Kluivert lijkt te vertrekken bij Ajax: ‘Of ik het echt niet weet of niet wil zeggen? Het tweede’

Hoewel Justin Kluivert nog geen knoop doorgehakt heeft over zijn toekomst lijkt de kans op een vertrek steeds groter te worden. Dat wordt duidelijk uit een interview met Kluivert vlak na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior (1-2 winst). Kluivert blijft mysterieus. “Of dit mijn laatste wedstrijd voor Ajax was? Dat durf ik niet te zeggen. Dat weet ik niet. Ik ga er niet vanuit”, zegt Kluivert tegen FOX Sports. “Het seizoen is klaar, dus ik ga even kijken hoe of wat. Dan maak ik m’n keuze. Dan zullen we zien wat eruit komt”, aldus Kluivert

“Wat ik wil? Dat is een goede vraag. Ik weet het nog niet. Of ik het echt niet weet of het niet wil zeggen? Ik denk het tweede. Ik weet het wel, maar ik hou het voor mezelf. Ik ben er nog niet 100% uit en ga het nog niet uitspreken. Ik kan de Ajax-fans wel valse hoop geven, maar het moet blijken.” Volgens de analisten in de studio van FoxSports lijkt door deze uitspraak een vertrek aanstaande.

Kluivert staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola legde afgelopen week de eis neer dat zijn cliënt de best betaalde speler bij Ajax wil worden. Edwin van der Sar liet vervolgens weten een transfer van Kluivert te blokkeren maar lijkt toch ook niet voornemens de eisen van het 19-jarige jonkie in te willen wilgen.

Related posts

31 Comments

 1. VanDattem

  Jammer maar helaas. Ik gun hem het beste en had hem liever nog twee jaar bij ons gezien, maar het is waarschijnlijk niet anders. Ik vind het vooral jammer dat hij niet de tijd heeft genomen/gekregen om als ‘Kluivert’ andermaal een bepaalde vorm van geschiedenis te schrijven voor ons aller Ajax. Los van prijzen hadden dat ook magische (beslissende) goals en acties kunnen zijn. In de toekomst “terugkeren” heeft door dit vroege vertrek daarbij helaas ook minder waarde. Het ga je goed pikkie. Hopelijk word je echt de allerbeste ter wereld.

  1. Mr Ajax

   Ik gun het hem ook van dattem, maar gun het ons nog meer dat die blijft en voor het nederlandse voetbal dat die nog doorrijpt n echt heel goed gaat worden en geen verspilling van zo’n mooi talent, maar ja dat rotgeld he

   1. Litmanen

    Dat zegt vanavond in Rondo dat ze al afscheid hebben genomen van Justin.
    10 maanden onderhandelen vonden ze meer dan genoeg.

    Dus cashen, voor dat hij voor niets wegloopt.
    Ik vermoed einde carrière, maar dat kan mamma Kluivert en onze pizzabakker weinig schelen….

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Meen je dat Litmanen? Ik ga zo meteen na Barca Mardid nog kijken. Balen, doodzonde wat mij betreft. Justin zou nog jaren bij ons moeten spelen. Ik weet niet waar het dan precies mis gelopen is. Er zijn nu eenmaal grenzen aan wat Ajax kan doen voor een speler, ik ga ervan uit dat ze dus alles gedaan hebben wat in hun mogelikheden lag

  2. Teuntje

   Kluivert is in potentie een speler waarvoor je naar het stadion gaat. Het feit dat Ajax ongelooflijk veel geld op de bank heeft staan maar bv. niet het salarisplafond optrekt zodat spelers langer behouden blijven, bewijst keer op keer dat sportieve successen niet meer voorop staan.
   Bonussen voor het management en een gezonde winst/verliesrekening is wat men nastreeft en stort de club in een niet te stuiten sportieve crisis

   1. Geckoo

    En op basis waarvan zou Kluivert wel meer mogen verdienen dan het huidige salarisplafond? Het is een leuke speler, maar nog veeeel te wisselvallig. Omdat hij in de belangstelling staat probeert hij er een slaatje uit te slaan.. Jammer dat ie gaat, maar arrogantie ten top om het op deze manier te doen.

 2. Koning Haarms Wolfs

  Op naar ‘t buitenland, lekker warm op de bank zitten voor veel geld. Hoop dat hij veel geld opleverd, zodat we er wat goeds voor terug kunnen halen.

  1. Litmanen

   Ik hoop dat Overmars en Sar nu eens doordrukken. Tekenen of tribune.
   Tenzij United idd 50 miljoen wil neerleggen.
   Dan brengen we dit snotjochie in de bakfiets naar Manchester.
   Wat is die dom zeg, bij Mourinho op de tribune…..

     1. VanDattem

      Gerucht gaat dat hij gaat bijtekenen. ManU schijnt afgehaakt te zijn omdat Ajax hem heeft weten te behouden.

 3. Ajax 1

  Heel jammer…..de bank loopt weer vol. meer dan 100 mln komt er binnen voor ziyech, de ligt en kluivert…..dus…..wat te doen: salarisplafond omhoog en frenkie, dolberg, neres, onana, vd beek oa langer vastleggen tegen flink verbeterd contract, vooral obv bonussen.

  Balen, maar dit is de realiteit en we hebben niets aan 300 mln op de bank…….

 4. Zlatan4ever

  Van mij mag hij nu echt weg met die twijfel antwoorden.
  Als hij voor het geld gaat prima maar zeg dat dan !
  Wat een onzin

 5. Peter kopsterk

  Hij denkt dat hij een kans krijgt maar wordt toch een bank of tribuneklant. Maar tis wel KASSA voor hem.

 6. -buitenkantje rechts-

  Geloof nog steeds dat hij gaat bijtekenen.. Nu weg gaan zou een erg domme zet zijn voor zijn carrière.

  1. Prinsengracht

   Ik heb inmiddels het intervieuw gezien. Je zou eerder denken dat hij blijft.

   1. Litmanen

    Kijk vdSar terug in Rondo, Kluivert is weg, ze zijn zijn zaakwaarnemer helemaal zat.

  2. Peter kopsterk

   Maar ja hij is wel gelijk miljonair. Naar carriere kijken ze niet. IT,S ALL ABOUT THE MONEY.

  3. ems

   Waarom zegt hij niet gewoon dat hij bij Ajax blijven dan? Dan laat hij vd Sar er slecht uit zien, nu is hjjzelf het arrogante kleutertje

 7. ajaxpers

  Zonder Ziyech is Ajax geen klote waard en het zal weer lang duren voordat we weer een speler zoals hij kunnen bewonderen. Frenkie is geweldig maar nog lang niet zo goed als Ziyech.

  1. Litmanen

   Frenkie is veel meer teamspeler. Ik denk dat het elftal sterker wordt.

 8. Charka53

  Net zo twijfelachtig als zijn spel , Justin wordt eens volwassen en zeg nu maar waar het op staat.

 9. Geenemotie

  Volgens mij zijn er voldoende spelers die de plek van Kluivert kunnen invullen. Verkopen wat mij betreft. Hij wil alleen voor het geld gaan. Niet echt de beste motivatie. Voor dat geld een en iets meer een goede opvolger voor Ziyech kopen. Dan worden we beter. Niet van Kluivert te behouden.

 10. a.p.

  ik denk dat hij weggaat zijn hoofd op hol gemaakt door mijnheer Rainola

 11. Valentino

  Als Justin slim is luister hij naar zijn vader die voor bijtekenen is. Als hij dom is en zijn carriere om zeep wil helpen luistert hij naar zijn moeder die Raiolo erbij heeft gehaald puur

 12. Vak 120

  Gelijk afscheid nemen van deze langs zijn schoenen lopende snotneus! En dan dat logo kussen,daar word ik ziek van!! Wil de fans niet voor de gekhouden zegt hij….nou justin dat heb je dus een heel jaar gedaan! Ben klaar met dit ventje! Veel plezier op alle reserve banken!

Comments are closed.