There are no ads, please add some


Ziyech over uitfluiten door eigen fans: “Dat kun je geen supporrters noemen”

Hakim Ziyech heeft er geen goed woord voor over dat hij zondagmiddag regelmatig werd uitgefloten door de eigen Ajax-fans tijdens de wedstrijd tegen Roda JC. De middenvelder was de kop van Jut van het thuisploeg tijdens de eerste helft. Ajax speelde dramatisch en nadat de Marokkaan voor de czoveelste maal balverlies leed en wederom een actie mislukte, werd hij uitgefloten.

“Supporters die hun eigen spelers uitfluiten kun je geen supporters noemen”, aldus Ziyech desgevraagd in gesprek met de NOS. “Je hoort je ploeg te steunen ondanks dat het wat minder gaat. Vorig jaar was het Bertrand Traoré die altijd uitgefloten werd en dit jaar zoeken ze iemand anders, prima. Het is niet leuk. Maar ik weet wat ik het team kan brengen en ik doe gewoon mijn stinkende mijn best. Ook als ik niet goed in de wedstrijd zit kan ik nog altijd heel gevaarlijk zijn. Ik snap het niet, maar dat moet je aan de supporters vragen.”


Gerelateerde posts

84 reacties

 1. Indojood

  Eens met Hakim. Het probleem van dit seizoen is het zwakke management, niet de spelers dus we moeten hen blijven steunen. Maar goed, van de week is Donny voor van alles en nog wat uitgemaakt hier (pussy, rotjoch, zeurende pubermiljonair, verwend nest) dus ik verwacht niet teveel van mijn zgn. medesupporters.

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Deels eens met Hakim. Het was van de kant van de spelers ook echt heel slecht de eerste helft. Het team werd uitgefloten. Elke speler met een foute actie kreeg het over zich heen. Fout management hoeft niet slechte inzet in te houden. Onterechte kritiek zoals die hier veel wordt geuit is uiteraard stupide. Zoals Ziyech laten banken of Frenkie niet in de basis zetten. Maar ik baalde vandaag ook echt giga de eerste helft.

   1. De Ajacied

    Uitfluiten moet je nooit doen, maar Ziyech was de eerste helft ook echt wel dramatisch slecht, en dan dient de trainer ook Hakim te wisselen!!!!!
    Maar supporters van Ajax
    FLUIT NOOIT ÉÉN SPELER UIT
    ❌❌❌

 2. Jimmy1971

  Ik praat het zeker niet goed , maar hij lijdt echt teveel balverlies en dat gekoppeld aan het blijven opeisen van mislukkende vrije trappen en zijn laconieke uitstraling is wat wrevel wekt !!
  Nogmaals geen excuus om hem uit te fluiten , want daar gaat ook niemand beter van voetballen ..

  1. Mr Ajax

   Ach in Amsterdam zeiken ze altijd dat weet elke voetballer, ik heb persoonlijk liever een onderbouwde kritiek op zijn spel, maar ja dat is lastig in een stadion en is uitfluiten wel een makkelijk en efficient wapen echter weinig chique. Tja we zijn dan ook maar voetbalsupporters he. Je kan het ons niet kwalijk nemen. Je kan er wel heel makkelijk wat aan doen..

 3. Litmanen

  Vervelend he dat je een keer wordt uitgefloten.
  Maar ja, als je de vedette wilt uithangen, dan moet je ook presteren als een vedette.

  Ziyech trekt de kar alleen met zijn uitstraling, niet met zijn voeten.

  Als je in het buitenland zo voetbalt dan zit je na twee potjes op de tribune, vraag maar aan Klaassen. Wordt volwassen Hakim en iets nederiger naar het publiek wat jouw salaris betaalt.

  Prima actie trouwens van Schone die bij een vrije trap de bal van Ziyech afpakt.

  1. Kingkong

   Litmanen had jij maar de helft van de klasse van de naam die je gebruikt ( misbruikt) dan lulde je niet zo stom!

   1. Litmanen

    Dank je Kingkong voor je inhoudelijke bijdrage.
    Toch iets waar veel vrienden van je met een grote muil last van hebben.
    Niet de discussie aangaan, maar direct met gestrekt been er in.
    Je bent dus eigenlijk een soort van mini-aapje.

    1. Kingkong

     Spelers horen niet de bal van elkaar af te pakken
     Eigen spelers hoor je niet uit te fluiten
     Gezeur over geld slaat nergens op
     Kortom je blijft dom litje

  2. dickst14

   Waarom probeer jij Ziyech bij elke gelegenheid af te branden met je misselijk makende commentaren? Hou je lekker bezig met je lievelingetjes. De ene had weer 5 verkeerde inspeelpasses de 1e helft en ging bij de tegengoal als een wijf de lucht in (zoals zo vaak) en god zij speelde je andere lieveling niet. Anders had Kluivert niet gespeeld. Een echte Ajax supporter heeft het beste met Ajax voor. Jij besmet alleen een naam van een grote ajaccied walgelijke lul.

   1. Litmanen

    hahahaha jij gaat een andere speler kwalijk nemen dat hij een keer verkeerd een pass geeft.
    Enig idee hoe vaak Ziyech de verkeerde kleur aan speelde?

    85%!!!!!!!

    Als je met statistieken komt altijd eerst even langs Hakim.

    Dat Schone bij een vrije trap de bal van Hakim afneemt lijkt me logisch. Maar ja, je zult wel met een statistiek komen waarbij Ziyech alles raak schiet…

    1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

     Percentage goede passes in deze competitie van Hakim tot dusver: bijna 75%
     Dat er mindere wedstrijden tussen zitten is niet gek, kan je nagaan hoe goed die anderen geweest zijn. Wel alle statistieken kennen Veltmanen. Deze is van eredivisie.nl. Nogmaals: Hakim is de meest waardevolle speler. Begrijp dat nu eens. Jij maakt een beoordeling op 25% van zijn balcontacten.

 4. Basisspeler

  In de eerste helft waren de fluitconcerten meer dan terecht. Dat heeft niks met wel- geen supporter zijn te maken

  1. Marc Overdwars

   Wat een onzin!
   Eigen spelers uitfluiten in een eerste helft is schandalig. Zeker als dit theaterpubliek nog makkelijker fluit dan klapt of zelfs juicht voor een briljante pass (over meezingen heb ik het niet eens meer…..)

 5. AjaxKat

  Deels off topic: Heeft iemand Studio Voetbal gezien? Was best schrijnend wat Musampa zei. Ziyech zou in Kruzen vorig seizoen iemand zien die een arm om iemand heen kon leggen, vooral bij hemzelf. Dat is weggevallen en er is dit seizoen niemand inclusief Spijkerman (zei Musampa) die die rol heeft overgenomen. Daarnaast zou hij “zijn broertje” Nouri teveel missen. Dit laatste was wel bekend maar het is een teken aan de wand dat Musampa dit in de media zegt. Vooral dat eerste. Zo jammer weer.

  1. JohnDoe77

   Ziyech sliep altijd met Appie op de kamer. Gouden kerel, doet zijn stinkende best, is creatief en speelt dit seizoen in een moeilijk voetballend Ajax. En wat doen “supporters” als het even niet loopt?! Bah!

 6. JohnDoe77

  Ongeloofelijk dat er hier nog trieste figuren zijn die denken dat het oké is om een eigen speler uit te fluiten. Hij heeft dit seizoen prima dingen laten zien. Er valt genoeg over iedereen op te merken en met zijn soort voetval komen ballen ook wel eens niet aan of loopt hij niet altijd mee bij balverlies. Maar hij heeft de meeste balcontacten en assists van iedereen in de eredivisie. En sinds wanneer helpt het om een speler die echt zijn best doet voor zijn team, uit te fluiten? Neem dat spelers van de tegenstander op de korrel!

  Als je hier nog aan twijfelt; ga morgen eens op werk (of gezien de onvolwasse reacties van sommigen; school) luisteren hoe vaak Kakkies beginnen over dat Ziyech uitgefloten werd. Vinden ze prachtig en voor iedere fan van een andere voetbalploeg is dit om van te smullen! Volgende wedstrijd beter dus, vooral van de supporters!

     1. Widi

      Eens. De meeste mensen in het stadion hadden betaald voor die wedstrijd. Als de bakker of de slager oud brood of slecht vlees levert, zeggen we er ook wat van. In het voetbal doe je dat door te fluiten. Jij was erbij. Dus weet je dat het gefluit het hele team betrof. Wat ook logisch was. In de eerste helft waren alleen Zeefuik, de Ligt en Wöber goed. De rest solliciteerde naar een fluitconcert.

  1. Ajax 1

   Helemaal eens. Ziyech toe blijven zingen en laten voelen dat hij gewaardeerd wordt. Dat is wat supporters moeten doen.

 7. Kingkong

  Ook ik erger me vaak aan het vertoonde spel maardat laat ik in het stadion nooit aan de spelers merken die steun je altijd.
  Kritiek doe ik wel via deze site.

  1. Litmanen

   Klopt. Veel verstand heb je namelijk niet.
   Zo oud als voetbal is worden spelers al uitgefloten als ze slecht spelen.
   Juist op de tribune heb je de meest eerlijke eerste reactie van publiek.
   Achteraf praten in een studio over zaken waarover je geen directie informatie hebt ( Musampa: ” ik hoor….” En ” ik begrijp dat…..”) is gelul in de ruimte.

   Musampa heeft net zoveel toegang tot de spelersgroep als elke gemiddelde supporter.

   En erg veel intelligente uitspraken deed hij niet.

   1. Kingkong

    Dat je niet de slimste bent litje hoef je niet ieder commentaar te laten merken ,dat je het verstand van een geplet doperwtje hebt weten we al lang ,dat je ook te weinig een echte supporter bent en graag eigen spelers uit fluit weten we nu ook , kortom op jou hoeft niemand meer te reageren want daar kom je op klaar.

    1. Litmanen

     En weer een goede inhoudelijke reactie van ons aapje.
     Neem een banaantje, wordt je rustig van.

     1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      En nu er achter komen dat Kingkong een gekleurde medelander is. Sta je toch wederom voor lul Veltmanen. Jij, de man (?) die tegen rascisme is.

 8. ajaxpers

  Inderdaad, dat noem je geen suporters maar stelletje gefrustereerde, maatschappelijk mislukte zeikerds.

 9. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Toch apart. We moeten dus spelers blijven toejuichen die met een super slapoe instelling, in een veel te laag tempo aan een wedstrijd beginnen. Niet fel zijn op de bal en nog geen bal over 5 meter kunnen plaatsen. Daar betaal je dus geld voor om naar te kijken en dan moet je blijven juichen? Ze moeten weten dat je er van baalt, dat mogen ze best voelen.

 10. Widi

  Uiteindelijk maken we allemaal zelf uit of we juichen of fluiten. Talentvolle spelers zijn tegenwoordig eerder miljonair van volwassen. Over 5 jaar zal Hakim anders praten over dit soort dingen.

 11. ajaxpers

  Beste Hakim, De kans dat er tussen de 55000 toeschouwers een paar duizend hersenlze voorvochtmensen zit is relatief groot. Jij bent te groot en tw goed om je daarvan iets aan te trekken. Het aanvallende spel van vorig seizoen is ook grotendeels door jouw komst ontstaan maar ook van Sanchez, Kluivert en Dolberg. Het is 100% waar dat er veel risico en creativiteit in jouw spel zit en dat is PRECIES wat we nodig hadden dus weet dat we van je houden en je waarderen.

   1. Litmanen

    En bovendien, een supporter mag juichen en fluiten, dat gebeurde zelfs als in de Meer het Gouden Ajax een snipperdag nam.
    Kijk even in Spanje of Italië rond. Heel normaal, nageboorte!

 12. Charlie2011

  Ik had dat met kennedy basacikoglu. Maar niveau van “ajaxsupporter” is ook omlaag gegaan

 13. f-side64

  stel je niet zo aan ziyech ze hebben gelijk je speelt met 1 air of je Messi Ronaldo of Zlatan ben nou ik zal je ff wakkert schudden je bent de slechtste mv van Ajax dit seizoen kan je er niet tegen ga dan voetballen bij fc jostiband 15.

 14. fredie

  Hakim wij blijven jou steunen jij bent en blijft een topper. Mensen hebben altijd wat te zeuren.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Tip voor je Veltmanen. Lees je laatste 30 bijdragen eens terug en bedenk dan waar je, volgens eigen zeggen, zo’n hekel aan hebt. Het is maar een tip.

 15. afcadeluxe

  ik vond ook dat ziyech 1helft niet goed speelde,maar hij niet alleen,en dat fluiten zal wel van dat theaterpubliek komen,zou zeggen blijf lekker thuis en geef je plekkie maar aan echte fans die hun team steunen in voor en tegenspoed

  1. f-side64

   moeten ze dan juichen als koning ziyech de zoveelste verkeerde pass geeft of zijn we soms bang voor de toorn van zijn geloofsheer

   1. afcadeluxe

    nee natuurlijk niet,maar er 1tje uitpikken is ook niet echt wat helpt,fluitconcert met het rustsignaal is meer voor het hele elftal,of werd veltman ook continue uitgefloten

    1. f-side64

     van veltman is het algemeen bekend dat hij niet goed genoeg is voor ajax maar van ziyech verw8 ik en de 50.000 fans in het stadion en de ruim 2 miljoen in het land meer dan wat hij al 1 poos laat zien qua voorzetten corners/vrije trappen.

     1. afcadeluxe

      ja daar heb jij gelijk in,heb dat zelf al in eerder topic aangegeven dat ik meer van hem verwacht,maar of fluiten helpt?

     2. f-side64

      hem complimenteren is ook de juiste aanpak niet en van kritiek is er nog nooit iemand dood gegaan dus als hij voor 1 miljoen p.j beter gaat spelen stoppen ze vanzelf wel met fluiten

 16. Ajunta

  Het woord supporter zegt het al: support = ondersteunen. Ga dan met z’n allen klappen of zingen ipv te fluiten.

 17. ajaxpers

  Beste Ziyech, lees column Hugo Borst in AD. Alleen bij Ajax wordt de beste speler uitgefloten.

 18. Cootje Adriaanse

  Je kunt Feyenoord-supporters niet vergelijken met Ajax-supporters. Wij lijken er toch anders in te zitten, ander karakter. Bij Feyenoord staan ze al te springen als ze een ingooi hebben verdiend. En wordt een 2-1 overwinning op een laagvlieger gevierd alsof de Europacup is gewonnen.
  Bij Ajax ligt de lat en daarmee het verwachtingspatroon gewoon hoger. We hebben niet voor niets de slogan: WZAWZDB (al kan die al een tijdje in de kast…). Wij willen winnen mét mooi voetbal, één keer raken, snel spel over de vleugels, een balletje hooghouden, spelers met een fantastische techniek.

  Wat we dit seizoen zien, is verre van dat. Gisteren de eerste helft was zowat het dieptepunt, tegen de nummer laatst! Als je ziet hoe Veltman zich laat aftroeven bij die 0-1, hoe Ziyech vrijwel elke bal verspeelt en evengoed alle vrije trappen op eist. Hij schiet vrije trappen dit seizoen amper tussen de palen, laat staan dat hij ze scoort. En maar opeisen die ballen.
  Supporters komen van heinde en ver naar het stadion en betalen veel geld, als Ajax-supporter mag je verwachten dat je daarvoor een leuke pot krijgt. En als het voetballend niet lukt, dan in ieder geval een flinke dosis vechtlust. Maar gisteren leek de eerste helft werkelijk nergens op. Ik vind dat je dat dan niet hoeft te pikken en je ongenoegen naar het team kenbaar mag maken door een fluitconcert. We hoeven niet alles te pikken. Er is de Ajax-supporter al genoeg afgenomen de laatste jaren, want de hele identiteit van de club is eigenlijk al verwaarloosd met dat stadion, de beursgang, etc.

 19. a.p.

  ja Ziyech een andere houding van jou zou ook wel goed zijn. Ik hoop echt dat dit alles een positieve uitwerking zal hebben voor ons als Ajax-supporters en van jou. Wat mij betreft ik ga er voor.

 20. Zlatan4ever

  Sinds wanneer is Musampa een “kenner” ? Hij heeft zijn hele voetbal bestaan te danken aan Ajax ook toen hij al lang ergens anders speelde. Hij heeft ons magische shirt mogen dragen en heeft daarvan jaren kunnen (financieel) profiteren.
  Dus hij moet zijn mond houden

 21. Zlatan4ever

  En wat Ziyech betreft … hij heeft het over zich zelf afgeroepen om te zeggen dat het typisch nederlands is om naar de negatieve kanten te kijken….
  Daar mee plaats je je zelf buiten de nederlandse maatschappij

  1. f-side64

   weet je wat typisch marrokkaans is dat gejank om 1 beetje kritiek bij complimenten hoor je ze niet als fans gaan fluiten om iemand die al het hele seizoen slecht speelt voelt hij zich niet gewaardeerd enz.

 22. Yindi

  Houd nu eens op over Ziyech stelletje zielepoten. Waarom hij? Wat heeft Dolberg dan al maanden voor inbreng en rendement? Waarom wordt die hier ontzien en waarom wordt Hakim afgebrand? Van f-side64 weet ik waarom dat zo is maar van de rest. Zeg, of schrijf dat hij slecht speelt maar uitfluiten is in mijn optiek not done.

  1. f-side64

   maar jij bent ook 1 zielig politiek correct moraal riddertje yindi in welk dom gehucht of dorp ben je verwekt 1 echte nederlandse mokummer zou niet zo piepen dat volk is gewoon kleinzerig van aard.

     1. f-side64

      omdat je blijft zeiken over 1 bepaald persoon uit de geschiedenis dat is iets voor kinderen grow up and be a men

     2. Yindi

      Laten we het er op houden dat wij een verschil van mening en inzicht hebben F64. Alleen probeer ik mijn mening op een fatsoenlijke manier naar buiten te brengen. Mijn inzicht zegt mij, dat je mensen uit een andere cultuur en met een andere geloofsovertuiging, niet meteen zou moeten vergassen. Ik heb daar een andere kijk op. Maar ga gerust je gang, ik heb niet de illusie dat ik jou op andere gedachten zou kunnen brengen.

     3. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Als burgerlijk gelijk staat aan fatsoenlijk en normaal heb je 100% gelijk f-side64.

     4. Yindi

      Dat is zo, jij bent echt een man van de wereld F64!! Dat merk je aan alles. Daar kunnen Widi en ik niet tegenop. Wij zijn gewoon dom.

     5. Yindi

      Ik heb er moeite mee om mensen, vrouwen kinderen en zo, te vergassen. Dat is idd. erg bekrompen.

   1. Widi

    Jij bent een schande voor Amsterdam, 64. Ik zie jou eerder in een plattelandsdorp vol red necks met hillbilly ideeen. Of moet ik zeggen “in 1 plattelandsdorp”?

    1. f-side64

     nou dat valt wel mee als je mij vergelijkt met bepaalde elementen rond het mercatorplein en de mocro maffia.

Reageren is niet mogelijk.