There are no ads, please add some


Ajax grijpt naast Borthwick-Jackson, speler op huurbasis naar Leeds United

Ajax heeft naast Manchester United-verdediger Cameron Borthwick-Jackson gegrepen, zo laat ESPN weten. De verdediger heeft zelf laten weten dat hij liever in Engeland actief blijft waarop zijn huidige werkgever, Manchester United, heeft besloten om de speler te verhuren aan Leeds United. Naar verwachting zal Ajax vandaag wel de Kroatische verdediger Barac presenteren als versterking voor de achterhoede.

Zie eerder bericht: 25-07-2017 ‘Cameron Borthwick-Jackson genoemd als opvolger Riedewald bij Ajax’

Bron: ESPN

 


Gerelateerde posts

89 reacties

 1. FrankiC

  Geen man overboord. Werd niet enthousiast van zijn youtube beelden. Daarbij is er op links, met Barac erbij, een vierdubbele bezetting. We kunnen nog een rechtsback gebruiken….

  1. antonajax

   Met Barac volgens mij genoeg verdedigers. Moeten allemaal salaris hebben ook dus prima zo

  2. Basisspeler

   Klopt niet helemaal FrankiC. Welliswaar kunnen er 4 spelers op linksback, maar op papier is er maar 1 linksback. Als je Barac en Viergever daar ook bij rekent gaat dat weer ten koste van de bezetting op CV.
   Bovendien vind ik Sinkgraven en Dijks geen toppers.
   Rechtsback zou kunnen, maar dan Veltman naar CV. De Ligt even pas op de plaats. Maar waarvoor dan Barac gehaald?

   1. FrankiC

    Degene die nr 1 is op papier (Dijks; tobber) is mijn nummer 4 en wellicht ook bij het TH. Sinkgraven (topper) is in de praktijk (en wat mij betreft op papier) nummer 1 en daar ben ik wel enthousiast over). De Ligt is linker CV nummer 1 en voor deze twee posities heb je 2 stand-in’s (Viergever en Barac), tenzij blijk dat bijv Barac verdrr is dan De Ligt. Het probleem ligt dus rechts….

     1. FrankiC

      Rechtsback op stand-in voor Sanchez. Maar als er een betere rechtsachter gehaald zou worden dan valt buiten de boot. De beste speelt! Zoals ik eerder aangaf zou ik daarom mijn pijlen gericht hebben op Kane (Chelsea) die nu wrs bij FC Groningen aan de slag kan.

     2. FrankiC

      Als er een betere komt (en die zijn er) dan zit Veltman op de bank en er moet een aanvoerder in het veld staan. ‘Afvallen’ is een hier niet het juiste woord. Ik kan overigens prima leven met Veltman als rb en aanvoerder. Het probleem is de backup. Ik vergat overigens dat we nu Van Rhijn hebben…

 2. antonajax

  Met Barac volgens mij genoeg verdedigers. Moeten allemaal salaris hebben ook dus prima zo

  1. FrankiC

   Wat als Veltman wegvalt? (Rode kaart is zo gegeven.) Ik ben in de veronderstelling dat een dubbele bezetting het streven was. Zeefuik is (nog) te licht en dan kom je bij De Ligt uit…..

   1. Toppertje

    Met Zeefuik heb je een dubbele bezetting op rechts. Licht of niet je moet wel je jeugd een kans geven als bij een rode kaart een plek vrij komt. Zou Veltman weggaan dan is Zeefuik inderdaad een risico om een heel seizoen op te bouwen. Een speler die voor de NL competitie bereid is om als 2e man plaats te nemen zal per definitie een stuk minder zijn en daarmee nauwelijks beter dan de jeugd die we hebben klaar staan.

    1. FrankiC

     Leuke theorie, maar niet houdbaar.
     In jouw optiek hoef je dus nóóit iemand te kopen omdat er hoe dan ook in JA of A1 een speler staat die dan maar ingepast moet worden. Stel dat Veldman niet zou kunnen spelen tegen Rosenburg en Zeefuik gaat de mist in tegen Bendtner en Ajax ligt eruit…… leg jij het de fans uit.
     We moeten ons juist verbeteren om de CL ambitite waar te kunnen maken en dat is nu al verzaakt doordat Schöne (waar ik fan van ben in de Eredivisie) er stond tegen Nice en niet Sneijder!
     Dubbele bezetting met jongens die het naadloos kunnen invullen. Moest vóór hervatting traingen/seizoen op orde zijn. We lopen te slapen Toppertje!

     1. Toppertje

      Ik wil wel aan de supporters uitleggen dat een driedubbele bezetting binnen NL niet te doen is. Het is makkelijk roepen om versterkingen als je geen financiele verantwoordelijkheid draagt. Ik heb hier al vaker aangegeven dat ik vind dat de selectie weer niet op orde is terwijl het alweer om serieuze knikkers gaat. In zin ben ik het met je eens dat we niet slagvaardig genoeg zijn. Alleen geloof ik niet in het aantrekken van spelers voor de bank. Wij zijn Ajax en moeten voor op de bank mimimaal spelers zelf kunnen opleiden en alleen als die er niet zijn moet je een speler halen. Als ik kijk naar de basis denk ik dat het streven hoort te zijn om betere spelers te hebben dan Viergever, Veltman en vooral Younes. Daar ligt volgens mij meer noodzaak dan de bank. Zoals gezegd moeten we binnen de financiele context in NL met jeugd of als de nood aan de man komt met het schuiven van spelers het reserve probleem oplossen. Ik weet heel goed dat die werkwijze een risico betekent maar volgens mij heeft Ajax de beste tijden gekend toen er geen geld was en noodgedwongen op de jeugd een beroep werd gedaan. Tegen Nice hadden we ook met vd Beek op de positie van Schöne kunnen spelen en de Jong op die vd Beek. Achteraf is dat een koe in zijn kont kijken. Had beide wel of niet kunnen werken. Wat mij betreft heeft Schöne zijn langste tijd gehad als basisspeler en zijn de genoemde spelers al verder. Behalve in routine waarvoor Keizer blijkbaar gekozen heeft.

     2. FrankiC

      Ik leg liever geen (financiële) verantwoordelijkheid af voor het missen van CL. Dát kost knaken én sportief plezier. Daar had bijvoorbeeld een Sneijder (Nigel) moeten staan tegen Nice en dan was het wellicht anders gelopen.
      Er is nota bene zo’n 40 mlj binnengestroomd bij de verkoop van wisselspelers…
      Ik heb het nergens over de wens van 3 dubbele bezetting. Ik heb het over het scenario als Veltman wegvalt of rechter CV zou moeten spelen. Dan is er geen geschikte rb. Daarachter had Todd Kane, Ferreira of Hateboer (hoeveel geschikte betaalbare namen wil je hebben) klaar moeten staan.

     3. Basisspeler

      En aanzien/status van Ajax wat ook weer deuren opent voor bepaalde spelers.
      Jij noemt mijns inziens 3 toegevoegde waarden voor de rechtsback. Hoewel ik best vertrouwen heb in Zeefuik in de toekomst. Nu nog te druistig.
      Je mag gezien een asntal reacties op dit forum je af gasn vragen of Ajax nog wel CL ambities heeft.

     4. Widi

      Goed nieuws: je hoeft ook geen verantwoording af te leggen. Nergens voor. Althans, niet bij Ajax.

     5. Basisspeler

      @Toppertje
      Je zegt dat je niet gelooft in aankopen voor de bank. Die moeten we zelf op kunnen leiden. Xie jij Barac dan als Basisspeler? Heb jij voldoende vertrouwen in Zeefuik bij blessure of rode kaart Veltman? Is de Ligt in jouw opstelling basisspeler?

     6. Toppertje

      @Basisspeler
      Ik heb Barac nog niet zien spelen dus ik ken zijn niveau niet. Als ze hem sec voor de breedte hebben gehaald dan ben ik daar geen voorstander van. Schatten ze hem daarentegen hoger in dan Viergever dan zou het een goede aankoop kunnen zijn. Zeefuik zie ik inderdaad bij een blessure of rode kaart als de vervanger. Simpel omdat dat zo bij Ajax hoort. Alleen bij het voorruitzicht van een langere blessure kan in dat geval huur een optie zijn. De Ligt is bij mij 100% een basisspeler. Zal zeker nog foutjes maken maar hij is de personificatie van waarom Ajax uniek is. Wie goed is speelt gewoon ongeacht leeftijd. Hij zal door spelen alleen maar beter worden. Dat gaat Schöne bv niet meer worden en datzelfde geldt voor Viergever, Veltman en Younes. Daar moet Ajax zich versterken omdat daar verbetering direct merkbaar is. Het risico van een te smalle bank neem ik voor lief omdat het risico van het beperken van doorstroming en daarmee het afbreken van de jeugdopleiding groter is.

     7. Basisspeler

      Spreekt een groot vertrouwen uit in de jeugd van Ajax. Denk zelf door zoveel verantwoordelijkheid bij jeugdspelers te leggen je je ambitieniveau zult moeten aanpassen. Dus geen CL, niet jaarlijks meedoen om kampioenschap, sporadisch een paar rondes EL. Zoals je zei: Jeugd heeft talent, maar geen ervaring en zullen foutjes maken. Ik zie liever dat jeugdspelers in de rug van een ervaren speler gebracht worden. Dus een versntwoorde mix.
      Even als vb. Rosenborg heeft een gem leeftijd van 27 jaar, Ajax van 22 jaar. Dit zou reden kunnen zijn dat we het niet gasn redden. Niet omdat zij betere spelers hebben, maar wel meer ervaring.

     8. Toppertje

      Absoluut oneens! Nogmaals, ik zeg niet dat we geen aankopen moeten doen. Alleen moeten aankopen een onmiddelijke en duidelijke verbetering zijn voor degenen die nu in de basis staan. Er staan nu een aantal ervaren spelers in de basis die de jeugd aan de hand moeten nemen maar die zelf gewoon niet goed genoeg zijn. Het niet vervangen van deze spelers toont m.i juist te weinig ambitie. Aankopen voor de bank moeten alleen in het uiterste geval gedaan worden (liever huur) als het niet anders kan. Dit is niet anders dan het plan van JC. Verbaas me dat dit zo makkelijk opzij wordt geschoven.

      De gemiddelde leeftijd van Rosenborg is wel het laatste waar ik me zorgen over maak. Noem 2 spelers van hen die met hun kwaliteiten bij Ajax in de basis zouden staan. Kwaliteit daar gaat het om.

     9. Basisspeler

      Bendtner en Jevtovic zou ik er graag bij hebben bij Ajax.
      Grappig: je zegt precies wat ik ook zeg bij topic over Barac. Aankopen moet alleen als de aankoop exceptionele kwaliteiten heeft of een directe toegevoegde waarde. Wat dat betreft zijn we het dus eens.
      Oneens betreft de ervaring. Hoop dat ik ongelijk krijg.

     10. Remco425

      Er staat niet altíjd iemand klaar uit de jeugd, maar Zeefuik is er daar wel eentje van. En die verdiend op momenten dat hij nodig is een kans.

     11. Toppertje

      Juist Widi. De enige reden dat Ajax meer dan welke club dan ook unieke talenten voortbrengt, is dat we bereid zijn het risico te nemen en op ons bek te gaan. Dat is ook waarom deze spelers naar Ajax komen. En als ik onze prijzenkast kijk kan dat samen met het winnen van prijzen. Het enige waar het op dit moment aan schort is het doorselecteren op bepaalde posities. Als we dat niet intern kunnen oplossen dan moet de bereid er zijn om de knip te trekken. Volledig in lijn met de visie die hier al zo vaak besproken is.

     12. EugAjax

      Toppertje een hele hoop tekst van je en in mijn optiek allemaal raak. Zo is als Ajax moet opereren. Ervaring is best nodig hoor. Een goede mix belangrijk. Maar wat is ervaring? Wat goed is komt snel. Er word laatste paar dagen vaak ‘schuld’ missen CL bij de jeugdigheid van elftal gelegd. Nu in mijn optiek waren het juist voornamelijk de geroutineerde wat oudere spelers die een minder nivo dan normaal haalde. En niet de jongere garde.
      Verdedigng
      Veltman/Zeefuik. Sanchez/De Ligt. Viergever/Barac. Sinkgraven/Dijks
      Met zo een verdediging kan je gewoon meedoen op nationaal en internationaal nivo.

     13. Emilio4Ajax

      Missen van CL was het taktisch falen van het collectief… Had met positiespel, afstand en baltempo te maken. Precies zoals Cruijff dat altijd zei… Als het baltempo te laag is en je staat een metertje of twee verkeerd, stapt te vroeg of te laat in dan loop je achter de feiten aan en verlies je de slag op het middenveld en de hele wedstrijd…🌥🍻😎

     14. FrankiC

      Als er even geen geschikte rechts- of linksback in JA zit dan moet je niets forceren maar iets kopen en het liefst iemand dir direct beter is dan degene die in Ajax I staat.

      Zeefuik is in mijn ook nog een druistige brokkenpiloot die druk is met eigen fouten te herstellen. Daarmee kun je toch geen Europese deelname riskeren. Het is te kort door de bocht om dan te zeggen ‘dan kunnen we beter de jeugdopleiding afschaffen.

    2. De Nees

     Eens Toppertje, zeker op back posities moet je doorstroming niet tegenhouden. Maar per positie geldt een andere maatstaf. As-positie is een paar niveaus hoger, daar moet je voorzichtiger zijn met jeugd inpassen. CV dienen de backs aan te sturen, met rugdekking, positie kiezen. Zelfde geldt voor MV naar de flanken en de diepe spits. MV moet de flank ondersteunen voor kaatsen en dwingen achterlijn te halen voor voorzetten. Die senioriteit in de as mist vaak bij Ajax om spelers te sturen en vooral ook corrigeren. Doorstroming van een as-speler moet in de regel alleen naast een goede ervaren speler anders neem je te grote risico’s in de kracht van het elftal en leg je grote druk op zulke jonge as-spelers.

     1. FrankiC

      Eens, maar juist op de as stromen ze de lastste tijd door. Waarom? Omdat we daar grotere talenten hebben op dit moment. Zie Onana, De Ligt, vdBeek/ de Jong en Dolberg. Andere jaren kwamen er backs door zoals Tete en Dijks.

     2. Basisspeler

      Klopt helemaal Nees, neemt niet weg dat op rechtsback nu alleen Zeefuik backup is. Blessure, rode kaart Veltman en dan moet hij het gasn doen. Te risicovol! Ik vind het idee van FrankiC een goede optie. Haal een goede back. Veltman naar CV met Sanchez. De ligt langzaam brengen. Viergever met Sinkgraven op links. Dijks exit. Barac als stand-in voor CV of linksback.
      Beschouw Barac voorlopig ald breedte aankoop.

   2. De Nees

    Die grote talenten Frankie moeten nog niet vechten om een basisplaats, rouleer met de Jong en v Beek dan breng je ze langzamer en haal je wat prestatie-druk weg. Geef alle jonkies nadrukkelijk de stempel ‘nog in opleiding’ minstens voor 2 jaar, zelfde voor de Ligt, rouleer met Viergever/ Barac. Je haalt, al is het een beetje, hun ook uit de schijnwerpers van clubs, zie de geruchten al na 1 seizoen met Dolberg bijv. Op de back/flank positie mag je best normale risico lopen. Bijv vervanger RB moet juist back-up zijn van Zeefuik, wat lastig mss zo’n iemand vinden maar eigenlijk hoef je ook weer geen 3 dubbele bezetting te hebben. Op as-posities moet je geen grote risico’s lopen dus daar ander beleid.

    1. Remco425

     Vd Beek heeft dat stempel al een paar jaar. Valt al een paar jaar geregeld in. Hij is er nu klaar voor en dat heeft hij voorlopig bewezen ook. Belangijkste is dat we hem niet meteen afschrijven als hij in de onvermijdelijke dip terecht komt.

   3. De Nees

    Beek is idd iets verder Remco maar toch moeten we voorzichtig zijn hoe jonkies gebracht worden zoals je zegt met de onvermijdelijke dipjes. Al met al gaat het om de principe van begeleiden na een debuut dat wil ik vooral zeggen. Eigenlijk moet de kracht van de as altijd volledige prioriteit hebben, dat mag nooit verzwakken ten faveure van doorstroming. Dat is volledig uit zijn verband gerukt door TH toen Cruijff dit aanhaalde en kregen we een rat-race naar ondoordachte verjonging. Ik geloof er geen snars van dat Cruijff een verzwakking van de as voor ogen had met opleiden en inpassen, waarbij zo makkelijk ervaring werd ingeruild voor jeugd. Ik heb zijn elftallen nooit met een onervaren as zien spelen en dan zou hij dat zeker later gaan propageren. Sommigen hebben weer minder ervaring nodig vanwege hun gote kwaliteiten, zie Sanchez, maar dat doorzie je al gauw wie in de as hoort.

 3. rickert

  Ajax grijpt naast… speler gaat naar Leeds United. Waarom lijkt dit een kop van de Speld. Wij hoefden deze knul niet, omdat we een betere speler vonden mag ik hopen. Anders is zijn keuze wel heel grappig😂

   1. rickert

    als we 15 miljoen hadden neergelegd en hem hadden gewild. Was hij niet naar Watfort gegaan. Hij had een back-up.

     1. rickert

      Dat is bekende informatie, doe jij alle informatie op repeat of heb je ook nog een mening. Ik zie de relevantie niet hoe dit een reactie op mij is. sorry.

     2. Basisspeler

      Ehm. Volgens mij begon jij over 15M. Daar reageerde ik op. Als het bekende info voor je was maakt dat jouw reactie des te dommer.

     3. rickert

      Haha grappig dat copypaste mij dom noemt. Jij bent hier de alwetende hé, reservebankie?

  1. Widi

   Leeds United is in Engeland een grote club hoor. Dat is voor een Engelse speler anders dan voor ons.

 4. KBouter

  offtopic: F De Boer is ook helemaal van het padje hij heeft interesse in Luuk de Jong!!

  1. De Nees

   Zijn aankopen bij Ajax waren vaak ongelukkig, niet zoveel vertrouwen daarom in zijn inzicht. Hij kijkt ook vooral naar de NL markt, best stom volgens mij met homeplayers heb je meer krediet als het minder gaat.

   1. Remco425

    Zoals Van Gaal die fout bij Barcelona maakte. Zou Frank toch moeten weten. Die was 1 van die vele Nederlanders daar.

 5. Toppertje

  Volgens mij lopen we al 2 jaar kwalificatie CL mis omdat de basiself van onvoldoende niveau is om dit af te dwingen. Het is jammer dat het maar niet lukt om daar op door te pakken. Je bent weken bezig om een Braziliaan voor milioenen te halen, dan heb je dus een analyse gedaan over de huidige spelers, vervolgens mislukt dat en is er geen alternatief anders dan “een koopje dat voorbij kom”. Voor mij is dat het probleem en niet de bank en dat zou zomaar ook voor de competitie een probleem kunnen worden.

    1. FrankiC

     Van der Boog is vooral niet mijn type, maar hij was nog niet bij Ajax toen Sulemani werd gekocht, als je dat bedoeld. Hij had niet zoveel met Cruijff, die toen nog via zijn collumns sprak. Daarbij kunnen we nu meer vruchten plukken van de jeugd onder meer omdat er hele goede spelers op jongere leeftijd (16/17) worden aangetrokken. Deze jongens weten dat de opleiding bij Ajax op hoog niveau is en willen graag naar Ajax.

     1. Widi

      Onder van den Boog is wel degelijk een groot tekort ontstaan. Heel veel spelers onder contract bijvoorbeeld. Veel te veel.

     2. Widi

      Verder zijn we het eens, als het er maar niet teveel worden. Liefst jongens uit groot Amsterdam. Die gaan het beste in onze opleiding.

     3. sjakie1952

      Liefst jongens uit groot Amsterdam. Dat dacht Marc Netto ook toen hij Richarlison liet lopen

    1. sjakie1952

     Nu doet 010 aan het miljoenenbal mee. Dan moet je op de transfermarkt laten zien dat het volgend seizoen anders wordt. Daar heb ik nu nog geen vertrouwen in

   1. Basisspeler

    Pas op FrankiC.. Bromsnor heeft je op de korrel. Niet teveel over aankopen beginnen. Allemaal niet realistisch!

  1. Iedereen heeft een mening

   Toppertje, dat ben ik niet helemaal met je eens. De eerste keer was het gelijkspel bij de Graafschap (dat had niet met onvoldoende niveau te maken maar met zenuwen (????) en, in mijn ogen verkeerde wissels. Vorig jaar in de begin fase onnodig punten verspeeld en daarbij draaide 010 een waanzinnig seizoen. Maar ik denk dat wij (nederland) niets te zoeken hebben in de CL. Startpremie etc levert veel op maar afgelopen EL seizoen vond ik qua amusement vele malen leuker dan voorgaande CL duels. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

   1. Toppertje

    Het gaat mij niet zo zeer om de reden waarom we rechtstreekse kwalificatie missen maar om de voorrondes. Maar los van CL, EL of wat dan ook denk ik dat een aantal spelers te weinig brengen om basisspeler bij Ajax te zijn. Wordt daar wat mee gedaan dan ben ik ervan overtuigd dat met een goede lichting talenten (zoals nu) wij wel degelijk incidenteel een rol kunnen spelen in de CL en wat structureler in de EL.

 6. Iedereen heeft een mening

  Des te beter. Ajax hoort geen spelers te huren. Structureel levert dat niets op. Dan liever heel jong scouten of eigen jeugd laten ontwikkelen.

  1. Basisspeler

   De verantwoordelijken hebben kennelijk gern vertrouwen in de spelers die er nu staan.

 7. AFCA my World

  Je wilt toch niet bij de a.s kampioen van nederland voetballen als je naar Leeds kan ??? ⚽️

  1. Widi

   Ik vind je cynisme best grappig. Maar verplaats je eens in een Engelse jongen. Dan denk je vast anders.

Reageren is niet mogelijk.