There are no ads, please add some


Overmars: ‘Ziyech, Sanchez, Dolberg en Onana niet te koop’

Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft tegenover De Telegraaf laten weten dat er momenteel flink wat belangstelling is voor Hakim Ziyech, Kasper Dolberg, Andre Onana en Davinson Sanchez maar dat er geen spelers meer worden verkocht. Met name Hakim Ziyech kan rekenen op serieuze belangstelling van Liverpool dat spelmaker Philippe Coutinho voor 100 miljoen euro ziet vertrekken naar Barcelona en in Ziyech de ideale opvolger ziet. Overmars wil de spelers echter behouden voor Ajax maar dat geeft niet altijd garantie, want bij een goed bod is Ajax in principe kansloos. Overmars is blij dat hij de selectie voor negentig procent bij elkaar heeft weten te houden en wil hier en daar nog wat versterkingen aan de selectie toevoegen. Zo is Mateo Barac (NK Osijek) in aantocht en moet er nog een vleugelaanvaller komen.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

113 reacties

  1. De seijs

   Prijzen winnen hoort bij ajax. Dus dan moet dat ook gezegd worden. De lat hoog houden daar staat ajax bekend om. En ja dat het niet altijd lukt is jammer. Maar het moet gezegd worden!

    1. De seijs

     Oh oké ja dat is dan ook goed. Maar we gaan dus met deze gasten zeker dan meedoen.👍

   1. Indojood

    Dat was mijn punt niet. In een eerder stadium heeft hij prijzen genoemd bij Sanchez en Dolberg. Daarmee suggereerde hij dat ze te koop waren voor de juiste prijs.

     1. Pantelic

      Wat mij betreft gaat hij met veltman de markt op. Eerst wel een goede vervanger halen. Ik vindt het een aanfluiting dat hij aanvoerder is gemaakt. Waarom Schöne niet of Ziyech?

     2. sjakie1952

      Waarom Schone niet of Ziyech vraag jij je af Pantelic. Schone niet omdat hij de zwakste van het stel is en Ziyech niet omdat ze verwachten dat die nog weg gaat

     3. frenkynairo

      fout sjakie. schone niet omdat ze er niet van uitgaan dat hij alle wedstrijden speelt. en ziyech niet omdat ze hem geen extra druk willen geven. schone de zwakste van het stel wil ik niet eens op reageren. maar aub dan ook niet meer juichen als die er een prachtige vrije trap in knalt.

    1. Litmanen

     Indojood, de intentie is prima, schrikt koopjesjagers in elk geval af. We weten allemaal, dat als er straks 100 miljoen neergelegd wordt voor een van deze spelers, je Overmars niks kwalijk mag nemen. Tegen dat soort bedragen kunnen we niet op. Wel de rest van de eredivisie opkopen…….

     Om maar even aan te geven hoe de verhoudingen liggen.

  2. KBouter

   True Indo…hij is nu wel duidelijk wat verkoop betreft.

   Maar komt er een gek die 40 mio voor Dolberg en 40 voor Ziyech neertikt..dan is ook Marc kansloos.

   1. Indojood

    Dat is zo maar ik vind het ook goed signaal naar de spelers om te zeggen dat ze niet te koop zijn.

  3. antonajax

   Ik krijg altijd een beetje de kriebels van zulk soort uitspraken. Als er word gezegd ‘niet te koop’ dan houd ik mn hart vast. Kapitaalkrachtige clubs vinden juist dat de uitdaging..

   1. Emilio4Ajax

    Maar als Liverpool 100mln vangt voor Couthino, of hoe die nu ook weer heet, kan Ajax ook dat bedrag vragen voor Ziyech… Hoe dichter bij de sluitdatum hoe duurder ze worden… Statement Overmars eindelijk duidelijk en niet meer dan korrekt, want deze spelers zijn momenteel veel te belangrijk voor Ajax… TH denk aan signaal en ga nu al scouten om deze spelers snel te vervangen indien nodig…❌❌❌❤️⚽️☀️🍻😎

    1. frenkynairo

     hele slechte vergelijking emilio. coutinho speelt al jaren in de pl bij 1 van de betere clubs. ziyech heeft er net 1 jaartje Ajax opzitten. om dan al te zeggen dat ziyech hetzelfde waard is slaat nergens op.

 1. FrankiC

  Precies, duidelijkheid voor alles. Die 150 mlj kun je over 3 jaar ook cashen. Kapitaal op het veld.

 2. Iamsterdam2015

  Ahahaaha ok. Nou als hij dat zegt dan doet hij dat om de prijs op te drijven…. niet omdat ze NIET DAADWERKELIJK te koop zijn. Ik zie het gebeuren……

 3. Marc Overdwars

  Straks huurt Liverpool Ziyech en huurt Barcalona Sanchez…..staan we met z’n allen mooi te kijken…..

  1. Basisspeler

   Wat denk je gebeurt er als er 40M voor Ziyech wordt geboden, 50M voor Dolberg en 50M voor Sanchez?

   1. Emilio4Ajax

    Niets Barca heeft net 220mln voor Neymar gevangen en Liverpool 100mln voor die Coutinho, dus 100mln als ze een van de belangrijkste spelers willen hebben…period…☁️🍻😎

   2. EugAjax

    Dan legt Overmars gewoon de telefoon weer neer. Hij krijgt dagelijks belletjes voor de heren en elke keer antwoord “NOT FOR SALE”

 4. Basisspeler

  Er staat nergens in het topic dat Ivermars zegt dat ze niet te koop zijn.
  Er staat: “Overmars wil de spelers echter behouden voor Ajax maar dat geeft niet altijd garantie, want bij een goed bod is Ajax in principe kansloos”

  Dat lijkt me toch wat anders dan boven dit topic staat.

  1. Remco425

   Overmars zegt in dit artikel dat er geen spelers meer verkocht worden. De schrijver van het artikel zegt dat dat geen garantie geeft.

  2. FrankiC

   De enke aanhalingstekens in het kopje suggereren een letterlijk citaat. Dan is het dus wel een woordelijk overgenomen quote van Overmars ook al komt het niet terug in het stukje.

   1. Basisspeler

    Of zou het kopje een interpretatie zijn van de schrijver van een citaat uit het artikel?
    Haha! Voorlopig wacht ik eerst nog maar drie weken af.

    1. FrankiC

     Aanhalingstekens = letterlijke quote.
     Als je bij topjournalisten zoals Henk daar niet meer op kunt vertrouwen, dan wordt ’t link.

    1. FrankiC

     Verouderd. Er zijn geen vaste regels voor het gebruik van enkele of dubbele aanhalingstekens. Traditioneel werd aangeraden om bij letterlijk citeren dubbele aanhalingstekens te gebruiken, maar het is tegenwoordig ook gebruikelijk om enkele aanhalingstekens te gebruiken. Richtlijn: consequent dezelfde gebruiken in dezelfde tekst.

 5. BobbyHaarms

  Prima, al moet je afwachten of ze ook echt blijven. Marc kan wel zoveel willen natuurlijk.

  1. Basisspeler

   Afwachten. Marc heeft op dat gebied een reputatie en heeft zijn woord vaker verbroken.

   1. Charka53

    Of we gaan de competitie in met dezelfde groep of of de kas wordt gespekt het is afwachten maar laten we hopen het eerste.

 6. Iedereen heeft een mening

  Elke speler is te koop bij het juiste bod 💶💶💶💶🤑🤑🤑

  1. Toppertje

   Omdat de prijs enigzins een relatie heeft met contractduur, leeftijd en salaris. En met dat laatste wordt het moeilijk om voor Ajax dergelijke bedragen te vragen. Iedere rechter zou dat van tafel vegen als het op een rechtzaak aankomt.

   1. Basisspeler

    Bovendien staan in contracten vaak clausules. Als een bepaalde club zich meldt of als er boven bepaalde bedragen wordt geboden mag de speler weg.

    1. Remco425

     Als er een clausule in het contract staat kan er ook niet gezegd worden dat de speler niet te koop is. Dat zal bij deze spelers dus niet het geval zijn.

     1. Basisspeler

      Moet mee bemoeien. Boven jouw niveau. Jouw manier van reageren deed ik al toen ik 4 jaar was.

 7. Ajaxfoort

  Ook ik ben het niet altijd eens met de handel en wandel van Overmars. Maar ook begrijp ik dat hij, met het aan alle kanten trekken aan allerlei spelers, niet altijd te benijden valt. Als hij genoemde spelers inderdaad weet te behouden dan denk ik dat hij het goed heeft gedaan voor Ajax.

 8. EugAjax

  Dat heet nog eens daadkrachtig bestuur. Afblijven van deze jongens ! “Not for sale” horen ze iedere keer van Marc. En nu nog slechts deze teksten 3.5 week vol houden Marc! Dan hebben we in mijn optiek een pracht selectie!

 9. Kingkong

  Helaas heeft hij wel iets vaker wat geroepen en kwamen we op het laatst bedrogen uit . Afwachten dus.

 10. TikkieTakkie

  En zo is het Overmars! Deze zijn niet te koop, terwijl ik eigenlijk wel veltman bij wil zien staan of viergever.

 11. TikkieTakkie

  Hij zegt dit wel, maar als er straks een club komt en zegt: ik wil dat gastje hebben voor 70 mil! Dan kan Overmars ook geen nee meer zeggen denk ik!

  1. Yindi

   Dit soort dingen blijven ons voorlopig achtervolgen, wen er maar aan dat het “onrustig” blijft tot 1september.
   Als Marc nu alles bij elkaar houdt dan begint het opnieuw tijdens de winterstop, vooral als resultaten gaan tegenvallen bij die grote clubs en ze het seizoen willen redden. Er zal veel meer geboden gaan worden omdat “de nood” hoger is. Tussen 1 september en de winterstop MOET Ajax derhalve al bezig blijven met (potentiele) vervangers voor die spelers die in de picture staan. Maar neem aan dat Marc dat ook wel weet, althans dat mag je van hem wel verwachten.

 12. Slingertje.

  Heel mooi om te horen maar ik zou er toch ook nog graag een ervaren middenvelder zien komen en versterking voorin.

 13. Jimmy1971

  Zou toch knap zijn een elftal wat in de Europacup finale stond bij elkaar kunnen houden ( Klaassen ’s vertrek was min of meer al bekend ) ..

 14. De seijs

  Als we toch genoeg middenvelders hebben, waarom zoeken ze dan nog een goeie middenvelder? Gaat er dan toch nog misschien een topper voor veel geld straks weg?

 15. Jimmy1971

  De 4 spelers die hij noemt zijn precies de as van ons Ajax , heel belangrijk dus juist deze spelers iid niet te verkopen !!

 16. FrankiC

  Sorry Widi, ik weet ‘t.

  Maar als iemand je de les probeert te lezen met prietpraat, dan moet ik toch even reageren. Of herken je jezelf er een beetje in? Als ik het goed heb wel.

  1. Widi

   Ik heb dit weekend besloten om niet meer te reageren op hem en zijn sidekick. Als iemand van minimaal 10 mensen niets aanneemt, is het zinloos. Ik reageer alleen nog op mensen die al hebben bewezen dat ze er een goede kijk op hebben. Was een goede tip van Moosie.

   1. FrankiC

    Goed voornemen, maar om een of andere blijven koppel ik wel een nickname aan een visie maar blijft onzin niet hangen, misschien omdat dat er veel meer zijn, helaas. Nog erger zijn windvaantjes: speelt Younes goed dan is hij de beste van de hele wereld, heeft ie een off day dan kan hij er niets van…

     1. Widi

      Als niemand onzin nog weerspreekt, zal het veel minder zijn. Want de nitwits en de windvaantjes reageren ook altijd weer terug.

     1. FrankiC

      Zelfs jij gaat dit seizoen nog heel erg van Younes, want daar heb jij het over, genieten. In het begin wil je dat eigenlijk niet, maar vervolgens moet je je erbij neerleggen en ben je om.

     2. Basisspeler

      Sukkeltje.. wanhopige poging zieltjes te winnen. Wat ben jij toch een doorzichtig en zielig ventje. En dan altijd indirect over anderen praten, terwijl je zegt ze te negeren.

      Je bent een zielige lafbek

     3. KBouter

      Laten we dat hopen Franci, het eerste jaar was ik lyrisch over Younes maar afgelopen seizoen kon ik het ook niet meer aanzien.

     4. sjakie1952

      Widi en Franki kennen elkaar al langer. Ik zag ze zaterdag ook samen op een bootje in de gracht

   2. sjakie1952

    Haha, het grappige is dat je zegt niet te reageren maar in werkelijkheid in elk bericht een toespeling maakt of sneertje uitdeelt. Ga zo door

 17. a.p.

  geen spelers meer verkopen..ik moet het nog zien. Maar ik hoop wel dat genoemde spelers blijven!

 18. AFCA my World

  Belangstelling is altijd goed,maar hoge biedingen kunnen we niet tegen houden ! Auw ! ⚽️

   1. EugAjax

    NOT FOR SALE sjakie, geef jij dat even aan Liverpool door. Overmars word gek van steeds hetzelfde te vertellen tegen die buitenlandse jagers! 😄

Reageren is niet mogelijk.