There are no ads, please add some


Dolberg scoort weer eens in de ArenA: ‘Het was een tijdje geleden ja’

Kasper Dolberg kwam zondagmiddag eindelijk weer tot scoren in de ArenA tijdens de wedstrijd tegen Roda JC (5-1). Het was voor het eerst sinds mei dat de Deense spits in eigen stadion tot scoren kwam, toen hij doel trof in het met 4-0 gewonnen thuisduel tegen Go Ahead Eagles. “Het was wel weer tijd”, aldus Dolberg op de website van Ajax.

“Het voelt altijd goed om te scoren. Het was een tijdje geleden dat ik in de ArenA had gescoord”, vertelt de twintigjarige spits, die toegeeft dat de Amsterdammers in de eerste helft matig speelden. “We begonnen niet goed en kwamen 0-1 achter. We speelden slecht en ik weet niet zo goed hoe het kwam. Gelukkig werd het net voor rust 1-1, dat was precies volgens plan. In de rust hebben we besproken wat er aan de hand was. We hebben toen een nieuw plan gemaakt. De wissel van Frenkie de Jong voor Deyovaisio Zeefuik maakte het verschil”, vervolgt Dolberg, die onlangs ontbrak in de Deense selectie voor de beslissende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland. “Ik heb de trainer gesproken en ik begreep waarom ik niet was opgeroepen. Zij communiceren goed en ik was ook niet boos, hoor. Natuurlijk had ik liever gespeeld, maar mijn doel blijft om er tijdens het WK bij te zijn. Vandaag heb ik met één doelpunt weer een goed begin gemaakt.”


Gerelateerde posts

13 reacties

 1. Jimmy1971

  Toch heeft hij nog niet de klasse van vorig jaar laten zien , hopen voor iedereen dat dit gauw weer komt !!

 2. Widi

  Wat ik vooral zie is dat hij een spits is voor steekballen. En niet voor voorzetten vanaf de zijkant.

  1. paulvos

   Ze zijn allemaal nog zo jong zo onervaren, de slimmigheidjes ontbreken nog te veel, ze kunnen heus wel tegen ’n bal trappen hoor dus het duurt nog even, maar komen doet het dat is zeker.

 3. Basisspeler

  Dolberg liep doelloos rond. Zonder bezieling en zonder gevaar. Het doelpunt was wel erg knap gemaakt.

  1. -buitenkantje rechts-

   Nu al een enorme tijd uit vorm.. op het doelpunt na onzichtbaar.. kan je wel steeds op de medespelers wijzen, maar Dolberg zelf creëert geen enkele kans. Nu ook al niet meer geselecteerd voor he Deense team.
   Rustig in zijn hoofd? Van mij mag er wel een kilootje pit in.

 4. Iamsterdam2015

  Tja. Veel mensen hebben het er over dat het wel komt en talent vol etc etc. Het seizoen is al op de helft en het is ( voor mij) godsonmogelijk dat je, als je zoveel talent hebt als dat men zegt, zo lang uit vorm bent. Wordt hij noet gewoon “ beter gemaakt” door de zogenaamde kenners en Dolberg fans dan dat hij is? Die jongen loopt erbij als of hij totaal met iets anders in zn hoofd zit en als hij perongeluk de bal krijgt lijkt het wel alsof hij wakker schrikt waarna hij (regelmatig) de bal weer verliest of een foute keuze maakt. Nee ik hoop dat hij gaat vlammen en gun die jongen het ook…….maar ik zie het niet gebeuren.

 5. Iamsterdam2015

  Tja. Veel mensen hebben het er over dat het wel komt en talent vol etc etc. Het seizoen is al op de helft en het is ( voor mij) godsonmogelijk dat je, als je zoveel talent hebt als dat men zegt, zo lang uit vorm bent. Wordt hij noet gewoon “ beter gemaakt” door de zogenaamde kenners en Dolberg fans dan dat hij is? Die jongen loopt erbij als of hij totaal met iets anders in zn hoofd zit en als hij perongeluk de bal krijgt lijkt het wel alsof hij wakker schrikt waarna hij (regelmatig) de bal weer verliest of een foute keuze maakt. Nee ik hoop dat hij gaat vlammen en gun die jongen het ook…….maar ik zie het niet gebeuren. Maar goed, van sommige mensen mag ik dit hier niet zeggen want dat lijkt teveel op een mening en dat willen ze niet!!

Reageren is niet mogelijk.