There are no ads, please add some


‘Ajax al bezig met Colombiaanse opvolger Sanchez’

Davinson Sanchez kan rekenen op belangstelling van Tottenham Hotspur (zie eerder bericht), en volgens verschillende media in Engeland zou Ajax het bod van 39 miljoen euro niet kunnen weigeren. Ajax zal Sanchez vervolgens moeten vervangen en wordt wat dat betreft in verband gebracht met Carlos Cuesta van het Colombiaanse Atlético Nacional, de oude werkgever van Sánchez. 

Op Twitter verschijnen inmiddels berichten dat Ajax een bod heeft uitgebracht op Carlos Cuesta. De 18-jarige verdediger is sinds vorig seizoen de opvolger van Sanchez bij Atletico Nacional en heeft een goed seizoen achter de rug bij de club. Ajax haalde Sanchez vorige jaar voor een kleine vijf miljoen naar Amsterdam en zal mogelijk de komende dagen opnieuw zaken willen doen met de club uit Colombia.

Bron: Twitter

 


Gerelateerde posts

140 reacties

 1. KBouter

  Goede zaak, op in spelen voordat Sanchez weg is en er uit de jeugd niets aankomt die er direct kan staan.

  1. De seijs

   Zeker Kbouter ajax moet ook door. En als die jongen ook zo’n kanjer is als Sanchez doen ze goede zaken. Ook al Sanchez zou blijven.

  2. KBouter

   Waar gaten in de opleiding zitten hoor je direct op te vullen. Wat er nu niet is wat op niveau mee kan, is er over 2-3 jaar ook niet en dan moet je dure ervaren spelers kopen. Ajax heeft dit altijd al gedaan…of waren bv Vertonghen, Alderweireld, Eriksen, Lerby, Arnesen enz Hollanders toen ze op jeugdige leeftijd de opleiding binnenkwamen?

     1. AjaxKat

      Die waarschijnlijk niet-Engelssprekende 18-jarige moet dan in het eerste staan naast een andere jongeling van 17, die op zijn beurt nu niet echt in vorm is. Dan moet ie wel heel goed zijn als dit allemaal klopt. Heb hier nog niets over gelezen in de NL’se media.
      Denk dat die club ook niet gek is om de opvolger van Sanchez ook weer voor een appel en een ei te laten gaan.

     2. Geroldkohlen

      ja maar dat wil niet zeggen dat elk jonkie er meteen klaar voor is hurbie. en zei Marc niet dat sanchez gewoon niet te koop is ,samen met dolberg en Ziyech???🤔

     3. dickst14

      Het zou stom zijn Sanchez of wie dan ook te verkopen als we kampioen willen worden. Buiten dat is Sanchez na dit seizoen waarschijnlijk nog een stuk meer waard.

 2. marcussboss

  goed bezig Ajax! hopelijk weten we hem snel te binden en komt Barac er ook nog bij. Dan mag deze jongen volgend jaar Sanchez weer opvolgen😂😂

 3. Prinsengracht

  Dus Engelse media bepalen of Ajax een bod kan weigeren? Dat bepaalt Ajax zelf wel. Overigens prima dat Ajax vooruit denkt. Maar niet voor dit seizoen. Want Sanchez’ moet gewoon blijven. En ik dacht dat de Ligt al de opvolger van Sanchez’ was. Hopelijk heeft deze nieuwe Colombiaan een goed linkerbeen.

  1. Vanessa19

   De Ligt maakt nog te veel foutjes. Dat is een groot risico. Ik zou in de verdediging wel wat ervaring willen

 4. Geroldkohlen

  sanchez moet gewoon blijven! al was ik hier al bang voor ,toen ik dit gisteren melde.😧

    1. koote207

     Eens Hurbie het lijkt nergens op je kan nooit eens doorbouwen en iets moois neerzetten, dan moet het toevallig met een hoop geluk zijn zoals afgelopen jaar de finale, maar je weet niet al dat we dat niet mee halen dit seizoen

  1. BobbyHaarms

   Precies! Wat er nu nog aankomt zijn de laatste naweeën van Jonk, daarna wordt het rap minder Indo. Maar je ziet het pas als het te laat is..

   1. Indojood

    Ja, we gaan een koopclub worden, Bobby. En we kopen alleen buitenlanders dus van Johan’s idee om het NL voetbal weer op een normaal niveau te brengen komt niets terecht. We staan nu zelfs onder Congo op de FIFA ranglijst. En de overgrote meerderheid steekt Overmars en het TH gewoon een veer in hun reet.

    1. BobbyHaarms

     Er zijn heus dingen die Overmars&co goed doen. Natuurlijk is het een buitenlandse gelukstreffer, maar Sanchez is echt goud waard in onze verdediging. Knap stukkie werk om die binnen te halen. Neemt niet weg dat ik volledig achter het plan sta wat betreft de buitenlanderregel. 8 zelfopgeleide Nederlandse spelers en 2, hooguit 3 buitenlandse spelers die het verschil kunnen maken bij Ajax. Het Nederlands elftal profiteert hier uiteindelijk ook van. Vreemd, maar in dat opzicht lijken onze vrienden uit 010 die boodschap wel duidelijkte begrijpen én uit te voeren. Zelf opleiden, en wat ze kopen zijn meestal Nederlandse spelers.

    2. witbrood

     Indo…kom nu eens met een oplossing dan als er geen aanvoer is. Gewoon niets doen en verder gaan met gasten die net suptop NL aankan en internationaal nog verder zinken? Daarbij heeft Ajax altijd talent uit het buitwnland gekocht en verder opgeleid, puur om winst te maken met verkoop en hopend dat Ajax er een paar seizoenen van kan genieten. Maar talent uit het buitenland kopen hebben ze altijd gedaan.

     1. KBouter

      Witbrood…dit gaat over een ventje van 18 die Sanchez móet opvolgen. Niet over de algemene opleiding.

     2. Indojood

      Voetballers zoals Donny en Frenkie zijn geen subtop in NL, Tete en Riedewald waren dat ook niet. In NL moet je in staat zijn afstand te nemen van de rest, dan word je kampioen en haal je de CL of EL, daarvandaan kan je verder stappen maken. Kortom, focus op opleiden van NL spelers.

     3. KBouter

      Klopt, dat heeft Ajax ook niet goed gedaan ff want waarschijnlijk zit er nu ff niets aan te komen tijdelijk, daarom opvullen wat je niet hebt. Of speel je liever met Zeefuik..die waarschijnlijk van de 32 NL ploegen de 30 alle linksbuitens helemaal scheel word gespeeld?

      En klopt Tete was geen subtopper, maar wou hij niet zelf weg?

      Daarbij heeft iedere trainer het recht om op te stellen wat hij wil en als hij voor Veltman kiest, doet hij dat. PS..ook ik zag liever Tete maar ik heb het niet voor het zeggen. Trainer bepaald en als de jochies het dan opgeven, moeten ze dat maar lekker doen!

     4. Widi

      Ik denk niet dat Zeefuik door veel Nederlandse linksbuiten scheel gespeeld wordt. Zo slecht is hij niet.

    3. Litmanen

     Sorry, maar ik snap niet wat de overeenkomst is van het werk van Overmars en de stand van Nederland op de wereldranglijst.
     Verder vind ik het klinkklare onzin te beweren dat Jonk er voor gezorgd heeft dat er zo veel talent uit de jeugd komt.
     Er komt al vijftig jaar talent uit de jeugd…
     En er zal nog vijftig jaar talent uit de jeugd komen….
     Hou nou eens op met die Jonk. De wonderdokter die zich drie jaar met de jeugd bemoeit heeft.

     Zolang wij leeg gekocht worden en we op niveau willen blijven zullen we net als in het succesvolle verleden jeugd uit het buitenland aantrekken.
     Cruijff speelde met Vasovic en Danielson. Dat waren geen Hollanders!

     1. Indojood

      Het hele plan Cruijff is erop gericht om het niveau van NL weer omhoog te krijgen. We gaan dat niet verhelpen als Overmars alleen maar buitenlandse meuk gaat halen.

      En ik bepaal zelf wel of ik over Jonk praat.

     2. Litmanen

      Ik vind Sanchez en Dolberg geen buitenlandse meuk. Net als bij de Nederlandse talenten zullen ook de jonge buitenlandse talenten niet doorbreken.
      Verder, vertel eens, hoe lang heeft Jonk effectief leiding gegeven aan de jeugd? Dus van hoeveel talenten kun je zeggen dat ze zonder Jonk niet doorgebroken zouden zijn?
      Vergis je niet he, ook spelers als Frenkie de Jong zijn gehaald. Ook al zijn het Nederlanders.
      Echte talenten zoals VdBeek, Appie, Kluivert en De Ligt zouden het v toch wel halen.
      Wat meteen aantoont dat Ajax eigen jeugd wel degelijk laat doorstromen.

     3. Indojood

      Dat zijn ze niet maar Younes is dat bijvoorbeeld wel en we kopen Braziliaanse tieners voor miljoenen. Het gaat om het NL voetbal in plan Cruijff, als je alleen maar buitenlanders dan komt daar niets van terecht.

     4. Indojood

      Weet ik maar dat geeft niet. Ik heb genoeg energie om me te laten gelden hier.

      Volgens zeggen heb ik enig gezag hier… 😝

     5. De seijs

      Een ding is zeker, Cruijff leerde echt voetballen bij ajax. En zonder dat hij les kreeg van Jonk! Wordt toch eens wakker! Huilebalk 😣

     6. EugAjax

      Litmanen je weet ik vind ook zeker dat Jonk zijn werk overschat word. En verder noem je voorbeelden waarvan ik ook denk dat Ajax dat goed doet door die te halen. Sanchez, Dolberg en uit NL competitie Frenkie. En ook die vier supertalenten zouden ook zo ver gekomen zijn zonder Jonk. Ik vind wel dat er twee ‘zorgwekkende’ aankopen zijn. Die Colombiaanse rechtsback terwijl we Veltman en Zeefuik hebben. Of gaat Veltman toch weg na contractverlenging? Anders koop je een tweede of derde speler op die positie en die moet Ajax zelf kunnen opleiden om jaar mee te draaien en dan eventueel door stoten naar eerste. En de Heerenveense rechtsbuiten is toch ook niet nodig. Ik ga (nog steeds) uit van indivduele gevallen en geen radicale koerswijziging. Ik vind wel dat Ajax zijn identiteit nooit mag verloochenen en kwijt raken. Tenslotte is Ajax altijd beter geweest in opleiden dan in kopen.

     7. Litmanen

      Eug.. Ik begrijp ook niet alle aankopen, maar om steeds maar te roepen dat door die aankopen de Nederlandse talenten geen kans krijgen is onzin.
      Kijk maar het elftal en er lopen gemiddeld toch vijf spelers uit de eigen jeugd in.
      Dat haalt geen enkel elftal in de eredivisie!
      Dus ik vind het van Indojood en AB spijkers zoek op laag water.
      Gewoon je zin willen krijgen terwijl je elke keer op het veld ziet dat het gelul is.

      Financieel doet Overmars het fantastisch dus af en toe een miskoop neem ik hem niet kwalijk.

     8. EugAjax

      Litmanen, ik vind het vooralsnog ook nog geen structureel verhaal al die aankopen. En ook toen revolutieplan begon was het juist Johan die meteen opriep om open gevallen plaatsen in te vullen met aankopen. Ook in lagere elftallen, dus als incident van tijd tot tijd vind ik het ook niet erg. Echter er zijn op dit moment 7 jeugdspelers in selectie en dat vind ik te weinig. Maar aan de andere kant kwaliteit van die 7 is over algemeen wel heel goed. We gaan het zien maar ik hoop nooit toe te moeten geven dat we naar Deportivo Ajax gaan kijken. Ben ik nog steeds niet bang voor maar voorlopig is het 7-3 NL-Col….ik ben weldegelijk eens met je dat Overmars gewoon goed werk verricht hoor. So wie so . Trio Sar, Bergkamp en Overmars, dan heb je wel wat in huis hoor.

     9. AB

      Ff denken, wie is dat ook al weer die altijd gelijk wil hebben met Veltman …….. kan ff niet op zijn naam komen maar hij heeft een verpleegster thuis en een speciale pyama. Kom er vast nog wel op.

     10. EugAjax

      Hahaha nee AB dat bedoel ik niet. Maar ik vind je aanvulling wel grappig ik moet er om lachen, humor. En nee niet uitlachen

     11. Sjakie1952

      Overeenkomst tussen werk Overmars en stand Nederland op wereldranglijst is duidelijk: allebei dramatisch!!!!!!!!!

 5. Peter en zijn Rockets

  Het lijkt verdomme wel een duiventil! Gewoon houden wat we hebben en eigen jeugdspelers inpassen.

   1. Bert62

    Gewoon voet bij stuk houden en bod weigeren. Als ze hem echt willen dan komen ze wel met een hoger bod op de proppen. Vervolgens dat ook weer weigeren net zolang de 100 miljoen bereikt is.

    1. BobbyHaarms

     Als een speler dwars gaat liggen ben je hem in principe ook kwijt Bert. Maar van mij mogen die bedragen ook flink omhoog, zeker als je kijkt wat voor absurde bedragen clubs betalen voor spelers die misschien nog wel minder zijn ook. Het geld zal ongetwijfeld aantrekkelijk zijn voor Ajax, maar je wordt er toch schijt en schijtziek van als supporter dat Ajax elk jaar pas na de herfst begint te draaien? CL ben je dan allang kwijt en de achterstand in de competitie is vaak al (te) groot. Dan kan je wel veruit de rijkste zijn maar je bent dankzij die verkopen dan zeker niet de beste.

     1. Indojood

      Klopt, dan kan je beter minder geld hebben waardoor je wordt gedwongen creatief te zijn -> opleiden.

     2. BobbyHaarms

      Zoals in 010-Zuid noodgedwongen is gebeurd. En zie, binnen 10 jaar van een club zwaar in verval en eigenlijk hardstikke failliet naar een nagenoeg kerngezonde club bomvol eigen talenten die zich maar aan blijven dienen. Je zou er toch bijna een beetje jaloers op worden, helemaal als je ziet hoe Ajax momenteel in dat opzicht bezig is.

     3. Indojood

      Omdat Feyenoord zo slim is om Wim Jansen de jeugdopleiding te laten doen en hem zijn gang te laten gaan. Deze man werkt 100% in de geest van Cruijff. En vrijwel allemaal NL-ers die uit de opleiding komen.

     4. BobbyHaarms

      Wim Jansen was als routinier ook zeer belangrijk in het Ajax van 1982/1983, samen met Johan. Deze 2 konden tot vlak voor Johan’s overlijden uren (uiterst zinnig) over voetbal lullen, echt een genot om naar te luisteren. Ja wat dat betreft begrijpt Feyenoord dondersgoed waar het om draait, en plukt hier nu vollop de vruchten van. Ik zie het echt nog gebeuren dat 010 ons op deze manier uiteindelijk voorbij zal streven.

     5. Widi

      Eens wat betreft Wim Jansen. Maar na Karsdorp is geen enkele jeugdspeler meer doorgebroken daar. En ik zie er ook geen aankomen op korte termijn. Ze hebben daar ook gewoon zes nieuwe spelersgehaald deze zomer. Niets is aangevuld met eigen jeugd. Of je nu in Rotterdam speelt of in Amsterdam, je bent afhankelijk van het talent. Hoe goed je opleiding ook is, je hebt altijd te maken met goede en minder goede lichtingen. Ik weet dat Wim Jonk goed werk heeft verricht. Maar je doet spelers als Donny tekort als je stelt dat ze door toedoen van Wim Jonk het eerste hebben gehaald.

     6. EugAjax

      Indojood en BH. Eens hoor wat jullie brengen in jullie discussie. Je kan beter geen geld hebben en gedwongen creatief te zijn en zie daar opleiden leid tot goede prestaties. Dat is afgelopen jaren voornamelijk idd bij Feyenoord te zien maar toch ook bij Ajax toen we in de schulden zaten. Overigens overdrijven jullie misschien nu wel dat het bij Feyenoord op dit moment beter is. Ik zie bij Ajax meer eigen talent in selectie en meer potentiele wereld toppers in huidige selectie of kort daarachter. Maar ondanks ik Ajacied ben ben ik zeker ook fan van Wim Jansen en zijn ideeen over voetbal. Laat hem maar schuiven. Was ook stuitend dat KNVB nooit met hem heeft gesproken met hun winnaars van morgen rapport.

     7. Sjakie1952

      Ben het met jou eens Bobbie. 010 haalt de sterkste spelers op bij de subtop. Soms valt zo iemand door de mand zoals Vejnovic. Maar Haps en Amrabat zullen misschien niet veel zwakker zijn dan onze Zuid Amerikaanse vrienden.

     8. BobbyHaarms

      En dat voor relatief weinig kosten Sjakie. En voor dik geld doorverkopen EN onmiddellijk anticiperen als dat gebeurt…daar zit het hem in.

     9. Vanessa19

      Dat ben ik met je eens Bobby. Mijn grootste angst is dat Ajax weer te laat zal zijn om de selectie op orde te hebben en we vaag het begin achter de feiten aan lopen

  1. De Nees

   Ik kan me gewoonweg niet voorstellen dat je in NL geen talenten kan vinden voor vleugel en back posities. Deze jongens, voor mijn part zijn ze iets minder getalenteerd, moet je voldoende basis kwaliteiten aan kunnen leren om straks op niveau mee te kunnen. Nu hebben we 6-7 buitenlanders op die posities, onze hoog aangeschreven Ajax opleiding zou, nee MOET, dit zelf kunnen leveren. Verdedigen, positie kiezen, passeren en voorzetten, come on, moet Ajax daarvoor zoveel over de grenzen gaan shoppen? Incidenteel kan je een keer kopen als de nood erom roept, maar die keuze wordt laatste jaren wel steeds makkelijker gemaakt. Als je gerichte aankopen doet zou dat in de regel alleen voor as-spelers moeten zijn, waarbij je goed oog houdt voor doorstroming die je aan de hand van de ervaren as- speler klaarstoomt.

   1. De Nees

    Ik denk toch dat het wel kan Widi door aanleren van basiskwaliteiten als aaname, passen, indraaien plus uitvoeren van die specifieke veldtaken. Je kan je bijna niet voorstellen dat dat niet gebeurt maar bottomline is wel: er wordt toch te veel ingekocht, 6-7 spelers op die posities…

 6. Markzagt

  Houd die sanchez gewoon onze verdediging staat al te slapen en zonder sanchez zie ik het niet goed komen

  1. dennis78

   als er bedragen van 222 miljoen en 160 miljoen betaald kunnen worden. waarom kan er voor sanchez geen 75 miljoen gevraagd worden. ajax heeft barcelona al eerder afgetroefd met hem. dus waarom niet de absolute hoofdprijs vragen.

 7. FrankiC

  Blijft koffiedik kijken, maar schijnt een geweldig talent te zijn. Van 1999 en heeft al 36 wedstrijden voor Nacional in de benen. Sterk en heeft weing overtredingen nodig.
  Marc, voor als je mee leest, tip:
  houd Guilerme Arana in de gaten, 20 jr, linksback, Corinthians (die in de financiele problemen zitten)

 8. Iamsterdam2015

  18 jaar is wel erg jong! Tuurlijk is Sanchez ook jong maar geen 18. Misschien een rare vraag ( bem tenslotte geen kenner) maar is het niet mogelijk om een soort clausule in de contracten op te stellen dat spelers de eerste twee jaar van hun contract niet weg mogen?!?! Je wordt er toch gek van als een topper als Sanchez nu al weer weg gaat?!?! Ik begrijp dat 39 miljoen veel is en dat hij gaat maar kom op dit is toch erg?!? Nou moet een knakker van 18 hem gaan vervangen..?? Ik hoop dat het een uitzonderlijk talent is want deze wissels is niet bevordelijk voor het team lijkt mij.

  1. FrankiC

   Toch niet het ei van Columbus lamsterdam2015, want zo’n contract heeft Sanchez en alle andere jongens ook. Hij heeft een contract dat hem van 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2021 aan Ajax bindt. Maar als én de Spurs én Ajax én Sanchez het eens worden dat hij mag gaan, dan is zijn vertrek een feit. Als één van die 3 het niet eens is dan loopt het contract door.

  2. Gido

   Ik denk niet dat hij weg gaat. Vergis je niet, Sanchez kon een jaar geleden al naar Barcelona en koos er voor om naar Ajax te gaan en speelminuten te maken. Die gaat niet weg voor de eerste beste club waar ze ook andere topverdedigers hebben staan en hij misschien bankzitter wordt. Deze jongen plant bewust zijn carrière en gaat niet zomaar weg.

 9. timkloppers

  Zou acceptatie van 39 miljoen heel zwak vinden. Overmars heeft een statement gemaakt van 50 miljoen en niet lager. ik zou sanchez dit seizoen mentor maken van de jonge Colombiaan zodat hij zich inpast en er volgend seizoen staat. sanchez is dan 75 miljoen waard.

 10. TikkieTakkie

  Goed dat ze al bezig zijn met een opvolger, maar mij lijkt het toch het beste om Sanchez in Amsterdam te houden en dan alsnog die Colombiaan te halen!

 11. Linda.ajax

  Lijkt me goed. Straks is Sanchez toch ineens weg, dan kan je maar beter iemand achter de hand hebben. Ik hoop natuurlijk wel dat Sanchez blijft.

 12. TikkieTakkie

  Goed dat ze al bezig zijn met een opvolger, maar mij lijkt het toch het beste om Sanchez in Amsterdam te houden en dan alsnog die Colombiaan te halen! Want ze wouden graag een verdediger erbij, en dan gaan ze er nu een verkopen en kopen!? Dan blijven we nog steeds op het zelfde aantal? Dus moet niemand weg en hij moet wel komen!

 13. JohnDoe77

  Kriigen we nu weer die waanzinnige verhalen dat Sanchez € 75mln waard is?!! Enig idee hoeveel transfers er zijn geweest van verdedigers boven de € 50mln? Precies twee; Stones van Everton naar ManCity en Kyle Walker van Tottenham naar Man City. Maar die gasten speelde al jaren top in een top competitie. Dus € 75mln voor Sanchez? Vergeet het maar! Dat soort prijzen zijn de komende jaren alleen nog weggelegd voor de linies ervoor en niet uit de Nederlandse competitie hoor!

  1. Bert62

   Dan wordt het eens tijd dat die oogjes hier in Nederland eens open gaan willen we mee gaan tellen met de grote clubs

  2. FrankiC

   Kijk feiten, daar houd ik van. (Niet alleen van Burial en Four Tet.)

   Maar let op John: later is al lang begonnen en het kan deze maand nog uit de hand lopen met de koopprijzen. We hadden daarom best wat ruiger mogen/moeten investeren, want handelswaar wordt alleen op het hoogste niveau bekeken!

 14. AB

  Een mens kan zich honderd keer voornemen een forum sabbatical te houden maar als al dit nieuws waar is …….. Als we niet uitkijken roepen we straks per ongeluk “hup PSV” i.p.v. WZAWZDB. We hebben straks meer Zuid Amerikaanse spelers dan PSV en ik geloof dat de enige Nederlandse aankoop van Leer is geweest.

  Ajax drijft steeds verder en verder af van haar identiteit en het is 100% waar wat Indojood zegt: Overmars en het TH komen er steeds vaker en beter mee weg. Nog even en ik ben supporter van een naam. Met het Ajax wat ik ken en graag zou willen zien heeft dit alles steeds minder te maken. De argumenten van: je moet meegaan in de tijd zijn in mijn ogen volslagen fuck argumenten. Als de hele buurt op de treinrails gaat staan ga ik er echt niet bij staan.

  De supporters worden (of zijn) een slaafs volkje dat af en toe eens flink bralt op een forum maar uiteindelijk meeloopt met de massa. Ik denk dat de ogen van de beleidsmakers pas over 2 of 3 jaar opengaan en dan zijn we al jaren achterop geraakt met Ajax en met het hele Nederlandse voetbal. Ze flikkeren mensen met kennis de deur uit omdat ze het zelf zo goed weten ……. zie het resultaat. Te triest gewoon.

  Als we niet uitkijken komt er straks nog eerder een standbeeld voor Overmars dan voor Johan, zo erg wordt er momenteel gedweept met Marc. Zolang de ogen bij de meeste supporters dicht blijven zal er voorlopig weinig veranderen.

   1. Litmanen

    Wat is er nu zo anti Cruijff aan het verkopen van spelers?
    Voor heel veel geld?
    Ik kan me een vrij talentvolle speler van Ajax herinneren die met zijn vertrek naar Barcelona een ware exodus op gang bracht bij Ajax.
    Hoe heette die gast ook weer……

    1. Litmanen

     En bij verkoop zul je op niveau moeten vervangen. Dat hadden en hebben we niet in huis, dus?
     Dan maar voor de derde plaats voetballen?
     Als je kritiek hebt lever dan ook de oplossing aan.

     1. AB

      Dan maar voor de derde plaats voetballen ja. Liever dat, dan allemaal “vreemde” spelers. Zoals gezegd, ik ben supporter van Ajax en niet van koop lub PSV. Maar ieder zijn ding. Verder horen de mensen van Ajax de juiste oplossing te brengen. Ik ben niet in dienst van Ajax. Dat “lever dan de oplossing aan” is gewoon een fuck dooddoener. Ze moeten gewoon hun werk doen op de manier die bij Ajax hoort. Hier zijn echter supporters die verlangen zelfs terug naar de tijd met se speelwijE van de Boer. Zolang het kanpioenschap maar gehaald wordt is alles geoorloofd, zelfs met een team met alleen maar gekochte spelers.

     2. Litmanen

      Tuurlijk AB. het was lekker rustig. Ga maar meteen weer extreem doen. Je overdrijft weer zoals gewoonlijk.
      Nou, terug in je hok. Maak een belofte nu eens waar.

     3. Indojood

      En jij dan? Ook aangekondigd dat je weg ging en weer teruggekomen, heel stoer roepend dat je vanaf nu alles langs je heen laat glijden. Dat heeft ook één dag geduurd. Je doet weer net zo hard mee als vanouds. Geen boter maar een boterberg op je hoofd.

     4. AB

      Heb aangegeven waarom ik terug ben. Nog steeds probleem met begrijpend lezen merk ik. En ….. was het rustig???? Goh, vreemd gevoel van rustig heb jij. Het was een teringbende de afgelopen week hier. Dus, pak je Veltman pyama, duim in je kont en slapen.

     5. De Nees

      Welkom terug AB. Laat je niet te veel uit de tent lokken man en plaats je, zeg, 8 van de 10 keer boven bepaalde comments, die andere 2 keer kan je ’s je stekels opzetten, dan hou je het gedoseerd. Anders verval je snel weer in gescheld en frustratie, is het meestal niet waard toch?

     6. AB

      Ben al heel stuk rustiger hoor 😉. Als ik af en toe zaken voorbij zie komen …… daar was ik een week geleden nog vol in gegaan 😂. Maar je hebt gelijk maar bij een enkeling maak ik wel een uitzondering hoor 👍

     7. Indojood

      Ik vind het leuk dat je weer terug bent. Je hebt enig gezag hier, haha, net zoals ik. En Litmanen laat nu zijn verzorgster alle hoeken van de aangepaste kamer zien om zij woede te koelen.

     8. Litmanen

      Fijn Indojood, dat je vriendje weer terug is.
      Hebben jullie samen.Nu al uitgerekend hoeveel eigen jeugd er in de selectie zit en hoeveel er in de basis staan of er tegen aan zitten?

      Precies. jullie lukken en schreeuwen maar gaan constant voorbij aan de feiten. Net als het feit dat jullie alle statistieken aan je laars lappen.

      Alleen maar het onderbuikgevoel laten prevaleren omdat het jullie beter uitkomt.

      Nou, voor de goede orde: Ajax volgt het traject Cruijff ten opzichte van doorstroming van eigen jeugd en Jonk heeft nauwelijks iets toegevoegd aan alle eigen jeugd die nu in de selectie zit.

      Feiten en statistieken. Jammer hè?

      En AB, jammer dat die dwangbuis niet goed was aangebracht. Maar goed, ik kan je hebben.

  1. Widi

   AB, iedere keer dat je weg gaat, weten wij al dat je snel terug komt. Kan me niet voorstellen dat je dat van jezelf niet weet. Oplossing: gewoon niet meer weggaan.

   1. Widi

    En ik kijk ook het liefst naar spelers die al vanaf hun zevende bij Ajax spelen. Liefst In Nederland geboren jongens. Het allerliefst in Amsterdam. Maar als Ajax daardoor drie keer achter elkaar derde wordt, staat het stadion ook in de fik.

     1. Widi

      Dat is dan omdat je nieuw bent hier Sjakie. Iedereen die hier wat langer zit, weet hoe ik er in sta. En je trucje met een extra meisjes account werkt niet. Erg doorzichtig.

   2. AB

    Ben ook helemaal niet trots op (wederom) mijn terugkomst. Je kan echter alleen wegblijven als je ook niet meer leest hier en zover ben ik nog niet. De totale onzin die hier met regelmaat voorbij komt maakt dat je wel moet reageren. Dat doe ik niet alleen hier maar ook in het “echte” dagelijkse leven. That’s me. Maar ach, af en toe weekje rust zal wel vaker voor gaan komen.

 15. Janneman16

  volgens mij wil Ajax vandaag nog de arena kopen…… gezien alle verkopen die ze “willen” doen….. Ik zeg niemand meer verkopen

 16. Remco072

  Overmars…. gewoon nog 1 jaar Sanchez a.u.b! Speelt ie wederom weer een top seizoen dan mag ie netjes voor 60 miljoen de JC Arena verlaten,denk er goed over na Marcje.

 17. Iamsterdam2015

  Sorry maar ff off topic: Dennis johnsen van Heerenveen naar Ajax??!? Las net op ajaxheadliner dat het al beklonken is?!! Speler die nooit in de hoofdmacht heft gestssn van Heerenveen.

 18. AB

  Als Marc nu niet heel duidelijk aangeeft voor Ziyech, Dolberg en Sanchez: niet te koop ! dan gaat een eventuele transfer ons donderdag opbreken. Het zit dan in die koppies en dan wil je geen blessure oplopen. Marc zal alleen vanwege die kut beurs weer niet alles kunnen zeggen. Die beurs wordt de ondergang van Ajax. Als er clubs naar Amsterdam willen komen voor een gesprek moet er luid en duidelijk gezegd worden: flikker op. Als een delegatie uit het buitenland nu in Amsterdam aankomt dan is er een toezegging gedaan voor een gesprek.

  Ik begrijp sowieso die clubs niet. Is Ziyech al onbetwist DE man van Ajax op het middenveld? Nee. Dolberg zit sinds het eind van vorig seizoen al in een dip. Het enige wat hij doet zijn hakballetjes en één actie per wedstrijd. Hij nog jong dus dat kan nog gebeuren maar voorlopig is er van continuiteit geen sprake. Sanchez begon ijzersterk maar is sinds de laatste wedstrijden van vorig seizoen ook niet de Sanchez die we graag zien. Dus 40-50 miljoen? Op basis waarvan?

  De Ligt is de jongen die je moet koesteren. Natuurlijk is hij nog niet volmaakt maar hij kan de verantwoording voor 100% aan. Je ziet nu al dat van hem de opbouw van achteruit wordt verwacht en niet van Sanchez. Dat gaat met horten en stoten maar daar leert hij alleen maar van. Hij leert geen flikker op de reservebank. Daarnaast heel belangrijk: hij is een Nederlandse voetballer waar heel Nederland een hoop plezier van kan beleven. Vanaf volgend seizoen gewoon een vaste waarde in het Nederlands elftal als de bondscoach het tenminste niet in een vroeger stadium verziekt.

  Dus Marc, houd je huidige buitenlanders binnenboord en kap met shoppen over de grens. Geef Zeefuik de kans. Doe je het niet, dan vrees ik dat Ajax net als PSV strand in de EL nog voor deze echt begonnen is.

  1. KBouter

   Off topic: Ajax heeft Dennis Johnson van Heerenveen gekocht, waarschijnlijk voor de vleugel. Leuk voor Cerny en Cassierra.

  2. EugAjax

   AB, mooi betoog. Overigens afgelopen week heeft Marc aangegeven dat jouw drie spelers in eerste zin NOT FOR SALE zijn. Hoe duidelijk kan je zijn? Dat dat clubs niet weer houd om toch te bellen of langs te komen ja ach daar kan Marc niks aan doen toch? Wel standvastig nu blijven dat ben ik met je eens. De beurs was een verkeerde beslissing destijds vind ik gedaan door Praagcs. Maar dat Marc niet alles verteld wat er in zijn omgeving gebeurt ligt niet aan feit dat Ajax beursgenoteerd is. Dat slaat echt nergens op. Dan moet je de beursregels beter kennen denk ik. Ik denk dat Marc zonder beursnotering net zo weinig naar buiten brengt. Voor ons idd niet leuk maar vanuit Ajax zeer begrijpelijk. Niet alles kan op straat komen. En ja als Marc kop koffie met die visite gaat drinken kan nooit kwaad, beetje netwerken😄. Als hij maar nee blijft zeggen. En dat laatste komt goed

 19. AFCA my World

  WIJ ZOUDEN NIEMAND MEER LATEN VERTREKKEN ??? OOK NU NIET ! Opvolger altijd welkom natuurlijk ! ⚽️

 20. a.p.

  wat zijn we …een voetbalclub of een beleggingsclub. Ik zelf ben een voetballiefhebber, meer dan 40 jaar heb ik een seizoenkaart . Straks zijn we bezoekers naar beleggingsclubs en daarbij match timing als inzet. Ik hoop dat natuurlijk niet. ik wil echt voetballen zien.

 21. Slingertje.

  Nu maar hopen dat Overmars snel handelt anders grijpen ze er naast.
  Balen als Sanchez vertrekt maar wel begrijpelijk. Mooi als ze meteen een opvolger in huis kunnen halen.

    1. Widi

     Ja Vanessa. Overmars ook. Wat je hier ook leest over Bergkamp, Sar en Overmars, het zijn echte liefhebbers met een hart voor Ajax. En winnaars. Ze zijn niet voor niets op verzoek van Johan Cruijff aangetreden.

     1. Sjakie1952

      Maar Overmars is er verantwoordelijk voor dat deze transfersoap al maanden voort suddert. En nu niet zeggen: zo zit de markt in elkaar. Waarom heeft Feyenoord dan wel al de selectie klaar?

     2. Widi

      Andere spelers. Haps en St.Juste hadden ook best voor Ajax willen spelen, maar kwamen niet in aanmerking. Boetius is een Feyenoorder. Lag voor de hand. Ik vergeet er vast nog 1 of 2. Misschien helpt de zekerheid van CL spelen. Maar als jij liever van Geel ziet, heb je waarschijnlijk niet meegekregen dat dit een rat is. Denk je trouwens dat van Geel nu afgemaakt wordt omdat er een jeugdkeeper moet spelen zondag? Overmars is hier afgemaakt omdat hij voor nood en voor niks een ervaren derde keeper haalde. Je kunt het nooit goed doen.

     3. EugAjax

      Eens Widi. Van Geel of ons huidig beleidsbepalers dan kies ik blind voor de Ajax mannen. Ik vind zelfs qua voetbal know how dat ze het als een van de weinige voetbalclubs in Europa echt goed voor elkaar hebben, met een Bayern op absolute nummer 1.

     4. EugAjax

      Vanessa waar is Overmars niet trefzeker en daadkrachtig? Selectie staat al tijden vast. Met Neres en Huntelaar was voorhoede al klaar dik voor voorbereiding begon. Met Donny al vervanger in huis van Davy, volgens Ajax filosofie uit eigen opleiding. Voor Tete hebben we nu Zeefuik uit eigen jeugd alleen Riedewald zijn plek moet nog ingevuld worden toch? Valt best mee dus

     5. AB

      Overmars en nu ook Keizer vinden dat de aelectie niet compleet is. Waarom zoekt hij andders nog steeds? Dus er is een gebrek aan trefzekerheid en daadkracht. Of dat erg is …… is een ander punt.

     6. EugAjax

      Onzin AB. Dus als Overmars vanavond zegt zo we gaan het met deze selectie doen dan is hij in 1 keer wel daadkrachtig? En trafzeker? Kijk opstelling van Ajax morgen even na als je wilt.
      Onana
      Veltman. Sanchez. De Ligt. Viergever
      Beek. Schone. Ziyech
      Kluivert/Neres. Dolberg. Younes
      7 aangekochte spelers onder bewind Overmars. Waarvan misschien 1 niet zo daadkrachtig, Ziyech, maar wel trefzeker. Overigens de niet daadkracht spaarde 4.5 mln uit. En zal je zeggen maar we misten daardoor CL?. Nu met Ziyech misten we de CL ook. Dus valt wel mee. Vandaar dat ik het Vanessa vroeg. Misschien dat ze toch me kan wijzen op andere niet zo daadkrachtig acties

     7. AB

      En Johan had op een gegeven moment niet voor niets de schurft in en was teleur gesteld, zwaar teleur gesteld. Ook in deze heren.

     8. Widi

      Niemand van ons kan voor hem spreken. Ik vermoed dat hij het wel opgelost had als hij niet ziek was geworden. Maar ik weet dat natuurlijk niet.

 22. RonJ64

  Veel geld, maar toch een 10 te weinig lijkt me, begin met 50 miljoen kunnen ze makkelijk betalen !

 23. Vanessa19

  En alle andere Nederlandse clubs dan? Moeten die ook nu nog op het laatst in paniek handelen?

 24. Ajax belg

  ajax moet Sanchez gewoon behouden, laat die Engelse kut ploegen stikken hun geld, heeft Tottenham geen jeugd, we moeten nu bouwen aan een elftal zich kan meten in de EL. en KAMPIOEN word . Dat is wat Ajax fans willen

Reageren is niet mogelijk.