‘Cameron Borthwick-Jackson genoemd als opvolger Riedewald bij Ajax’

Nadat Jairo Riedewald definitief zijn krabbel heeft gezet onder een contract bij Crystal Palace duiken er inmiddels weer geruchten op dat Ajax naarstig op zoek is naar een vervanger en hierbij is uitgekomen bij Cameron Borthwick-Jackson, een 20-jarige speler van Manchester United. Het afgelopen seizoen kwam de speler op huurbasis uit voor Wolverhampton Wanderers en zou inmiddels ook in de belangstelling staan van Heerenveen, PEC Zwolle, Leeds United en het Reading van Jaap Stam. Vorig jaar werd Borthwick-Jackson door United nog uitgeroepen tot speler van het jaar van de beloften.

Bron: Daily Mail

Related posts

90 Comments

     1. TikkieTakkie

      Ja, gelukkig wel nu. Sanchez is nu wel veel geld waard maar dat woord steeds meer, en die gaat ons nog erg ver helpen in de het buitenland en in de Eredivisie!

     2. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

      Wordt** ?

 1. marcussboss

  goede opvolger! beter dan dijks en een super groot talent! hopelijk dan toch nog de gewenste linksback??

  1. Litmanen

   Dus te duur. Goede voetballer, maar die wordt in Engeland opgehaald. Voor veel.

 2. AFCA my World

  Wat hebben we nu aan geruchten ! We willen feiten ! Kom op met de goede aankopen ! ⚽️

 3. JohnDoe77

  Tsja, mooi verhaal maar als ze hem bij ManUtd uitroepen als beste van de talenten, gaan ze hem vast niet voor een prikkie op de boot naar de Ei haven zetten… maar mooi verhaal, dat zeker!

  1. De Nees

   ? Eerder de Passengers Terminal, daar meren nml de luxe cruise schepen aan. Voor minder varen ze niet uit hoor!

 4. theomar

  Dit lijkt een kansloze missie. En ondertussen komt die braziliaan ook nog niet. Dit schiet zo niet op. En eind augustus zullen er nog wel een paar gasten worden weggekaapt. Ajax moet afspraken maken met de spelers dat als ze last gaan het zesvoudige mieten opleveren. En anders geen transfer.

 5. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

  Zou me niet eens verbazen als het gerucht nog waar is ook. Ajax en Zwolle achter dezelfde verdediger aan. Ga mij zo langzamerhand steeds meer schamen voor de handelswijze van mijn club.

  1. JohnDoe77

   Jij schaamt je volgens mij al een tijdje. Ik lees alleen maar negatieve opmerkingen van je en die naam die je steeds moet aanpassen omdat je weer een statement wilt maken… prima, maar van alleen maar negativiteit wordt niemand vrolijk en jij zelf vast ook niet. Dit Ajax is niet meer het Ajax van 20/30 jaar terug en zal het ook nooit meer worden. De huidige staf, selectie en supporters doen hun stinkende best, niet alles gaat 100% goed maar de intentie is er. Geregeld een landstitel en beker, wat vaker overwinteren in Europa en sporadisch een stunt als vorig seizoen, that is it! Als je daar negatief over blijft, ga darten kijken, dat domineren wij met echte bolle Hollandse kerels! Negatief gedoe ALTIJD, bah!

   1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

    Goh, mensen bij Ajax maken er een zooitje van, verloochenen de grootste voetballer, steken figuurlijk een mes in zijn rug en ik moet daarover staan juichen? Jij bent dus echt niet goed bij je plaat. Als dingen kut zijn benoem ik dat. Wen er maar aan. Het is een gods schandaal dat niet veel meer mensen denken zoals ik. Jullie verkopen Ajax aan de eerste de beste Chinees of Rus als je de kans krijgt voor een titel met kut voetbal en een team met alleen maar buitenlandse spelers. Lekkere Ajax supporter ben je. Waardeloos dus.

    1. Mijn Club

     Relax AB, at ease … diep ademhalen en tot 10 tellen … 😉
     Denk aan je hart. Ik heb me jarenlang erg druk gemaakt om het wel en wee van mijn club. Maar weet je, wat jij of ik willen, gebeurt toch niet. Dus laat het een beetje over je heen komen of af glijden. Stress is slecht voor je gezondheid. (Meen ik serieus dit laatste).

     1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

      Het uiten voorkomt stress “mijn club” ? Opkroppen is heel slecht voor je gezondheid. Een ander zoekt een boksbal op maar die heb ik niet ?

    2. JohnDoe77

     Hahahaha! Je maakt jezelf volkome belachelijk met dromen die in deze tijd gewoon niet meer uit kunnen komen! Cruyff zijn plan was voetballers aan de top (hebben we), meer focus op de jeugd (check), meer oo induviduele ontwikkeling van talent (redelijk goed als je kijkt naar de doorstroming van de jeugd, jongste team in Europese competitie, etc.) en natuurlijk mooi aanvallend voetbal. Dat laatste heb ik bij vlagen ook gezien vorig seizoen. En waar je gaten ziet in de jeugd, of ervaring zoekt waren transfers prima. En die zijn een beetje lastiger geworden als toen de grootste voetballer aller tijden (op Messi na) voetbalde. Toen kon je voor een paar ton wat leuks doen, nu wil Real € 133mln betalen voor een 18-jarige van Monaco ? Roeien met de riemen die we hebben dus en ik vind dat Ajax het -alles beschouwend- prima doet. Niet foutloos, maar met de omstandigheden zoals ze zijn is het een wonder dat je een finale speelt met zo’n jonge talentvolle ploeg. En natuurlijk zijn er genoeg dingen die niet goed gaan…

     Die dingen benoemen wij allemaal, maar jij ziet alleen maar dingen die “kut” zijn. Dan lijkt het mij voor jezelf en je omgeving leuker als je een hobby zoekt die je minder frustreert; het Ajax van jouw dromen gaat er nooit komen… helaas…

     1. Remco425

      Meer focus op de jeugd, die je verkoopt om er buitenlanders voor terug te halen…

     2. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

      Vergeet niet een dansje uit te voeren om de situatie bij Ajax. Ik weet wie zich belachelijk maakt. Verder ben ik niet op het forum om het jou leuker te maken, waar haal je de arrogantie vandaan. Maar joh, wees lekker blij met dit “nieuwe” beleid van Ajax en juich vooral over een/twee jaar voor een team dat voor 90% uit buitenlandse jonge aankopen zal bestaan. Jij zegt hier gewoon dat de visie van Johan al jaren achterhaald is en werkbaar. Dat mag maar ik vind dat een trieste constatering.

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Helemaal eens met JohnDoe. Het negativisme en gebrek aan realisme bij AB is evident. En daarbij nog het lef hebben om anderen te beschuldigen. AB is een fundamentalist, die gelooft in een zuivere theorie en denkt dat dat de enige juiste weg is. Hij kwijlt nog steeds bij de videotjes van begin jaren ’70 en denkt dat dat vandaag de dag ook nog kan. Hij is als een Jehova getuige die keer op keer zijn voet tussen de deur zet en door de kier zijn geloof blijft verkondigen, geheel losgekoppeld van de huidige realiteit. Irritant, maar gelijk ook aandoenlijk naief.
      Ga gewoon lekker door hoor AB! Als jij je daar lekker door voelt. Van mij krijg je een lolly en een aai over je bol.

    3. nick-afca95

     Zullen we anders de discussie verder voeren door telkens onze naam te veranderen ipv een reactie ergens te typen. Echt matig irritand en een kansloze schreeuw naar aandacht. Ben het volledig met JohnDoe eens. Doe lekker normaal en niet zo negatief of zoek een andere sport.

     1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

      Echt?: “matig irritand” ???

     2. nick-afca95

      Als je dat lachwekkend vind moet je je eigen berichten eens terug lezen.

     3. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

      Echt?: “vind” ???

     4. nick-afca95

      Ach wat triest dit. Meneer gooit de spellingscontrolle over de berichten heen. Ben inderdaad geen grammatica beest. Maak je anders lekker druk om andere dingen. Zoals je naam weer is veranderen voor de extra aandacht.

     5. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

      ??

     6. FrankiC

      Tip AB: Als nu vrijwel iedereen het ‘irritant vindt’, zie de bijval die JohnDoe krijgt op zijn post, dan zou je toch op zijn minst kunnen overwegen een andere insteek te proberen. Houd AuB de eer aan jezelf en staak je door de werkelijkheid achterhaalde verhaal.

     7. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

      Tip FrankiC: bek houden.

     8. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

      FrankiC : afgaande op de o zo belangrijke duimpjes (bijval) dan moeten we de Hurbie en de Seijs dus het meest serieus nemen. Vooral met de nr twee heb ik dan toch wat moeite. Het geeft voor mij aan hoeveel mensen Johan definitief de rug hebben toegekeerd. Nog wel een vraagje: ben jij fan van Zlatan? Zowel de persoon als de voetballer?

     9. FrankiC

      De Seijs geeft zichzelf meerdere duimpjes bij elke post, daartoe verlagen wij ons niet. JohnDoe77 maakt een statement waar forumgenoten zich door een duimpje achter scharen. En jij snapt het verschil ook.

     10. FrankiC

      Het gaat niet om de rug toekeren maar het gaat erom dat je een visie doorontwikkelt als dat nodig is en er niet star aan vast houdt. Daarom maakt bijvoorbeeld religie blind en wordt het gevaarlijk.

      De vele duimpjes bij het statement van JohnDoe77 geven aan dat de forumleden nagenoeg onverkort zijn post waarderen en niet die van jou. De duimpjes voor De Seijs zijn er meestal direct na het posten 3 die hij asn zichzelf geeft. Jij loopt toch langer mee AB?

      Zlatan is een geweldige speler én ontegenzeggelijk een grote persoonlijkheid. Daarom bij ik fan. Ik ken hem verder niet, maar ik houd er niet van als gastjes met scharen gaan gooien!
      Ik weet ook nog dat ik de eerste wedstrijden dacht dattie er niks van kon. Koeman zei alleen maar: ‘doe maar zoals op de training….’. Waarom?

     11. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

      Dan weet jij dus ook dat vele duimpjes van dezelfde personen komen. Daarnaast nogmaals: I don’t care. Overigens staat de visie los van elke tijd. Zijn visie kan nu en ook straks nog steeds volledig worden toegepast. Dat je meer geld dan vroeger moet neertellen voor een ervaren speler is heel wat anders. Het gaat om het beleid vanaf de bodem tot aan de top. Ajax wijkt gewoon structureel af van hun eigen waarde. Zoals Indojood ook al vaak heeft aangegeven: zeg dan eerlijk dat je een eigen koers vaart maar blijf niet zeggen dat de visie van Johan de rod draad is. Dat is niet het geval. Ajax is niet eerlijk hierin en neemt mensen in de maling. Daar blijf ik mij tegen verzetten, daar blijf ik op ageren. Zoalang Ajax dat niet openlijk heeft aangegeven vergelijk ik elke actie met de visie van Joham, de visie die zij trouw blijven zoals ze huichelachtig zeggen. Als supporeters het oke vinden dat de visie niet meer wordt gevolgd, prima hun keus maar in mijn ogen ben je dan geen echte Ajax supporter. In ieder geval niet naar mijn maatstaven.

     12. FrankiC

      Dat zegt mijn dochter ook wel eens. Of ben jij ook een meisje van 14? Ik dacht dat jij van de open discussie was?

     13. Remco425

      Afgezien de spelfout, maar hij vindt het dus ook niet zo heel irritant eigenlijk. Het is maar matig irritant.

  2. Remco425

   Dacht ik ook AB, als het echt een topper was had er wel een heel ander rijtje belangstellende clubs gestaan. En voor een speler in Engeland betaal je sowieso minimaal 2x de echte waarde van een speler.

  3. De Nees

   Je vraagt je steeds vaker af hoe blij Cruijff zou zijn met een type AB die zijn gedachtegoed verdedigd. Denk je soms dat je zijn gedachtegang helemaal kent? Velen zijn hier een groot Cruijff aanhanger, wsl net als ik alles van hem gelezen en gezien en hem volkomen begrepen. Iedereen staat achter het plan, heeft oog voor opleiding, doorstroming en gepaste versterkingen. Alleen dat plan bestaat ook uit grootheden waarvan je bij de invulling gezonde discussies kan hebben over, wie, wat, waar en wanneer precies. Cruijff begreep goed dat mooi spel zeker wel samengaat met resultaat, dat deed ie overal, hij was dus niet blind voor aankopen maar alles in de juiste mix met jeugd en ervaring. Kan jij uit zijn plan halen hoe die mix is? Wie ben jij om ons voor waardeloze supporters uit te maken, wij Cruijff een mes in de rug steken, Ajax verkopen aan de duivel? Jij maakt het Cruijff plan alleen maar belachelijk met je gedrag, mensen gaan op gegeven moment denken dat dit plan idioot is, niet uitvoerbaar en buiten de realiteit staat. Daar wel eens aan gedacht met je kleuter gedrag?

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Goh, dat jij je aangesproken voelt. Had ik niet gedacht. Voor de rest: ?

     1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Niet verheven maar ik sta er wel ver boven ja. Ongelooflijk dat mensen mij aanspreken terwijl er hier zombies rondlopen die gewoon opgesloten moeten worden. Maar goed, ik heb in het leven wel meer met dwazen te maken gehad en het went. Op naar de wedstrijd van morgen.

     2. Litmanen

      Ik zou zeggen: emigreer. Suggestie? Nairobi. Hoelang? Nooit meer terugkomen.
      Ga daar met je bijbel van jdg de rimboe in en pas op voor grote ketels boven een vuurtje.

      Tjonge, wat ben jij de weg kwijt. Ik voel me niet verheven, maar ik sta er wel ver boven. Ik heb je hiermee meteen even gecorrigeerd, want je was een komma vergeten…….

     3. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Uit het genootschap Onze Taal: “Er zijn geen vaste regels voor het gebruik van komma’s. Vóór voegwoorden kan meestal het best een komma worden geplaatst echter …. het belangrijkste uitgangspunt is dat een komma geplaatst wordt als er bij het voorlezen een duidelijke pauze hoorbaar is. Dit laatste is in mijn zin niet het geval dus een komma kan worden weggelaten. Verder merk ik aan jouw commentaar dat je het er erg moelijk mee hebt wanneer je te maken hebt met mensen die een stuk slimmer zijn. Dit blijkt al uit jouw opstelling t.o.v. Het boek van Johan. Daar kan je verder niets aan doen, dus trek het je ook niet zo aan. Ik ben gewoon verder in mijn ontwikkeling dan jij, dat is nu eenmaal zo. Ik wens je nog veel levenswijsheid toe.

     4. nick-afca95

      Je bent een vrij arogant kereltje, of niet AB. Slim zijn heeft verder niet alleen betrekking tot de Nederlandse grammatica (hoewel het bij sommigen een goede graadmeter is) of het lezen van een boek. De manier hoe jij omgaat met forumleden met een andere visie als die van jou getuigd van een niet al te hogen inteligentie. De ontwikkeling op gebied van taal is bij jou misschien redelijk ver, je ontwikkeling op sociaalgebied duidelijk niet. Neem dit niet als persoonlijke kritiek, maar als kritiek op jou manier van handelen. Als je zo’n bijzonder intelligent persoon bent, weet je dat reflectie en kritiek erg belangrijk zijn in ontwikkeling. Neem de kritiek dus nee in je reflectie en doe er wat mee.
      Ik hoop dat we het ooit misschien wel ergens over eens kunnen zijn.

     5. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Fijn dat je zo serieus op mijn commentaar in gaat. Probeer eens tussen de regels door te lezen. Verder zijn we het sowieso over één ding eens: Wzawzdb.

     6. nick-afca95

      Uiteraard! En inmiddels ook over het topic van Nouri. Zijn er al 2, moet niet gekker worden dit.

 6. dickst14

  We verkopen onze eigen opgeleide spelers om vervolgens buitenlanders aan te trekken. De intentie van Johan was om pas iets te kopen als je het zelf niet hebt. Ja als je al je verdedigers de deur uit schopt dan heb je geen verdedigers meer en moet je gaan kopen. Volgens mij word de visie van Johan een beetje verkeerd geinterpreteerd

  1. JohnDoe77

   Probleem is volgens mij dat in dit geval er geen klik meer was tussen Ajax en Tete/Riedewald want die hadden inderdaad prima in de fylosofie gepast! Maar ook dat is tegenwoordig anders; hoeveel jeugdspelers worden er bij ons niet weggekocht door grotere teams als Chelsea zodra dat mag? Dan is het heel lastig die vast te houden en moet je wel kopen! Zou mooi zijn als we daar iets op kunnen verzinnen, maar wettelijk kun je niet veel tot je een prof- contract kunt aanbieden. Macht van het grote geld…

   1. EugAjax

    Eens Johndoe, ook met je eerder betoog hier. Er gaat inderdaad nog weleens wat fout maar op veel punten word idd gewoon gewerkt volgens revolutieplan van Cruijff. Maar neem voorbeeld Redan. Die was niet tegen te houden en dan valt er een gat in opleiding en ja dan moet je toch actie ondernemen. Zelfde geld idd voor Tete en Riedewald. Volgens mij hoefden ze allebei niet weg, alleen waren ze twee jaar geleden international en nu reservespeler Ajax. Daar is moeilijk mee te dealen voor die spelers, en ergens begrijp ik dat ook zeker vanuit hun gezien. Dan kan je twee dingen doen als speler. Of knokken nog een seizoen om iedereen in staf tegendeel te bewijzen of je soet je uitdaging ergens anders in een nieuwe omgeving. Beiden kozen voor nieuwe omgeving, ja dan heb je als Ajax ook weer een probleem die je dan moet oplossen. Blijven keer op keer lastige vraagstukken. Waarbij niet altijd de goede beslissing genomen word. Maar in mijn optiek vaak wel.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      We moeten nu ook niet denken dat alle jeugdspelers topspelers zijn. Tete kan het zeker ver schoppen maar heeft de inmiddels bekende beperkingen; Riedewald is OK, maar komt te kort voor de echte top. Het is een heel lastig proces, omdat de supporters niet alleen (eigen) jeugd willen zien, maar ook successen. Soms kan dat niet en moet je keuzes maken. Veel supporters willen of kunnen dat niet. Willen Riedewald wel houden, maar willen niet zien dat hij (op dit moment) te kort komt. Ajax had geduld met hem en Tete, alleen zij hadden geen geduld met Ajax.

     2. -buitenkantje rechts-

      Ik denk dat we langzamerhand moeten constateren dat Ajax zijn eigen koers bepaalt waar hier en daar nog elementen van de visie Cruijff in zitten. Dat iedereen binnen Ajax zijn of haar stinkende best voor Ajax doet en denkt goed bezig te zijn geloof ik wel. Maar 30 miljoen aan Braziliaantjes uitgeven?? Het lijkt heel ad hoc allemaal. Jaren een goede scout in Scandinavië gehad en de Deentjes kwamen een voor een binnen.. Wederom met wisselend succes.. Nu hebben we een scout in Latijns Amerika en we spreken op de trainingen bijna Portugees/Spaans.. Het is dus maar net hoe de wind waait.. Als komend seizoen een goede scout in China wordt geplaatst praten we allemaal Chinees..
      Het is allemaal erg adhoc en opportuun. Op hoop van zegen worden miljoenen uitgegeven. Dit zou in een gewoon bedrijf ondenkbaar zijn. Iedere investering moet verantwoord worden.
      Je ziet ook dat het een handelshuis is geworden.. Talentjes van 15-18 jaar aantrekken..klaarstomen en doorverkopen. Oelt een talentje zich niet thuis of valt hij toch tegen dan verhuren we hem. Uiteindelijk kan je hem dan nog van de hand doen met een lichte winst of zonder verlies te lijden. Ondertussen groeit de bankrekening zonder datvik daar een visie achter zie. Alleen het verbaren van geld is geen doel. Daar moet je iets mee willen doen. Spelers aantrekken in ieder geval niet.. Ik zou graag een visie zie. Bv het realiseren van Ajaxcity.. Of het investeren in de jeugdopleiding.. Of het aanpassen van het salarisbouwwerk.. Of het kopen van de Arena.(baas in eigen huis)
      Kortom.. ook ik ben niet zo tevreden als sommigen die ik hier lees. Ik mis beleid..visie. Liefst een visie met veel elementen van Cruijff.. 100% Cruijff gaat nooit lukken. Hij is helaas niet meer en zal dus nooit kunnen uitleggen of kunnen bijsturen.

     3. Indojood

      Je hebt helemaal gelijk. Ajax moet gewoon eerlijk zijn en zijn naam niet meer gebruiken wanneer ze het over beleid hebben. Dan kunnen we Ajax beoordelen op hun eigen keuzes. Nu doet men maar wat en probeert dit krampachtig als visie Cruijff te verkopen. Dat irriteert mij het meest. Bezoedel de naam van Johan niet, dat verdient hij niet.

     4. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

      Vind dit toch wel wat negatief hoor BR. Ajax doet echt haar best en probeert het allemaal volgens de gedachte van Johan te doen. Ajax ziet echt in de aankopen versterkingen die direct inzetbaar zijn en de eigen talenten niet in de weg lopen.

     5. Litmanen

      Hoe bedoel je Indojood, Johan vond van niet. Kun jij met terugwerkende kracht met hem praten? Dat is nu precies wat de mensen hierboven AB kwalijk nemen, uit naam van Cruijff praten.
      Dat recht heeft niemand hier, AB niet en jij ook niet. Cruijff is er niet meer, je weet dus niet hoe hij op de huidige situatie gereageerd had.
      Wat zou Cruijff gezegd hebben van het feit dat jonge jongens als Bazoer, Kishna, El Ghazi, Tete en Riedewald direct hun zaakwaarnemers belden toen ze op de bank kwamen? Zou hij hun vertrek hebben kunnen voorkomen en sterker, zou hij dat gewild hebben?

      Cruijff, de man die er van uitging dat je een grote mond mocht hebben als je presteerde. Zoals hij dat altijd deed.

      Er is iets heel erg mis met de mentaliteit van die over het paard getilde gastjes. Waar dat aan ligt? Waarom gaan jongens als vdBeek, De Jong, De Ligt, Kluivert en tot voor kort Nouri niet meteen weg als het niet meteen lukt om een basisplaats te krijgen?

      En dan hebben we meteen de oorzaak van het aankoopbeleid. Niet omdat Overmars wil kopen, zijn talenten lopen met hun neus omhoog de tent uit!

      Hou eens op met uit naam van Cruijff te praten hier. Hij is hier niet meer, erg genoeg. Laat niemand zich verbeelden te weten hoe iemand die er niet meer is vandaag zou denken.

      En die debiel die ik het liefst in Nairobi zie moet echt geestelijke hulp zoeken.

     6. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      “Cruijff, de man die er van uitging dat je een grote mond mocht hebben als je presteerde”. ? “Je gaat het pas zien als je het door hebt”.

 7. paullus

  weer zn pracht verhaal
  Braziliaans aanvaller is over en uit nu weer een engelse verdediger wou houden op deze wijzen de supporters rustig
  en aam het einde van dr transferperiode is er niemand bij gekomen
  alleen de kas is weet wat voller
  wat een kut beleid

 8. bs

  Het is zooo grappig dat al deze ‘kenners’ zich zo ontzettend druk kunnen maken over een gerucht. Laten we gewoon eens afwachten wat de feiten (gaan) zijn en dan pas oordelen…

 9. Janneman16

  te duur. Laat Dijks zich nog maar eens bewijzen. hij heeft een goed half achter de rug in Engeland.

 10. Iamsterdam2015

  Nou als hij bij PEC en Heerenveen in de belangstelling staat zal het wel meevallen het prijskaartje…..

 11. Yindi

  Medelijden met Keizer inmiddels. Eerst Appie en nu dit allemaal. Had er eigenlijk wel in grote lijnen moeten staan zo vlak voor de wedstrijd tegen Nice. Als Marcel het desondanks voor elkaar krijgt deze drempel te nemen dan veel bewondering voor hem. Gaat het mis dan kan dat volledig op het conto geschreven worden van Overmars en consorten. Amateuristisch gedoe. En dat voor een club als Ajax.!! Schandalig eigenlijk.

  1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

   Kijk uit Yindi, niet te negatief zijn. Daar kunnen vele tere zieltjes hier niet tegen?? maar je hebt wel groot gelijk.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Is het weer niet goed! Luisteren Marc en Marcel naar de supporters en vertrouwen ze op de jeugd (kijk naar alle jonkies die nu bij 1 aansluiten) en dan vindt iedereen weer dat ie te weinig koopt. Breedte aankopen mag niet, te veel kosten mag niet, mag geen ’talent’ (en dit is een heel ruim begrip) in de weg zitten en als je ergens een hengeltje uitgooit (of de Televaag denkt dat je dat doet) dan valt iedereen over je heen. Het team is vrijwel gelijk aan het team dat de finale EL speelde! De overvolle en getalenteerde bank wordt ververst en aangevuld. Misschien vindt Marcel het wel goed zo! En wij vinden dat dan weer schandalig. We lijken soms echt op successupporters. Als we de finale spelen dat is het hosanna, maar zelfs als we bang zijn dat het misschien wel slecht zou kunnen gaan is alles weer køt. Misschien zijn we woensdagavond rond een uur of 11 wel weer lyrisch met zijn allen.

    1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

     Heb je gewaarschuwd Yindi.

     1. Yindi

      Ja AB, klopt. Maar toch. Vertrek van Tete en Riedewald speelde al lang. Eerder op moeten anticiperen misschien?
      Ik denk het wel. Te lang gewacht dus en nu moeten terugvallen op Dijks en een Cameron Borthwick? Who the fuck is??? En misschien heeft Hoeda wel gelijk en zijn we morgenavond om 23.00 h al die sores wel vergeten?
      Wordt duimen!!

     2. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

      Ach, ook al wordt het geen goed resultaat, dan wil dat niet zeggen dat, voor ons onbekende, jonge buitenlandse spelers het verschil hadden gemaakt. Na de laatste goede lichting bij d jeugd dreigt er een gat te vallen. Daar mist het anticiperen. Dat gat lopen ze nu te vullen met hele jonge buitenlandse “talenten”. Ajax is voor de Nederlandse jeugd niet meer zo interessant. Ze zien de koopdrift ook van het huidige Ajax. Natuurlijk hoop ik op een mooi resutaat morgen maar daarmee vergeet ik niet het huidige beleid. Prettige wedstrijd morgen.

 12. Marc Overdwars

  Alleen om zijn naam is hij al welkom. (En dan maakt het mij niet eens uit dat hij niet Cameron Borthwick- Backson heet)

 13. TikkieTakkie

  Als hij daar zon groot talent zou zijn dan word dat vast een stevig prijsje wat ajax daar voor zou moeten betalen en dan komt hij hier in het rijtje van Sinkgraven, Viergever en Dijks. Dus dat is 4e linksback, niet dat ik graag Dijks wil zien spelen maar we hebben er toch al genoeg. Viergever gewoon nieuw contract aanbieden en dan zit dit wel prima.

 14. EugAjax

  Ok Indojood, ik drukte me even verkeerd uit. Johan wilde niet meer dat zijn naam aan het plan verbonden werd. Dus dat mag ik niet doen. Maar van het originele plan samengesteld door alle Ajacieden waar Johan zijn naam de eerste vier jaar aan wilde verbinden is inderdaad dingen gewijzigd, maar de vraag blijft wat precies?
  Maar wat ik persoonlijk ook vind meespelen is dat waar denk je dat Cruijff zijn visie vandaan heeft? In een notendop grotendeels van Ajax (de club en zijn iconen bestonden immers al langer), en in later stadium natuurlijk Barcelona (hoewel door invloed Cruijff is die club behoorlijk op Ajax gaan lijken ten tijden dat en Johan er speelde en er trainde) en de invloed van de Amerikaanse sport. En hoe dat georganiseerd word, vooral op commercieel gebied (volgens velen een vies woord, maar Johan is in Nederland toch echt de grondlegger van commercie, en gelukkig maar). Tevens heeft hij daar meegenomen dat je out of the box moet denken en specialisten in moet huren als dat gevraagd word op bepaald vakgebied. En dus niet alleen naar je eigen organisatie kijken. Bijv bij blessure Klaassen in begin van revolutie heeft Johan zijn netwerk aangesproken en de beste specialist erop te zetten. Nu noemt Johndoe een aantal punten waar Johan voor stond en die zijn allemaal raak, daarom ben ik het ook eens met hem. Maar ok wat zijn nu de echte veranderingen? Het feit dat Ajax tot nu toe twee Brazilianen aantrok? Nee want dit is nog incidenteel. Inderdaad moet dit niet structureel worden. Ik ben ook tegen aankoop Richarlison als Younes blijft. Dus dat zou ik ook zeer onverstandig vinden van Ajax nu. Maar is dat dan structureel? Nee (nog niet). De enige echt structureel veranderingen die ik zie is het feit dat performance coaches niet meer leidend zijn, maar een toevoeging. Performance coaching gebeurt nu voornamelijk binnen de voetbaltrainingen. Tevens is de individuele trainingsopbouw van spelers geintensiveerd bij de onderbouw en mideenbouw en in de bovenbouw word er nu meer gekeken naar team taktisch want zoals Bergkamp zei “blijft een teamsport en dus is dat zeer belangrijk om daar op een gegeven moment de extra aandacht op te zetten. Aankopen van (inter)nationale voetbaltalenten is van allen tijden. Je kan je vraagtekens zetten bij de bedragen, echter hier is wereldwijd dag en nacht verschil in transfersommen tussen jaar 2010 en nu. Natuurlijk heb ik ook kritiek. Ik blijf het onvoorstelbaar vinden dat we geen eigen jeugd in de voorhoede hebben (op Kluivert nu na dan). Maar goed een Sierhuis komt er aan, Flemming? Feit blijft in ieder geval dat van alle talenten er misschien 2-3 of als je heel goede lichting hebt 3-4 spelers doorstoten per seizoen. Dus je zal toch ook af en toe, en inderdaad dit mag nooit rode draad worden, de selectie bij moeten spijkeren met aankopen.
  BR, ik ben het ook niet eens met je dat Ajax ad hoc beleid voert. Volgens mij heeft Ajax alleen zijn scouting neteerk uitgebreid naar Zuid Amerika, en niet alleen meer Benelux en Scandics. Dat konden we al zien aankomen door aantrekken Veldmate. Wat mij betreft en ik vermoed dat Ajax dat ook hanteert. Eerste eigen opleiding, dan scouten in Nederland (en ja streven van Johan is nobel mbt hele NL voetbal), dan scouten in Belgie en of Scandinavie en nu als uitbreiding ZA. Ik hoop met je mee dat Ajax nooit maar dan ook nooit gaat bestaan uit alleen maar Zuid Amerikanen. En om lang verhaal kort te maken, misschien word het inderdaad tijd voor Ajax om niet meer te veel naar Johan te hinten. Toch als je nu heel rustig interviews van Bergkamp naast die van Johan legt zal je zien dat de kijk op het spelletje en kijk op de opleiding echt niet heel veel verschillen. Daarom blijft het frustrerend dat ze er niet uitgekomen zijn destijds!

  1. EugAjax

   Niet teveel meer naar Johan hinten bedoel ik mbt beleid! Noem het Ajax beleid! Voor de rest ten allen tijden naar Johan hinten! Hij is, was en blijft de grootmeester!

  2. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

   Tandjes, meer dan 600 woorden op je punt te maken. Poeh. Dat is een essay.

Comments are closed.