There are no ads, please add some


Justin Kluivert helpt Ajax aan overwinning op Roda: 5-1 (Incl foto’s)

De samenvatting van de eerste helft: Bedroevend slecht. Toch wisten we met 5-1  te winnen maar dat gebeurde na de rust want door het trage spel van Ajax en het slechte spel van Hakim Ziyech was de eerste helft niet om aan te gluren. Roda JC werd de gelegenheid gegeven om lekker te ballen door voorspelbaar spel van Ajax. In de 32ste minuut vergat Joël Veltman mee te springen en Chris Kum kopte de bal eenvoudig langs Onana (0-1). Pas in de 45ste minuut kon Justin Kluivert het strafschopgebied van Roda indribbelen en met een laag schot de Limburgse doelman passeren (1-1).

App-gebruikers: Bekijk de foto’s van deze wedstrijd via deze link

Na de rust besloot Marcel Keizer in al zijn wijsheid de zeer goed spelende Deyovaisio Zeefuik, die voor het eerst aan de aftrap was verschenen, te wisselen voor middenvelder Frenkie de Jong. Frenkie liet vanaf het begin merken dat hij een basisplaats verdient want  hij vond steeds een aanvallende oplossing en bracht zo ook wat tempo in het aanvalsspel. Kasper Dolberg had in de 59e minuut nog geluk dat Kum zijn inzet tot achter de doelman van Roda JC verlengde (2-1). De tweede treffer van Kluivert was er één om in te lijsten. Justin schoot fraai raak met de wreef van zijn schoen (3-1). Hakim Ziyech leverde in de tweede helft bij een stand van 3-1 pas een bijdrage aan de opleving van Ajax. Hakim leed voor rust zo veel balverlies dat hij vaker een tegenstander dan een medespeler bereikte. Donny van de Beek en opnieuw Justin Kluivert lieten Ajax naar 5-1 uitlopen waarmee Justin het recht had om de wedstrijdbal mee naar huis te nemen.

Opstelling Ajax: Andre Onana; Deyovaisio Zeefuik (46. Frenkie de Jong), Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber; Donny van de Beek, Lasse Schone (81. Siem de Jong), Hakim Ziyech; David Neres, Kasper Dolberg, Justin Kluivert (86. Dennis Johnsen)

Opstelling Roda JC: Jurjus; Vansteenkiste, Kum, Auassar, Götz; Gustafson, Ndenge (73. Vancamp), Makrini, Velzen (64. Rosheuvel), Schahin, Engels (79. Milts)

Ajax-Roda JC 5-1 (1-1)
32, Kum 0-1
46, Kluivert 1-1
59, Dolberg 2-1
60, Kluivert 3-1
75, Van de Beek 4-1
85, Kluivert 5-1

Gele kaarten: Engels (Roda)
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 51.000

App-gebruikers: Bekijk de foto’s van deze wedstrijd via deze link

De ArenA krijgt langzaam aan aan de buitenkant een jasje

De geblesseerde Huntelaar krijgt een presentje van Overmars omdat hij inmiddels 150 wedstrijden in Ajax 1 heeft gespeeld

Zeefuik in de basis vanwege de blessure van Sinkgraven en een niet helemaal fitte Viergever

Ook Dolberg natuurlijk , zeker nu Huntelaar geblesseerd is

Neres en Veltman

Ziyech: soms magistraal, maar de laatste weken (te) vaak onder de maat

Roda krijgt in het eerste half uur de beste kansen en scoort zelfs de 0-1

Ook Keizer ziet dat Ajax de eerste helft belabberd speelt

In de tweede helft komt Frenkie de Jong voor Zeefuik en speelt Ajax 3-4-3

Kluivert krijgt het dan op de heupen

Schone blijft een kanjer

Kluivert is nauwelijks te stoppen

Ja wat nou?

Na de 3-1 probeert Kluivert ook nog een halve omhaal

Dolberg zoals we hem kennen: zonder emotie

In de slotfase vervangt Johnsen de uitblinker Kluivert

En dan dat lekker Amsterdamse bravoure-boefie!


Gerelateerde posts

187 reacties

 1. marcussboss

  jaaa de wedstrijd was dramatisch, maar wel blij dat we nu een goede linksbuiten hebben en niet langer naar younes hoeven te kijken😉 hopelijk kan kluivert deze lijn doortrekken!

 2. Charka53

  En even over Ziyech ik dacht dat hij het elftal zou laten voetballen maar niets is minder waar zie de eerste helft Ajax speelde als een krant en dan verwacht je van Ziyech dat hij de ballen klaar legt zodat er wat mee gedaan kan worden dus niets hij is pas goed als de rest goed gaat voetballen. dus laat hem maar eens op de bank beginnen Keizer .

 3. dickst14

  iedereen op dit forum had min of meer dezelfde opstelling. De opstelling van Ajax na rust. Weer een brevet van onvermogen voor de technische staf. Gelukkig redt Kluivert ze. Hoe is het mogelijk dat ze elke wedstrijd ingaan zonder bezieling en geloof. Tegen Vitesse en Utrecht viel het niet meer recht te zetten. Dank zij Kluivert vandaag wel. Mag het niet schrijven, maar gelukkig kon Younes vandaag niet spelen.

 4. Kingkong

  Hoe kan je als Ajax zo’n eerste helft afleveren dan heft de trainer je niet goed geprepareerd , blijk wel anders kan er nooit zo’n groot verschil zijn in twee helften.

 5. Charka53

  Als een trainer ze moet motiveren voor een wedstrijd is er iets mis met de spelers zelf hoor , je baas verwacht toch ook als je op je werk komt dat je gewoon je werk doe.

 6. Vak 120

  Voor mij zitten keizer en ziyech op een lijn!! Een speler die zelf schrijft dat hij CL speelt volgend jaar terwijl hij het zwakte punt in het elftal is en een trainer die wisselt om te wisselen moeten oprotten bij ons ajax!! We moeten terug naar ajax qua ploeg!!

 7. Ajax 1

  Ik heb alleen de tweede helft kunnen zien, en dat was wsl een stuk beter dan de eerste helft die niet om aan te zien was. Tweede helft zag ik een goede ziyech, kluivert uiteraard lekker, de jong met een paar prachtige steekballen. Was een lekker helftje. Nu kan keizer toch niet meer met younes aankomen volgende wedstrijden, en hopelijk krijgt frenkie de jong ook meer speeltijd. PSV speelde ook erg slecht maar pakt helaas iedere keer punten. Thuis afmaken 10 december, tikkie uitdelen en dan ben ik er gelukkig weer bij.

 8. Fan uit 076

  Jongens niet negatief blijven doen aub!!!!! Eerste helft was niet best ,maar dat besefte ze zelf ook wel,daarom heb ik wel genoten van de 2 e helft !!! ( wacht maar eens af ,over 2 weken,dan weet ik zeker dat het vanaf de eerste minuut vuurwerk is !!!!!!!

 9. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Kluivert in de tweede helft wereldse verdedigende actie. Gewoon tegenstander wegduwen en als een sprinter weer naar voren.

 10. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Kluivert in de tweede helft wereldse verdedigende actie. Gewoon tegenstander wegduwen en als een sprinter weer naar voren. Heb ik Younes nooit zien doen 😉

 11. vak411

  eerste helft wel Dickst.. toen hebben. we vooral duiven gekeken. laten we eerlijk zijn, 2e helft was prima.

 12. vak411

  huh? tuurlijk is zyech al weken niet in vorm. maar als het wel draait is hij de beste.. roep jij dat hij op.moet rotten? en jij zegt op zuid 1e ring te zitten? lekkere supporter.. wat mij betreft rot jij…..

 13. dickst14

  nadat de opstelling verandert was in de opstelling die iedereen verwachtte. Ik zie helemaal niets meer van het vastzetten op eigen helft zoals verleden jaar. Gelukkig maakt Kluivert vlak voor rust uit het niets de 1-1 en wordt de opstelling aangepast. Roda staat onderaan. Tegen Vitesse en Utrecht was het te laat.

 14. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Over alle wdstrijden is Ziyech veruit de meest rendabele speler. Door zijn vele balcontacten vallen ook mislukte actie meer op. Sommige supporters onthouden alleen deze acties. Vandaag was het echter wel heel slecht de eerste helft. Verder blijft hij de koning van de assist of voorbereidende assist. Hij functioneert alleen het beste bij snel spel.

 15. dickst14

  Ajax qua ploeg? ja je hebt gelijk. De spelers zouden inderdaad veel gemotiveerder het veld op moeten. Blijkbaar is er weinig chemie met die 4 dooie mussen van de technische staf.

 16. Indojood

  Tweede helft stond het logischer en Frenkie speelt toch wat directer naar voren. Niettemin win je deze wedstrijd door individuele kwaliteiten. Daarom moet je spelers als Justin, Frenkie en Hakim koesteren. Zij kunnen met één actie iets forceren, ook al zitten ze totaal niet in de wedstrijd.

  Leuk trouwens dat de enige echte Litmanen er was (niet die domme kneus van dit forum die nooit gaat).

 17. Vak 120

  Iemand die zelf schrijft dat hij CL gaat/moet spelen zal juist in een slecht spelend ajax op moeten staan…hij is de zwakste op het veld! Of zie ik het nu helemaal verkeerd???

 18. dickst14

  Je kan het ook omdraaien. Als er meer beweging is enz enz. maar met je eens dat hij de eerste 60 minuten slecht speelde.

 19. a.p.

  Wat een slechte eerste helft , het was maar goed dat Kluivert gelijk maakte. De 2e helft kreeg ik weer een lekker gevoel . een terechte man van de wedstrijd Justin Kluivert!

 20. a.p.

  ja indojood het was zeker leuk om te zien dat de Echte Jari Litmanen weer eens in ons midden was. Hij was vroeger 1 van mijn grote helden.

 21. De seijs

  Dus indojood, iemand met een eigen mening op dit forum met de nickname litmanen, is voor jou een domme kneus. Zegt meer iets over jou dan over die ander! Beetje jammer weer!

 22. Kingkong

  Het verschil tussen gewoon werk en top sport is dat als ikniet mijn best doe het bedrijf gewoon door werkt als topsporters er met de pet naar gooien maakt dat wel een verschil , vandaar het verschil in beloning , dus mag je meer verlangen !

 23. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Goal van vd Beek was er een van de “Jonkies”: Frenkie, Justin, Donny. Mooie acties, mooie goal.

 24. dickst14

  Ik moest even wennen om weer sympathie voor dit fenomeen te krijgen. Als je veel op dit forum zit krijg je haast een hekel aan Litmanen vanwege zijn kortzichtigheid, selectieve verontwaardiging omdat je de naam Litmanen gebruikt ziet worden voor allerlei ….. Blij dat ik weer Litmanen heb gezien. Wat zou hij kwaad worden en zich doodschamen als hij wist dat een idioot zonder voetbalverstand zijn naam elke dag misbruikt.

 25. De seijs

  Doe ik altijd al indojood. Alleen heb jij hier al vele malen hier verkondigt dat je dat niet meer op mij zou doen. Maar wanneer ik bij jou de stekels doe opzetten moet je toch je frustratie aan mij kwijt 😂😂 (verdedigen )

 26. -buitenkantje rechts-

  Natuurlijk de overwinning dankzij Kluivert.. Wat een verademing tov Younes!
  De basis van de overwinning in de 2e helft lag echter aan tactische blunder van de coach van Roda. Keizer bracht in de tweede helft Frenkie voor Zeefuik (speelde prima 1e helft!). Hiermee een verdediger minder, maar een betere bezetting op het middenveld met 4 middenvelders. Het antwoord van Roda was een extra aanvaller in et brengen.. Grote blunder. juist hierdoor ontstond voor Ajax met een extra middenvelder meer ruimte die dankbaar door Frenkie, Hakim En Patrick gebruikt werd. De overwinning kwam dus niet door de komst van Frenkie, maar door het feit dat het middenveld nu beter bezet was en Roda door de wissel meer ruimte weggaf.
  Keizer deed door het inbrengen van Frenkie dus een goede wissel, maar werd geholpen door de wissel van Roda. De wissel van Siem was niet goed. Siem inbrengen was prima, maar daarvoor had hij Dolberg eruit moeten halen. Dolberg die deze wedstrijd ook weer verloren rondliep.
  Wat je mijns inziens van deze wedstrijd moet leren is dat de basis van succes ligt bij een goede veltbezetting op het middenveld. Voor mij een middenveld met Schöne, F de Jong, S de Jong, vd Beek en Ziyech.
  Ziyech vond ik ontevreden rondlopen.. verongelijkt. Bij de Jonkies zag je de spelvreugde wel.
  Na de eerste helft was ik van plan mijn tijd beter te gaan gebruiken.. In de tweede helft werd gelukkig veel goed gemaakt met dank aan Kluivert. Perfecte invulling van de “De dag van de toekomst”

 27. Moosie

  Naar mijn mening hebbie gelijk Johan zowel over de wedstrijd als over de kneusjes fijn weekend verder

 28. EugAjax

  Wat zijn we toch verbonden met een unieke club, wij met zijn allen:
  Directie, TH, staf, spelers en supporters
  Heerenveen uit 0-4, Sparta thuis 4-0, Feyenoord uit 1-4, Willem II uit 1-3, Utrecht thuis 1-2 (domme acties om spelers tevreden te houden), NAC uit 0-8 en Roda JC thuis 5-1.

  7 wedstrijden 6 overwinningen en doelsaldo 29-5……….

  En nog is overheersende gedachte dat iedereen moet oprotten😄😄.

  Welke club in de wereld kan dat zeggen?

  Ik wil een beroep op jullie allen doen. Blijf zoveel mogelijk onze iconen uitschelden, niet goed genoeg bevinden en blijf ze beschimpen.

  Want na een door persoonlijk leed onmogelijke start van seizoen zijn de meesten helemaal los gegaan op de club en de mensen die er werken.

  Maar begint erop te lijken dat Ajax de goede weg in heeft gezet.

  Nogmaals blijf mopperen op een saaie 0-8……blijf mopperen op die dode dienders in dugout blijf mopperen op die beleidsbepalers die onze club naar de klote helpen. In godsnaam blijf dat allemaal doen en dan vieren we in mei de dubbel!!

  Fijne zondag allen, ik heb WEL genoten laatste drie helften van ons aller Ajax.
  Nogmaals we zijn er nog bij lange na niet, maar deze unieke club gaat richting de dubbel, tenminste als jullie allemaal blijven mopperen op dat zooitje in de Arena⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

  PS Bosz gaat het niet redden. Wedstrijd vol spektakel gister, maar in Duitsland gelden andere normen…….daar geld uitschakeling CL en geen overwinning in competitie sinds Borussen. En de schaamte van gister, geloof me geel zwarte deel Ruhrgebied in rep en roer.😄👍.

 29. Moosie

  Ja hoor pannenkoek ga jij je gelijk maar halen hoeveel punten staat pisvee voor? Welk Europees toernooi spelen wij ?

 30. dickst14

  Je hebt een hoop geschreven zeg. Maar als Ajax 10 dec. tegen Psv niet wint is het afgelopen. Als ze beginnen zoals altijd dit seizoen dan kunnen we de 2e helft al schriftelijk afdoen.

 31. -buitenkantje rechts-

  Heerlijk.. een ander geluid. Welkom Eug.. Niet dat ik het altijd met je eens ben, maar wel een verfrissend geluid..👍😁

 32. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  EugAjax, Ajax gaat volledig naar de klote (kan het niet anders zeggen, sorry) en jij hebt een Hosanna stemming? Ajax richting de dubbel? Je bent een vreemd mens.

 33. Indojood

  Onjuist. Af en toe reageer ik wel op jou, als ik er zin in heb zoals nu. Je zit nu Litmanen te verdedigen terwijl hij jou “volkomen gestoord” vindt en van hetzelfde niveau als AB. Maar dat was je al weer vergeten, zo dom ben jij.

 34. dickst14

  Waarschijnlijk wel. ik vond ook dat Kluivert iets te weinig gelopen heeft vandaag. We hebben dat loopvermogen heel erg gemist van Younes

 35. EugAjax

  Lezen Moosie lezen,

  Ik schrijf dat we er bij lange na niet zijn nog. Valt alleen op hoe feller er gemopperd word op onze club hoe beter de prestaties zijn…..
  Daarom dit beroep op jullie. Blijkbaar maakt het de selectie en iedereen extra scherp en het spel word steeds beter. Van laatste 4 helften 3 goed tot zeer goed………dus blijf mopperen op alles en iedereen die met die kut club te maken heeft😄👍.

 36. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  De prestaties zijn slecht EugAjax. Dat de uitslagen goed zijn maakt de pestatie nog niet goed. Jij doet aan scorebord journalistiek.

 37. EugAjax

  Heb je die lampenkappen zien spelen laatste drie wedstijden….ooit gehoord van wet remmende voorsprong…..nogmaals blijf mopperen, dat is des Ajax en dubbel coming up😄👍🏆@34e@Appie!!!! Voor minder doe ik het niet anders is het echt een kut club

 38. -buitenkantje rechts-

  Excuus.. zat al bij andere reacties te kijken naar een Pascal.. we hebben hier namelijk wel een Pascal. Pascal op het forum met een Alfa..😄 Zie vorige topic.

 39. De seijs

  Onjuist! Jij reageert op mij als ik jou terecht wijst! Dan moet jij je gauw verdedigen hier. En wat iemand hier van mij vindt dat boeit mij niet. Maar daar ben ik hier misschien de enige in!

 40. dickst14

  ze hebben geluk steeds ja. en wij verzieken het tegen utrecht en vitesse. totaal geen of te laat bezieling

 41. PvL020

  En Ziyech gewoon zeggen dat de fluitende supporters, geen supporters zijn. Wat is hij dan als hik zo verdomde slecht speelt!? Das is allemaal okay. Accepteer toch eena kritiek man!!

 42. AjaxKat

  Deels mee eens. Schreef t net ook al, Ziyech speelt soms ballen de lege ruimtes in op het veld. Dat is helemaal goed en een kwestie van inzicht. Maar als zijn medespelers niet snappen dat je met die ballen mee moet lopen dan lijkt t steeds of Ziyech het niet snapt. Volgens mij kun je daar op trainen/over communiceren. Helaas is onze huidige technische staf niet zo kundig. En laten we niet vergeten dat veel automatismen onder PB inmiddels weg zijn.

 43. Iamsterdam2015

  De Seijs ik begrijp je helemaal. Als ik wat over Dolberg zeg die naar MIJN MENING weinig laat zien, krijg ik ook commentaar van hem dat ik “ slap lul”. Tja, wat moet je nou met dit soort Forum holligans….???

 44. dickst14

  Toch schijnt Younes meer loopvermogen te hebben volgens Keizer. Daarom speelt hij normaliter.
  Die Keizer houden we niet die gaat in de winterstop naar Madrid of Barcelona. (hopelijk als werlkloze toerist)

 45. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Younesis meer de rustige marathonloper. Kluivert de sprinter. Geef mij de laatste maar. In de tweede helft kon hij vaak worden weggestuurd met een diepe bal waar Younes de bal altijd in zijn voeten aangespeeld wil hebben.

 46. Forever nr14

  Juist PvL, huilen balk is het zeg, ga eerst eens wat presteren en prijzen winnen, ga ons trouwe ajacieden die “gewend” lees Verwend zijn met een Ajax dat wel voor de prijzen ging niet zeggen wat ze wel/niet moeten doen “snotneus” met ongeiintereseerde instelling wekelijks. Dat je kun voetballen geloven we best, maar laat dat wekelijks en 90 minuten zien, draag het team eens, ipv lopen jammeren.
  Jankerd

 47. dickst14

  Onjuist de S is niet dom. Die jongen is waarschijnlijk 6 jaar dus vind ik het heel knap dat hij op die jonge leeftijd al op dit forum zit. Is waarschijnlijk een megabrein. stel je voor 6 jaar en maar 4 taalfouten in een zin. Ongekend.

 48. De seijs

  😂😂d14 jaar. Een zin begin je met een hoofdletter! En ook de naam van een stad begint met een hoofdletter! Kijk het maar na hier onderaan. Zo makkelijk weer de bal bij jou terug te kaatsen. 😂😂😂😂

 49. Widi

  Je analyse klopt wel. Maar ik vind dat Ziyech dan de anderen moet laten spelen zoals hij wil. Hij moet de ploeg op sleeptouw nemen. Of is dat teveel gevraagd?

 50. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Het is ook Ajax. Naam van een Griekse god is altijd met een hoofdletter.

 51. Widi

  Eug, ik ben het met je tegenstanders eens dat het spel niet goed is. Omdat de andere ploegen nog veel slechter zijn en door individuele kwaliteiten zijn de uitslagen wel goed. Maar daar zijn we bij Ajax nooit tevreden mee geweest en ik hoop ook dat we het nooit worden. Verder prima dat je weer eens meepraat.

 52. Indojood

  Tendentieus en onjuist artikel. Het hele team was slecht de eerste helft maar Hakim zette de goal met Justin op. In de tweede helft met Frenkie erbij en dus een betere middenveldbezetting richtte Hakim zich op. Belachelijk dat de beste speler in onze selectie wordt uitgefloten. De spelers gaan gebukt onder het zwakke management van Keizer c.s. dus we moeten onze spelers steunen.

 53. Widi

  Als ik onze forum Litmanen was, zou ik wel kunnen lachen om de naam Veltmanen. Leuk gevonden. Verder vind ik hem wel uitgesproken, maar hij heeft niet altijd ongelijk.

 54. Widi

  Ziggo bracht bij de 2-1 meteen Keizer c.s. in beeld. Misselijk makend. Alsof die sukkels iets met de voorsprong te maken hadden.

 55. Vak 120

  Hoor net het interview van ziyech bij studio sport…
  Zelfkritiek bij hem is 0,0!! Ik ben klaar met hem,hij mag wel zeggen dat HIJ cl speelt volgend jaar(met of zonder ajax).maar als meneer van zijn 20 ballen 18 kut ballen geeft moet iedereen hem toe juichen!! Ziyech welkom in de grote mensen wereld en ga slim spelen en niet teren op 2 goede ballen in 90 min!! Ziyech exit,Frenky welkom!

 56. ajaxpers

  Het zijn ondankbare honden die kritiek hebben op Ziyech. Ziyech met 1 been is nog de beste speler van NL.

 57. dickst14

  Hoe oud is zjiech. Zit 1 jaar bij Ajax. De aanvoerder zou het voortouw moeten nemen. Maar net als de technische staf te onbekwaam of te introvert.

 58. Wembley71

  Hoorde net Zyech over dat fluiten…….niet handig vriend…..of hoorde we hier een winterse transfer aankomen? En dat alleen omdat een idioot op tv roept dat Zyech 37 keer balverlies lijdt en een aantal dwaasjes op een zondagmiddag lekker gek willen doen in een stadion???

 59. dickst14

  Als het vanaf de 1e minuut vuurwerk had geweest tegen Vitesse en Utrecht hadden we geen 8 maar 2 punten achter gestaan.

 60. dickst14

  Smeagol doe rustig aan. Als je jezelf als kind al zo druk maakt, hoe moet dat later dan?

 61. ajaxpers

  Stelletje kutsupporters zijn het die onze beste speler uitfluiten. Mensen fie hun eigen tekortkomingen en hun uitzichtloze uitkeringsbestaan op een speler afreageren

 62. vak411

  forum hoolygans, teletekst suopporters maar onder tussen alleen maar elkaar afzeiken bij elk artikel. al weken lang. helemaal klaar mee..

 63. Widi

  De beste voetballer moet dat doen. Onze aanvoerder heeft genoeg aan zichzelf. Moet alle zeilen bijzetten om mee te kunnen. Maar als Ziyech naar het podium wil waar hij zegt heen te willen, zal hij Ajax bij de hand moeten nemen in deze zwakke eredivisie. Eriksen deed dat in zijn laatste jaar. Zolang Ziyech dat niet doet, is hij niet klaar voor de volgende stap. Vind ik. Geen kritiek. Juist vertrouwen dat hij meer kan dan we nu zien. Hij heeft ook gewoon pech met een technische staf die voor 75% uit onnozelen bestaat.

 64. De seijs

  Keurig d14 jaar. Je begint het al te leren. Als ik het je maar voor zegt.😂😂 Begin je zin met een hoofdletter! Niet meer vergeten hè knulletje 😂😂😂

 65. dickst14

  Kwam door Frenkie de Jong. Die zat nog wel op de bank en dat kwam dan weer door de trainer.

 66. Indojood

  Ben het met je eens dat mensen hun uitkering niet aan een seizoenkaart of kaartje moeten besteden. Daarvoor is het niet bedoeld.

 67. vak411

  eerst roep je dat Ziyech op moet rotten, nu dat hij exit moet. hij is de enige die echte buitenklasse is. al heeft hij iedere wedstrijd 15 keer balverlies..mag hij na zijn fantastische jaar vorig jaar, na het “verlies” van zijn vriend én met een kak trainer als dit ook een poosje uit vorm.zijn? . hij zet er wel assist en goals tegenover. begrijp werkelijk niet dat je zo onrespectvol met onze spelers om gaat.

 68. Litmanen

  Schei uit, Ziyech speelde het eerste uur dramatisch. Alle ballen op heel dacht hij waarschijnlijk. Zelfs passes over toen meter kwamen niet aan.

  Frenkie de Jong bepaalde de wedstrijd, want ook VdBeek was onzichtbaar en van Schone kun je niet verwachten dat hij het slot op de deur is en ook nog een alle passing moet verzorgen.

  Keizer durft Ziyech gewoon niet te wisselen. En mijnheer Ziyech durft te zeggen dat mensen die hem uitsluiten geen supporters zijn.

  Misschien is Ziyech wel geen Ajacied……

 69. dickst14

  Blinde. de enige die vooruit wil verdedigen en dan hopeloos achterom kijkt waar de rest blijft is Zjiech. Dat hij momenteel niet gelukkig is in zijn acties ben ik met je eens maar hij heeft genoeg inzet em heeft waarschijnlijk dezelfde teleurstelling als iedere Ajax supporter. Dat we niet doorgepakt hebben na afgelopen jaar.

 70. PvL020

  Ik geloof ook zeker dat hij kan voetballen. Is alleen niet de spelers die een team op de rails zet. Met Frenkie in de 2e helft deedhij het beter. Maar hij moet in de spiegel kijken en niet dit zeggen

 71. Vak 120

  Oprotten is overdeven,maar als hij denkt dat hij meer is als een ander of hoger op kan dan mag hij van mij vertrekken naar een andere club!

 72. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Ziyech en het heke team speelt slecht bij een te laag tempo. Bij hoger tempo speelt het team beter en Ziyech uitzonderlijk. Laten staan dus maar standaard in hoger tempo spelen. Heel simpel. De man met het meeste rendement wissel je niet.

 73. Ajax 1

  Ziyech heeft gelijk: heb het hier al vaker gezegd. Hij is in principe de beste speler die we hebben en die moeten we koesteren. Nog steeds veroverd hij de meeste ballen vd eredivisie. En hij is dit jaar wat minder in vorm, maar werkt altijd en heeft ook briljante momenten. Sorry, maar als je zo’n speler niet kan steunen dan ben je inderdaad geen supporter.

 74. Litmanen

  Indioot, jij bent hier de kneus. Constant hulp zoeken bij AB en Nickst, ga er zelf eens voor staan. En deze TOPIC gaat niet over mij of Litmanen maar over een dramatisch Ajax met een dramatische Ziyech die gered wordt door Frenkie.

  Als je mij of anderen hier wilt afbranden, wacht dan even tot het topic daar over gaat.
  Overigens was ik vandaag in de Arena.
  Ik heb gezegd dat ik alleen nog naar Ajax ga als het me niets kost, gezien het verleden.
  Ik zat vandaag in een heerlijke skybox. Vlakbij mijn grote held.

 75. Ajax 1

  Sorry, maar ziyech heeft groot gelijk. Het is de beste speler die we hebben maar is helaas niet in zijn allerbeste vorm. Maar hij werkt hard, verovert de meeste ballen vd eredivisie en heeft gelukkig ook altijd momenten die beslissend zijn of waar je voor naar het stadion komt. Beschamend dat zo’n speler uitgefloten wordt.

 76. Ajax 1

  Je bent niet goed wijs vak120….hij is geen misselijk makend gastje, hij heeft groot gelijk. Je moet je kapot schamen als je hem uitgefloten hebt

 77. Litmanen

  Lachu. Alle debielen bij elkaar. Onder leiding van opper snuiver Moosie. De rest zal ook wel aan de drugs of de drank zijn. Geeft niks hoor, hulpverleners zat.
  En de naam Veltmanen? Leuk gevonden hoor! AB kwam daar ruim een jaar geleden al mee.
  Maar ja, bezopen of stijf van de drugs, dan ontgaat je wel eens wat.

 78. Litmanen

  Aldus, professor Nickst. Frenkie trok de wedstrijd open. Een stuk korter en ook nog waar.

 79. Vak 120

  Als iemand goed speelt zeg ik het ook,als iemand al 3 maanden klote speelt en bakken geld verdiend mag dat zeker ook gezegd worden! Als hij daar niet tegen kan moet hij lekker stoppen en bij een amateur clubje gaan spelen!

 80. EugAjax

  Widi geloof me daar ben ik ook niet tevreden over en zal dat ook nooit worden, MAAR ik zal ook nooit tevreden zijn met een seizoen mooi voetbal (grotendeels tweede helft vorig seizoen) en dan einde rit ook niks aan prijzen. In beide gevallen niet of niet helemaal tevreden. Toch zie ik meer lijn in spel laatste paar wedstrijden en ik zie dingen waar ik echt van kan genieten. Nee nog lang niet goed genoeg dat ben ik met jou en mijn ‘tegenstanders’ eens. Wist niet dat er Feyenoorders op forum zaten 😂😂😂

 81. EugAjax

  Dickst14, hier ben ik het zeker mee eens. Die twee potjes kunnen ons de das om doen en is totaal te wijten aan wat mij betreft mentaliteit, en vooral tegen Utrecht uit de bocht vliegen van technische staf door een qua uitslagen succesvol team (weken lang al ervoor) uit elkaar te halen.

  En ja ik neem laatste twee wedstrijden niet heel serieus hoor. Twente uit, PSV thuis en AZ uit gaan bewijzen of comeback echt is ingezet of dat we echt een drama seizoen tegemoet zijn getreden.

  O ja wedstrijd tegen Twente, ik ben benieuwd word geleid door de man die sommigen naar Ajax wilde halen. Ondertussen 0 uit 3, nog nooit een trainer zo slecht gestart bij de FC uit Enschede.

 82. Moosie

  mooi hoor oppersnuiver van meneer kijk mij eens in een skybox zitten lol nou nog een portie euthenassi eten en dan morgen vroeg weer op want dan gaat je prostaat weer klagen

 83. EugAjax

  Hey BR deze was even voor jou en je verzoek😄👍. We zijn het idd niet altijd eens. Toch moet ik zeggen sla je bij analyse spijker op kop. Ik dacht he he eindelijk wisselt die Keizer geniaal! Maar zou zomaar kunnen dat zijn geluk de tegenzet was van Molenaar….heel goed punt na de samenvatting gezien te hebben en er goed op gelet te hebben ben ik het met je eens.
  Op naar de echte wedstrijden Twente, PSV en AZ

 84. Charka53

  Inderdaad Litmanen dit van Donny is hetzelfde wat Klaassen over kwam toen Ziyech er bij kwam dus mijn mening is Ziyech op de bank en Frenkie spelen.

 85. dickst14

  Blij voor je dat je grote held je niet gezien heeft en helemaal niet wat je uitspookt onder zijn naam. Ik adoreer Johan, ik zou het niet in mijn hoofd halen stukjes te publiceren in zijn naam. Maar goed niet iedereen is hetzelfde he misbruiker Litmanen.

 86. RonJ64

  Kotsmisselijk wordt je van die Fluiters, kap daarmee en SUPPORT ook al is t ff minder en zeker als je een Tweede helft met een Fantastische Frenkie de Jong ziet, Ziyech fluit m niet uit, zo jaag je spelers weg, Justin ook top met drie goals hadden er meer kunnen zijn, trek deze lijn door Justin en op Links ipv Amin…13 goals en we gaan fluiten, STOP en Steun ze in jacht naar nr.34. ❌❌❌💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻👍⚪️🔴⚪️

 87. EugAjax

  Ja ik was er weer even. Echt een man van mijn woord ben ik 😂😂😂😂. Ik heb een beetje hetzelfde als jij. Jij schrijft ergens hier dat je helemaal klaar bent met vele prive oorlogen die hier worden uitgevochten. En dan vooral de teksten die dan langs komen.
  Van de week ook weer aantal tenenkrommende bijdragen gezien en eigenlijk is dit niet een podium waar ik dan wil zijn. Echter ik blijf lezen, gaat toch ook vaak over Ajax en van sommige inzichten kan ik wel genieten.

  Bijv de wedstrijd analyses van BR, maar ook vaak die van Litmanen. Zitten vaak punten bij die ik zelf niet door had. Bijv nu uitleg over verschil eerste helft en tweede helft door BR. ja dan kan ik genieten.

  Maar mijn bijdragen zullen minimaal blijven zolang bovenstaande irritatie de boventoon voert👍.

 88. vak411

  Amen voor Ajax 1.. dat dat duidelijk is niet voor die onrespectvolle en kortzichtige reactie van vak 120

 89. dickst14

  Als ik er echt goed over nadenk. pffff wat een misselijkmakende arrogantie heb jij. Ongekend. Buiten je idiote adoratie aan spelers die Almere niet eens wil hebben. Praat eens met je vriend of hij het misschien wil goed wil maken. Heb begrip voor je. Is de Blue Oyster bar wel open met de kerst??

 90. dickst14

  Toch moet ik je feliciteren MNL nooit heb ik zoveel onnodige tijd verloren . jij de hele dag. ik alleen als ik jou schrijf

 91. De seijs

  Het is Ziyech d14 jaar!! Ongelovelijk dat noemt zich ajacied. En dan iemand verbeteren pfffffffff wat een ei!

 92. Ajax 1

  Vak 120, ik respecteer ieders mening, maar uitfluiten van een speler v het niveau ziyech is zo dom. We moeten zo blij zijn dat we zo’n speler hebben. En nogmaals, hij kan wat minder in vorm zijn, maar hij werkt hard en dat is voor mij de doorslag om nooit te gaan fluiten.

 93. dickst14

  Als je ouder dan 6 bent en je schrijft nog steeds?? kijk nou uit met je ouders. Dalijk heb je straf

 94. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Eerst spreek je de volle overtuiging uit dat we de dubbel gaan halen en nu is het al afhankelijk van komende wedstrijden. Beetje zwalkende mening?😉

 95. EugAjax

  Ach Rijswijkse Ajax fan, ik gaf vorig jaar vrij vroeg in seizoen aan dat we finale Europa League materiaal hadden en toen werd ik voor erger dingen uitgemaakt als vreemd mens. In belang van Ajax zou ik zeggen laat dit vreemde mens maar weer gelijk krijgen…..

  Iedereen begreep na onrustige en trieste zomer dat Ajax een zeer slechte start zou hebben en meesten hoopten dat we niet teveel achterop bij Feyenoord en PSV zouden staan bij winterstop hierdoor, allemaal terug te lezen.

  Nu staan we voor Feyenoord en komende drie wedstrijden gaan bepalen hoe groot het gat zal zijn met PSV.

  Gat van 5 punten of minder dan gaan we het redden. Geloof ik heilig in. Komende weken zijn dus heel belangrijk! Het zou iedereen sieren de oproep van RonJ64 hieronder heel serieus te nemen en onze jongens naar de 34e te SUPPORTEN!

  Maar zoals vanmiddag geschreven blijven jullie, vaste groepje, maar flink mopperen en tekeer gaan, ajax word er blijkbaar scherper van !

 96. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Ron, wees eerlijk, de eerste helft was gewoon belachelijk slecht. Dan wordt elke foute pass gewoon getrakteerd op een fluitconcert. Onana kreeg het ook toen hij maar bleef wachten met uittrappen terwijl hij met 1-0 achter stond. Een speler die veel aan de bal is loopt dan ook een grotere kans bij foute pass op een reactie. Het was gewoon bagger en terechte reactie van het publiek.

 97. De seijs

  😂😂😂😂😂En weer schrijf je niet foutloos d14 jaar. Dalijk??? En ook weer geen hoofdletter bij het begin van de zin! Echt als jij iemand ergens op wil wijzen doe het zelf teminsten goed. Of begin je zenuwachtig te worden als je mij bericht 😂😂😂😂😂knulletje

 98. Litmanen

  Helemaal eens! Die jankerd denkt dat hij God is en presteert in een hele wedstrijd nog niet 10% van wat Frenkie in een half uur laat zien.
  Die schijtert van een Keizer durft hem nog geen aplauswissel te geven.

 99. Widi

  Daar denk je als eerste aan als je wat ouder bent. Of Royal Airforce. Maar ik heb het zelf al (pas!) uitgevonden: Rijswijkse Ajax Fan.

 100. Vak 120

  Ik snap ook niet waarom hier mensen zo weglopen met ziyech?? Ik hoop echt dat hij presteerd!! Maar hij doet het niet…helaas…

 101. Vak 120

  Waar bazeer jij op dat hij onze beste speler is….??? Voer jij bij jouw baas of klanten is 3 maanden zeer slecht werk uit! En die gene leverd commetaar op jouw! Dan is diegene ook een klootzak,want jij bent de beste….hoe durven ze ja!

 102. EugAjax

  Nee hoor RA. Ik ben ervan overtuigd dat aankomende wedstrijden voor ons zijn ! Duidelijk genoeg ? 😄
  En als ik gelijk krijg dan is achterstand maximaal 5 punten.

  Raad dan eens wwie volgens mij kampioen dan word, @34@Appie!

 103. Bert62

  Kluivert heeft meer scorend vermogen dan Younes, hopenlijk ziet die lul van een Keizer dat ook. En volgens mij wordt het zo langzamerhand ook eens tijd dat Frenkie de Jong een basisplaats krijgt ipv Schone.

 104. Charka53

  De allerbeste kom op man , slechte pases , slechte vrije trap , veel bal verlies eist steeds de bal op en doe er niets mee hij is zo rendabel als Younes.

 105. De seijs

  Ja goed opgemerkt br had toch liever gezien dat d14 jaar dit had opgemerkt. Maar ja ik neem het jou niet kwalijk. Jij reageert wel meer te snel. Beetje jammer.

 106. De Nees

  Younes als bankzitter levert niet genoeg op, dus die speelt straks weer. Dit is Ajax NV, financien gaat boven het sportieve, zo redeneren ze helaas.

 107. Litmanen

  Dat bedoel ik nou Eug. Je geeft serieus je mening en de reacties zijn nauwelijks inhoudelijk.
  Afzeiken is het toverwoord hier.
  Als trainers zoals Bos, de Boer en Low uitleggen waarom Younes belangrijk is voor een elftal dan luister ik en kan me daar wel in vinden, ook al zou hij veel meer rendement moeten hebben.

  Maar trainers met die kwaliteiten sla ik hoger aan dan die schreeuwers hier die van 1 goede wedstrijd uitgaan.

  Het gekke is dat diezelfde kenners hier niet vinden dat de totaal uit vorm zijnde Ziyech vervangen kan worden door Frenkie. Nee dan moet Schone er maar uit of we gaan de rest van de competitie met drie verdedigers spelen.

 108. -buitenkantje rechts-

  Tuurlijk Veltmanen..tuurlijk.. Lees jij je eigen “inhoudelijke” reacties wel eens terug? Of ben je zo’n jankerd die denkt dat de hele wereld tegen hem is.. Je gedraagd je hier als een irritant drammertje die zijn zin niet krijgt.
  Kijk eens wat vaker in de spiegel kerel. Beetje zelfreflectie zou je goed doen..

 109. EugAjax

  Ach Litmanen we zijn wel wat gewend 😄. Ik heb gister ook assistent Deens elftal, Tomasson, over Younes gehoord en er zat veel in wat hij zegt. Neemt niet weg dat zijn rendement, moet ik toegeven, erg tegenvalt. Grootste verschil tussen Kluivert en Younes is denk ik. Kluivert is zeer goed bij geboden ruimte, en die kreeg hij gister ruimschoots. En Younes is beter aan de bal, weinig balverlies, en in de kleine ruimte.
  Inderdaad al zijn trainers zijn fan van Younes en hij was belangrijk is afjagen vorig jaar onder Bosz. Dat zie ik Kluivert nog niet heel snel doen.

  Toch moet ik zeggen, de Kluivert van gisteren en ook vorig seizoen paar keer, vooral op links, vind ik echt genieten. En hoewel ik behoorlijk fan ben van Younes, een Kluivert in die vorm zou voorkeur moeten krijgen. Ik twijfel alleen heel sterk of Justin dit elke week gaat brengen. Younes lijkt me vooralsnog vaster, maar goed mooie dubbele bezetting op links!

  En Ziyech, ja ik vind hem ook uit vorm, maar ik heb er wel begrip voor. Ik vind wel ondanks zijn vele balverlies, waardoor we vaak in problemen komen, is hij ook soms uitmuntend en oogstrelend. Probleem is dat Ziyech een voetballer is of zou moeten zijn die Ajax draagt in goede maar vooral slechte tijden. En daar gaat het mis vooralsnog. Daar moet hij stappen gaan maken.

  Ziyech speelt goed als Ajax goed speelt. Nooit andersom. Dit moet echt anders. Ik denk dat meesten niet begrijpen dat het je daarom te doen is, dat drammen zeg maar hahaha. Er zijn spelers van topklasse waar je meer van verwacht dan een gemiddelde speler. En daar schiet Ziyech veel tekort in. En een echte leider zou zien dat er betere vrije trappen nemers zijn en niet eigenwijs tig rugby goals maken…
  Frenkie is meer in vorm, gisteren echt genoten van hem. Dus wat mij betreft starten met Ziyech, maar indien hij tegenvalt onmiddelijk Frenkie erin. Mocht dat tijdje doorgaan Frenkie vast erin

 110. Moosie

  Veltmanen neem nog wat alcohol verzin eens wat nieuws en ach als we toch bezig zijn die skyboxen hebben ook een rand ga daar eens opstaan en laat je vallen we vangen je wel op joh kun je op vertrouwen

Reageren is niet mogelijk.