet voetballen maar wel afmaken van Klaassen verwacht is vernuft. Schone had midden moeten staan vandaag.

    1. EugAjax

     AH, je hebt gelijk Ziyech moet op middenveld, en dan is twee uit twee uitstekend. Bedankt voor vermelden had ik ook moeten doen. Gouden schoen was wel terecht, maar geeft idd kwaliteit Eredivisie aan, mede omdat Klaassen een dienende maar zeer nuttige speler is in mijn optiek. Je mag van Klaassen vernuft verwachten van mij maar zo een speler is het dus niet. Schone was vandaag niet zo goed als zaterdag. Lag ook aan hem, maar in midden was idd beter geweest. Maar goed ik blijf fan van Klaassen, en denk dat hij in combinatie met Ziyech goud kan zijn voor Ajax. Mijn idool Cruijff was ook helemaal fan van Klaassen dus zo slecht zie ik het niet denk ik

     1. Amsterdamse Hagenees

      Cruijff was weg van Klaassen toen hij nog in goede doen was. Wel een verschil met laatste maanden.

     2. Indojood

      Cruijff zat er ook wel eens naast (Stapleton, Sörensen en nog wel een paar). Ook bij Barca na 1994 deed hij onbegrijpelijke aankopen. Maar daar gaat het niet om, het gaat om zijn visie en wat hij heeft bijgedragen aan het voetbal, dat is de leidraad.

   2. PvL020

    Maar onze aanvoerder is zwaar uit vorm. El Ghazi ook en die staat er naast, Bazoer ook en staat er naast, maar Klaassen ook en staat erin, Gudelj ook maar die ataat erin

 4. Kevke87

  Wat sinkgraven in de laatste minuut deed was ook gevaarlijk. dat moet je niet voetballend op willen lossen op die plek en zeker dat moment, maar de bal moet de 3e ring invliegen!!
  voor de rest gudelj weer kansloos. zet aub bazoer op zijn plaats.

  1. Widi

   Toch is Sinkgraven geen echte verzwakking. Want Dijks verdedigt al weken vrij zwak. En zijn voorzetten vliegen al ruim een jaar over de achterlijn of over het strafschopgebied heen. Daar mis je dus niets aan.

   1. frenkynairo

    Weet niet welke wedstrijd jij heb gekeken widi maar sinkgraven is vandaag door de mand gezakt. riedewald of viergever op die positie graag.

 5. Kevke87

  Europees niet belangrijk of je wel of niet goed speelt. uiteraard moet je ernaar streven maar we hebben het belangrijkste binnen. 6 punten uit 2!!

  1. BobbyHaarms

   Zo is dat Kevke. Natuurlijk was het de tweede helft bar slecht, maar de eerste helft had je zeker met 3-0 moeten gaan rusten. Die 6 punten zijn in de pocket en die pakt niemand ons meer af. Hopelijk is dit toch een heel voorzichtig begin (die 2e helft even niet meegerekend) van het oppoetsen van ons enorme verloren blazoen van de afgelopen jaren.

   Ps: met Dolberg hebben we ein-de-lijk die langgezochte spits die we zo lang moesten missen..wat een topgast!

    1. BobbyHaarms

     Zekers. Altijd lekker om meerdere opties te hebben op meerdere posities. In dat opzicht kan het een heel interessant seizoen worden, potentie genoeg in dit elftal.

 6. david1984

  gewonnen 3 punten doelpunt dolberg,onana Ik vind het zelf een goede keeper,krul niet nodig denk ik,scheidsrechter was ook niet veel

  1. HURBIE

   Krul is nog steeds aan het revalideren ,snap niet dat ze die gekocht hebben
   Je koopt toch ook geen auto die stuk is

 7. RonJ64

  Stelletje terreur idioten vinden t normaal om fakkels in een vak met kids te gooien….des te mooier dat ze Huilend naar huis zijn gezouten !?

 8. Amsterdamse Hagenees

  We mogen heel blij zijn dat Standard Luik in nog slechtere doen was dan Ajax. Een zeer gelukkige 3 punten. Mensen die die goed en verdiend vonden ….. ach wees er blij mee. Ik zie toch liever een Ajax wat de winst verdiend en overtuigend pakt. Af en toe lucky Ajax oke, maar niet zo vaak ajb.

 9. Slingertje.

  Waardeloze instelling bij een aantal spelers de 2e helft.
  Gelukkig was Onana wel scherp anders gaan die frietenvreters nog met de 3 punten terug naar huis ook.
  Maar gelukkig blijven die in Mokum.

 10. Ajax nr 1

  Mannen ik mag jullie niet feliciteren met de 3 punten van iemand die niet meer naar de Arena gaat. Die zelfs liever iets anders gaat doen dan Ajax te kijken. Nou ik doe het toch. MANNEN GEFELICITEERD met de 3 punten. Het was niet best en het moet zeker beter. Maar in deze fase en met dit middenveld ben ik tevreden want dit middenveld met deze spelers Is nu gewoon niet beter. Toch wel lekker 3 punten met in het achterhoofd dat het voetbal alleen maar beter kan. Dolberg =Goldberg

  1. EugAjax

   Ajax nr 1, natuurlijk WEL gefeliciteerd. 6 uit 2. Ajax gaat steeds beter presteren in Europa weer. Helaas 1 echte flater dit seizoen bij Rostov, maar goed dan de EL maar winnen

    1. EugAjax

     Waar staat dat AH? Ik feliciteer Ajax nr 1 alleen maar omdat we allebei blij zijn met drie punten. Eerste helft goed, tweede helft slecht, resultaat uitstekend. Maar ik geef toe ik heb liever 3 punten en dan 1 helft slecht voetbal, dan 0 punten en alleen maar genoten van het spel. Gewoon net als idool Cruijff hoor. Want kwaliteit zonder resultaat is onzinnig en resultaat zonder lwaliteit is saai. Nu was het 50/50 met kwaliteit dus overal ben ik tevreden

     1. Amsterdamse Hagenees

      Ik vind felicitaties gelijk staan aan “resultaat boven alles” Dat is mijn mening. Ik feliciteer mensen en teams na een goede prestatie. Die heb ik vandaag niet gezien. Ik niet in ieder geval.

 11. Bossa

  Vrij redelijke eerste helft, vrij zwakke tweede. Kansenverhouding net in het voordeel van Ajax, maar ze zorgen er zelf voor dat Standard zomaar nog gelijk kan maken. Als je die momenten uit het spel weet te krijgen, heb je de ondergrens op een acceptabel niveau en kun je verder werken naar het beste team. Zorgwekkend is wel het vooruitzicht van de Africa Cup, want naast Ziyech ook Traore missen kan wel eens funest worden in het creeren van kansen.

 12. JohnDoe77

  Nette overwinning. Zag er niet geweldig uit, maar heb tot de laatste 10 minuten rustig gezeten! En net als ik vorigr wedstrijd aangaf; Sanchez is top!!

  1. ajacied078

   Fenerbahçe is geen roda jc dat blijkt net zoals standaard geen Willem 2 is. Nederlandse ploegen moeten leren knokken voor de punten. dat is naar mijn mening de enige reden dat bosz schone wisselde ipv Gudelj en klaassen omdat die 2 altijd willen knokken ook al raken ze geen bal. hoop dat Feyenoord wint van die Turken het voetbal kan wel wat opstekers gebruiken Europees gezien. en zou mooi zijn na de winterstop met 3 clubs in Europa als psv dat red dan.

  2. Slingertje.

   Gaat ook niets worden want het enige waar ze daar de prijzenkast mee vullen is met een dikke laag stof.

 13. Michel6172

  Matige wedstrijd maar goed, drie punten. Complimenten voor Onana dit keer. Vaak onrustig in de afgelopen westrijden die speelde, maar vanavond pakte hij een paar mooie reddingen.

 14. -buitenkantje rechts-

  Ajax wint.. Ondanks Bosz..
  Bosz trapte wederom in zijn oude valkuil en stelt Gudelj op in de basis. In 90 minuten slechts 2 wapenfeitjes.. Passje op Traoré die vervolgens Dolberg kon wegsturen en die vervolgens prima scoorde. Tweede wapenfeitjes was de vrije trap die een half metertje naast ging. Verder in de weg gelopen.. Uit positie.. Balverlies geleden.
  Ten tweede Younes wederom op linksbuiten.. We hebben deze wedstrijd wel heel duidelijk kunnen zien dat hij nietbin de basis hoort tegen sterkere tegenstanders. Ten derde Sinkgraven op linksback.. Sinkgraven deed zijn best maar moest door de falende Younes steeds twee tegenstanders bestrijden. Ik zei al dat Bosz erg tevreden was met zijn experimentje met Sinkgraven op linksachter. Het verbaasde me dus ook niet dat hijdaar weer stond opgesteld. Wederom verkeerde keuze Bosz. Bovendien erg riskant in een Europese wedstrijd..
  Ten vierde de wissel van Schöne die een redelijk goede wedstijd speelde, terwijl Gudelj en Klaassen echt dramatisch slecht waren. Bovendien had de wedstrijd geen Riedewald nodig, maar een Bazoer die aan de bal nog wat creativiteit heeft. Riedewald toch bijna alles in 1 tempo en tikkie terug.
  Sanchez wederom geweldig.. Viergever degelijk.. Veltman wisselvallig. Een aantal goede momenten, maar ook een aantal vreselijk slecht getimede acties. Traoré kan ik echt van genieten.. Wat een heerlijke voetballer.. Kopen!! Dan heb je goud in handen.. Ook Dolberg een mooie goal. Maar wisselde ook goede momenten af met wat mindere.. Al met al wel een goed aanspeelpunt. Cassierra ook een aantal goede momenten.. Opvallend hoe sterk hij ook is voor zijn leeftijd.. Voor mij nog aals een bevestiging dat we voorin met drie spitsen moeten gaan spelen en dat we Nouri voortaan altijd moeten selecteren.. Zeker nu Ziyech afwezig was de aangewezen invaller! We hebben creativiteit en echte voetballers nodig die onze spitsen kunnen wegzetten voor de keeper. Onana blijkt achteraf nog de matchwinner te zijn met een aantal prima ingrepen en reddingen..
  We staan er goed voor! Ondanks Bosz…

  1. ajacied078

   mooie samenvatting dat is idd wat we gezien hebben. ik vind alleen dat we sinkgraven niet allemaal moeten afbranden op die positie. die jongen speelt naar behoren en wat je zegt Younes geeft veel te veel ruimte weg zodat sinkgraven tegen 2 man staat. en dat moet je maar doen op wat niet je positie is.

  2. Indojood

   Ja, Bosz vond de afwezigheid van Ziyech reden om het middenveld anders te zetten. Dom, dom, dom. Zet er inderdaad een Nouri voor in de plaats en houd je succesvolle, creatieve middenveld intact.

 15. Pascal tebberman

  Gefeliciteerd afc ajax 3 punten erbij ga zo door maar had een vraag dat van nummer 14 mocht toch niet meer gedragen worden je ziet het steeds meer zo nu bij F ook een speler met 14.

 16. ajaxpers

  Wat een slap gelul weer van pb. En laat die kakkerlakken maar gewoon verliezen anders gaan ze echt denken dat ze wat voorstellen. Zij gunnen ons ook niks. Ik zit te wachten op 2-0

 17. War

  Het wordt de hoogste tijd dat Klaassen gaat banken, verliest alle duels, voor zover hij een duel aangaat, is angstig , verstopt zich, samen met Gudelj ernaast, voegen totaal niets toe.

Comments are closed.