There are no ads, please add some


‘Transfer Barac toch zo goed als rond’

Mateo Barac leek een transfer naar Ajax te kunnen vergeten nadat een extra medische keuring roet in het eten zou hebben gegooid aangaande gezondheidsproblemen uit zijn jeugd. Het Kroatisch CroSports laat echter via Twitter weten dat Barac wel degelijk speler wordt van Ajax. Het medium schrijft dat de deal zo goed als rond is en nadat Barac is gepresenteerd bij Ajax er meer details bekend worden over de ontwikkelingen van de afgelopen dagen. Ajax wil vooralsnog niet reageren op de situatie rondom de boomlange verdediger van NK Osijek.

Wordt vervolgd….

Bron: Twitter


Gerelateerde posts

94 reacties

  1. KBouter

   Heren redactie…doe iets aan die fakers die hier inloggen met fakenamen van forumleden.

   Geef die gasten een ipban, schiet ze dood of hang ze op van mijn part.

   Doen jullie dat niet, vrees ik dat veel forumleden deze site zullen verlaten, wat de doodsteek zal betekenen voor Ajaxfanzone door een paar mongolen die het hier voor de rest verpesten.

   1. FrankiC

    Goed initiatief KBouter, dit verzoek aan de redactie (en de fakers). Ik ben alleen niets eens met de strafmaat….

   2. Litmanen

    KBouter, helemaal eens! Walgelijke figuren die onder ik weet niet hoeveel namen hun mening geven en dan weer verdwijnen. Heb een idee wie een van die gasten is, maar alleen de redactie kan dit nakijken.

    Kijk, de vaste mensen weten wat ze aan elkaar hebben, dat is wel zo eerlijk. Deze figuren lopen alleen olie op het vuur te gooien zonder inhoudelijke bijdragen te leveren.

    1. AB

     Nee Litmanen, ik ben het niet. De reden van mijn grijze nick heeft andere redenen. Ik ben hier, in ieder geval voorlopig hoop ik, vnl lezer.

   3. Widi

    Al heb ik het zelf al gevraagd…ik sluit me natuurlijk ook aan bij de verzoekers. Strafmaat: gewoon deze nepnicks verwijderen en zorgen dat het niet meer kan is voor mij voldoende. En inderdaad, de lol gaat er zo wel af.

   4. Indojood

    Er wordt wel overdreven gereageerd. Walgelijke figuren die doodgeschoten of opgehangen moeten worden? Hebben we hier te maken met IS terroristen of pedofielen dan?

    1. KBouter

     Sarcastisch bedoeld Indo, dat snap je toch ook wel.

     Ophangen en doodschieten is natuurlijk niet aan orde, maar dat snapte iedereen hier wel.

     1. Indojood

      Natuurlijk maar jullie maken je druk om een paar accounts terwijl je lachend naar het TH de erfenis van Johan laat afbrokkelen.

     2. FrankiC

      Ook een visie moet je doorontwikkelen, Indojood. Blijf er niet te veel in hangen.

      Ik vind sowieso dat er veel ‘nieuwkomers’ (aangenomen dat ze dus nieuw zijn) op deze fanzone te veel en te direct op de man spelen. Dat wordt er niet gezelliger op en het is nergens voor nodig.

     3. Indojood

      Prima, geef het dan een andere naam en dweep niet met Johan’s naam. Johan had het NL voetbal voor ogen. We staan nu onder Congo op de FIFA-lijst! Als we straks Deportivo Ajax zijn met het Colombiaanse Spaans als voertaal, dan wil ik wel eens zien wie dat kan rijmen met Johan’s visie om het totale NL voetbal op een hoger niveau te brengen.

     4. EugAjax

      Indojood na vele discussies met je begrijp ik steeds meer wat je bedoelt. En niet alleen Johan keek verder jij doet dat duidelijk ook. Ik ben het met Franki eens een plan ontwikkel je door en jij hebt ook gelijk dat Ajax moet stoppen Johan zijn naam er aan te verbinden, zeker omdat Johan dat zelf perse wilde. Helemaal waar. En toch zit ik hier met een dubbel gevoel erover. Want wat als er uit de hoek Ajax in 1 keer geluiden kwamen als “we hebben na verlaten van Johan zijn visie en strategie eindelijk weer eens een Europese finale gehaald”. Persoonlijk zou ik dan echt helemaal klaar zijn met Ajax. Dat doe je ook niet. Maar als je dit weer doortrekt naar en NL elftal en de FIFA ranglijst (want Johan keek idd veel breder) en als Ajax inderdaad ooit op Deportivo Ajax zou gaan lijken ja dan is het weer helemaal zoals jij zegt. Die situaties verdienen Johan zijn naam absoluut niet. Nu is NL elftal al waarheid. Ajax in mijn optiek is nog heel ver van Dep Ajax. Maar ik zou idee ook verafschuwen. Daarom was ik ben ik het wel eens met je mbt positie RB paar topics geleden. Met Veltman en Zeefuik niet nodig!!

     5. FrankiC

      Ik vraag me af of jij je verdiept hebt in het spel en de verdedigende kwaliteiten van Zeefuik. Die jongen staat er nog lang niet en met de CL ambitie (waar helaas NIET naar gehandeld werd) kan het zomaar zijn dat onze rechtsback tegenover Ronaldo of Neymar komt te staan ipv tegen de rechtsbuiten van Helmond Sport.

     6. Indojood

      Lees je eigen reactie nog eens. Je verwacht dat er een back staat die zijn mannetje staat tegenover Neymar of Ronaldo.

     7. EugAjax

      FrankiC hij hoeft ee ook nog niet te staan. Hij kan vooralsnog meedoen en leren van, ja hou je vast bijv Veltman. Hij heeft een jaar om als tweede back aan te klampen aan het nivo wat Ajax moet nastreven. Vaak is een jongen uit de eigen jeugdopleiding sneller in te brengen dan een jongere speler uit het buitenland. Bijv Neres die heeft Ajax ruim van te voren gekocht omdat we toen al twee RB hadden en dan kan het. Maar als ik moet kiezen tussen goede jeugd uit eigen kring of te halen uit Zuid Amerika voor tweede RB, dan kies ik voor eigen jeugd. Zeker als ik al die goede verhalen over Zeefuik hoor. En zelf heb ik hem paar keer zien spelen

     8. Indojood

      Prima, Eug. Donny, Frenkie, Justin, etc. moeten onze nieuwe NL sterren worden. Natuurlijk had Appie daar bij moeten zitten. Dergelijke spelers zullen ons voetbal naar een hoger plan brengen.

     9. EugAjax

      Klopt Indojood. Ik hoop in ieder geval nooit tegen je hoeft te zeggen dat je altijd al gelijk heb gehad en dat jij het 2 jaar eerder door had dan (bijna) iedereen. Ikzelf begin ook op tot nu toe indviduele gevallen vraagtekens zetten. Ik blijf stellig hopen dat dit geen nieuw beleid word. Visie moet inderdaad worden door ontwikkeld, maar Ajax mag NOOIT zijn identitiet kwijt raken zoals je ergens mooi schreef.

     10. Indojood

      Ach, gelijk hebben, daar gaat het niet om. We willen toch allemaal dat Amsterdamse Ajax vol bravoure en lef, met aanvallend aantrekkelijk voetbal in de geest van Johan, tot in elke vezel van de club. Dat moet toch de rode draad van alles zijn. Het is gewoon puur emotie wat mijn drijfveer is. Justin Kluivert is er nog lang niet maar ik word gelukkig van die acties die hij laatste liet zien tegen Nice, ondanks dat het niet mocht baten.

     11. Widi

      Ik heb al zeker 3 maanden niemand van Ajax meer horen zeggen dat er volgens het plan Cruijff gewerkt wordt. Alleen jij schrijft het elke dag. Zet eens een andere plaat op. Johan is helaas ziek geworden en veel te vroeg overleden. Jonk is helaas met ruzie vertrokken/weggestuurd. Dat is kut, maar niets meer aan te doen. Daar verandert niets aan als je elke dag dezelfde plaat op zet.

     12. Indojood

      Ik heb Ajax nooit horen zeggen dat ze het plan Cruijff hebben verlaten. Verder trek ik me niets aan van jou of anderen als het gaat om het geven van mijn mening. Ik vraag dat ook niet van jou of anderen.

     13. Remco425

      Indo, al was ik altijd al pro-Johan, ik ben eindelijk zijn autobiografie aan het lezen, ben bij pagina 200 en ik heb hem nog op niets kunnen betrappen wat niet gewoon puur logisch is. En daar vallen een heleboel dingen waar Ajax nu mee bezig is niet onder. Nóg meer dan voorheen ben ik vóór de ideeën van Cruijff.

     14. Indojood

      Precies, Remco. Daarom reageer ik ook altijd fel. Misschien niet altijd tactvol of terecht maar ik kijk naar het grote geheel en ik zie de erfenis van Johan steeds meer verdwijnen bij ons cluppie en dat doet pijn.

     15. Remco425

      Zijn boek heeft nog meer mijn ogen geopend en ik raad iedereen hier die het nog niet gelezen heeft het ook te lezen. Ook ik zal hier nu nog meer ageren tegen alles wat tegen de ideeën van Johan indruist.

     16. AB

      Dat deel al gelezen waar hij zegt dat mensen allereerst vermaakt willen worden als ze naar een wedstrijd gaan. Ze willen na hun werk plezier hebben. Je kan het nu mooi vergelijken met de finale wedstrijd van de dames: Nederland – Denemarken. Twee aanvallende teams, spektakel en lol. Publiek van beide teams zijn vol aan hun trekken gekomen.

     17. Remco425

      Zeker. Dat is eigenlijk de rode draad door het hele boek en dus ook zijn hele leven. Mensen willen vermaken. Met wat dan ook op welke manier dan ook.

   5. AFCA my World

    Kan mij vinden in de ban met die fakers,strafmaat is verder iets te heftig,heb mijn naam ook al langs zien komen,zielige figuren hebben nix te doen en dan doen ze iets,ga wat met je leven doen ! Werken bijvoorbeeld of is dat een vies woord en hou je je handje gewoon op is toch veel makkelijker ? Waardelozen figuren !

  1. KBouter

   Ik vond het toch al vreemd dat Ajax er niets over reageerde.

   Dacht echt…krijgt dit nog een ontknoping, of zijn ze echt ermee gestopt.

  2. FrankiC

   Dat gaf ik woensdag al aan: zolang het geen persbericht van Ajax is, maar een mediapost, was ik niet overtuigd.

 1. AjaxKat

  WTF! Gewoon niet doen als hij niet door de keuring komt.
  Ajax houdt zich op de vlakte, verstandig.

 2. Iedereen heeft een mening

  Misschien een welkome versterking. Heb trouwens nergens gelezen dat ajax af zag van deze transfer maar wel dat Overmars werd afgezeken. Zo zie je maar, rustig afwachten en kijken wat er gebeurt. Las net dat ajax bezig is om de opvolger van Sanchez te contracteren. Betreft de colombiaan Carlos Cuesta (18 jaar). 👍👍👍💪💪💪

  1. Moosie

   jammer dat niet iedereen zo denkt als jou dan was er een hoop minder gezeik moet tegenwoordig 10 keer zuchten tot ik iets slimste lees

   1. Bakkie

    Iets meer zinvolle comments op deze site zou geen overbodige luxe zijn inderdaad. Maar ach, zo’n forum is ook een uitlaatklep voor velen…

 3. Moosie

  1 bericht in de Sun en het forum slaat op hol. Iets in de televaag en het forum slaat op hol. Wacht nou gewoon eens op de reactie van Ajax. Niemand hier was bij de keuring maar iedereen weet het beter. Zelfde geldt voor Overmars , bijna iedereen zeikt maar niemand schijnt te begrijpen dat de RVC beslist en niet Overmars in zijn eentje. Als je wat te zeiken wil hebben zorg dan tenminste dat je de structuur van de club kent. Achterlijk gezeik gaat maar door.

   1. Widi

    Dat is de gebruikelijke gang van zaken. Ik heb het idee dat het bij Ajax iets anders werkt. Volgens mij beslist RVC mee.

    1. Indojood

     Nou, ik denk alleen als er wordt afgeweken van afspraken. Toen FdB en Overmars extra wilde investeren in januari 2016 hield de RvC dat tegen.

     1. Widi

      Dat zeg ik toch. RVC van Ajax gaat iets verder dan het gebruikelijke toezicht houden. Ten opzichte van januari 2016 is een versoepeling opgetreden ivm nog verder verbeterde Eigen Vermogen. Er kan en mag iets meer.

     2. Indojood

      Dat zeg ik toch. Toezicht houden is zorgen dat de afspraken nageleefd worden. Terecht overigens dat ze toen werden teruggefloten. Elke RvC doet dat.

   2. Moosie

    De RVC houdt aankopen tegen dat is meebeslissen dat is niet controleren maar in de meeste gevallen hadden ze wel gelijk het ging mij om het gezeik over Overmars

 4. Guacamole

  Hij ziet eruit als een sloopkogel. Moet samen met Sanchez,De Ligt,Veltman, Viergever en Dijks wel leuke en sterke combinaties maken.

  1. JohnDoe77

   Je vergeet Orejuela! Denk dat Veltman kind van de rekening gaat worden en De Ligt wat rustiger gebracht. Voor Barac zelf wel heel fijn als hij wel door de (strenge) keuring heen komt!!

 5. Brokamp

  Ik hoop ook dat Barac komt, maar soms is het beter om minder informatie te geven. Er liggen altijd kapers op de kust. Zie het mislopen van Richarlison. Ik blijf dat zonde vinden. Ajax moet eigenlijk pas opening van zaken geven als er getekend is.

  1. Joodst

   Zo lijkt er toch een sterke verdedeging te komen! De 18 jarige colombiaan erbij plus deze jongen en oreo (is ie al definitief van ajax) hebben we een aardig leger achterin. Ik zie het allemaal wel gebeuren. Wordt weer tijd voor een titel!!

 6. Marc Overdwars

  Ik voel me nog barac van het nieuws van de Sun.
  Nu gaat de zon toch blijkbaar schijnen en staat de rest van de eredivisie in de schaduw door onze boomlange verdediger!
  Welkom Barac!

 7. Marc Overdwars

  Haha nu lopen we allen achter een Twitter bericht van Cro sports aan…..
  (Ik herhaal: een twitter bericht van Cro Sports….)
  En ik loop gezellig mee.

 8. Gido

  Ben best wel gecharmeerd van een verdediging met Kroaten en Colombianen. Komt geen levende ziel langs.

 9. Charka53

  Eerst niet dan wel is hij gezond of dan weer niet, laten we dan maar hopen dat we er een goede fitte speler bij krijgen , welkom en succes Barac

 10. Indojood

  Dit soort spelers kan je ook gewoon in mei of juni halen, maar het gepeupel loopt hier weer gedwee achter het TH aan. Moet zeggen dat het TH dat wel goed doet, dat hersenspoelen.

 11. Widi

  Wat als deze speler niet eerste en tweede keus was? Wat als men daar in juni wel mee bezig was? Wat als pas in juli bleek dat ook tweede keus niet haalbaar was? Zou je dan dezelfde opmerking maken? Want zo is het namelijk gegaan. Jij bent slim genoeg om dat zelf ook te bdenken. Maar je hebt gewoon de pest aan het TH. Op jouw eigen manier doe je zo aan hersenspoelen. Want je hebt enig gezag hier. Zat mensen nemen wat jij zegt voor waar aan. Ik ook regelmatig trouwens hoor. Maar dit ben ik niet met je eens.

  1. Iedereen heeft een mening

   Widi, je geeft mensen te veel eer. Hoezo “enig gezag”? Dit is een forum waarop iedereen wat kan zeggen/roepen. Ik leidt daar geen gezag aan af, hooguit dat mensen vinden dat het TH niet/wel functioneert, spelers wel/niet gekocht/verkocht moeten worden etc.

  2. KBouter

   Precies, ik had het laatst ook al over plan F. Plan A gaat nooit over 1 nacht ijs en wanneer dat niet doorgaat, is het voor plan b meestal book al te laat. Je hebt te maken met wat je in huis hebt, en wat je niet hebt moet je halen, alleen is Ajax geen club om 20-30 mio te betalen aan een topspeler..die 1: ook een topsalaris wil en 2: een topspeler die in Nederland wil spelen!

   Gaat hem niet worden, zelfs spelers op hun retour kiezen liever voor te cashen in Usa of elders.

   Doe het maar eens beter dan hoe Overmars het doet.

   1. Indojood

    Plan B en C en D moeten parallel lopen met A. Dan kan je meteen schakelen. De soap rond Richarlison is een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Je weet dat je voorrondes moet spelen dus zal je ervoor zorgen dat je mogelijke aankopen die je al een tijdje in het vizier hebt, in juni kunt realiseren. Die kneus had half juni al Fluminense de wacht moeten aanzeggen, nee, hij laat het dooretteren tot eind juli.

  3. Indojood

   Gezag? Houd toch op man. Ik ben maar een simpele doch betrokken supporter met een mening en een rotsvast geloof in de Cruijff visie. Dat is alles.

   1. Widi

    Als je jezelf niets meer dan een simpele supporter vindt, waarom lees ik hier dan dagelijks dat de professionals van Ajax er volgens jou niets van kunnen? Je vertelt ook nog precies hoe het volgens jou wel moet, zoals hierboven met je plannen A, B,C en D. Alsof het allemaal zo simpel werkt. In jouw hoofd misschien. Maar niet in de realiteit. Belachelijk dat je Overmars nu weer een kneus noemt. Ik heb je inderdaad overschat.

    1. Sjakie1952

     En als heel veel mensen Overmars een kneus vinden, zou daar dan misschien een kern van waarheid in kunnen zitten?

 12. Iedereen heeft een mening

  Grappig (vervelend voor Barac), topic ” transfer zo goed als rond”, elders lees je “ajax heeft deur op een kier staan”. Tja, wat is nu de waarheid??????

  1. Indojood

   Goed punt. Op AN staat het volgende:

   “Marcel Keizer gaf desgevraagd tijdens zijn persconferentie voor Heracles – Ajax aan dat de transfer van Mateo Barac volgens zijn informatie is afgeketst. ‘Dat is het laatste wat ik van Marc gehoord heb.’ Keizer gaf aan intern niets vernomen te hebben dat er nu toch weer gepraat zou worden.”

 13. AB

  Er wordt gesteld dat Ajax al enige tijd niet meer heeft gezegd volgens de visie van Cruijff te werken. Ik wacht al ruim twee jaar op de mededeling van Ajax dat ze een eigen visie hebben die los staat van de visie van Cruijff en hiermee geen link meer heeft. Het niet meer zeggen staat hier niet gelijk aan. Dat hun eigen visie funest is voor Ajax is weer een ander verhaal. Nu is er weer een 19 jarig Noors talent gekocht van Heerenveen. Bij Heerenveen heeft hij het duidelijk niet waar kunnen maken. Dus betalen we er 2 miljoen voor, we hebben tenslotte centen zat en de hele voetbal wereld doet het zo. Het is dat je het de spelers niet kan verwijten maar anders zou je toch hopen dat het stadion leeg bleef donderdag (zit er zelf ook weer).

   1. AB

    Als jij met negentien jaar nog niet minimaal een keer bent ingevallen bij het eerste, al is het maar in een bekerwedstrijd, dan heb je het in mijn ogen niet waargemaakt.

    1. Widi

     Het kan aan mij liggen, maar ik ken hem niet eens. Ik neem het vaak voor TH op als er naar mijn mening onredelijk over TH wordt gesproken. Ik ben het echter niet met alles eens. Deze aankoop lijkt vreemd. We hebben nog wel 5 buitenspelers die bij Heerenveen waarschijnlijk gewoon zouden spelen. We moeten stoppen met kopen. Maar goed. Het wordt tijd dat we een paar goede wedstrijden spelen. Dat helpt altijd.

  1. fjonkman

   Komen we vanzelf achter Vanessa.. ik denk niet dat het doorgaat, maar het blijft een raar wereldje..

Reageren is niet mogelijk.